Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Hoppestrikkleker

Recommended Posts

Min datter og jeg lurer litt på om noen her husker hoppestrikk leker? Om noen gjør, kan dere prøve å forklare noen til oss. Vi kjeder oss litt og trenger inspirasjon til å få dagene til å gå. Hun trenger å øve seg på noe nå når hun er syk :) (hun selv som har valgt smilien)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prøver å huske alle strikklekene vi holdt på med som små, men det er ikke bare bare å komme på. Det var jo utrolig mange varianter! Den ene som jeg husker er sløyfa, men da er det en fordel å være ganske mange. Hvis vi ikke var mange nok til å stå + hoppe, så ordnet vi det med å bruke stolbein (utestoler da) og div. Men da var det begrenset hvor høy strikken ble (heldigvis :) ). Men sløyfa går i alle fall sånn at man vrir strikken i en "sløyfe"/timeglass, og starter å hoppe på ene siden med tre hopp, og fortsatte i rundt hele "sløyfa". Og etter en runde gikk vi ned til to hopp, og så bare et. Æsj, dette ble jo ikke forståelig overhodet. :lol: Hvis vi sier at dette er sløyfa: I><I, så begynte vi alltid på en av I sidene, hoppet videre over til den ene strikken av >, over krysset >< og videre til I på motsatt side av den første I, og på samme viset til man var ved utgangspunktet igjen. Man hopper med en fot på hver side av strikken. :)

En annen strikklek vi pleide var 10-eren. Da hadde vi ulike måter å hoppe strikken på fra 1 - 10. Strikken var i et rektangel. 1-eren var bare å hoppe over begge strikkene, toeren så hoppet vi ett hopp på med hver strikk mellom beina. På 3-eren så tok vi med oss strikket på ene siden med ene foten, og hoppet over den andre, slik at man formet en trekant, vridde seg slik at den utvendige foten var andre siden (foten som tok med strikke skal holde strikken i ca samme posisjon når man hopper rundt) og så hoppet man ut. 4- eren tror jeg var at vi hoppet med en fot oppå den første strikken, og en fot under, og så hoppet over til den andre strikken i samme posisjon, så snu seg, fortsatt med en fot under strikken og en oppå, og tilbake igjen (ser du systemet, at man har 4 "hopp" på 4-eren, 3 på 3-eren osv). Når vi kom til 10.-eren så tror jeg det var at man hoppet alle kombinasjonene i rekkefølge. Jeg kommer dessverre ikke på flere kombinasjoner nå, men det er bare å finne på noe selv. Litt over, lage sløyfe med beina og strikken osv. Også her økes høyden etterhvert

Det var de to lekene som regjerte skolegården da jeg var lita i alle fall. Men det var mange flere måter vi hoppet, og vi kunne holde på i evigheter. *mimre*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sløyfa var jo den morsomste av alle! På "ankel" og "knær" var det ikke lov å "touche"/være borti strikken.

Vi avsluttet sløyfa med hopp 1-2-3 utenfor kortsiden, 1-2-3 inni midten, 1-2-3 utenfor med ett bein på hver side, 1-2-3-inni den andre midten, også ut.

"Ballongen" var kanskje den vi hoppet mest:

1,2,3 hopp over til strikken på den andre siden

1,2,3 hopp inn i midten

1,2,3 hopp ut..

På ankel og knær var det ikke lov å være borti strikken. Og fra hals kunne man, hvis alle var enige om det, "hekte"/feste strikken i buksebenet, altså jukse litt.

For å gjøre det vanskeligere kan de som står med strikken bare ha et ben inni , slik at det blir smalere strikk.

"Kjing kjong kinamann" (ikke et veldig politisk korrekt navn kanskje..) var om å gjøre å lage en rar "vegg" av strikken, så skulle vedkommende komme seg forbi veggen, ved å krype, hoppe over e.l., uten å være borti strikken.

Husker også at vi hoppet "Trønder'n", men den var så innvikla at jeg ikke klarer å forklare den. :)

*mimre* Hoppestrikk var noe av det morsomste med barneskolen! Husker at vi "gruet oss" til ungdomsskolen - for der hoppet de jo ikke strikk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå fikk jeg skikkelig lyst til å hoppe strikk! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sløyfa var jo den morsomste av alle! På "ankel" og "knær" var det ikke lov å "touche"/være borti strikken.

Vi avsluttet sløyfa med hopp 1-2-3 utenfor kortsiden, 1-2-3 inni midten, 1-2-3 utenfor med ett bein på hver side, 1-2-3-inni den andre midten, også ut.

