Gå til innhold
Hundesonen.no

Blondie & Tidi


MegaMarie
 Share

Recommended Posts

I dag tok hun 6 pinner :) Jeg har ingen video dessverre. Hun hadde ganske mange forsøk hvor hun ikke fikk det til, så jeg tror vi går litt tilbake og har en smuuuule avstand på de 2 siste pinnene litt til før jeg sitter de helt inntil, slik at hun er helt trygg på det. 
 

Skrulle Tidi :wub: 

tidi

En litt mer fornuftig Tidi. 

tidi-2

 Prøvde meg på et oppstillingsbilde og. Hun er jo straks 3 år. Jeg tror vi må ta et nytt, kanskje med en assistent :P Kanskje et sted hvor det ikke er like mye gress.

tidi-3

 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 1.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Takk for omtanke ❤️ Dessverre ble det ikke snakk om måneder en gang ?Tidi fikk sovne inn onsdag 13 mars ? Hun virket noe bedre på søndag og mandag etter at hun hadde fått supplerende medisin

Blondie har blitt 14 år! Hipp hipp hurra!

Tidi var tiltenkt å ha et kull hos oppdretter nå i vinter. Men før hun eventuelt skulle parres, så skulle hun ta ultralyd av hjertet da det er dukket opp en del unge kelpier med hjertefeil. På vei til

Posted Images

I dag fyller Blondie 11 år :ahappy:

 Hun er så ung til sinns enda og det er jeg så glad for, ellers hadde jeg ikke følt at hun var Blondie lenger. Hun har ikke hatt noe særlig smerter siden vi først oppdaget prolapsen. Hun har faktisk vært med på et par agility treninger og fått trene litt, og det har gått veldig bra! Hun skal aldri i konkurranse igjen, men hun skal få være med på treninger og kanskje noen uoffisielle konkurranser med lav hinderhøyde. For utenom enda sterkere selektiv hørsel, noe dårligere syn og noen grå hår er hun den samme gode gamle Blondie hun alltid har vært :heart:

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 timer siden, Stine skrev:

Gratulerer med 11 års dagen søta! :wub:

Blondie takker :D

16 timer siden, Bananen skrev:

Grattis med dagen, Blondie! Håper du får alt du liker å spise i dag. :D

Jeg håper ikke hun får alt hun liker å spise, da hadde hun blitt feit og dårlig i magen :lol: Men hun fikk et tyggebein og noe godt blandet inn i maten sin :ahappy:

16 timer siden, Yellow skrev:

Gratulerer med dagen til skjønne Blondie ?

Takk takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var 6 pinner på plass!

Hun hadde noen utrolig fine slalomer i dag som hun løste kjempe selvstendig. Fant inngangen fint fra litt rare vinkler, bra tempo! Ja, alt i alt en veldig fin økt i dag :ahappy: Neste gang tror jeg vi skal teste med noen andre pinner, se om hun blir satt ut av det. Så blir det å sette på 6 til bak de 6 vi allerede har, og putte det i kombinasjon med et hinder eks. 

Det blir uoffisiell konkurranse på torsdag, og offisiell på lørdag! :o

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi vært med på sporcup! Bruksklubben vår arrangerer sporcup et par ganger i året, kjempe moro og bra trening.

Tidi sitt spor var i gange vanskelig terreng. Hun falt helt ut på et tidspunkt, så vi gikk tilbake til start og prøvde på nytt. Da fant hun 2 av 4 pinner, og vi fikk med start og sluttsløyfe inn :ahappy: Fornøyd jeg! Tydelig at vi må gå mer spor da. 

