Gå til innhold
Hundesonen.no

Bildekritikken


Mirai
 Share

Recommended Posts

  • Svar 2.5k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tar sinnsykt mange bilder på lure coursing treninger/prøver. Utfordringen min er å få bilder som ikke er kjedelige og platte.. Føler jeg traff litt annerledes her!

Posted Images

Så syns jeg slike tråder som dette er nyttige. Det er så lett å se seg blind på sine egne bilder! Noen ganger er det smart å legge det vekk i to dager, og så ta frem og vurdere på nytt.

Ja, det er et veldig lurt råd :o.

froken16.jpg

Dette synes jeg var et fint bilde med vakre farger, men bakgrunnen er litt rotete. Om du hadde brukt en større blenderåpning her, så hadde bladene blitt litt mer blurete og ikke tatt oppmerksomheten bort fra forgrunnen, men alt i alt et fint bilde som er godt eksponert :rolleyes2:.

natur2.jpg

Dette ble litt mørkt synes jeg, også er bakgrunnen litt for rotete. Det tar bort litt av oppmerksomheten fra blomsten som også er litt udefinerbar siden det vel er to blomster som har rota seg litt inn i hverandre :lol:.

DSC_0187.jpg

Du har fanget kaninen godt i spranget og det er artig ;). For å heve bildet så ville jeg hatt en mye roligere bakgrunn. Biler i bakgrunnen ødelegger dessverre alt for ofte gode bilder. Jeg ser for meg at dette kunne blitt et flott bilde om du hadde hatt hinderet på ei gressplen f eks, med en rolig, grønn bakgrunn bak. Lyset her er også litt vanskelig. Du får mye skygge på kaninen, og kanskje skulle du snudd hinderet sånn at du hadde fått sola inn fra siden på kaninen. Det er egentlig litt vanskelig å fotografere i sterkt sollys fordi det ofte blir ekle skygger på hele eller deler av motivet.

Jeg liker dette bildet utrolig godt, fineste turbo'n min! Hva kan gjøres? :wub:

IMG_2455.jpg

Bildet er veldig artig og du har jo fanget udyret i et herlig øyeblikk. Det er skarpt og fint der det skal være skarpt (på hunden altså.. hehehe). Jeg hadde jo ønsket en mye roligere bakgrunn - jeg synes liksom ikke hus gjør seg så godt som bakgrunnsmotiv på bilder der det er andre ting som bør komme i fokus. Tenk om du hadde hatt bare grønne skogen bak a'gitt :wub:. Ellers har du fått skygge på kroppen her, noe som selvsagt kan fikses litt på i Photoshop :lol:. Men det er noe å tenke på - HVOR faller skyggene ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ganske nettopp begynt å eksperimentere litt med kameraet, og sist testrunde fikk jeg bilder som jeg både er fornøyd med, men som jeg samtidig syns mangler noe for å bli gode. Så kjekt med en bildekritikktråd, lærer mye av andre sine bilder, og råd andre får :rolleyes2:

Her er ett som jeg er ganske fornøyd med, skulle ønske flua var litt klarere men de er jaggu ikke mye samarbeidsvillig disse insektene <_< Og så vet jeg ikke helt hva jeg syns om den lilla blomsten som ble med nede i hjørnet. Tips til hvordan forbedre dette mtp både redigering og annerledes vinkel på bildet? Og andre ting som kan gjøre et sånt type bilde bedre :wub:

blomst6.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for kritikk! Kan så og si ingenting om hvordan man tar bra bilder, så så mye konstruktivt fra meg blir det nok ikke :rolleyes2:

Betty: Jeg synes bildet ditt var skikkelig fint egentlig. Hvis jeg tar bilder av insekt + blomst blir alltid insektet uskarpt :S Jeg ville kanskje hatt blomstene litt mørkere.. Det var nydelig :wub:

Dette synes jeg er tøft! Ganske kul vinkel :wub:

Tombstevnet374.jpg

Hvis jeg redigerer bort de som sparker fotball og prøver å få med bare kaninen og hinderet ble det sånn. Litt merkelig siden det ble zoomet så mye.. Ikke så fint nå.

