Gå til innhold
Hundesonen.no

X'en


SFX
 Share

Recommended Posts

Så mange fine bilder,han er helt njudelig. Liten bamse jo...

Det er en HUN, og hun er ikke en liten bamse nå lenger.. Stor bamse derimot :)

Nemlig, hun, en søt, yndig, feminin bernerjente.

Hun vil for alltid være lille valpen, tror jeg...

Artig bildekavalkade! Gleder meg til å se mer :D

Takk for det! Nå har mer kommet. Forandringene er ikke så store fra måned til måned lenger, med mindre en studerer oppstillingsbilder... Men en må jo knipse lell!

Helt nydelig, flotte tegninger og et vakkert uttrykk, vil gjerne se mere bilder :rolleyes:

Takk for det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 168
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Holy schmock, X'en har blitt gammel! Hennes sønn i Australia har blitt travel bleieskiftarbeider, med 11 fødte valper i går. Og det? Det betyr jo at X'en er BESTEMOR! Men ikke si det til henne...

SFX! SFX! Åååh! O' glede. O lykkelige gjensyn! Stor klem, diger klem, BERNERklem! X'en er fin, ja det er hun. Men selv fin som hun er, så er det rent sekundært, for SXF for f**n! SFX, folkens!

Nå var det jaggu lenge siden jeg har oppdatert om bæssmora! Hun er fremdeles verdens beste lille X, hvis det var noen tvil om det: Fra "kløvtur" i påska, hun elsker å jobbe, så da fikk hu

Hehe.. Nå trodde jeg da altså at noen hadde lagd en side om "eksen" sin.. Jeg blei veldig positivt overraska når jeg så det heller var ei søt Bernerfrøken:)

Hu var nydelig.. Elsker bernere med "fregner" på snuta!

Hehe, endret litt i emnefeltet jeg. Hadde også oversett det som står øverst her om å ta med rase og navn... :)

En berner er jo en rase som får veldig forskjellige uttrykk, avhengig av tegninger. Jeg liker selv hennes uttrykk veldig godt. Takk for gode ord!

Så utrolig flott hun er! Det var ikke tilfeldig at dere vant på WW for å si det sånn :D Skal du stille henne på orre?

Hehe, takktakk!

Vi skal nok ikke til Orre, jeg orker ikke å kjøre så langt i år, når jeg ikke har tro på cert. Men kanskje neste år? I år skal jeg fly ned og være ringsekretær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Må nesten oppdatere med siste nytt:

X'en har A på hoftene!

Jeg har valgt valp fra en kombinasjon hvor mor hadde veldig god HD- og AA-statistikk på tidligere avkom (far hadde ikke valper fra før av i røntgenalder), samt at jeg kjente linjene bakover hos både mor og far. Men en har aldri noen garantier. Godt å få røntgenfotograferingen unna, det er like nervepirrende hver gang, uansett hvor god samvittighet en har for valg av linjer og valg underveis i oppveksten. Nå venter vi på albueresultatet, og håper at søsken og halvsøsken også får gode røntgenresultat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for gratulasjoner og skryt! I mine øyne er hun jo bare verdens beste (hey, jeg har jo også papirer på det!).

X'en har tre søsken. To søstre bor i Finland, så de har jeg naturlig nok ikke så veldig mye kontakt med. Jeg hørte at det er strenge sederingsregler i Finland, at det må gå fjorten dager mellom neddoping og utstilling, slik at det kan være vanskelig å få "plass" til røntgen samtidig som en stiller. Ta dette med en klype salt, men jeg har nå hørt det.

Hun har en bror i Norge, men han ville de vente litt med, fordi han er så stor og uferdig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Jeg har skrytt av X'ens eksteriør, hennes helse, hun har selvfølgelig utmerket temperament (kanskje litt overstadig lykkelig og nysgjerrig av og til, men DET er luksusproblem) - og hun oppfyller det jeg liker å si om rasen; det er en potet. Den kan brukes til det meste, elsker å jobbe, er ikke nødvendigvis konkurransemateriale i så mange grener (femti kilo gir ikke samme maksfart som øvrige konkurrenter vil ha, for eksempel), men har arbeidsglede og samarbeidsvilje, og en stor allsidighet.

X'en har fått prøve seg på spor og rundering, og foreløpig er det kjempemorsomt! Hun er ivrig, tar ting lett og jobber det hun makter. Vi er selvfølgelig på veldig nybegynnernivå, med godbitspor og rundering etter personer hun ser forsvinne i skogen - men vi har moro med det, og hun beviser at hun ikke bare er en pen bamse - det er noe mellom ørene hennes også.

Jeg liker X'en min...

Sporbilder fra helga, tatt av Miriam:

maridalen02.jpg

maridalen01.jpg

maridalen04.jpg

maridalen03.jpg

Sporbilder fra noen helger tilbake, tatt av Siri:

2008-10-18-X07.jpg

2008-10-18-X18.jpg

2008-10-18-X15.jpg

2008-10-18-X10.jpg

2008-10-18-X24.jpg

Med griseøre som sporslutt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den hunden din er bare så kul, og det er så DEILIG å se en stor hund som får bruke seg - og som attpåtil ser ut til å like det. :P

De kan mer enn å varme sofaer... :P

Denne synes i hvert fall det er morro å gjøre ting, og da synes jo også jeg at det er morsomt å teste ting på henne. Hun er 14 måneder, så vi er bare i startgropa av moro!

Hehe...hun ser skikkelig salig ut med det griseøret.

Flinke x'n.. Så ut som sporslutt premien falt i smak :P

Siri kan skrive under på at det er et matvrak av dimensjoner, men griseøre er virkelig snadder og i en klasse for seg!