Når du sier det så kommer jeg på at vi også gjorde det! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

*notere ned nye joggesko og hoppestrikk*

Jeg vil også! Men herregud, jeg klarer ikke helt å se de forskjellige "lekene" for meg jeg. Vi hoppet etter et gitt mønsker, lite leker med vikling osv osv. Og jeg var selvsagt blant de mest spretne som klarte det selv om strikken ble holdt i hendene over hodene på de som sto :) *skryte, skryte* DET får jeg ikke til idag ville jeg tro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sjing Sjong Kinamann er en underholdende hoppestrikk-lek.

Regler:

Det trengs te personer og en hoppestrikk for å gjøre dette.

1. To personer holder srikken på hver sin ende. Brett strikken sammen helt til den er så kort at de to personene kan stå ca. 1 m. fra hverandre. De holder fortsatt i hver sin ende med to hender.

2. De to personene bytter på å holde den ene hånda over den andre, rister litt på tauet mens de sier "Sjing Sjong Kinamann klødde seg i rumpa med en flaggstang."

3. Når de to har sagt ferdig diktet mens de rister og surrer på tauet, surrer de seg selv inn. Da vil den biten av strikken mellom dem ha laget en form. Den personen som ikke har surra tauet, skal da krabbe gjennom tauet og ikke komme borti. Hvis den personen ikke får det til, er den videre, hvis ikke har den tapt, og skal bytte surreplassen med den som har stått der lengst. Hvis den går videre skal den prøve å gå gjennom på nytt helt til den taper.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nå ble jeg nostalgisk...

*flire* Ref mitt tidligere "svar"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest LeenaM

Trekanten :)

Det er 3 stk som står, så dere trenger muligens noen stoler o.l. til "strikke-holder". Hvis man er mange, så er det egentlig 6 stk som bruker strikken samtidig. Altså. 3 stk står, de står slik at strikken blir til en trekant. 3 stk skal hoppe samtidig, da står alle på hver side av strikken (mellom to pers på en måte....). Man hopper 1-2-3 på en fot, så bytter man fot og hopper 1-2-3. Så tar man to skritt over til neste "side". Der gjør man det samme. Og når man kommer der man startet igjen er det det samme bare at det er 1-2 også er det 1 når du kommer til samme sted igjen. Når man så er der igjen, så er man ferdig. Da tar man strikken en "vanskelighetsgrad" opp. Rekkefølge på vanskelighetsgrad, og når man kan røre strikken og slikt. Lettest først.

Ankel - ikke røre

Legg - --"--

Kne - røre, men ikke ta ned

Lår - --"--

Liv - røre, og kan ta ned

Under armer - --"--

Hals - --"--

Hode - --"--

Også går det ikke så mye høyere, men da blir det kanskje for høyt for henne uansett :)

Dette ble veldig rotete forklart... Legger ved en tegning så dere kanskje forstår hvordan man skal stå og slikt. Alle personer er hvert sitt stygge tall :lol:

Her er det vist første runde, så bare fortsetter du slik som jeg sa. Neste runde er det bare 2 hopp på hvert ben, så 1 hopp på hvert bein. Inni trekanten er det like mange hver gang.

m9ty75.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk :)

Betty, kan du prøve å forklare den 10'rn litt bedre. For jeg lurer litt på om det var den jeg drev med og har lyst til å lære igjen.

Skjønner at det ikke er så lett å forklare, er jo nesten vansklig å skjønne når du ser med egne øyne å *ler*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Får finne fram hoppestrikk og videokamera *flire* Nei, får prøve om jeg får forklart den litt bedre. Man begynner nede på ankelen, som på de andre lekene, og strikken er formet i et rektangel. Så starter man fra 1 og oppover til 10.

1: Hopper over fra den ene til den andre siden, med samlete bein. Altså ett hopp.

2: Hopper et hopp med en fot på hver side av hver strikk, med samlete bein. Så det blir to hopp.

3: Her tok vi ene strikken med oss med ene foten (oftest høyre), og formet en trekant. Hvis du ser på tegningen til Leena, så var ene beinet på 3.tallsiden, og den andre foten på innsiden av 6eren, og formet trekanten. Så vridde/hoppet vi 180 grader, slik at høyrefoten fortsatt var på innsiden, mens venstrefoten gikk fra 3-er-plassen til 6-er-plassen, og så hoppet vi ut. Opp til knehøyde (troor jeg? måtte vi hoppe med samlete bein ut, mens høyere opp kunne vi løfte høyrefoten før vi hoppet. Ble lettere å komme seg ut av strikken da. 3 hopp.

4: Sto vendt mot rektangelet, istedet for på siden av, og første hopp var å hoppe med en fot under strikken, og en fot opp. Hoppet til den andre strikken, i samme posisjon, men det ble gjerne til at hvis venstre fot stod oppå strikken først, så var den under på neste strikk. Hopp 3 var at vi skulle vri oss helt rundt, fortsatt med en fot oppå og en under. Og så hoppe over til første strikken igjen, med en fot oppå og en under. Og ut. Ble plutselig usikker på om ikke dette var 5.eren, om vi telte med ut-hoppet, på noen kombinasjoner gjorde vi det, andre ikke. Men i alle fall så skal det telles 4 hopp her.

