Gå til innhold
Hundesonen.no

Irsk ulvehund


Mirai
 Share

Recommended Posts

Jeg valgte denne rasen fordi jeg enkelt og greit ble forelsket. Hadde aldri sett en ulvehund i levende live, men ble hodestups fortapt. Mer majestetisk hund hadde jeg aldri sett.

Vel.. Drømmen om hund virket langt unna! Familien var ikke positive til tanken på å ha en liten en i huset, og det tok oss 3/4 år å bestemme oss for om vi hadde tid, lyst, ressurser og plass til å ha hund. Valget falt på ulvehunden etter mye overtalelse fra min side. Eneste motargumentet var at den er stor, men det glemte vi etter hvert som vi fikk mer info om rasen. Jeg kan legge inn litt her så dere andre også kan vurdere å skaffe en ulvehund etter hvert :)

Ikke meg på bildet der altså!

Tove20og20Celtic.jpg

"Den irske ulvehunden er den høyeste registrerte hunderasen. Den er en gallopperende hund, medlem av myndefamilien, som også inkluderer Afghansk myde, Borzoi, Greyhound, Italiensk mynde, Faraohund, Saluki, Whippet, Skotsk Hjortehund (dens nærmeste slektning) og andre mindre kjente østlige raser.

Den irske ulvehunden er noe litt mer enn bare en hund. Å eie en ulvehund pleide å være et priviliegium, gjerne adelsmenn hadde disse hundene. Nå kan hvem som helst med god tid, penger og kjærlighet nok til å gi rasen et verdig liv, kjøpe seg en. Ulvehunden er stor, spiser mye, og krever regelmessig tilgang på store områder å løpe på, komfortable sofaer, og en del veterinærutgifter. Eier bør inneha en forholdsvis stor bil og en kraftig støvsuger.

Dette er en hund som er modig, snill, og følsom. Det er viktig at dens eiere setter grenser for hva som er tillatt. Allikevel, maktbruk, skriking og enda verre; å slå hunden er et forferdelig valg. Husk at dette er en hund som er mye større og antakelig sterkere enn deg, og det er ingen grunn til at den skulle tolerere din oppførsel. En ulvehund vil være ekstremt lydig når den behandles med respekt og kjærlighet. Den beste måten å trene en ulvehund på er å belønne all oppførsel vi liker. Hunden er intelligent, lærer fort og har eksellent hukommelse.

Så, de er smarte nok til å se på mye lydighetstrening som kjedelig og unødvendig. En ulvehund bør ikke være førstevalget til en som har som mål å skinne i lydighetsringen. Men, det er mulig å trene hunden til å bli lydighetsschampion. Dersom hunden din elsker å tilbringe tid med deg, vil den gå med på å utføre alle disse rare øvelsene. Treningen bør ikke være lenger enn 15 minutter av gangen.

Til tross for størrelsen er ikke dette en hund egnet for vakthold. Den er en vennlig kjempe, men størrelsen kan ha noe avskrekkende effekt på ubudne gjester. Ulvehunden er en god familiehund da den er glad i barn, og tolerant med disse."

Her følger en rasebeskrivelse som går mer på eksteriør:

Rasestandard:

Opprinnelsesland: Irland. Stor og imponerende hund som er meget muskuløs men likevel elegant. En ulvehund har en imponerende framtreden.

Hodet er langt og jevnt og bæres høyt. Øyenbrynsbuene er lett markerte. Øynene er mørke og ørene små.

Forlemmene er rette med kraftig beinstamme. Baklemmene har lange og muskuløse lår ned mot velvinklede knær. Potene er middels store og runde med godt hvelvede og sluttede tær og kraftige klør.

Ryggen er relativt lang og krysset er av god bredde. Brystet er meget dypt og moderat bredt. Fronten er dog bred. Underlinjen er godt opptrukket. Halen er lang og svakt buet. Den er moderat tykk og godt dekket av hår. En irsk ulvehund beveger seg lett og energisk til tross for den imponerende størrelsen.

Pelsen er stri og hard på kroppen, på beina og hodet. Den er særlig stri og lang over øynene og under kjeven. Farger er grå, beige, rød, sort, hvit og tigret (brindle)

Mankehøyde; hannhund min. 79 cm. (gjennomsnittlig 81-86 cm.), tisper min. 71 cm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Vicky

Nydelig hund! Har hatt noen IW på kurs og jeg må si de er kjappe i hukommelsen :) Flott hunderase, håper jeg får se hunden din i virkeligheten siden vi ikke bor så langt fra hverandre :) Lykke til med treningen. Håper du begynner å konkurere i LP og agility. Det er bare livet!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nydelig hund! Har hatt noen IW på kurs og jeg må si de er kjappe i hukommelsen :) Flott hunderase, håper jeg får se hunden din i virkeligheten siden vi ikke bor så langt fra hverandre :) Lykke til med treningen. Håper du begynner å konkurere i LP og agility. Det er bare livet!! :)

Ja, de har god hukommelse. Derfor en del av de på en måte fort går "lei" lydighetstrening, de tenker vel noe sånt som dette "hvorfor gidder du å mase om det her da, jeg kan det jo? Gjorde det i stad?" ;)

Vi får se med agility, de er jo ikke ferdig utvokst før de er rundt 2 år! Om lydigheten sitter sånn passe så kan det jo hende agility prøves ut :D Vi sees nok, om ikke i ringen, så kanskje utenfor? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, synes de er så flotte! Har du noen noen flere bilder av den rasen? I forhold til et menneske? Kunne tenkt meg en hvetefarget da, hvis jeg skulle hatt en... Kunne godt hatt en, men tror kanskje jeg holder meg til størrelse middels eller stor og ikke kjempestor/størst :)

jeg har noen bilder av Chihuahua og Ulvehund da:) litt artig size forskjell der også...

123465.jpg

1234.jpg

123.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lurer på om dette er løsningen? Rett og slett at jeg gjør det selv  - Nå fikk jeg noe å tenke på. Takk for tips 👍😊
    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...