Gå til innhold
Hundesonen.no

Blondie & Tidi


MegaMarie
 Share

Recommended Posts

På 31. oktober 2017 at 11:21 PM, MegaMarie skrev:

Påmeldingsfrist til årets siste rally stevne er rett rundt hjørnet nå, så jeg må bare samle tankene litt. 

Slalåm mellom beina er jo grei, vi må bare trene mer på den, men hun kan den :ahappy: Ellers jobbes det med rygging, både fritt og ved fot. Her må vi jobbe en del. Hun har en utrolig bra bakpartskontroll, og når hun først rygger bra, så rygger hun skikkelig bra! Så det gjelder bare å få de gode forsøkene og belønne de rett, sette på kommando, så er den frie ryggingen på plass. Rygging under fot er enda litt vanskelig, men jeg håper det kommer seg etterhvert som at hun skjønner rygging alene. Tilslutt har vi stå under marsj. Der har jeg såvidt begynt, men hun tilbyr noen fine hoppstå og blir stående i ro litt mens jeg forsetter å gå. Det var etter en økt, så jeg har troen på at den kommer i boks. Men så er det den stå under marsj og bli berørt da. Vanskelig for en kelpie som elsker folk :lol: Snurr under marsj må vi trene litt på, den har jeg glemt! For utenom dette må vi trene litt på en bane hvor vi har alle hindrene sammen. Jeg er spent på hvordan hun vil gjøre rally øvelser rundt tunnel og hopp hinder. Men jeg har troen på at vi kan komme i mål!

 

9963EEEE-D4E9-4550-AFA8-FF37C651106D.thumb.jpeg.e3aa140ef593bb98f04c0d26bb4c7e18.jpeg

2F07AFAA-A7C1-4ED6-AE95-6C003490DB76.thumb.jpeg.6cfc867a13b839b1549dec0ff50d25d5.jpeg

Blondie kan alt og litt til! Vi må bare jobbe med å holde fokus uten bånd på, og trene litt i forskjellige miljøer og gjerne litt konkurranse trening med utelatt belønning. 

9538CFB1-A0E6-4180-859F-7064D8101240.thumb.jpeg.b9a8446eabad212488b857e48d535f9c.jpeg

Flotte bilder! :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 1.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Takk for omtanke ❤️ Dessverre ble det ikke snakk om måneder en gang ?Tidi fikk sovne inn onsdag 13 mars ? Hun virket noe bedre på søndag og mandag etter at hun hadde fått supplerende medisin

Blondie har blitt 14 år! Hipp hipp hurra!

Tidi var tiltenkt å ha et kull hos oppdretter nå i vinter. Men før hun eventuelt skulle parres, så skulle hun ta ultralyd av hjertet da det er dukket opp en del unge kelpier med hjertefeil. På vei til

Posted Images

  • 1 month later...

 

Blondie er på rehab nå etter at hun slo opp prolapsen sin. Det skjedde helt plutselig på tur. Hun har ikke hatt noe særlig smerter pga prolapsen de siste 2,5 årene. Hun har bare noen få ganger fått onsior og ro hvis hun har vist litt tegn på smerter. Men plutselig da hun løp ned en bakke på tur så hylte hun til og hadde tydelig vondt igjen. Hun har gått på sterke smertestillende i 1 uke, denne uken har vi gått over til onsior igjen. Hun får bare lufte seg i hagen om dagen. Til uken skal vi våge oss ut på superkorte turer på 5-10 minutter. Hun er betydelig bedre nå enn hva hun var, viser mye mindre tegn til smerte nå :ahappy:

Jeg og Tidi har vært på vår første agilitytrening siden Oktober! Det var så utrolig deilig å få trene igjen :D Jeg er ikke vandt med at man ikke kan trene ute på så lang tid. Vi har ikke akkurat så mye snø og kuldegrader i Bergen :lol: Tidi viste også stor begeistring for å endelig få trene agility igjen. De første minuttene var helt kaos, en kelpie som fløy over hinder etter hinder selv om jeg sa "slalom" :lol: Men så ble hun mer medgjørlig og hun husket faktisk veldig mye :D Et par filmsnutter fra dagen. 