10: Ta alle kombinasjonene på rekke og rad

Mellom 4 og 10 kommer jeg ikke på hva vi gjorde, husker vi hoppet alle veier med strikken, laget sløyfer osv. Og så var det regler på når man kunne røre strikken, og hvordan hoppet skulle være. På den laveste høyden var det ikke tillatt med "hestetramp", altså ikke lov til å lande ujevnt f.eks.

Vet ikke om det ble forklart så fryktelig mye bedre men. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Får finne fram hoppestrikk og videokamera *flire*

Litt bedre! Men jeg synes så absolutt at du og treningskamerater, eventuelt sambo kan hoppe strikk i dag og ta opp på video! Jeg stemmer for det og det er sikkert flere som stemmer for det. Viktig med avbrekk i trening veit dere *flir*

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har bestilt vet.time kl 08 imorgen pga han har irritert seg over øret sitt. Ikke rødt eller noe sånn. Idag har jeg ikke lagt merke til noe og han virker helt fin - meeeen jeg vil egentlig avbestille vet. timen😅 Kan jeg ringe å si at hunden min er frisk? Må jeg fortsatt betale for timen?🙄
  • På søndag var vi på Hvam for rasespesialen til Podencoklubben, og eg kan vel ikkje sei stort anna enn at det gikk over all forventning! Oppdretter til Cira var der også, men alle sine 5 Etnaer, og Cira var heilt i ekstase over og sjå dei igjen. Er greit at ho blir heilt tussete når folk vil hilse på ho, men her tok ho verkeleg kaka gitt. Bjeffa, hylte og sto i, så glad vart ho. Nesten på grensa til at det ikkje var så enkelt i ringen, for oppdretter gikk bak oss med eine kullsøstera, og Cira vart sååå glad kvar gong ho snudde seg og såg at ho var der, haha! «Utmerket helhet. Vakkert hode og uttrykk. Prima ører. Stilig hals. Utmerket vinkler foran og bak. Utmerket kropp for alder. Noget lang i lendpartiet. Rorer seg rasetypisk fra alle hold. Bra farge og pelskvalitet.» Resultat: Excellent, CK, CERT, beste junior
   Dommar: Säde Hohteri Sidan ting drøya så veldig og sambuar skulle på konsert i Oslo, fikk vi dessverre ikkje med oss junior finalen der Cira også skulle vert med. Veldig kjedeleg, men men. Vi får ta det igjen, sjølv om det neppe blir som junior då.  Så no får vi fortsette og trene fram mot dei fire neste utstillingane som gjenstår i år!
   Min store skrekk er bord, for Cira har ein tendens til og bli litt rabiat fordi ho har SÅ lyst til og hilse på dommar. Men på søndag gikk det veldig bra, og alle fire beina var stort sett planta på bordet.
  • Helsesjekk unnagjort, og alt så bra ut Altså utenom hennes kjente plager med hjertet, allergi og keratitt. Men blodprøver og urin var bra, selv om hun får hjertemedisin og kortison fast. Så det er jo bra Hun har litt ujevne og ueffektive hjerteslag, hvor han har vanskelig for å finne puls bak når hun blir litt stresset. Men har forstått at det er vanlig for sykdommen. Og som han sier så kan hun plutselig bare falle om og dø en dag. Det vet jeg jo om, og jeg synes det er veldig ekkelt. Men hun har det heldigvis bra i det daglige 👍
  • Min første tanke er at det må da være bedre for dyreklinikkene med dyrepleiere, som både tar kontorbiten, men også kan gjøre mye av jobben med dyrene (med tanke på anestesi, blodprøver, tannrens osv). Kanskje det på større dyreklinikker er mer behov for noen som kun har en sekretær-rolle da.
  • Tror ikke det er brukt google translate, da ville ikke det vært så mange skrivefeil. Rart hvordan man likevel forstår hva han faktisk mener, på tross av at språket er nærmest ugjenkjennelig. Umulig å skjønne hva som er hans morsmål, det kan hende hele bildet blir forstyrret ekstra av schizofrenien. Kunne vært veldig morsomt om man ikke altfor godt ser at det er et svært plaget menneske som har tatt seg bryet med å skrive alt dette. Og han vil nok ikke får ønsket sitt oppfylt, sannsynligvis burde han ikke det heller før psykosen er under kontroll. Kanskje noen i behandlingsapparatet rundt ham kunne se om det var mulig å få treffe hunder på andre måter - hvis det kunne hjelpe. 
 • Nylig opprettede emner

×