Mari Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Ønsker du perfekt innkalling? En hund som tar kontakt som et tent lys når enn du måtte ønske? Er elitelydighet målet ditt? En hund som tar oppvasken, støvsuginga og barnepass? Da trenger du verdens beste forsterker! Pliktoppfyllende som jeg er, jeg vil jo det beste for dere alle, har jeg nå kommet med løsningen til nettopp deg! Patent sier du? Copyright? Pøh! Jeg er autentisk, storsinnet, uselvisk, og gir deg herved denne glitrende idéen helt gratis! Jeg er din internettvenn for alltid, og det er mulig jeg fortjener tilbedelse. Det siste får være opp til dere. Så her er guiden. Dritgode (jepp, gode som drit!), sunne, magre godbiter som gir deg all makt i verden på din vei mot full manipulasjon av din beste venn. Tørker du de ordentlig holder de seg i en og en halv evighet, evt kan du fryse ned i passende porsjoner. Godbitene er fortsatt rå, slik at de beholder masse gode næringstoffer som ellers ville forduftet undervarmebehandlingen. 1. Kjøp biter av døde dyr (den enes død er den andres brød vettu). Det meste duger, det beste er rent kjøtt med lite fett. Gode tips er lever, krås, halser (av små dyr), billig grytekjøtt, lunger, hjerte, struper. Større ting kan også tørkes, det tar bare lengre tid. Alt fra kalkunhalser til lammeribbe. Nå kan du endelig lage levergodbiter uten at du stinker opp kjøkkenet! Det er nemlig det sekundet lever møter varme, at oksygen forandres til død og fordervelse. Det som er vanskeligere å tørke er nyrer (tar en evighet før de blir tørre...), tunge (mye fett) og andre ting jeg ikke kommer på i farten men du skjønner tegningen. Bruker du rent kjøtt vil jeg anbefale at du skjører de opp i passende godbitstørrelse før tørking. Men det er egentlig bare personlig preferanse. Her er ti kilo kyllinghalser, som er dagens utvalgte kjøttbiter for meg. Jepp, de har bein i seg, men det er nema problema. De har ligget til tining over natten i oppvaskkummen. Da renner også endel av vannet av, og det er en finfin ting. Jeg forsøker å ta vare på så mye av avrennet som mulig og slenger det over middagen på kvelden. Sikkert ikke så mye næring, men alle monner drar. 2. Skjær av overskuddsfett. Det er ikke alltid jeg gidder, det spørs rett og slett hvor stor andel godbiter jeg skal lage. Om du ikke orker litt småpirk som dette, bør du være bevisst på at holdbarheten er noe kortere, og det tar litt lengre tid før godbitene er gjennomtørre. Denne gang er det ti kilo, og det er ikke mye ekstrajobb, så da tar jeg den ekstra halvtimen. Overskuddsfett hives oppi en egen bolle. Her går ingenting til spille, og på ti kilo kyllinghalser ble det et helt måltid med småslintrer til Töddel og Charlie. 3. Legg ut kjøttet på en rist. 4. Tørk. Alternativ en: Sett ovnen på varmluft, og skru ned temperaturen til ca 30 grader. Putt risten inn i ovnen. Vent. Snu godbitene innimellom for raskere tørking. Alternativ to: Legg risten foran en bordvifte. Vent. Snu godbitene innimellom for raskere tørking. I min erfaring tar dette faktisk kortere tid enn å putte de i ovnen. 5. Når godbitene er tørre, skjær i passende biter. Med rent kjøtt kan du gjøre det før hele tørkeprossessen, da slipper du denne delen. 6. Det endelige resultatet. 7. Nyt følelsen av makt. Tenna på tørk, klar til hogg "Use the force, Töddel, use the force..." Bulldog approved 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Sigrid Meese Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Genialt Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
turbogutten Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Smartsmart! Men hvor får du tak i kyllinghalser f.eks da? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 4. Februar 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Det ble kjøpt inn for ti kroner kiloen fra Magne på Vom og Hundemat. Hundene liker Magne veldig godt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