Vi har enda en del å jobbe med når det gjelder svinger, men frem kommandoen begynner å sitte noe, slalomen er bedre (vi må jobbe med at jeg skal kunne løpe ved siden av henne uten at hun hopper ut da). Vi har en god jobb foran oss med bli i start, her var hun superheit i dag! Godt å ha noe å jobbe med fremover :D

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag var Blondie på sin første tur siden hun fikk vondt i ryggen igjen. Det var en 5 minutters tur, så det kan vel egentlig ikke kalles en tur, men vi starter rolig. Det gikk fint, Blondie luktet masse og så ut til å kose seg :) I går gav jeg siste smertestillende også, så håper hun ikke har så vondt lenger og at det går fint uten. 

Throwback til i fjor vinter, bare så ikke dette innlegget blir wall of text. IMG_20170130_131434.thumb.jpg.14a40234e0befae234217752f07d1125.jpg

Jeg har prøvd å lage litt planer for dette året med konkurranser. Første aktuelle konkurransen blir i midten av april, rallylydighet. Planen er at Blondie skal starte klasse 2 om hun er blitt frisk, vi håper på siste nappet der og dermed ny tittel! :D Tidi skal forhåpentligvis debutere i Elite om vi får inn de øvelsene vi mangler og litt mer sikkerhet på de øvelsene i klasse 3 som ikke satt helt før forrige start. Det er mest høyreføringen i Elite vi må jobbe med. Fra klasse 3 er det begge rygge øvelsene og noen av stå øvelsene vi fremdeles må jobbe litt med. 

Deretter vurderer jeg kanskje agility stevne tidlig i mai med Tidi, Ålesund. Jeg får se litt hvor flink hun er på trening fremover om det verdt turen.

Senere i mai ser jeg på stard i D-spor med Tidi. Frem til det må vi få inn fellesdekken, jobbe med apport av ulike gjenstander til feltsøket, og så fort det blir barmark skal vi selvfølgelig trene mer spor og feltsøk.

Så er det endelig agilitystevne på "hjemmebane" i juni :sweat:  Jeg er ikke vandt med så lang konkurranse pause på vinteren. I Bergen har vi konkurranser i både februar, mars og april. Det er litt mer snø her i "nord" :lol: Der skal vi definitivt starte uansett. I forhold til agility må vi jobbe litt mer med "frem" kommando så den sitter. I tillegg må vi jobbe mye med svinger. Vi må jobbe med at jeg skal kunne løpe ved siden av henne i slalåmen uten at hun hopper ut av den grunn, og vanskelige innganger i slalåmen. Og vi må selvfølgelig jobbe med løpende felt!

IMG_20170512_194638.thumb.jpg.8360d4df97139e3f7195a1488c0506c9.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 hours ago, Kristiin said:

Skal du ikke starte agility i mars nå da? :D

Nei, jeg er bortreist :( Men det er sikkert like greit, vi har jo knapt trent :lol:

---------------------------------------------------------------

I dag var jeg og Tidi på årets første lydighetstrening også! Det var så gøy! Tidi var helt i hundre :D Aldri sett henne slik før. Hun var så giret, drev å hoppet på meg, var i fyr og flammer, gjorde alt med 110 % innsats, og selv om hun var så heit så var hun likevel sååå fin! Hun gjorde alt jeg ba henne om :D

Vi trente en del på å apportere rare gjenstander med tanke på feltsøk. Gjenstander som hun vanligvis syns er ekle var null problem i dag! Vi trente også på å hente to gjenstander uten belønning for hver gjenstand, slik det vil være i konkurranse. Hun er litt vanskelig å sende ut igjen etter første gjenstand, fordi hun tror vi er ferdig, men jeg håper det kommer med erfaring, når hun forstår at hun faktisk skal hente to ting på rad. 

