Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Er det for tidligt?

Recommended Posts

Nu er sneen jo kommet, og Rocky blir 1 år den 9 desember!

Jeg har læst at man kan begynde at sykle, og la hunden trekke en, når hunden er 1-1.5 år gammel.

Næste sommer flytter vi til Danmark så dette er sidste vinter vi kan nyte sneen på et par år. Og vi ville jo gjerne prøve og la Rocky trekke os på en spark.

Men er det for tidlig når han er blevet 1 år? Og kan vi godt gjøre det hvis vi hjelper han når han trekker så han ikke gjør al jobben??

Vi vile så gjerne prøve til vinter, men vil jo ikke gjøre det hvis det er for tidlig!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eg hadde venta til han var fylt 1 år.... Skal du ta røntgen av han da? Det eg har gjort med mune hunder er å vente til de har tatt bilder for å være sikker på at jeg ikke påfører de noe AD eller HD.... Kan ikke du heller la Rocky få springe ved siden av sparken da?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg havde tenkt meg og vente til han var 1 år. Ja jeg skal ha tatt røntgen, men hvornår vet jeg ikke. Hvad koster sånn egentlig?

Jo vi havde jo tenkt at selv kjøre spark og så kunne han løpe ved siden av :)

Jeg vil nemlig ikke belaste han, før jeg kan vettu :D:x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Visst du skal ta bilde både foran og bak på hunden så tror jeg du må regne med sånn ca 1500,-

Nå er det to år siden vi gjorde det, og da betalte vi 1350,-

Får Rocky springe ved siden av så er det super trim for han! :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja det er sikkert dejligt for han :)

Uff det var dyrt det da :? Men plejer det ikke være i det bagerste parti de får HD?? Er slet ikke så mye inde i alt det HD og AD. Det er kanskje AD man sjekker foran??

Hehhe, kanskje dum nå, men har ikke fått satt meg så mye ind i det :oops: :oops:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Hmmer lige i tvil om noe. Du skriver AD, men jeg troede det het AA det gjør det kanskje bare på dansk?? Er det det samme??

Jeg rettede det nemlig i mit forrige indlæg, fordi jeg troede at jeg havde taget feil, men var inde og sjekke på en dansk side og der stod det AA. (albueledsartrose)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uff da! Ja, jeg nevnte visst alder i sta.... :oops: HD er hoftene, og AA er albuer. Eg har alltid tatt bilder av begge deler, og nå tror jeg at NKK har fått det igjennom at begge deler skal takes bilde av, og status skal vere kjent både AA og HD. Har jeg svart på alt nå?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Sjekk ut 4pets caree. Kan festes i baksetet med isofix. For hunder opp til 8 kg. Har det selv til min hund. Jeg elsker det! 
  • Har du innboforsikring? Sjekk om du kan få advokatrådgivning gjennom den. 
  • Fryktelig leit at det skulle bli slik, sender deg og lille en klem. Jeg tenker ditt beste trekk er forbrukerrådet. Send oppdretter forbrukerrådet sitt klageskjema. Dersom oppdretter sier nei, eller 1-2 dager etterpå uten svar, melder du inn saken til forbrukerrådet. De har flere ukers ventetid, så viktig at du gjør dette raskt.
  • Joda, det er tillat å skyte ulv - uansett ulv - om den skytes under et direkte angrep på bufe. På akkurat det punktet skiller ikke loven mellom verken hunder eller ulver. Forskjellen er at ulven er sky og man sjeldent ser den under direkte angrep, mens det derimot oftere skjer med hunder som ikke er redde for folk. Jeg regner med at politiet tar forklaringene til alle som skyter i nødverge like alvorlig, om det er en ulv eller en hund det dreier seg om. De er nok like lite interessert i å ha folk som er lette på avtrekkeren uten gyldig grunn rundt seg i samfunnet som alle oss andre. Jeg vil tro de er kompetente nok til å se om forklaringen henger på greip med hvor dyret ble skutt og andre beviser på stedet. Ikke minst vet de alle fakta i saken, noe vi som spekulerer ut fra en avisartikkel ikke vet. Jevnlig? Hvor mange saker kan du nevne der hunden har blitt skutt under et angrep på husdyr og i hvilke saker mener du at det har vært helt usannsynlig at hunden jaget? Jeg må bare si at jeg ser langt flere saker om fortvilede bønder med skadde husdyr etter hundreangrep enn jeg ser saker om skutte bikkjer. Hundens rettsvern i forhold til (hva som bør regnes som) skader på mennesker blir en annen diskusjon. For alle hundeeiere har et heelt objektivt og nyansert bilde av egne hunder, mener du?  At dama kjenner hunden sin, betyr ikke at den faktisk reagerer som hun tror i alle situasjoner med alle typer mennesker. Ifølge han som skjøt ble flere ting forsøkt før han gikk til det drastiske tiltaket som var å skyte. Jeg vil tro han som var til stede vet bedre hva som skjedde enn hundeeieren som var langt borte og "kjenner" hunden sin. Som du skriver øverst i dette avsnittet, det er vanskelig å avgjøre om den som skjøt gjorde det med god begrunnelse eller ei. Det blir opp til hva man selv tror og mener, og du har helt klart en oppfatning av disse sakene som "uforståelige hundedrap etter påståtte husdyrangrep". Jeg tenker at det kan godt hende at disse "hundedrapene" var helt nødvendig for å beskytte andre dyr, like godt som de var fullstendig unødvendige. Uansett er det hundeeiers ansvar å overholde båndtvangen, ikke slippe hundene sine løse i nærheten av sau/andre dyr og sikre dem tilstrekkelig. Jeg tror mange av disse sakene kunne vært unngått om folk hadde vært litt mer fornuftige med hvor de slapp bikkjene sine løse.
  • Hei. Jeg har en chihuahua på 3 mnder og akkurat nå har han stoffbur i bilen, men tenkte å bruke dette inne. Hvordan bur ville dere anbefalt til en så liten hund? Buret skal stå i baksetet. 
 • Nylig opprettede emner

×