X'en er flink hun :P

Ja! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååh.. hun er nydelig. Tanta mi hadde ei Berner tispe som het Oonah en gang i tida. Makan til lykkelig og sosial jente hu var. En eller annen gang må det komme en berner sennen hund i mitt hus også sammen med lappisene mine. Marco har en stor forkjærlighet for Berner damer faktisk og de liker han godt også av en eller annen merkelig grunn :P

Pen og flink er hun! Og ja griseøre er i en klasse helt for seg selv..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Etter helga er det i grunnen ganske hyggelig å kunne oppdatere X'ens tråd.

Vi var en gjeng med norske bernere som dro til Danmark for å delta på Nordisk Vinner i Herning. Dommer var finsk berneroppdretter Satu Ylä-Mononen. Hun dømte rasen på NKK Bjerke i juni, hvor X'en ble nummer to i en stor klasse med CK, så en dro jo med håp om at dommeren fremdeles likte dyret.

88 bernere påmeldt i Herning, 16 i X'ens klasse. Vi hadde fått en stor og flott ring, hvor X'en virkelig fikk lange ut og vise bevegelsene sine. Hun sto nydelig, var i god form og på godt humør, og vi koste oss i ringen. Jeg får sjelden sett de andre i hennes klasse når vi stiller, siden jeg er så opptatt av og fokusert på X'en. Men av det jeg så, syntes jeg at X'en hadde en god sjanse - men det er jo selvfølgelig ting å trekke på hos X'en også, hun er knapt 15 måneder og i utvikling. Så hva ville dommeren mene?

Vi fikk excellent etter den individuelle bedømmelsen. Kun to til i klassen skulle vise seg å få det, så jeg skjønte jo raskt at vi var garantert en plass blant de tre beste.

Vi sprang, dommer plasserte oss først, vi løp noen runder til - og til slutt sto vi der som klassevinner og nordisk juniorvinner 2008!

Jeg er så stolt over vakre dyret.

Hennes tante tok forresten det danske certet, og ble med det nordisk utstillingschampion - så det var en meget god tur til Danmark!

herning067b.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Masse grattis Emma! Hvor mange titler skal den hunden ende opp med? :P

Vel, jeg regnet ut i en annen tråd at hun skulle ha 40... Så vi får bare stå på! :P

Jeg er mer bekymret for at jeg jo ønsker å vise til et allsidig og balansert hundehold, og derfor bør jeg vel veie opp med to lydighetstitler...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
    • Nå må jeg faktisk klage litt. Tiden går jo alt for fort 🥲 Jeg synes ikke det er mer enn noen uker siden jeg hentet hjem den lille krabaten min jeg, og nå er han snart 10kg tyngre og 30cm høyere 😂❤️ Melvin, 5,5mnd gammel ❤️
    • Gratulerer med valp! Vær forberedt på en fantastisk, men også veldig krevende tid 🤭 Jeg hentet min valp ca. 3,5t unna. Han lå i fanget hele veien hjem, og fikk ingen tissepauser faktisk. Han sov store deler av veien, så det var ikke nødvendig 😄 Planen var at han skulle få sitte i sele, men ingen av selene jeg hadde med passet. Helt unødvendig: engangs-kladder! Kjøpte en stor pakke med kladder, men jeg tror jeg brukte 1 eller 2. Jeg ville ikke forvirre han med at det var OK å bruke "tøy" innendørs som toalett, så jeg tok heller hyppigere turer ut med han så han fikk gjort fra seg ute. Det ble noen uhell i starten, men han var så og si renslig ved 3mnd alder. 😃 Noe jeg har brukt mye: GJENBRUKBARE tisseunderlag!! Disse har jeg brukt i bilen (han satt i sele i baksetet til han var ca. 4,5mnd) og i buret på jobb. (Der har han et ullunderlag jeg ikke vil at han skal tisse på, det kan ikke vaskes). Disse har vært helt supre, og har han tisset på de så har jeg bare hevet det i vaskemaskinen. Kan f.eks. brukes hvis hunden lett kaster opp i bilen. For vår del så var både bur og inngjerding helt bortkastet. Han er ekstremt klistremerke og takler ikke at burdøra lukker seg. Han har et stort bur på jobb som alltid er åpent, der kan han gjerne gå inn og legge seg. Ellers så nekter han bur 🤭 Kjøp deg også en sele med masse justeringsmuligheter! Jeg har Musti sin feel active padded sele i SMALL, og den har jeg brukt fra han var ca. 5kg til nå hvor han er ca. 12-13kg. Jeg tror jeg fint kan bruke den til han er voksen hvis han ikke plutselig vokser masse 😆 MASSE LYKKE TIL, og husk at det er lov å ha blandede følelser når valpen kommer i hus! Jeg var i ekstase mens jeg ventet, men hadde det helt fryktelig når valpen min først kom i hus. Har i etterkant lest meg opp på noe de kaller "puppy blues", og jeg var veldig preget av det. Nå ville jeg ikke vært uten! ❤️
    • Nå er jeg (enn så lenge) såpass heldig at jeg ikke betaler strøm der jeg leier, så det kan jeg leve med! 🤭 Takk for alle svar! 😃 Det er jo tydelig at vom er "råbillig" kontra tørrfôr+vomkuler, så da har vi en fremtidsplan. Nå skal vi først bruke opp den 12kg sekken og 6kg SMAAK jeg kjøpte før jeg begynte å regne på dette 🤪
    • Ååh..lille Odin!! Vi savner han💖
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...