Deretter kjørte vi apport med kommandering. Det har vi gjort lite av, så jeg er alltid redd for at hun skal løpe når dommeren sier kommander. Men hun satt så fint! :wub: Hun rykket litt i kroppen noen ganger, men hun satt likevel, så det er jeg storfornøyd med :D Hun hadde også god fart både inn og ut, kjempe fin innsitt og hun satt fint etter at jeg hadde tatt i mot apportbukken. Vi må kanskje trene litt mer på at hun skal holde den litt før jeg tar den fra henne. 

Så fikk vi hjelp til å begynne innlæring av rute. Tidi synes den øvelsen var så gøy og det syns jeg og! :D Så det kan bli spennende. Kanskje vi skal snuse på start i lydighet også da? :shifty:

Tilslutt avsluttet jeg med litt dekk og bli trening. Det var vanskelig syns Tidi når det var sååå mye spennende som skjedde rundt. Det var folk som kommanderte rute og hun hadde jo nettopp lært at rute var kult. Det var folk som belønnet, hunder som kom løpende. Men det er god trening for henne! Jeg avsluttet med bare 15 sekunder dekk og bli, vi hadde plutselig ikke mer treningstid igjen heller. Planen er å trene litt dekk og bli på hver trening fremover!

Jeg skulle egentlig filme noe av treningen, men iphone og kulde altså.. Den døde!

Endret av MegaMarie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag var det lydighetstrening igjen ? Blondie fikk bli med. Hun har hatt litt endret adferd i det siste, men jeg tror det er positivt. Hun er veldig glad, logrer masse, elsker kos overalt. Før var hun litt picky på hvor vi fikk klappe henne. På trening i dag jobbet vi med rally klasse 2 øvelser; matskålene og ellers litt andre øvelser. Vi prøvde oss også på litt klasse 3 øvelser, men vi må lære inn utgangsstilling på feil side med kasseøvelsen først tror jeg. Det har vi begynt å såvidt med hjemme ? 

Med Tidi jobbet jeg litt med å apportere rare gjenstander igjen. Det gikk veldig fint ? Vi hadde bare ett tilfelle hvor hun tok noen apportbukker som lå ute istedenfor gjenstanstende jeg ville at hun skulle hente ? Vi fikk kommandering på apport, noe som gikk veldig bra ? Vi prøvde også på kommandering på hopp over hinder og avstand i klasse 1. Det gikk og veldig bra! Vi jobbet med ruten igjen også. Jeg fikk også inn en fellesdekk, med en god del forstyrrelser så det var bra ? 

AE65F023-AE9D-4C8D-896C-9B0A973C4946.thumb.jpeg.18c0eca4cc5ec03ab84d65a9b9ef7c2c.jpeg

7612FA84-2354-48EF-AEEE-B462496CAB0B.thumb.jpeg.8ee1e9c1946494fa60aacfd3414f24cf.jpeg

Foto av Åshild. 

Endret av MegaMarie
  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og Tidi fikk en kommandering under fri ved fot på gårsdagens trening. Det er det tydelig at vi trenger litt trening på :lol: Hun sliter litt med de lange pausene før vi får neste kommandering, da begynner hun å tilby adferd. Kanskje også fordi hun hører noen si noe veldig høyt, så hun tror det er til henne. Men ellers syns jeg hun er veldig flink :ahappy:

Ellers ble det (kelpie)fellesdekk igjen, klapp på skulderen til meg som trener på det. Det er jo den kjedeligste øvelsen. Det er litt gøyere på fellestrening hvor det er mye forstyrrelser. Forrige trening var det en som gikk fot rundt hundene for å trene de på fellesdekk med forstyrrelser. Da var det litt gøyere :)

29243402_10156033354670610_2129950792_o.jpg?oh=bd17cf9b63b6ac0bbea86afea034d493&oe=5AB51469

Tidi fikk også jobbe videre med rute, og hun er så flink altså :D Jeg tror den er på plass snart. 