Joya, mamma sin cocker var også med. Hun har gått klokkerene spor alltid og plukket pinner som om hun aldri har gjort i annet. I dag surret hun en del. Muligens fordi sporet var såpass tett på turstien. Så hun mistet en pinne. 3 av 4 pinner inn, start og sluttsløyfe ble og med inn. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går var det uoffisiell konkurranse. Den slalomen som var i banen har vi ikke trent på på veldig lenge, så det var spennende. Men det gikk jo sånn noenlunde! Jeg må lære meg å stole mer på at hunden min vil ta hindrene som er foran henne, for jeg nøler veldig, og det gjør at hun blir usikker og nøler også. Alt i alt er jeg fornøyd med løpet :ahappy:

Fersking løpet gikk litt bedre i og med at jeg stolte mer på at hun ville ta det som kom foran henne. Men jeg var litt seint ute med ene byttet mitt, så det ble en diske der da Tidi endte opp med å hoppe hinderet feil vei. Det var også en snurr rundt et hinder jeg visste vi ville få litt problemer med, da vi ikke har trent særlig mye på slikt, så det var ingen overraskelse at hun ble litt i stuss der. Jeg må også bli litt mer vandt med at jeg går med en stor hund som ikke trenger den samme føringen som Blondie trenger. Blondie trenger å bli ført mye mer tett på, Tidi kan fint få litt avstand, og det må jeg utnytte til å kunne plassere meg der jeg skal til neste hinder. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Sprettballen skrev:

Så flott Tidi er! Spennende med agility, dere er flinke :) 

Tusen takk :D

Da var debuten her. I går angret jeg på at jeg meldte oss på. Vi er ikke klare, og jeg måtte jo stå opp tidlig.. :yawn: Men i dag angrer jeg ikke. En kjempe gøy bane, og jeg er superfornøyd med innsatsen til Tidi. Det endte med en del feil, men de fleste dukket opp der jeg trodde de kom, mens noen feil kom litt ut av det blå, og noen utfordringer som jeg trodde ville bli et problem, løste hun uten noen vansker :D

 

Endte med en 3 plass :ahappy: Moro med slufse på første forsøk. 
13495002_10154183144605610_4645222695859 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

Hei sonen! 

Da er jeg kommet hjem fra Australia, og så langt er treningsmotivasjonen min på topp når det gjelder hundetrening! :D Jeg skipper all small talk og hopper rett til saken.

I går skulle jeg trene på at Tidi skal plukke opp alle slags mulige rare gjenstander som kan komme i feltet. Jeg plukket med meg en klut som jeg tenkte ville bli enkel, en eske med tabletter og en liten metallboks som begge var litt mer vanskelig tenkte jeg. Tidi plukket kluten fint, sitter seg i utgangsstilling og spytter den ut så fort hun har fått satt seg. Wops! Vi prøver igjen, og hun spytter den like fort ut igjen. Oyda, her trenger vi å jobbe med hold fast. Jeg har nok vært litt slapp på denne fronten da vi stort sett har trent apport med treapporten, og denne vil hun helst ikke spytte ut, da hun syns det er ekkelt at den faller i bakken. Så vi trente hold fast i går med litt ulike gjenstander, og deretter apportere de etterpå. Jeg belønner mens hun enda holder fast gjenstanden og driter helt i avleveringen en stund tenker jeg. Hun kan den. Nå gjelder det å plukke gjenstanden, komme i utgangsstilling uten å riste den (noe hun også syns er litt gøy om gjenstanden er fin og myk) og deretter holde den fast i utgangsstilling. Jeg er kjempe fornøyd med forbedringen bare på en kort økt i går til dagens økt! :D

 


Merker jeg fremstår veldig uentusiatisk i belønningen i videoene. Men jeg er litt usikker på om hun egentlig trenger at jeg er så mye mer entusiastisk. Hun virker ganske fornøyd, men hva tenker dere? 

I morgen skal vi gå årets første spor tenker jeg! Nå har jeg skrevet det her, så nå må vi dra! :D

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjelper visst å skrive her at man skal, da gjør man! 

