Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Tispe eller hanhund?

Recommended Posts

Jeg har nok samme mening som kjæresten din :wink:

Jeg syns at hannhunden blir mere muskuløs og kraftigere. Og syns mange hannhunde har flottere pels end tisper.

Men gjorde det også fordi jeg ville undgå sånn som løpetid. Men man siger jo at det er nemmere og opdrage en tispe, og at de generelt er nemmere og ha med og gjøre. Noen som er enige i dette?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er både enig og litt uenig med deg... En hanne kan være like lett å få til som en tispe. Tispene kan være lettere å ha med å gjere, men mange av dem har noe som ikke hannen har. En tispe kan være ganske utspekulert for å få det som hun vil... Hannen er mye mer "rett frem" om du forstår kva eg meiner... Det er ikke så mye skuespill med han. (Mine hunder er i værtfall slik) Men det er nå bare min mening og erfaring med tispe og hanne. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det med at det var nemmere med en tispe var noe som jeg har hørt andre steder. Aner det ikke selv da jeg ikke har hatt en :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeg har både tispe og hann hund.. (tispen bor hos min far)

syntes det er fordeler og ulemper m begge to.. banana

trisha er som skrevet over litt utspekulert for å få det slik som hun vil, menst speedy er mer rett fram.. han viser hva han vil og vi "diskuterer" litt og kommer som regel fram til noe... tror jeg:) speedy markerer litt inne av og til og det gjorde aldri tispen..

men jeg merker at trisha var litt lettere å trene enn speedy.. men de er jo ikke samme rase så det kan jo ligge der..

banana

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg hørte om noen som valgte en hann hund for å unngå løpetiden, men det var ris til egen bak fant de ut. Mangen tisper i nærheten og når de hadde løpetid ble hann hunden helt vill. og ingen av tispene hadde løpetid på likt, så det ble løpetid mesten året rundt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • For en koselig kommentar❤️ Helt enig i at det er noe med disse labradorene❤️
  • Hei
   Det kommer an på hvilken rase du har - noen har begrensning på antall cert en hund under 2 år kan vinne, andre raser har det ikke og da er det fritt fram å vinne så mange cert man kan. Men uansett kan det like gjerne være et stort eller småcert som står igjen til over 2 års alder. Man kan også vinne 2 NKKcert selv med rase som har begrensninger på antall cert. Grunnregelen for fullcert-ordningen er at man kan kun motta cert som man trenger for en tittel, dvs ett av de "tre cert fra tre forskjellige dommere hvorav minst ett må være fra en NKK-utstilling (eller spesial som deler ut NKK-tellende cert) og minst ett av certene skal være vunnet etter 2 års alder". Hvilke raseklubber som har dispanse for fullcert-ordningen finner du her: https://www.nkk.no/knapper/regelverk-article35632-982.html 🙂
   Susanne
  • Hvordan er utstillingsregelene for hunder over 9 måneder men under 2 år? Kan de ta stor cert? Små cert? Hvor mange cert kan de ta? vet de må ha ett cert etter fylte 2 år? Men må det være stor cert? Eller kan det være små cert? Kan hunder i denne aldersgruppen ta to små cert og ett stor cert? Hva skjer om de da får to stor cert?
  • Atlas har rukket å bli 10 uker! Og for en kul fyr han er. Han har nå begynt å være i bilbur alene og sovner etter bare et par minutt (utrolig deilig!). Idag har jeg vært på valpetreff med han, der vi var rundt 5-6 valper som herjet rundt og lekte. Fikk øvd litt på innkalling, men forstyrrelsene er jo ENORME når man er liten valp som vil leke. Han er litt sånn "samma hvem som roper - jeg kommer så lenge du har godis!". Neste gang vil jeg prøve å ha mer fokus på å sitte stille og se på mens andre leker, for å så få gå når han er rolig. Idag var det skikkelig kaldt, så ingen av oss hadde hatt godt av å stå i ro Etter valpetreff la jeg han i bilburet for å få gått skikkelig på tur med eldstemann. Veldig spent på om han sovnet selvom vi gikk, det gjorde han! Så fremover nå blir det bedre lufting på eldste Vi har også vært vår første tur på stranden sammen med Milo og to andre hunder. Det var stor stas og tror han bæsjet sand i flere dager etterpå! Alt må prøves Ellers har vi jo begynt med utgangsstilling-trening! Han har begynt å forstå poenget med trening nå og halen logrer. Avslutter alltid når det er gøy og går bra. Leking gjør vi masse av, har virkelig lyst på en hund som syns det er stor stas med leke som belønning! Merker han noen ganger er skikkelig PÅ med leken, og andre dager er bladene som flyr rundt mer spennende
 • Nylig opprettede emner

×