Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Spørsmål om løpetid og parring

13 posts in this topic

jeg har noen dumme sp;

- hvor lenge har ei tispe løpetid

- når i løpetiden blir parring oftest vellykket?

er det uansett når hun har løpetid eller?

;):);):);)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tispe har løpetid i ca. 21 dager, tror jeg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok.. huff det var lenge... hihi... bra det ikke er oss da :);):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er forsåvidt individuelt. Det blir litt som oss damer: vi har ikke menstruasjon like lenge og eggløsning samtidig vi heller :)

Men når tispen blør, ca 10-14 dager vanligvis, kan hun ikke parres. I dagene etter blødningen, ca 7 dager, så står hun for hannhundene og da kan det bli valper av det. Men som sagt så er det store forskjeller. Jeg har hørt om tisper som har hatt blødninger fra en til tre uker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men når tispen blør, ca 10-14 dager vanligvis, kan hun ikke parres.

Åh?!

I dagene etter blødningen, ca 7 dager, så står hun for hannhundene og da kan det bli valper av det. Men som sagt så er det store forskjeller. Jeg har hørt om tisper som har hatt blødninger fra en til tre uker.

Dette er bare vås.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Istedenfor å sitte der og skirve at dette er bare vås kan du heller gjengi det som er korrekt da. Jeg beklager på det sterkeste at jeg tok feil. Unnskyld, unnskyld unnskyld!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Istedenfor å sitte der og skirve at dette er bare vås kan du heller gjengi det som er korrekt da. Jeg beklager på det sterkeste at jeg tok feil. Unnskyld, unnskyld unnskyld!

Det er skrevet et utall bøker om emnet. Ingen av disse kan heller gi noe fasitsvar på hvor lenge løpetiden varer, når tispa får løpetid, hvor mye hun blør, hvilken farge blodet har, hvilken dag eller klokkeslett tispa må parres for å få (flest mulig) valper, hvor ofte tispa får løpetid eller om hun blir steril som gammel.

Er man det minste interessert i emnet så snakker man med en erfaren veterinær eller to, oppdrettere og leser bøker om emnet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man kan likevel si noe om hva som er mest vanlig, og jeg påpekte da også at dette var individuelt.

Dette bør likevel ikke forhindre normal folkeskikk i debatten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tusen takk for svar :):P

men bli nå ikke så sinna for det om det er snak om forskjellige svar jeg har fått.

jeg er bare glad for å høre hva alle mener.

men nå forstår jeg litt mer; at det er veldig individuelt og at det ikke er likt for noen av tispene, hvis man skal sammenligne det med kvinnenes mens så blir det jo hipp som happ hvor lenge hundene har løpetid osv...

men tusen takk for svaret.

lærte litt vettu ;):P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Her i huset står den ene tispen min på syvende dag i løpetiden, og står ca 3 dager. En annen (som nå er sterilisert) sto på 17 dagen i løpetiden.

Jeg vet om ei tispe som tok på 21 døgnet etter løpetidsstart. Så dette er som Lotta skriver veldig vanskelig å gi en fasit på, da det er veldig individuelt.

Det sikreste om man ikke ønsker valper er å følge godt med på hundens vulva om den hovner opp og når det starter å blø, og holde hunden i bånd i 3 til 4 uker..... (Personlig vil jeg si at bedre med litt for lenge enn litt for kort....)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det vanligste er vel løpetid i 3-4uker så står de vanligvis i 9-14dag.(mest vanlig her er vel 10-12.dag) :icon_redface:

Share this post


Link to post
Share on other sites

SÅ mange svar på et relativt enkelt spørsmål...

NORMALT sett har tispen løpetid i 3 uker, normalt sett så står hun omtrent i midten av dette (og da har hun eggløsning - IKKE som oss mennesker som har eggløsning mellom våre "perioder").

Utrrykket "å stå" betyr at hun er villig til å ta i mot hannhund, og synes det hadde vært hyggelig å parre seg.

