Gå til innhold
Hundesonen.no

Kjøps og forbrukerrettigheter.


Espen

Recommended Posts

  • 1 month later...

Her er noen greie linker:

http://forbrukerportalen.no/temaer/varekjop

http://forbrukerportalen.no/Publikasjoner/...4/1025782287.59

http://forbrukerportalen.no/Publikasjoner/...4/1023964913.16

http://forbrukerportalen.no/temaer/bytte_av_varer

Merk spesielt:

- Angrerett har man kun hvis man kjøper varer utenom et fast utsalgssted. Dvs i nett-butikker, post-ordre og stands o.l. Dere har sikkert fått et angrerett-skjema med i pakka dere har mottatt f.eks. Man har ikke krav på å få pengene tilbake i en vanlig butikk man går inn i, det skal avtales om deponering på forhånd. (Ved reklamasjon gjelder andre regler)

- Butikken kan ikke kreve kvittering ved reklamasjon. Det kan derimot kreve at du påviser at du har kjøpt varen i butikken og når du gjorde det. F.eks bankutskrift. (Men du slipper mye fjas ved å ta vare på kvitteringen)

- Alle feil som oppstår de første seks månedene skal regnes som fabrikkfeil, hvis ikke selgeren beviser noe annet. Etter de første seks månedene har du som kjøper som hovedregel bevisbyrden.

- Hvis varen har en mangel, kan du kreve at selgeren gir deg en ny tilsvarende gjenstand (omlevering), eller at selgeren retter mangelen.

- Det er ikke noe vilkår at varen har en mangel for å kunne bytte den. Bytterett er ikke regulert ved lov, men kan enten avtales med selgeren, eller følge av sedvane/bransjepraksis.

Dette er hvertfall hovedpunktene, men ta gjerne en titt på linkene, der står det mer utfyllende!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 years later...

Her kommer en link til de som er glad i det tunge lesestoff, som faktisk er ganske lettlest.

http://www.lovdata.no/all/nl-20020621-034.html

Det tar faktisk ikke lange tiden å lese seg igjennom loven. Og et lite innblikk i den loven er til god hjelp når man står i butikken og diskuterer med en intetanende selger.

Jeg har ved flere anledninger trukket frem loven ved kjøp fra firmaer, og har takket være litt innsikt i den fått internetttilgang gratis i 6 mnd, lånepc ved reprasjon og reparert mobiltelefon gratis som expert i første omgang krevde at jeg skulle betale for.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...