Gå til innhold
Hundesonen.no

Stor puddel!


LouDan
 Share

Recommended Posts

  • 5 months later...

Stor Puddel

Str: Stor

Aktivitetsbehov: Middels

Pelslengde: Krøllete

Behov for pelsstell: Meget stort

Allergivennlig: Ja

Generell omtale:

Stor puddel, også kalt kongepuddel, anses for å være den første av de fire puddelvariantene.

Den ble tidligere brukt som vannapporterende jakthund, og det er fra dette arbeidet puddelens karakteristiske pelsklipp kommer.

I dag er puddelen mest populær som venn og selskapshund, men den har vist seg å være en utmerket lydighets- og agilityhund på høyt nivå også. I en familie fungerer den utmerket som turhund, og er sterk og utholdende. Den er også utholdende som trekkhund til familiebruk.

I tillegg kan også puddelen brukes som førerhund for blinde eller servicehund for funksjonshemmede. Det finnes også noen puddler som er godkjente redningshunder.

Rasestandard:

Opprinnelsesland: Frankrike. En puddel er nær kvadratisk bygget og velproporsjonert. Den har et intelligent uttrykk; er våken og aktiv, med elegant og stolt reisning.

Elegant hode med rene linjer. Rett neserygg. Snutepartiet er kraftig, elegant, men ikke spisst. Den nedre profil dannes av underkjeven og ikke av overleppens kant. Sort nesebrusk hos sorte, hvite og grå hunder;

brun hos brune. Hos aprikosfargede kan fargen variere fra mørk brun til helt sort. Svært lite markert stopp.

Øynene skal være plassert i høyde med stoppen og er svakt skråstilte med et livlig uttrykk. De skal være sorte eller meget mørkebrune hos sorte, hvite, grå og aprikosfargede hunder. De kan være mørk ravfargede hos brune.

Temmelig lange ører som faller langs kinnene. Ørene er flate og blir bredere nedover. Avrundet i nederkant og dekket av et bølget og svært langt hårlag.

Kraftig hals, middels lang og velproporsjonert. Moderat markert manke. Skulderen skal være skråstift og muskuløs. Forbenene er helt rette og parallelle sett forfra, elegante og muskuløse med god benstamme.

Brystbenspissen lett fremtredende og er forholdsvis høyt plassert. Brystdybden når til albuen. Kort rygg, harmonisk overlinje. Buk og flanker opptrukket, uten myndepreg. Avrundet, men ikke fallende kryss.

Meget muskuløse og sterke lår. Bakbenene parallelle sett bakfra, med velutviklede og godt synlige muskler. Tilstrekkelig vinklede haser. Temmelig små, sluttede poter med kort oval form. Tærne er godt buet, senete og kompakte. De er forsynt med svømmehud og står loddrett på tredeputene som er harde og tykke.

Ganske høyt ansatt hale, i linje med lenden. Når hunden er i bevegelse bæres halen skrått oppover. Bevegelsene skal være lette og fjærende, aldri lange og flytende.

Ullpuddelens pels skal være rikelig av en struktur som er fin, ullaktig og godt kruset. Den er tykk, godt fyldig, av ensartet lengde og danner regelmessige, velfriserte krøller.

Snorpuddelens pels skal være rikelig av en struktur som er fin, ullaktig og tett. Den danner meget karakteristiske snorer som har ensartet lengde. De bør være minst 20 cm lange, jo lengre dess bedre.

Tillatte farger for CACIB er sort, hvit, brun, grå og aprikos. Men fargene blå, creme, rød og café au lait finnes også og er godkjente for Cert. så lenge fargene er rene.

Mankehøyde: 45 cm til 60+2 cm.

Storpuddel skal være en forstørret og velutviklet utgave av mellompuddelen og skal bevare de samme karakteristiske trekk.

hentet fra canis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...
  • 1 year later...
Et spørsmål... Hvorfor er pudler kategorisert som selskapshunder? mitt inntrykk av pudler er at de er aktive, intelligente brukshunder som fortjener å få utfolde seg og bruke hodet,

De er vel plassert i gruppe 9 (selskapshunder) fordi de ikke hovedsakelig brukes til jakt lenger, selv om det er flere som gjør det. Det er forøvrig mange hunder i gruppe 9 som er aktive, utholdende og intelligente, og ALLE hunder, uansett rase fortjener å få utfolde seg og bruke hodet :) Det er jo ellers mange raser i de andre gruppene som skjelden brukes til noe annet enn selskapshund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...
  • 5 weeks later...

Åh, så mange fine storpudler! Noen "kjenner" jeg fra før av! ;)

Her er mine:

Nemi Nayrilla Avrina Til Shameera

SHERPA

Agility137-1.jpg

Sherpanybadet007-1.jpg

Topscore Fuego

SHIRO

Hundetrening110908027-1.jpg

Hundetrening110908043-1.jpg

Dag och Natt Dressed For Poker

SHADY

Hundeklubben029-1.jpg

Her trener han på "sitt" og "bli".

Agility047-2-1.jpg

Som dere ser så kan det går litt vilt for seg av og til. :punk:

Anettevarher200908087-1.jpg

Jaktlek er gøy!

hst2008061008052-1.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...