Blondie fikk jobbe med rallyøvelser. 8-tall rundt kjegle med ball og godbit. Forrige gang var hun mer interessert i ballen, og forsåvidt godbiten. Denne gangen var hun sååå flink! Deretter jobbet vi med direkte dekk. Hun kunne dekk under marsj før, men det har hun visst glemt. Så det var litt vanskelig å komme inn i det igjen. Men på slutten fikk vi til en del bra, så jeg håper det blir enda bedre neste gang :)

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blondie var så gøy å jobbe med på dagens trening :D Vi jobbet videre med det samme som sist, matskålene og direkte dekk/dekk under marsj. Hun var skikkelig ivrig! Hun faller ut av og til, men jeg tror bare jeg må innse at hun er en hund som trenger at jeg jobber med henne for å holde motivasjonen hennes oppe, og ikke krever for mye av henne. Korte økter og gi oss på topp. Tidi kan liksom gå og gå. Det er vanskelig å skille på at de er to vidt forskjellige hunder av og til.

29664275_10156052984940610_2103464522_n.jpg?_nc_cat=0&oh=3203ef1b9d0d556e23441c9835294ebf&oe=5ABEB2C6

29665753_10156052985175610_779718830_n.jpg?_nc_cat=0&oh=a901cb44386076659ccb17077ef51234&oe=5ABD9B0F

29663715_10156052984930610_2056399384_n.jpg?_nc_cat=0&oh=e4f49333f3591c7b1a799285d598238f&oe=5ABE8226

 

Tidi var også skikkelig kul å jobbe med i dag :ahappy: Vi fikk en kommandering på fri ved foten igjen, og denne gangen gikk det bedre. Hun var ikke så spretten på alt som ble sagt. Men jeg så at hun hørte på den som kommanderte. Vi fikk også kommandering på apport igjen. Hun er veldig giret i øvelsen, og rykker til i kroppen, men hun blir sittende. 

Vi trente også mer rute i dag, noe som gikk veldig bra! Vi fikk til en helt perfekt rute :D Snart er det straks bare 1 måned igjen til første mulige lydighetskonkurranse. Så får vi se om vi starter :blink: Det ble også fellesdekk som vanlig, og utenom at Tidi ble litt distrahert av at jeg kommanderte alle i øvelsen og at hun la seg på skinken en gang, så var det en veldig bra økt :ahappy:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, simira said:

Herlig! Hvor er det dere trener? Jeg trodde ikke det var noen god hundetreningshall i Trondheim?

Det er kommet en ny hall, ved Ekra gartneri. Den er stor og bra, så nå finnes det en god hall ihvertfall ? Etter det ble mildt og regnet har det vært noe problemer med dreneringen, så gresset er blitt bølgete ?

49 minutes ago, Debbie said:

Så herlig å se, gøy med hunder som vil.

Jeg antar du trener bruksapporteringk?

Ja, kjempe gøy ?

Ja, vi trener bruksapport. Det er apport i klasse D, mens i lydighet kommer den vel ikke før i klasse 2?  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, MegaMarie skrev:

Det er kommet en ny hall, ved Ekra gartneri. Den er stor og bra, så nå finnes det en god hall ihvertfall ? Etter det ble mildt og regnet har det vært noe problemer med dreneringen, så gresset er blitt bølgete ?

Ja, kjempe gøy ?

Ja, vi trener bruksapport. Det er apport i klasse D, mens i lydighet kommer den vel ikke før i klasse 2?  

Den kommer ikke før kl 2 i LP, og da ikke med kasting.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 hours ago, Debbie said:

Den kommer ikke før kl 2 i LP, og da ikke med kasting.

