Gå til innhold
Hundesonen.no

Frifôring/fastfôring


LiLi

Recommended Posts

Poenget med at vi gir dem mat til faste tider går litt på at vi viser oss som leder for dem som gir dem maten sin.

I naturen er det jo lederen som kommer med maten til resten av floken og lar dem spise.

Hvis man begynner med fri fôring så kan det hende at de blir sære på det også og vil til slutt bare spise pølser og biff, det gjør nabohunden vår, slitsomt og dyyrt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når Zico var mindre pleide jeg å la maten stå, men når han ble ca 6 mnd så begynte jeg å gi han til faste tider isteden. Han spiste utrolig lite når maten sto fremme, han ville jo ikke ha når han fikk til faste tider i begynnelsen heller, men etterhvert skjønte han nok at om han ikke spiste den så fikk han ikke mer før neste dag. :wink:

Nå fungerer dette kjempefint, han spiser mye bedre og mere enn han gjorde når den sto fremme hele dagen. :D

Kan uansett ikke ha noe mat fremme nå da... Han er sammen med Oscar - matvraket og Lady, mammas tispe hele dagen og hun er litt agressiv når det kommer til mat så det hadde nok ikke gått så bra... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis man begynner med fri fôring så kan det hende at de blir sære på det også og vil til slutt bare spise pølser og biff, det gjør nabohunden vår, slitsomt og dyyrt.

Den skjønte jeg ikke? Det er jo snakk om tørrfôr uansett om det står fremme eller ikke. Og tørrfôr blir heller ikke dårlig av å stå fremme.

Tror jeg bør forklare litt nærmere hva jeg egentlig mener. Altså hunden blir ikke tjukkere for det om man lar maten stå. Jeg mener at man gir den posjonen den skal ha, fx en gang om morgenen og en gang om kvelden, eneste forskjellen er at man ikke tar det bort når det har gått så og så lang tid. Siden min hund ikke kaster seg over maten, men liker best å ta litt nå og litt da. Kanskje hun spiser halve med en gang, så sparer hun resten litt og spiser opp det siden. Jeg ser egentlig ikke noe negativt i det. Men jeg spør altså, siden "alle" nå for tiden sier at man må ta bort maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom det funker for deg, hvorfor ikke?

Men jeg regner med at med tiden vil de aller fleste hunder lære seg at dersom de ikke spiser vil maten forsvinne. Det gjelder jo dem som ikke har tilgang til maten hele dagen, som katter har.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom det funker for deg, hvorfor ikke?  

Men jeg regner med at med tiden vil de aller fleste hunder lære seg at dersom de ikke spiser vil maten forsvinne. Det gjelder jo dem som ikke har tilgang til maten hele dagen, som katter har.

Ja, det er jo greit nok det, at hun vil lære seg det, og det vet hun for så vidt også, siden det er det jeg har gjort. Men siden hun foretrekker og ikke kaste i seg alt med en gang, så er kanskje ikke det noe verre? Kattene mine har alltid hatt fri tilgang til mat, og det har aldri vært noe problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Jeg sitter og vurderer råfôring til hunden min da han ikke er fryktelig interessert i tørrfôret sitt. Får også inntrykk av at det er billigere med råfôr i lengden. Dette er noe jeg ønsker å begynne med når han skal over på voksenfôr, men jeg vil regne litt på det først 🤭 Matte er ikke mitt beste fag, så jeg håper noen kan se på regnestykket mitt og se om jeg er helt på bærtur? 😅 Valpen er nå 5 mnd og 12kg, og får p.d.d dette: 160g BritCare Puppy Grain-Free Salmon (80g frokost + 80g lunsj) + 4 SMAAK kjøttboller (ca. 100g) til middag. Dette fungerer veldig bra så langt og han har lagt på seg fint fra han kom hjem til meg. Veterinær er også veldig fornøyd med holdet hans. I følge rasestandard skal voksenvekt være maks 18kg, så jeg tar utgangspunkt i det. Ved voksenalder ville han da fått 170g tørrfor fordelt på frokost og lunsj + 100g SMAAK. Jeg kjøper 12kg sekk til 969kr sekken. 170g daglig i en uke er da ca. 1190g, ganger det med 52 uker og får da ca. 62kg fôr i året. Det er omtrent 6 sekker i året, altså 5814kr. Legger jeg da til prisen for SMAAK kjøttboller så er det 100g daglig, 700g i uka og 36,5kg i året. 36,5x80kr er 2920kr i året, totalsum på 8734kr årlig for fôr. Vomprisen i nærbutikken er som følger: 29,- stk 10 for 219,- 20 for 419,- 3x6kg for 280,- Med utgangspunkt i 18kg voksenvekt skal han da ha 360g i døgnet, ca. 2,5kg i uka eller 131kg i året. Ca. 7598kr i året da, hvis jeg kjøper 1 og 1 pølse, 5738kr hvis jeg kjøper 10 eller 5488,9kr hvis jeg kjøper 20. Jeg kan også få 3x6kg for 280kr, det gjør det jo enda billigere. 18kgx8 = 144kg, 280x8 = 2240kr Er jeg helt på villspor her? 🤪
    • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
    • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
    • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
    • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...