Gå til innhold
Hundesonen.no

Border Collie

Recommended Posts

Rasestandard:

Hode: Hodet skal ha passe bred skalle uten fremtredende nakkeknøl. Flate kinn, markert stopp som deler hodets lengde i to like lange deler, sort nesebrusk.

Øyne: Øynene er vidstilt, middels store, ovale og brune.

Ører: Ørene vidt plassert, middels store, tipper forover.

Kropp: Kroppen er rektangulær uten å være lang. Bred, kraftig og muskuløs rygg, svakt hellende kryss. Rommelig brystkasse, lett oppknepet buklinje. Rette for- og bakben, god benstamme, godt tilliggende albuer, god vinkel mellom skulderblad og overarm. Brede og muskuløse lår. Godt vinklet i kne- og haseledd.

Pels: 1) moderat lengde, og 2) glatt. Begge skal ha tett, passe tykk dekkpels og tett og bløt underull. Type 1. skal ha man, bukser og faner, mens hodet, fremsiden av forbena og bakbena fra hasen og ned skal ha kort pels. En rekke farger er tillatt, kombinert med hvitt. Sort og hvitt foretrekkes. God pigmentering.

Hale: Halsen skal være lang, kraftig og svakt buet. Halen er lavt ansatt, bæres sabelformet og skal nå til hasespissen. Når hunden er i aksjon kan halen løftes høyere enn rygglinjen, men må aldri bæres over ryggen.

Poter: Border colliens poter skal være hvelvet, sluttet og sterke. De peker rett fremover og har kraftige tredeputer.

Høyde: 46 - 54 cm

Vekt: 14 - 22 kg

Alder: 12 - 14 år

Hjemland: Storbritania

(Endret av Mod Scorpioen: Lagt til rase info )

______________________

Legger ut noen bilder av min "kjære sønn" :)

Er veldig glad i å posere!

IMG_0053.jpg

kodakmoment:

IMG_0297.jpg

Jeg har pinne jeg mamma! :wink:

IMG_0056.jpg

Prøvde å legge ut flere også, men... dere kjenner problemet?... ;););) :?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest Vicky

Her er en gammeldags Border Collie. Elsker de:D:D Dette er venninna mi sin som heter Pax. Veldig få igjen av denne typen BC... :)

sandra0096nz.jpg

Se så kraftig og god... en ekte gammeldags gårds border collie

sandra0080yx.jpg

Her gjør han det han liker aller best!! ;)

paxslalom1po.gif

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest Vicky

Her er enda noen bilder av min yndlings BC!!

Sandra og Pax

dyreliv028medium1gk.jpg

Er han ikke go??! :)

dyreliv032medium9ut.jpg

Pax i snøen...

gaustatoppen034medium8sb.jpg

Er han ikke flink?? ;)

img0324medium8vb.jpg

img0327medium6jl.jpg

Nudelige!!! ;):P

minedyr8medium5ly.jpg

En ekte gammeldags gårds BC!!!

pax010medium8sd.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Her er en tja red tricolour kanskje. søsteren til Lucas, Lizzie

DSCF0829.jpg

DSCF0826.jpg

Lucasoglizzie.jpg

Lizzie5001480x360.jpg

Har ikke så mange bilder, heller ikke nye, men skal dit i morgen, da blir det noen bilder :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

nyamiragjete.jpg

Amira som gjeter utenfor kalve-bingen hjemme (litt under et år¨så har litt lite pels da..)!

Amira66.jpg

Amira som liten valp (8 uker)

Amiran.jpg

Sjekk DEN fine borderen a! Et øre opp og et ned.. Det er Amira'n min det! :)

FØRST OG FREMST: Braing before bauty

Liker lette og raske bordere. Ofte er disse litt speere enn de treige, "ubruklige" borderene, men det kan variere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Myrullen's Isko Nirm:

Nirm_a01.JPG

Nirm_hode_10.JPG

Som Donnygutten, har jeg hørt mye rart om Nirm. Særlig av negativ art om utseende hans. Sist var "Stakar..."

Men han er snill som dagen er langt, og et virkelig jobbejern av en hund. :icon_redface:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Venninna mi sin bc, Ben (Tinkas elsker og kompis), som har et hjertelig forhold til ballen sin. Jeg blir like glad hver gang han skjønner engelsken min når jeg spør om han kan hente ballen sin.