Ja, har fått med meg at det er uten kast der ? Vi må først starte klasse 1 før vi tenker på klasse 2 i lydighet. Men hun har nok ingen problemer med å hente en apport som ligger heller. Kanskje ikke helt den samme intensiteten da. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

I dag var det Blondiemor som gjorde meg mest fornøyd på trening. Hun var så gøy å jobbe med i dag :D Hun har alltid ganske dårlig fokus i begynnelsen. En hall med kunstgress = masse spennende lukter. Så da er det mye snusing. Jeg fokuserte først på å belønne så fort hun hadde kontakt med meg mens vi gikk fri ved fot. Etterhvert belønnet jeg med leke med en gang hun hadde fokus på meg, og da fikk jeg opp en liten attitude hos henne, noe jeg også var på jakt etter. Jeg syns hun ofte kan bli litt daff i fri ved fot, og det er nok min feil også, som hele tiden går og er redd for at hun skal falle ut og snuse på ting, noe som kanskje fører til at hun nettopp gjør det. Tilslutt hadde hun kjempe fint fokus og en herlig attitude :ahappy: Siden vi skal starte rally stevne i helgen så trente vi litt matskåler igjen og vi hadde også noen skilt ute for å trene på at hun ikke skal lukte på de. Første runden ved matskålene skulle hun lukte på både kjeglene og matskålen (som jeg heldigvis hadde valg å la være tom første runden, og hun prøvde seg på å leke med ballen :lol: Dårlig forsøk, så vi prøvde igjen. Hun tittet på matskålen på runde nummer to, tror hun var litt interessert i kjeglene også, mulig hun prøvde å leke med de :lol: Men ballen fikk være i fred :D Etter et par runder hvor hun bare tittet på matskålen og lot alt annet være i fred prøvde jeg med godbit i skålen. Hun var nesten på vei bort til den en gang, men snudde rett før og hadde fokus på meg igjen :D Tilslutt hadde vi noen veldig fine runder her. Da får vi bare krysse fingrene for at hun husker noe av det til helgens konkurranse. Kanskje ta en økt eller to til hjemme med det før konkurransen. Vi prøvde oss også på direkte dekk, noe som stort sett går veldig bra nå. Og vi trente på en sitt, løp fra og kall inn, hvor hun alltid er super flink :D Nesten for flink, hun trenger et veldig tydelig signal fra meg om at hun kan komme når jeg roper. 

Tidi var flink hun og altså. Vi startet vanskelig med å gå rett på å trene dekk og bli, mens hun med stor sannsynlighet var litt heit og giret for at vi skulle trene. Det er jo stort sett fellesdekk som er første øvelsen på konkurranse, så det var en god trening. Jeg jobbet med korte intervaller for at hun skulle lykkes. Alt fra 10-30 sekunder også ga vi oss.

 

AC43BCC6-0BFB-46FD-B02A-3101DA3D52BC.thumb.jpeg.f24a091f83f9cc205e9e9457b8de00cf.jpeg Vi trente mer på rare gjenstander til feltsøk og fikk låne en plastikk boks av Christine til å prøve med. Det var ikke noe problem! Vi sliter enda med at hun ikke vil løpe ut etter at hun har hentet en gjenstand. Da er hun fornøyd liksom. I feltsøket skal hun jo hente to. Så i dag prøvde jeg meg til og med med 3 på rad bare for å prøve å bryte mønsteret hun tydeligvis har låst seg på med at hun bare skal hente 1 gjenstand også er vi ferdig. Tilslutt prøvde vi oss på ruten igjen. Hun hadde låst seg litt på det første ringbåndet, og vi vil jo gjerne ha henne lenger inn i ruten. Så i dag prøvde vi med litt musematte i enden av ruten for å se om det hjalp henne å fokusere lenger bak. Jeg sendte henne også noen ganger fra første ringbåndet, slik at hun ikke hadde en sjanse til å stoppe på det og dermed måtte lenger inn i ruten. Det blir spennende å se hvor fort hun tar det og om vi er startklare for klasse 1 i lydighet snart.

Endret av MegaMarie
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blondie sitt løp i klasse 2 i rally lydighet fra i går.

