Gå til innhold
Hundesonen.no

Old english sheepdog

Recommended Posts

Lunah jo :)

Hvorfor har du ikke vist meg de valpebilda før? :shocked: Mere, mere!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Kunne noen av dere OES-eiere fortalt litt om rasen? Hvordan det er å ha en OES? Aktiviserings og mosjonsbehov, adferd, pelsstell, fordeler og ulemper, særtrekk... Hadde vært veldig interessant å lese :ahappy:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kunne noen av dere OES-eiere fortalt litt om rasen? Hvordan det er å ha en OES? Aktiviserings og mosjonsbehov, adferd, pelsstell, fordeler og ulemper, særtrekk... Hadde vært veldig interessant å lese :)

Sheepdogen er veldig tilpasninsdyktig og krever egentlig ikke veldig mye mosjon sånn i det store og det hele. Min får 1,5-2 timer tur/aktivisering hver dag, men hadde greid seg med mye mindre også, så det blir hva du gjør det til egentlig.

De er ikke veldig lette å trene, konsentrasjonen er helt elendig, og Lunah faller veldig fort ut og 'glemmer seg' selvom vi har helt super belønning... Også er de litt treige i oppfattelsen :)

Ellers er de fleste veldig rolige og bedaglige og går helst i hæla på eieren sin både ute og inne, og stikker veldig sjeldent av. Min er ikke en som utforsker skog og mark på tur, hun tusler en/to meter enten foran eller bak meg (eller tråkker av meg skoa) stort sett.

Pelsstellet kommer helt ann på hvilke linjer du får i fra, min er fryktelig enkel i pelsstell i forhold til mange av de andre sheepdogene vi treffer som har en helt enorm pels, men vanligvis tar det tre-fire timer i uka omtrent når alle pelsskiftene er over.

Også er de litt sånn "jeg går rett fram uansett hva jeg støter på". Hehe.

:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ok, takk :whistle:

Går det an å holde dem i valpeklipp, altså jevnt over kortklipt, hvis man ikke tenker å satse på utsilling?

Klart det går an, jeg syns de er veldig pene helt nedklipte da, og pass på hvor du kjøper hund i fra, for det er mye gemyttproblemer ute å går.

Her er en nedklipt hannhund :lol:

DSC_0168.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jaktgolden må nå i alle fall være midt i blinken. Tispene er sjelden over 25kg, hannene et par kilo mer, men som andre har nevnt så er det trappehysteriet sterkt overdrevet. Jaktlabrador bør vel passe akkurat like bra. Begge to er veldig tett beslektet med flat, og jeg tenker at det er umulig at dere ikke vil like dem. Jaktgolden er kanskje litt mer happy-go-lucky enn jaktlabradoren? Smak og behag. Eller rett og slett en ny flat siden dere liker dem. Toller er kjempefine hunder når de virker. Min oppfatning er et det er lengre mellom de som virker enn det burde være. En stor popularitetsbølge for noen år siden får ta skylden for det, det ble mye dårlig avl på kort tid. Når det er sagt, så er det slettes ikke sikkert det er verre å finne en god oppdretter der enn av andre raser (inkl golden og labrador), jeg har ikke undersøkt veldig nøye. Personlig opplever jeg flat, golden og labrador som mye likt når det kommer til stykket (ikke store nok forskjeller til at jeg klarer å finne en favoritt, men det er det folk som absolutt klarer), men toller er litt annerledes uten at jeg helt klarer å sette fingeren på hva det er. Det kan også skyldes de eksemplarene jeg har truffet, og jeg har ikke truffet en som er avlet med fokus på bruksegenskaper. Litt reserverte kanskje? Men jeg har truffet en som var det motsatte også... Springer spaniel er jo i samme leia som retrieverene, men jeg kjenner dem egentlig ikke godt nok til å si så mye. Annet enn at det er en av rasene jeg kommer til å vurdere om jeg skal ha en hund til i framtiden. Angående trapper, valp og HD/AD så kan man selvsagt tenke seg at en hund som er disponert for det kan bli raskere dårlig om man ikke er tar spesielle hensyn. Men da er det ikke nok å tenke trapper ellers så vil den hunden bli dårlig uansett. Når man ser hva en liten valp finner på utendørs, så skjønner man raskt at den trappen er som en dråpe i havet selv om det kanskje er mykere underlag ute. Og så er det enorm forskjell på å la en valp løpe fritt opp og ned en trapp som den vil, og å gå rolig opp og ned en trapp når det trengs. Det første ville jeg ikke latt en garantert frisk valp gjøre heller, til det er sjansen for at den skader seg på andre måter for stor. Det siste kan jeg vanskelig se på som noe annet enn god eksentrisk trening som trener opp nøyaktig den stabiliserende muskulaturen som trengs for å kompensere for dårlige leddforhold - i alle fall når den er blitt så stor at den går ned hvert trinn og ikke må «tippe» seg ned, og det skjer rimelig fort.  
  • Tusen takk for svar 😃 Beklager uklarheten, men ja det var akkurat det jeg tenkte på. Men hvordan er forskjellen fra en hund til to hunder ? Vet jo det går dobbelt så mye penger, trening, kjærlighet og kurs, men utover det Hvordan har dere andre merket forskjellen mellom en og to hunder ?  
  • Det går nok helt fint 😊 om det du spør om er om hundene vil gå sammen uten bråk? Man har jo aldri  100%garanti for noe med levende dyr,  men det er sjeldent problematisk med en hannhund  og en tispe
  • Hei, jeg lurer på om det er noen som har erfaring med å anskaffe seg en dogo canario tispe (valp)  dersom man har en han hund (voksen hanhund) fra før ? Går dette fint eller er det et sjanse spill? 
 • Nylig opprettede emner

×