KopiIMG_4499.jpg

IMG_2840.jpg

IMG_2826.jpg

RIMG9769.jpg

RIMG9775.jpg

RIMG9784.jpg

RIMG9786.jpg

RIMG9827.jpg

RIMG9883.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

i63492860_67765_6.jpg

Aiko koser seg med leken sin

i59778873_96000_6.jpg

Nå kommer jeg

i67459879_1803_6.jpg

Han ser på en ful

i64931786_37021_6.jpg

kast ballen da

Detta er da min hund Aiko som er 3mnd ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg ville nå kanskje sagt at det å ha to eller flere hunder uansett kjønn, i en rase som ikke direkte kjent for sin  kompabilitet med andre hunder kan være et noe større sjansespill enn når det kommer til mer 'hundevennlige' raser. Men uansett rase, jeg ville aldri frivillig ha hatt hunder av forskjellig kjønn i samme hus ,der begge er komplette. Løpetiden kan bli et lite helv.., hvis hannhunden er av den 'rette' sorten. Det må mye mer tilrettelegging og hensynstagende  til, når man har komplette hunder av motsatt kjønn i hus.  Når det kommer til forskjellen mellom en og to, så er du jo allerede inne på en del av tingene men jeg vil nevne noe annet. DC er jo en stor og sterk rase og som nevnt ikke alltid så grei når det kommer til andre hunder.. Klarer du med to sterke hunder ute på tur f.eks? Hva skjer om en eller begge finner ut at de skal ta en annen hund? Klarer du å holde dem igjen da? 
  • Jaktgolden må nå i alle fall være midt i blinken. Tispene er sjelden over 25kg, hannene et par kilo mer, men som andre har nevnt så er det trappehysteriet sterkt overdrevet. Jaktlabrador bør vel passe akkurat like bra. Begge to er veldig tett beslektet med flat, og jeg tenker at det er umulig at dere ikke vil like dem. Jaktgolden er kanskje litt mer happy-go-lucky enn jaktlabradoren? Smak og behag. Eller rett og slett en ny flat siden dere liker dem. Toller er kjempefine hunder når de virker. Min oppfatning er et det er lengre mellom de som virker enn det burde være. En stor popularitetsbølge for noen år siden får ta skylden for det, det ble mye dårlig avl på kort tid. Når det er sagt, så er det slettes ikke sikkert det er verre å finne en god oppdretter der enn av andre raser (inkl golden og labrador), jeg har ikke undersøkt veldig nøye. Personlig opplever jeg flat, golden og labrador som mye likt når det kommer til stykket (ikke store nok forskjeller til at jeg klarer å finne en favoritt, men det er det folk som absolutt klarer), men toller er litt annerledes uten at jeg helt klarer å sette fingeren på hva det er. Det kan også skyldes de eksemplarene jeg har truffet, og jeg har ikke truffet en som er avlet med fokus på bruksegenskaper. Litt reserverte kanskje? Men jeg har truffet en som var det motsatte også... Springer spaniel er jo i samme leia som retrieverene, men jeg kjenner dem egentlig ikke godt nok til å si så mye. Annet enn at det er en av rasene jeg kommer til å vurdere om jeg skal ha en hund til i framtiden. Angående trapper, valp og HD/AD så kan man selvsagt tenke seg at en hund som er disponert for det kan bli raskere dårlig om man ikke er tar spesielle hensyn. Men da er det ikke nok å tenke trapper ellers så vil den hunden bli dårlig uansett. Når man ser hva en liten valp finner på utendørs, så skjønner man raskt at den trappen er som en dråpe i havet selv om det kanskje er mykere underlag ute. Og så er det enorm forskjell på å la en valp løpe fritt opp og ned en trapp som den vil, og å gå rolig opp og ned en trapp når det trengs. Det første ville jeg ikke latt en garantert frisk valp gjøre heller, til det er sjansen for at den skader seg på andre måter for stor. Det siste kan jeg vanskelig se på som noe annet enn god eksentrisk trening som trener opp nøyaktig den stabiliserende muskulaturen som trengs for å kompensere for dårlige leddforhold - i alle fall når den er blitt så stor at den går ned hvert trinn og ikke må «tippe» seg ned, og det skjer rimelig fort.  
  • Tusen takk for svar 😃 Beklager uklarheten, men ja det var akkurat det jeg tenkte på. Men hvordan er forskjellen fra en hund til to hunder ? Vet jo det går dobbelt så mye penger, trening, kjærlighet og kurs, men utover det Hvordan har dere andre merket forskjellen mellom en og to hunder ?  
  • Det går nok helt fint 😊 om det du spør om er om hundene vil gå sammen uten bråk? Man har jo aldri  100%garanti for noe med levende dyr,  men det er sjeldent problematisk med en hannhund  og en tispe
 • Nylig opprettede emner

×