Årets første spor er unnagjort! Terrenget var ikke helt slik jeg hadde forestilt meg, så det ble mye utfordringer. Blant annet krysset jeg turstiene i området ganske ofte og noen ganger måtte jeg gå på turstiene også. Dette løste Tidi veldig fint! Noen få steder gikk hun litt feil, men fant tilbake til sporet kjapt. Det ble et helt ferskt spor, noe som kan være en fordel og en ulempe, det kommer jo litt an på hunden. Tidi hadde et farlig høyt tempo, noe jeg mistenker ville gått ned om sporet var eldre. Hun er ihvertfall ivrig og det er tydelig at hun syntes spor er gøy, det er jo et pluss! 4 av 6 pinner ble med inn, vi kan vel si at det var et bra første forsøk. Jeg tror det var først og siste pinne som ble igjen. 

15967386_10154776959295610_623752716_o.jpg
Dags for at spora! 

15966438_10154776959130610_1958506941_o.jpg

Jeg har tenkt litt på om jeg kanskje skal merke pinnene med sløyfer slik at jeg kan hjelpe henne litt. Hun elsker selve sporet veldig høyt, for henne er det gøyest! Derfor belønner jeg stort sett bare pinneplukkingen og ikke selve sporet, for det er for høy belønning for henne i seg selv. Noen ganger må jeg "mase" litt på henne når hun har funnet en pinne, hun finner pinnen, løfter litt på den også vil hun spore videre. Kan være hun har gjort det med de pinnene hun mister og at jeg ikke har fått det med meg. Er dette en god idé eller ikke? 

Klapp på skulderen til meg selv for at jeg også tok en liten dekk og bli økt etter sporet :cool: Vi kom opp i 15 sekunder, det er jo halvveis til et halvt minutt! Så nå har jeg laget meg som mål å komme opp i et halvt minutt i løpet av januar. 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag gikk vi et spor igjen. Denne gangen markerte jeg alle pinnene med sløyfer. Jeg vet ikke helt om det var en så god idé, for jeg stoppet henne og ble ganske frustrert om hun ikke plukket pinnene. Kanskje ikke gjøre det neste gang. Sporet fikk ligge litt i dag, ca 20 minutter. Tidi hadde likevel veldig høyt tempo, men slurvet mye mer med pinnene. En del av pinnene var nye da, jeg plukket de rett før jeg la sporet. Det kan jo kanskje ha noe å si. Selve sporingen ellers var bra, hun gikk temmelig korrekt. 

Etterpå trente vi litt feltsøk. Vi må nok jobbe litt mer med hold fast og apportering av ulike gjenstander ute også. Hun har en tendens til å riste myke gjenstander og gjerne slippe de litt fremfor meg, eller slippe de idet hun går inn i utgangsstilling. Selve søket var veldig fint, hun gikk langt ut, hadde bra tempo og søkte fint :ahappy: Vi kjørte et mini feltsøk tidligere i uken hvor hun plukket og kom raskt inn med begge gjenstandene uten risting, men da kjørte jeg avlevering i front, noe som gjorde det litt enklere. 

15992065_10154788052640610_448729222_o.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Blondie er bedre enn hun noen sinne har vært nå. Hun har ikke fått smertestillende på leeenge og har heller ikke vist noe tegn til smerte. Hun lar alle få lov til å kose med henne, noe hun vanligvis ikke gjør, mye fordi hun er redd for at hun skal få vondt om de tar på henne på feil plass. Hun er full i energi når hun er våken, leken, morsom og ivrig. Hun klatrer og hopper rundt på tur uten noen problemer :ahappy: 

16145667_10154813998325610_1574539924_o.jpg

Hun sover mye da, men det tenker jeg er lov når man er en gammel dame. Også har hun fått flere grå hår. hun har til og med fått grå hår inni øret, hun ser så søt ut :wub:
16196615_10154814000660610_1358444965_o.jpg

I dag skulle vi på rally lydighetstrening. Av en eller annen grunn trodde jeg at treningen begynte klokken 11, men den begynte ikke før klokken 14. Så da jeg var der klokken 11 og ingen var der, så kjørte vi på med litt løpende felt meg og Tidi. Det gikk ikke så bra, men jeg vet ihvertfall hvor ståstedet vårt er til neste gang. Hun løp fint, men traff ikke feltet. Jeg tror vi må ta teppe på feltet neste gang. Jeg og Blondie gikk rundt og trente litt triks i mellom tiden.

