Gå til innhold
Hundesonen.no

Old english sheepdog

Recommended Posts

Lunah jo :)

Hvorfor har du ikke vist meg de valpebilda før? :shocked: Mere, mere!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Kunne noen av dere OES-eiere fortalt litt om rasen? Hvordan det er å ha en OES? Aktiviserings og mosjonsbehov, adferd, pelsstell, fordeler og ulemper, særtrekk... Hadde vært veldig interessant å lese :ahappy:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kunne noen av dere OES-eiere fortalt litt om rasen? Hvordan det er å ha en OES? Aktiviserings og mosjonsbehov, adferd, pelsstell, fordeler og ulemper, særtrekk... Hadde vært veldig interessant å lese :)

Sheepdogen er veldig tilpasninsdyktig og krever egentlig ikke veldig mye mosjon sånn i det store og det hele. Min får 1,5-2 timer tur/aktivisering hver dag, men hadde greid seg med mye mindre også, så det blir hva du gjør det til egentlig.

De er ikke veldig lette å trene, konsentrasjonen er helt elendig, og Lunah faller veldig fort ut og 'glemmer seg' selvom vi har helt super belønning... Også er de litt treige i oppfattelsen :)

Ellers er de fleste veldig rolige og bedaglige og går helst i hæla på eieren sin både ute og inne, og stikker veldig sjeldent av. Min er ikke en som utforsker skog og mark på tur, hun tusler en/to meter enten foran eller bak meg (eller tråkker av meg skoa) stort sett.

Pelsstellet kommer helt ann på hvilke linjer du får i fra, min er fryktelig enkel i pelsstell i forhold til mange av de andre sheepdogene vi treffer som har en helt enorm pels, men vanligvis tar det tre-fire timer i uka omtrent når alle pelsskiftene er over.

Også er de litt sånn "jeg går rett fram uansett hva jeg støter på". Hehe.

:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ok, takk :whistle:

Går det an å holde dem i valpeklipp, altså jevnt over kortklipt, hvis man ikke tenker å satse på utsilling?

Klart det går an, jeg syns de er veldig pene helt nedklipte da, og pass på hvor du kjøper hund i fra, for det er mye gemyttproblemer ute å går.

Her er en nedklipt hannhund :lol:

DSC_0168.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg er ganske rund i kantene og godtar mye av en hund, men jeg kjenner jeg er sliten av å ha en hund med separasjonsangst og håper intenst på å unngå det neste gang. Det samme med lyd, jeg er ganske vant til sutring og piping for "ingenting" nå, men jeg vil helst ikke ha det igjen. Jeg tror likevel ikke at jeg hadde greit å gi fra meg en hund jeg har blitt glad i bare fordi den hadde mye lyd eller separasjonsangst.
   Jeg har tid og mulighet til å tilrettelegge mye for en hund med issues om det er håp om at den (og jeg) kan ha et godt liv, men akkurat kronisk urenslighet/markering gjennom mange år hadde gått meg såpass på nervene at det hadde gått utover forholdet til hunden.
  • Sør England uten tvil - jeg elsker England (har ikke vært der en gang) - gjengen sier jeg er Britaboo (stjelt fra weeabo som er en som er litt i overkant glad i japan/anime, tror jeg?) Grunnet at norsken min har mange engelske ord, uten at jeg tenker på det. 

   Men om det nå skjer er jeg ikke sikker på. Det hadde vært veldig skummelt for en stakkars autist som bare har opplevd nord norge  Men å reise på ferie dit må jeg kanskje få til, det er sikkert ikke like skummelt, eller? :3 
  • Helt tom etter tur til Danmark. Fått hilst på de søteste små valpene, hentet hjem tre marsvin, masse marsvinmat og ble tatt av en fotobil  Blir heldigvis ikke så dyrt da, men kjipt likevel. Det billigste og beste hadde vel vært å holde fartsgrensa   Har alltid hatt en frykt for fotobokser, også presterer jeg å bli tatt i en! Det bør ikke være mulig.  Veldig deilig, fikk en hel natt på hotell, middag på restaurant og masse valpekos, så en fin helg alt i alt  Må bare få litt lettere høyrefot så er alt tipp topp. 
  • Jeg må jo si du er heldig om den bare har røytet merkbart i 3 dager.  Min røytet 365 dager i året i 10år. Merket lite forskjell mellom røytetid og til vanlig etter han fikk voksenpels. Furminatoren var min beste venn!  
  • De broddene er helt råe! Jeg har brukt dem i marka på knallhard skaresnø, stålis, og islagte vann i hele vinter, og det har gitt meg et nytt perspektiv på hva vinter kan være. Jeg kan jo gå overalt, rett opp bratte bakker med stålis, og med slike forhold som det har vært her i vinter så er det utrolig effektivt å bevege seg i marka. Med islagte elver, myrer og vann kommer man seg jo så lett rundt omkring, til plasser man ikke har kommet seg til på sommerstid. Her er ikke slik vinter vanlig, 2 meter snø er vel mer normen, men da tror jeg jeg må gi truger en sjanse til neste år. XXL har best pris på de broddene, ca 380,-.  
 • Nylig opprettede emner

×