Tombstevnet374-1.jpg

Dette liker jeg også, men ørene ble kanskje litt uskarpe.. Vanskelig når man tar fra en sånn vinkel..

bilde10-2.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bildet er veldig artig og du har jo fanget udyret i et herlig øyeblikk. Det er skarpt og fint der det skal være skarpt (på hunden altså.. hehehe). Jeg hadde jo ønsket en mye roligere bakgrunn - jeg synes liksom ikke hus gjør seg så godt som bakgrunnsmotiv på bilder der det er andre ting som bør komme i fokus. Tenk om du hadde hatt bare grønne skogen bak a'gitt :wub:. Ellers har du fått skygge på kroppen her, noe som selvsagt kan fikses litt på i Photoshop :lol:. Men det er noe å tenke på - HVOR faller skyggene ?

Takk for det :rolleyes2: Og ja er veldig enig med deg at bakgrunnen skulle vært anderledes, så hvis noen har lyst til å prøve seg på å fikse det så sett i gang! Jeg er ikke akkurat så god venn med Gimp at jeg får til det uten å bli skikkelig sinna, kjenner jeg meg selv rett :wub:

Og det med skyggene tror jeg ikke helt jeg skjønte hva du mente?

Ta bilde av dette udyret (*flirer* Bra navn) mitt i fart er ikke like lett, og ihvertfall ikke få det skarpt! Det går stort sett styggfort hele tiden... :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Betty: Jeg synes bildet ditt var skikkelig fint egentlig. Hvis jeg tar bilder av insekt + blomst blir alltid insektet uskarpt :S Jeg ville kanskje hatt blomstene litt mørkere.. Det var nydelig :icon_cry:

Tusen takk :whistle: Insekter er vanskelige og få skarpe, jeg kranglet skikkelig med kameraet hvor fokuspunktene skulle settes, og bare ett av flere bilder ble nogenlunde skarp (selv om jeg godt syns den kunne vært enda skarpere men).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HDR står for high dynamic range tror jeg det var, og når man lager et ekte HDR-bilde så legger man sammen flere bilder og gjør dem om til et bilde. For at man skal kunne gjøre det må man ha minst 2 (jeg bruker 3-4) bilder med samme motiv på, men med forskjellige eksponeringer. Dvs. det første bildet må være ganske mørkt for å få frem alle nyansene og alle pikslene i himmelen f.eks, og i det andre har man en ganske "vanlig" eksponering (her må man sjekke at fargene ser ok ut osv) og det siste bildet gjør man mye lysere enn de to siste igjen ved å overeksponere når man tar bildet (... Eller som jeg gjør, tar èt bilde i RAW-format og forandrer på eksponeringen i et program) ... Hvis man ikke har mulighet for å gjøre et bilde om til flere i et program på dataen så er man nesten nødt til å bruke stativ når man skal ta de 2-4 bildene med forskjellig eksponering. Bildene er jo nødt til å være helt likedan utseendemessig, bortsett fra at de har forskjellige eksponeringer.

Så må man legge disse 3 bildene sammen da, og det må man lære seg å gjøre i photoshop, lightroom osv. Men man kan også tråle nettet igjennom for å finne et program som gjør jobben for deg :) Jeg fant meg et program som heter Dynamic-photo HDR. Det ligger en bruksanvisning til hvordan man lager HDR bilder i det programmet her.

Her er en toturial på hvordan man gjør det hele i photoshop. Jeg tar ikke bildet inn i photoshop før jeg har laget det i HDR-programmet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lært meg å lage HDR-bilder. Myyye morsomt man kan få til med dette!

Selv liker jeg det nederste bildet veldig godt, men hvorfor vites ikke :)

Fine bilder! Stilig med HDR. Kanskje jeg skal forsøke det selv.

Det første bildet er fint, men det hvite huset ved siden av det røde ødelegger litt synes jeg. Skjønner at du liker det siste bildet, det var liksom noe spesielt med det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Tatt med vanlig digitaltkamera.

Dette er vel kanskje overredigert?

fghj.jpg

Dette har jeg ikke gjort noe med, men vurderer å redigere det litt skarpere. Tips? Vet at jeg burde fått sirkelen mer sentral..

n650780313_3237558_4644.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poenget med HDR er vel at man får frem detaljer i både de mørkeste og lyseste områdene, det er derfor man skal over- og undereksponere. Blir ganske tøft når man får det til, men det er lett å overdrive effekten også.

Christine: Synd med toppen av sirkelen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så mange fine bilder dere har tatt. :devil:

Her er en av de bildene jeg har vært mest fornøyd med:

Utrolig flott bilde. Jeg likte det kjempe godt! Kunne godt tenkt meg å rammet det inn å hengt det på veggen. Så om du er villig til å sende det på e-post til meg får du bildet ditt på veggen :-) c-lilian@online.no

Skal på fotokurs til helgen. Gleder meg voldsomt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...