Senere drog vi tilbake for å bli med på rally treningen. Tidi var kjempe flink! :ahappy: Blondie hadde plutselig glemt alt som het lydighet, så vi får trene litt hjemme først og. I slutten av Februar skal vi starte konkurranse, så før den tid må Blondie huske igjen!

16251107_10154813998685610_607285279_o.jpg

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
På 22.1.2017 at 7:56 PM, Shlush skrev:

Artig å følge med dere ? Vi må vell få somlet oss til å starte sporsesongen vi også ?

Skal du starte med begge i år? :)

På 22.1.2017 at 11:00 PM, Christine skrev:

Tar meg selv i å være glad for at du er hjemme igjen, sånn at jeg kan fortsette å følge dere :ahappy::icon_redface: 

Så kjekt å høre da! Det er gøy å oppdatere når man vet folk setter pris på det :ahappy:

I dag gikk jeg og Tidi spor igjen. Denne gangen markerte jeg ikke pinnene. Jeg syntes hun gikk selve sporet mer presist, nøyaktig og litt roligere enn hun vanligvis gjør. Vanligvis må jeg ligge på linen for holde henne igjen, i dag slapp jeg det. Tips til å roe ned tempo i sporet taes i mot med takk! 

4 av 6 pinner ble med inn. Jeg tror det var de to første pinnene hun hoppet over slik jeg husker hvor jeg lå pinnene. Den tredje pinnen så jeg, så jeg stoppet henne og hjalp henne litt. Etter at hun ble påminnet at hun skulle plukke pinnene var hun kjempe flink og plukkingen gikk som det suste! Jeg så henne stoppe opp i sporet og snuse rundt for å finne pinnene, yei :D Pinnene (*kremt* belønningen for å plukke pinnene :whistle:) er like mye verdt som sporet! Hun avleverte de også kjempe fint, ofte er hun veldig slapp med leveringen fordi hun vil heller spore videre, men nå plukket hun fint, løp rett til meg og leverte den i hånden med en gang! 

Så ny plan er å kanskje markere første pinnen i sporet med sløyfe så jeg kan hjelpe henne, så satser jeg på at hun tar de resterende pinnene på egenhånd også tilslutt trenger hun forhåpentligvis ikke den påminnelsen fra meg med første pinnen lenger heller. 

Jeg har ikke vært så flink med fellesdekk treningen som jeg skulle. Vi har trent litt her og der, men har vel ikke kommet stort lenger enn til 20 sekunder. Men jeg tok en økt i dag og kom opp i 30 sekunder, så jeg klarte nesten januar målet der :aww: I februar får jeg vel sikte på 1 minutt, blææ! 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, MegaMarie skrev:

Skal du starte med begge i år? :)

 

Nja... Satser på start i nbf B spor med Vegas ? Phoenix er påmeldt kåringsprøve i første omgang... Vi har en liten uenighet nemlig! Phoenix vil ikke være med på feltsøk ? så da er det ikke vits å tenke på start i nbf med han... Så får vi se om han endrer mening ?

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjørte et lite feltsøk på tur i dag, brukte mobildekselet mitt som gjenstand. Første gangen hun prøver den gjenstanden. Repeterte litt hold fast og apport av gjenstanden før vi kjørtet feltet. To kjempe fine søk hvor hun kom rett inn til meg :D Hun søkte langt ut, hadde fin fart og fant gjenstanden fort. Hun trengte en påminnelse om å komme inn på plass da hun kom til meg da, sikkert fordi vi har kjørt en del feltsøk med avlevering i front før hun faktisk kunne apportere helt inn.