xeena Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Lurer jeg også på Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingvild Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Hm, dette må jeg prøve tror jeg. Hvor klissete blir godbitene? Kan man ha dem rett i lomma eller bør man trå til med poser av ulike slag? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 4. Februar 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Hm, dette må jeg prøve tror jeg. Hvor klissete blir godbitene? Kan man ha dem rett i lomma eller bør man trå til med poser av ulike slag? Rett i lomma, null problem. Så lenge du tørker dem ordentlig, så merker du ikke at du har fiklet på dem en hel treningsøkt heller. Ikkeno kliss, ikkeno kluss. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Peers Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Takk for at du deler dette med oss, jeg føler meg meget beæret Dette skal helt klart prøves ut! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Taz Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Dette vil jeg også prøve.. Kanskje kresne Diego til og med liker sånt.. Lurer på hvor jeg skal få tak i kyllinghalser. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Huldra Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 (Det nærmeste jeg kom et ikon for tilbedelse..) Skal prøves ut! Håper å få kjøpt at den lokale slakteren her, evt er jo Prior i Trondheim, og de må vel ha noen kilo kanskje? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Einstein&Charlie Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 jeg må også høre slakteren om de kan bestille til mig , leder altid efter gode snacks til hundene Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mud Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Takk gud for en hund som gjør "alt" for en kvart frolic, et slik av kattemat (våtfòr) eller lek med et avrevent laken.. *urk* Jeg spyr nesten hver gang jeg lager tørket lever liksom.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingvild Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Rett i lomma, null problem. Så lenge du tørker dem ordentlig, så merker du ikke at du har fiklet på dem en hel treningsøkt heller. Ikkeno kliss, ikkeno kluss. Oi, da er det jo definitivt verdt å prøve. Jeg hater å trene med pølse f.eks., fordi jeg må ha det i pose i lomma og da blir alt bare håpløst Takk gud for en hund som gjør "alt" for en kvart frolic, et slik av kattemat (våtfòr) eller lek med et avrevent laken.. *urk* Jeg spyr nesten hver gang jeg lager tørket lever liksom.. Altså, du har møtt Tinka og veit hvor glad hun er i mat, sant? Men jeg syns jo det er artig å prøve sånne ting allikevel, selv om jeg gjør det høyst sjelden og stort sett ender opp med å bruke doko eller frolic. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MonicaT Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Tusen takk Mari ! Veldig greit å få det beskrevet slik at man kan tørre å driste seg ut på en sånn oppgave. ( Må ha det inn med tskjer ...he he he he ) Utrolig bra skrevet også Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nirm Skrevet 4. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 All makt til Mari, vår befrier! Trur jeg skal fikse litt ekstra gode godiser til helgas kurs faktisk. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 4. Februar 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 4. Februar 2008 Jeg spyr nesten hver gang jeg lager tørket lever liksom.. Enten har du veldig hårsår nese, eller så har du varmebehandlet leveren? For lufttørking av rå lever lukter ikke annet enn litt blod. Godt å se at dere setter pris på meg og mine ofringer til dere. Det har kostet meg litersvis med blod, svette og tårer (urk!), for ikke å nevne all slitasjen på mitt evig lojale kamera. Men hva gjør man ikke for felleskapet... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aussieglis Skrevet 5. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 5. Februar 2008 Åh, skulle ønske jeg visste om en plass man kunne få tak i noe lignende her. Det er ikke noen andre som har tips om andre typer kjøtt som man kan tørke i lengre strimler (eventuelt "flette" sammen) og tørke så det blir ganske hardt til slutt men alikevel "tasty" ? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Decarabia Skrevet 5. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 5. Februar 2008 Supert tips, men dog ble litt kvalm:P Der jeg jobberfår jeg døde kyllinger til mine hunder om jeg vil. Forøvrig har jeg takket nei hver gang. Dere aner ikke hvor lite lyst jeg har på å dra med meg døde kyllinger etter å ha stått å sortert over 40000 kyllinger om dagen (levende). Men kanskje jeg skal ta med meg noen neste gang, dele opp og tørke. Ikke det samme som struper, men fungerer sikkert likevel. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aina&Kaizer Skrevet 5. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 5. Februar 2008 Kyllinghalser. Jeg blir kvalm. Men takk for tipset, finner jeg et sted jeg får tak i noe lignende skal jeg prøve det. Også var det utrolig morsomt skrevet. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Flash Skrevet 5. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 5. Februar 2008 Takk gud for en hund som gjør "alt" for en kvart frolic, et slik av kattemat (våtfòr) eller lek med et avrevent laken.. Samme her Tror ikke jeg bruker såpass tid og energi på å lage mat til meg selv engang mer enn en gang eller to i året... :closedeyes: Men for all del, supert tips å ha i bakhodet dersom det skulle bli nødvendig. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest 2ne Skrevet 5. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 5. Februar 2008 Enten har du veldig hårsår nese, eller så har du varmebehandlet leveren? For lufttørking av rå lever lukter ikke annet enn litt blod. Men altså? Hvor lenge må f.eks lever stå i ovnen på 30 grader da? Og lukter det virkelig ingenting da? Tror ikke jeg bruker såpass tid og energi på å lage mat til meg selv engang mer enn en gang eller to i året... :closedeyes: hehe - Det gjør ikke jeg heller, men det er liksom anderledes når det er til jentene *kremt* Nå trenger ikke mine heller mer enn en kvart frolic eller en halv doku, men det er jo hyggelig å gi de litt annet enn det en gang i blant og? Jeg får ihvertfall veldig god samvittighet av det, føler meg snillere enn julenissen, nesten Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aussieglis Skrevet 5. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 5. Februar 2008 Det går vel ann å tørke lever også på benken? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
turbogutten Skrevet 5. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 5. Februar 2008 Det ble kjøpt inn for ti kroner kiloen fra Magne på Vom og Hundemat. Hundene liker Magne veldig godt. Hvor er det han holder til henne da? Hadde egentlig passa å gjøre det i helgen for da er jeg hjemme alene og ingen av foreldra mine kan klage Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 5. Februar 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 5. Februar 2008 Det er ikke noen andre som har tips om andre typer kjøtt som man kan tørke i lengre strimler (eventuelt "flette" sammen) og tørke så det blir ganske hardt til slutt men alikevel "tasty" ? Lever, muskelkjøtt, kjøttavskjær, hjerter, you name it. Finner du sånn oppskjært kyllingkjøtt evt kyllingfilet på tilbud, eller hva som helst annet egentlig. Salg er en fin ting, sjekk den der "går ut på dato"-kurven i butikken. Skjær i passende biter, og tørk i vei. Men altså? Hvor lenge må f.eks lever stå i ovnen på 30 grader da? Og lukter det virkelig ingenting da? Det spørs litt på hvor mye det har fått rent av seg først. Men det blir jo noen timer. Når de har fått en bra skorpe legger jeg de bare på benken for fullstendig tørking i noen dager. Men da forsyner jeg meg fra haugen innimellom (og gir til bikkjene, din ekling!). Forøvrig virker det som bordvifte tørker bedre. Jeg kjørte dobbelt opp denne gangen, og selv om jeg ikke hadde bakepapir under de i ovnen brukte de lengre tid enn de på benken. Ble litt overrasket faktisk. Det lukter som rå lever. Og mindre og mindre etterhvert som det tørker. Nå trenger ikke mine heller mer enn en kvart frolic eller en halv doku, men det er jo hyggelig å gi de litt annet enn det en gang i blant og? Jeg får ihvertfall veldig god samvittighet av det, føler meg snillere enn julenissen, nesten Japp. Töddel jobber for gresstrå liksom, alikevel er det litt ekstra stas å ha ordentlig godis å tilby noen ganger, laget med omhu. Den samvittighetsgreia er der definitivt. Tror det smitter over å bikkja og jeg, for Töddel gikk jo helt rundt seg sjæl i tilbud av atferd under bildesession i går. Teite Idioten. Hvor er det han holder til henne da? Trøgstad. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
-Vilde- Skrevet 5. Februar 2008 Rapporter Share Skrevet 5. Februar 2008 All makt til Mari! Dette skal jeg definitivt prøve (selvom Aysha og Oscar gjør alt for snø liksom.) Trøgstad? Hmm, litt usikker på hvor det er. Er det langt fra Oslo sentrum? Jeg er forøvrig totalt sjarmert av Töddel. Han er helt nydelig Takk for godbit tips Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.