Gå til innhold
Hundesonen.no

Bildekritikken


Mirai
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Svar 2.5k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tar sinnsykt mange bilder på lure coursing treninger/prøver. Utfordringen min er å få bilder som ikke er kjedelige og platte.. Føler jeg traff litt annerledes her!

Posted Images

Helt ærlig, ikke så veldig mye :icon_redface:

Ørene er klippet vekk, det samme med mulen. Det er noen gjerder i bakgrunnen som går ca rett gjennom hodet på hesten. Bildet er også litt for mørkt, det er ikke noe særlig kontraster.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest LeenaM
Helt ærlig, ikke så veldig mye :icon_redface:

Ørene er klippet vekk, det samme med mulen. Det er noen gjerder i bakgrunnen som går ca rett gjennom hodet på hesten. Bildet er også litt for mørkt, det er ikke noe særlig kontraster.

Hehe, var jo bare ute etter svar :lol: Jeg er veldig glad i nærbilder, og sånn blir det nå... Er heller ingen fotograf, så det får gå som det går! Men...

...kommer med flere jeg;

sce6fa.jpg

3345aq0.jpg

Var litt usikker på om jeg skulle slenge med dette, men det ble nå med det også...

2z3ndvk.jpg Det er en hov :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nærbilder er veldig spennende, og selv om det er "trange" utsnitt kan man vise veldig mye.

Noe du bør tenke på er hva du viser med utsnittene og det som er i fokus i bildet.

Eks. bildet av hoven. Vi ser skitten sagmugg, en hårete hov og egentlig ikke så veldig mye mer enn det. Ser ikke om det er en pen, velstelt hov, vi ser ingen detaljer i selve hoven.

Samme med hode/øye/ørebildet. Det er et øye som mangler detaljer pga blitzen, et halvveis øre og et annet øye. Tanken er god - men du gjøre slik at det er enklere å fokusere på ett element i bildet/klare å fremheve det som gjør bildet spesielt :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest LeenaM

Takk for tips :icon_redface: Hva mener du eller noen andre om mulebilde da? Jeg er faktisk litt fornøyd med det, siden jeg aldri klarer å gjøre slik at det fokuserer på bare en ting :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips :P Hva mener du eller noen andre om mulebilde da? Jeg er faktisk litt fornøyd med det, siden jeg aldri klarer å gjøre slik at det fokuserer på bare en ting :P

Det er litt feil fokus på det, noe som gjør at det er litt "ekkelt" for øynene å se på. I tillegg syns jeg det er noe med vinkelen som gjør det litt lite interessant, på en måte. Du burde ha gått nærmere, og/eller tatt bildet litt mer nedenfra, syns jeg. Jeg prøvde kjapt å redigere det litt for å få det skarpere, men allikevel syns jeg ikke det er sånn overdrevent bra, akkurat...

sce6fa.jpg

Hva slags kamera bruker du?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest LeenaM

Har aldri tatt dråpebilder, eller av vann før, så dette ble et forsøk... Jeg synes ikke det ble noe fint når man ser litt av vasken og slikt, men noe mer? Det er også litt kjedelig farger synes jeg.. Bare hvitt/grått liksom.. Har bare redigert str, fordi det ble så stygt med alt ovenfor...

2n6gs53.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også Nikon D40, og her er mine dråpebilder på første forsøk;

http://doggis.no/forum/index.php?s=&sh...st&p=669279

Der står også noen tips for hva du kan gjøre. Men stryk det med fokusen, du bruker heller manuell fokus. Sett opp dråpestudioet ditt (her må man være kreativ!) - og finn ut hvor dråpen lander. Sett en gaffel eller knivskaft der dråpen lander (ca) - og fokuser manuelt. Ta et par bilder og dobbelsjekk at det er helt i fokus (zoom på kameraets bildevisning) - og så kan du sette igang. Konditorfarge koster 15 kr og gjør bildene mer interessante, ellers kan du bruke det du har i kjøleskapet. Jeg brukte rødbetesaft, men andre har brukt både kaffe, melk og jeg kan komme med andre tips som safter i forskjellige farger, flytende margarin (?) .. bare oppfinnsomheten din som setter grenser. Prøv og feil, ta masse masse bilder. Av 800 bilder blir kanskje 50 bra. For å sette det på spissen :D

Når det gjelder bilder ellers, prøv å tenk det gyldne snitt: http://www.akam.no/artikler/det_gyldne_snitt/40737

Prøv deg fram med lukkertider og aperture.

EDIT: også glemte jeg å si at dråpebildene er KLIPPET UT av orginalbildene. Altså har mine orginalbilder også både skålkanter og stygge greier på seg, men du klipper ut utsnittet du finner penest, og poster det på nett :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en ypperlig tråd for å få konstruktiv tilbakemelding for en som ikke helt vet hva man skal se etter for at bildene skal bli best mulig. Legger ut noen bilder som jeg er rimelig fornøyd med, men hadde jeg hatt mer kunnskap hadde bildene blitt enda bedre, så litt tips, så blir det enda bedre neste gang...

DSCF2502-1.jpg

Fikk ikke til å fjerne bakgrunnen ordentlig, så er klar over at det ikke er det beste redigeringsarbeidet, men tips til bakgrunn hadde også vært fint å få.

DSC_0437-1.jpg

Liker veldig godt bilder med natur i bakgrunn, men syntes det ofte er vanskelig.

DSC_0125.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk ikke til å fjerne bakgrunnen ordentlig, så er klar over at det ikke er det beste redigeringsarbeidet, men tips til bakgrunn hadde også vært fint å få.

DSC_0437-1.jpg

Det finnes en slik "redigerings tråd" her også :lol:

Så vis du slenger in org. bildet i den tråden er det sikkert noen som klarer og fjerne bakgrunnen litt bedre :)

Jeg kan også prøve :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Busy: På det nederste bildet ville jeg gått nærmere hunden. :yes:

SusieB: Synes bildene blir litt vel midtstilte, og det var litt irriterende at så mye av armene er klipt bort. Mindre luft over hodet og mer under.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
*klippe søte bildet*

Jeg tar meget gjerne en kritikk på dette bildet :D

Syns det er et kjempe søtt og stilig motiv, litt sånn motstridig på en måte - metall mot myk pels liksom :D

Liker at det er sort hvitt, men syns det kunne vært mer kontraster og mer fremhevede detaljer siden det er så mange stilige i bildet, f.eks sånn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...