Så etter to gode søk måtte jeg ta en tredje å filme. Det så typisk at det ikke går bra når jeg filmer, sikkert fordi jeg får prestasjonsangst. Men det gikk heldigvis fint igjen! Kjørte litt kortere avstand og belønnet ganske med en gang hun kom inn.

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag gikk vi spor igjen :) Reminder to self: Søndag er ikke en bra spordag, men det gikk heldigvis fint fordi om!

Jeg testet ut et nytt sporterreng, en fin myr, så det var flatt og fint, noe som gjorde at jeg tenkte Tidi måtte jobbe litt ekstra. I tillegg var det frost på bakken, og da innbiller jeg meg at lukten setter seg dårligere. Jeg hadde forventet et betraktelig roligere tempo på frøkna, men det gikk ikke så veldig mye saktere enn jeg er vandt med. Rett etter at jeg hadde lagt sporet så jeg en hund som løp løs, og den var av typen som løp litt ut i skauen. Jeg så den gikk rett til sporstarten min og jafset i seg godbitene. Vel vel, da fikk vi trene på at godbitene ikke lå i starten, noe som sikkert var en god ting. Det gikk heldigvis fint. Jeg ble også super positivt overrasket over at Tidi ikke ble distrahert av mennesker som gikk på turstien ikke langt unna, det pleier hun nemlig å bli. 

Første pinne gikk hun rett over, men den hadde jeg markert for å minne henne på plukkingen. Etter at hun ble minnet på det plukket hun som vanlig i en fei! :D 5 av 7 pinner ble med hjem, så statistikken øker! 

Hun er litt smålig unøyaktig i sporet og raser som sagt av gårde. Så om noen har tips til å få en litt mer nøyaktig sporhund som gjerne også har et litt roligere tempo, så blir jeg veldig glad for tips! Skal jeg kanskje prøve med litt lenger liggetid på sporet? Men det skal vel ikke ligge så alt for lenge i klasse D heller. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, da er det sånn halvveis offisielt uansett, så jeg kan jo skrive det her og.

Jeg har sagt at jeg kanskje kan låne bort Tidi for et kull hos oppdretter. Hun skal øyelyses først også skal jeg tenkte litt på det i mellomtiden. Det blir isåfall parring til høsten om det skulle bli noe av. Hannhund bli da den vakre KORAD SEUCH SE V-13-14 LUXCH LUX W-14 LPII LPIII Vickulas To Do. 

ToDosta1.jpg

En hannhund jeg liker veldig godt! En god arbeidshund i mine øyne, sosial, trygg og snill. Jeg kunne godt tenke meg valp etter han selv. 

Jeg får vel komme meg i gang med å øyelyse før jeg tenker for mye på det :twitch:

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk spor igjen i dag. De første 100 meterne var nydelige! Hun hadde nesen klin i bakken, første og andre pinne ble plukket uten noe hjelp fra meg og hun gikk i et tempo jeg overlevde :D Deretter begynte hun å surre. Hun mistet en pinne som jeg plukket opp, begynte å gå langt utenfor hvor jeg hadde lagt sporet. Mistet et par pinner til. Så hentet hun seg inn igjen på slutten, da gikk hun veldig pent igjen. Totalt plukket hun 4 av 8 pinner. Jeg fant 2 som hun ikke hadde plukket. Hmm. Hun har gått veldig fine spor i det siste, så det at hun i dag rotet slik var litt merkelig. Pinneplukkingen i begynnelsen og slutten var veldig fin, men midten var bare rot.. 

Vurderer å la sporet ligge litt lenger. Nå ligger det rundt 15-20 min. Kanskje det kan hjelpe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
    • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
    • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
    • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
    • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...