Gå til innhold
Hundesonen.no

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

halsbånd eller sele?

Recommended Posts

bruker du halsbånd eller tur/trekksele på hunden når dere går VANLIG tur? Evt. vilket halsbånd?

jeg bruker ofte trekkselen også til vanlig tur, men har ellers et velbrukt lærhalsbånd, men skal bytte ut til et sånt som strammer seg litt viss hunden drar mye..han er syyykt sterk i lærhalsbåndet og har dradd det ut veldig..så det må byttes ut jah!

GOD SOMMER!!!!!!! ;):D:D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis vi går tur plasser jeg et de kommer til å gå i bånd store deler av turen går jeg alltid med sele. Hvis det er en plass der jeg slipper dem og lar de springe løs store deler av turen da har de kun halsbånd ;)

Må bare anbefale WebMaster selen de blandt annet selger på Canis! Helt suuper sele til tur, trekk og sykling!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lærhalsbånd med telefonnummer. Enten har hu slanka seg rundt halsen, eller så har det utvida seg - for i starten hadde hun det på det ytterste hakket, men nå har hun det på det fjerde hakket eller noe sånt.

Av og til hender det at jeg tar på henne trekksela, men det er som oftest bare når jeg vet at hun ikke kommer til å få gå løs på turen. Halsbåndet har hun alltid på, uansett (vel, i alle fall ute da). I tilfelle hun stikker av, så er telefonnummeret der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest Vicky

brukte lærhalsbånd før, men det sliter veldig på pelsen.... når jeg bruker halsbånd bruker jeg et deilig fleece halsbånd med refleks uttapå... Vicky er veldig glad i den... ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg bruker kjetting strup det meste av tiden, men er begynt mer med vanlig halsbånd.(men liker best strup) Sele brukes kun ved sykling, ikke tur. Litt kontroll på hunden må man ha! Spesiellt med en stor hund. Da er ikke sele det beste man kan bruke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bruker et sånt Gresshoppa halsbånd med refleks utenpå og et sånn dings med huggormpiller i ;) Fancy.

Må vel vurdere sånn grime som Kristina har om hun trekker mye på steder hun helst ikke skal det, men det virker som om det går veldig fint.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker for det meste halsbånd, men bruker sele hvis jeg bruker langline eller flexi-line, så det ikke blir så mye press på halsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Liker sele best, så det skal jeg kjøpe til begge hundene :) Så noen som så veldig bra ut hos veterinæren. Men nå bruker vi lærhalsbånd på dem begge. Det sliter jo ganske mye på pelsen da :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bruker halsbånd, polstret med refleks (hehe) til Frøya (GS), eller halvstrup. Brukte iallefall det før hun spiste det halvveis opp;) Bør egentlig kjøpe halvstrup igjen, for selv om hun går pent og det ikke er no problem med halsbåndet, så lirker hun seg ut hvis hun ser en hund hun MÅ bort til (hun er litt utsulta på hundekontakt fortida, BC tispa som hun deler utegård med har nemlig vært på ferie;) Ellers brukes en sele til sykling, en sele (med magebånd til eier, for den som gidder det) på langtur, og en trekksele på skitur.. Ja, og bruker kjetting/strup når jeg går på rollerblades og har henne med.. Da skal hun nemlig IKKE trekke!! hehe

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ja, og bruker kjetting/strup når jeg går på rollerblades og har henne med.. Da skal hun nemlig IKKE trekke!! hehe

Hehe.. Hvorfor ikke det da? :)

For et syn det må være hvis hun setter avgårde med deg på rollerblades bak, hihi..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hun har gjort det et par ganger.. det var ikke så gøy i nedoverbakke når hun så en katt:p hehe, hun er litt ulydig ja:p vanligvis når jeg blader bruker jeg ikke noe ekstrautstyr, når jeg går med frøya er det håndleddsbeskyttere, knebeskyttere, albu- og hjelm...:pmen går som regel bra da, hehe

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hun har gjort det et par ganger.. det var ikke så gøy i nedoverbakke når hun så en katt:p hehe, hun er litt ulydig ja:p  vanligvis når jeg blader bruker jeg ikke noe ekstrautstyr, når jeg går med frøya er det håndleddsbeskyttere, knebeskyttere, albu- og hjelm...:pmen går som regel bra da, hehe

Hihi!:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Pelshund er skikkelig dritt når vi er avhengig av å bruke dekken på vinteren. De siste ukene har jeg børstet henne 3 ganger daglig, men etter en tur med dekken på er det bare floker å  svære tover likevel. Ble rimelig lei så nå er hun skrelt med barbermaskin over hele kroppen har alltid brukt å barbere henne vår og sommer, men den lange pelsen har ikke noe hensikt likevel. Hun har ikke underull og pelser isolerer ingenting. Det eneste den gjorde var å være i veien. Så nå blir det deilig å slippe all den børstingen!
  • Mynte bet Nitro i halen da han fikk en krampe i foten og fikk smerter. Irriterer meg sånn at hun bestandig skal ta han når han er på sitt svakeste!  Så får han krampe er det hun jeg må kaste meg over og få langt vekk fra han, enn å få trøstet han. :/  Men uansett, halen er en utrolig dritplass å få sår på! Han logrer jo så mye, og lett å slå opp såret hvis han logrer borti noe. Igår kom jeg hjem til et "blodbad" nesten med blodsprut overalt! På vegger, dører, gulv, kjøkken osv. fordi moren min kom hjem til dem før meg og da hadde han blitt så glad..  Idag har jeg bandasjert halen i håp om at det skal hjelpe når moren min kommer idag.     Husker det samme skjedde da han ble bitt i øret og mistet øreflippen da min forrige tispe fikk nok av at han yppet seg på henne. Det blødde så sykt mye! Og han ristet seg på hodet så blodet sprutet overalt. Måtte bandasjere hele hodet hans.
  • Vært så heldig å få passe sjefen sin irske setter noen dager  Super turkompis! Satser på å få låne han litt frem til jeg får meg valp. 
  • Vi faset ut dette fra hun var ca 3,5 måned til hun var omtrent 4 måneder og litt over. At vi heller ventet til noen faste tidspunkt eller hvis valpen selv gav beskjed om at hun måtte ut. Tenker det er jo litt viktig å trene valpen på å måtte holde seg litt også, samt å gi beskjed på at den vil ut. Så får det heller bli litt uhell av den grunn tenker jeg. Nå er jo dotreningen veldig individuell fra valp til valp, men jeg vil tro at for eksempel etter valpen deres har spist og drukket, samt lekt at den kan holde seg litt. Etter den har sovet blir litt annerledes, da pleier vår (7 måneder nå) fortsatt å ha litt hastverk.  Hvordan er valpen på å signalisere at den vil ut?
  • 10 lange dagar igjen til vi hentar Cira!  Har fulgt litt med på korleis det har gått med eine søstera hennar etter at ho flytta på laurdag, og det verkar til å vere veldig trygge kvalpar. Ho slo seg til ro med ein gong, som om ho hadde budd der i vekesvis. Er nysgjerrig og utforskande, og alt det som hører med eit lite kvalpetroll   Men kjenner eg gruar meg til tissing inne, opp på natta og alt det mindre koselege som kjem med ein kvalp. Hugsar Hera som eit lite skrekk-eksempel  
 • Nylig opprettede emner

×