Gå til innhold
Hundesonen.no

Manchesterterrier


shira
 Share

Recommended Posts

l.b.lucy6.jpg

OM MANCHESTERTERRIEREN

I Norge er det litt i overkant av 100 manchester terriere. Det er altså ingen stor rase, men det er en svakt stigende interesse for rasen. I de siste årene er det også blitt flere oppdrettere av rasen. Men oppdretterene har også hundene som familehunder, så de fleste har kun en eller noen få avlsdyr om gangen. Det kan derfor bli noe ventetid før man får valp.

Manchesteren er en livlig og sporty familehund. Den er våken og inteligent. Den er ca. 38-41 cm i skulderhøyde. De ble tidligere brukt som rottefangere, men er nåfortiden flotte familie- og utstillingshunder. De er med på alt det familien gjør: skogsturer, skiturer, løpeturer eller bare rett og slett ligge på sofaen og kose seg. Det viktigste for manchesteren er at den får være med! Da er den fornøyd. De er også fine å bruke til agility og lydighet. Manchesteren er veldig kontaktsøkende og lar seg lett bestikke med godbiter eller annen ros, så kontakt trening er ikke noe problem. De har også en utrolig hurtighet, da de er skapt for fart. Manchesteren skal behandles vennlig, men bestemt.

Enhver manchester har sin egen individuelle karakter, og miljøet den vokser opp i, vil også forme den. Generellt er en manchester svært hengiven ovenfor familien, men kan være noe mer reservert for fremmede (men ikke agressiv eller redd). De er utrolig lojale mot alle de kjenner. En godt trent og sosialisert manchester skal fungere godt sammen med både mennesker og andre hunder.

Manchesteren har en apetitt på å leve livet til fulle. Alltid klar til en tur eller lek med eieren. De kan være lekne, rampete og sta som de fleste andre hunder. De elsker og tilfredstille sin eier.

Den som har en manchester terrier er aldri ensom !

(hentet fra mt klubben sin side)

Våres lita er snart 5 månder. hun er en gla liten hund. hun lærer fort. elsker å leke med andre hunder. hun er veldig vil (som valper flest) vi er kjempe fornøyd med rase valget.

her er noen bilder

020820072110w7P2lOwqO9YQrd3gNa.jpg

020820072210icrDdoxoF8Qg5dqshk.JPG

0208200720291aC37yWIWgVfEpXyMX.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Dette har vært en av mine favorittraser de siste 15 årene. Desverre deler ikke mannen begeistringen ..

En gammel rase som er blandet inn i mange andre raser (f eks dobermann). Originalutgaven var dog litt mindre enn den vi kjenner til i dag. Det speskuleres i om det ble blandet whippet inn i rasen og om det er det som har gitt den den fasongen den har i dag.

Kanskje en gang...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...