At det er variasjoner mellom individene er selvsagt, men det pleier å være ganske tydelig når tispen begynner å "stå". Da slutter blødningen (i alle fall blir mye, mye lysere), tispen blir ivrigere mot hanner (og det meste annet, kanskje..) og da begynner det å nærme seg eggløsning og optimalt parringstidspunkt.

Flere av mine har så begynt å blø litt igjen, men oftest ikke i sånne mengder som i de første 10-12 dagene.

Som regel er det ganske ukomplisert å ha en tispevant hannhund sammen med løpetispen den første og siste uka' av løpetiden, men det kanskje er mest å betegne som en "risikosport".

Man må da dels ha en "cool" hannhund som ikke blir stresset, man må se på dyrene sammen, se signalene etc. For det er HER problemene kommer med disse tispene som IKKE har lest de ørti hundebøkene - og finner like godt ut at hun vil parre seg på tredje - eller tjuetredje - dagen...

Har heldigvis ikke opplevd det på mine, og heller aldri noen tjuvparring ("bank i bordet").

Susanne

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Nye innlegg

  • Og der løp jeg langflat ut fra FB for å ikke bli sprø. Hvorfor er det så mange mennesker som er så intenst kunnskapsløse og fullstendig blottet for kritisk tenking? Blottet for tankevirksomhet i det hele tatt egentlig. Jeg blir stadig overrasket. Hopper til sengs med to pelstryner i stedet jeg, de kler kunnskapsløshet mye bedre! 
  • Men du må jo også feires og skjemmes bort!  Jaja, han kan ta det igjen da, lange dager er tungt.  Jeg har vel ikke fått kjent etter, når jeg har sovet det meste av dagen  Men tusen takk! Grattis med nybil, og håper maskina oppfører seg snart. Det er fint med teknologi, inntil det er jækla upraktisk... Det var noe av det verste jeg har vært med på, og jeg var vel egentlig ikke skikket til å kjøre Malmö-Eidsvoll rett etterpå - men det ble nå til at jeg kjørte hele strekket selv. Det også sementerte at vi to ikke skulle på tur igjen sammen - selv da jeg svingte av ved en bensinstasjon rundt Moss og ganske surt sa at jeg måtte sove før jeg kunne kjøre mer kom det ikke noe tilbud om å overta rattet. Det er mindre slitsomt å reise helt alene da, for da vet jeg hva jeg har å forholde meg til og legger opp turen deretter. På de 535 milene jeg kjørte nå på ferien, så hadde jeg ett eneste stopp fordi jeg var trøtt.  God bedring til lommeboka!
  • En rask tur i skogen i formiddag, det var et skrekkelig vær så vi nøyde oss med 45 min.  I kveld har Lykke og jeg vært på konkurranse trening (rally lp), to veldig fine økter i ruskeværet. 
  • Her har vi et strålende eksempel på hvordan jeg opplever liker-knappen som idiotisk... 5 stk har trykket liker på dette innlegget, som består av en stråmann og et svært populistisk utsagn om likerknappen. Hvorfor har disse folkene liket dette? Har de ikke lest diskusjonen? Tror de også at jeg har sagt ting jeg ikke har sagt? Hva er det de egentlig mener? Ikke vet jeg. Del 1: Jeg blir quotet i et innlegg som er skrevet som om at jeg har argumentert for å heller skulle skrive "enig" 25 ganger under et innlegg, enn å trykke liker. Dette er ikke tilfelle, jeg argumenterte for å holde kjeft i stedet for å hverken skrive enig, eller like. Del 2: Innlegget fremmer den gjengse holdning på sonen om at likerknappen er så fin og flott - og bruker et stråmannargument (hvis vi ikke har likerknappen vil vi oversvømmes av teite "enig" innlegg) som motsats. Igjen føler jeg vi er tilbake på Trump-retorikk. Hvorfor kan ikke liker-knappen fjernes helt uten at det skal ha sånne voldsomme konsekvenser?
  • Jeg beklager virkelig at du har dette synet. Kondolerer. 
 • Nylig opprettede emner