Hun var så fin! Hadde utrolig bra fokus og var virkelig på nett i går. Det var rett og slett en herlig følelse å være i ringen med henne :D Hun hadde litt problemer med å få til direkte dekk både før vi gikk inn i ringen og på første forsøk i ringen, så det ble en repetisjon der. Men det var alt vi fikk i trekk :D Jeg var redd for at vi også hadde fått noen dobbelkommandoer eller avstand fra hverandre eller skilt, men neida! Utenom den ene repetisjonen var det perfekt!

Resultatet ble med andre ord 197 poeng, 1 plass og 1 premie :D

blondierally.thumb.jpg.34f53c97fb6bbb4685f205eb12222dd5.jpg

Det var siste nappet Blondie trengte, så kan hun så fint titulere seg som:
 Nuch Nv-11 Nvv-14 Nordvv-14 AGHI RLI RLII Dobs Only Blondie

Kjempe stolt av gamlemor! Hvem hadde trodd at hunden som nesten har 2 dødsdommer på seg i løpet av de siste 2 årene nå klinker til å vinner rally-konkurranser? Hun er utrolig mye bedre om dagen. Så glad og virker mye mer smertefri enn på lenge! Jeg tror hun har hatt vondt lenge, det bare smalt til skikkelig den dagen for ca 2 måneder siden. Noe ved behandlingen har gjort at hun nå er enda bedre enn hun var før hun slo opp prolapsen igjen. Krysser fingrene for at det fortsetter sånn :ahappy:

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 hours ago, simira said:

Gratulerer til gamlemor! Det er så herlig når gamle hunder kan hevde seg i rally.

Tusen takk :ahappy: Ja, det er kjempe gøy å ha en sport å holde på med selv om hun stort sett ellers er pensjonert! Spesielt moro at hun gjør det så bra da :D Det er også spesielt moro at en papillon klarer å slå ut masse kelpier og til og med noen border collier! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En liten video fra dagens treningsøkt. Vi trente litt på å løpe rundt et objekt. Dette skal etterhvert taes med inn i agility for å lære hunden svinger ved hinder. Jeg har ikke trent dette med Tidi på ca 1 år, kanskje til og med mer, og da trente vi med stolpene på et fotballmål. Vi var veldig tidlig i innlæringsfasen, hun utførte øvelsen helt frivillig og jeg hadde såvidt begynt å prøve å legge på en kommando i det hun utførte øvelsen.

Det første hun gjorde når hun så denne kjeglen i dag, uten at jeg sa noen ting, var å løpe rundt den! :D Jeg er så mind blown over hvor godt hun husker. Det er så imponerende! Drømmehunden når det gjelder å lære nye ting ihvertfall. Bare tenk om hun hadde vært i hendene på en som trente hund hver dag. Hun hadde kunnet så mye!

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

I dag fyller Blondie 13 år :D Hipp hipp hurra for verdens beste frynsemus :heart:

blondie-4.thumb.jpg.bc16a566398603278073063d62fb8026.jpg

blondie-3.thumb.jpg.d74e2aa511d831923a3f2e76876e2cc5.jpg

Jeg kan nesten ikke tro at jeg har henne enda. For 6 år siden fikk hun det som jeg trodde skulle være hennes første dødsdom. Da hadde vi funnet svulster i juret, og en av de var ondartet. Jeg tror de fikk fjernet såpass mye rundt at kreften ikke spredte seg, for da hadde jeg nok neppe hatt henne i dag, men det vet vi jo ikke. For nesten 3 år siden fikk hun prolaps og var så dårlig at veterinæren sa vi måtte tenke på hvor lenge vi skulle la henne gå slik. Det skjedde igjen nå i vinter også. Men det sterke smertestillende og ro så kom vi oss igjennom begge de episodene.

Heldigvis har hun kommet seg gjennom alle 3 potensielle dødsdommene, og jeg håper ikke det kommer flere de kommende årene. Hun er en eldre hund, det merkes, hun sover mye. Men når hun først er våken og med på ting, så skulle man aldri tro at hun var 13 år gammel. Hun er full av iver og livsglede enda :ahappy:

Endret av MegaMarie
  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...