Gå til innhold
Hundesonen.no

SHAkela

Medlemmer
  • Innholdsteller

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.akelasiberianhusky.blogspot.com

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Stavanger
  • Interesser
    Agility, lydighet, spor, hundekjøring
  • Hunderase
    Siberian Husky

Nylige profilbesøk

3,213 profilvisninger

SHAkela's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tusen takk for tips! Skal sjekke de ut Jeg stusser jo litt på om en hund som konstant må bruke munnkurv burde vært i live. Men det er vanskelig å ta dette valget på grunn av omgivelsene og ikke på grunn av at hunden selv har det vondt hvis du skjønner..
  2. Takk, jeg trenger vel egentlig bare få en bekreftelse på at det er riktig avgjørelse.. Logisk sett så synes jeg det er det riktige å gjøre, men så har jeg en liten tvil. En liten «tenk om, hvis, at», og avlivning er så endelig. Det er ikke lett å ta dette valget når hunden et relativt frisk, så skulle heller ønske at hun hadde vondt et sted.
  3. Ja, har ikke tenkt på det sånn.. Takk! Ja, det er vanskelig, hadde dette vært en hund jeg hadde hørt om så hadde jeg nok tenkt at den burde vært avlivet, men siden det er min hund det er snakk om så er det ikke så lett
  4. Bor i Bodø akkurat nå, men har gått valpekurs og trent sammen med Siddis i flere år tidligere. Kjenner ikke til så mange atferdskonsulenter rundt her, men kan høre litt rundt.
  5. Ja, det er forsåvidt greit. Jeg er mer redd for de gangene i løpet av de kanskje 9 årene hun har igjen der jeg ikke får tid eller mulighet ( hvis det er glatt ute f. eks) at noe kommer til å skje igjen.. Jeg har hatt henne i 7 år, og å i det hele tatt vurdere avliving er ikke noe jeg tar lett på, men det er en skikkelig vond følelse å se en hund som har vondt og vite at det er din egen hund som har påført det Jeg har jo ingen garanti uansett hvor hardt jeg prøver på at det ikke kommer til å skje igjen.. Det er den følelsen som plager meg, mosjonen skal vi alltids klare.
  6. Ja, det står øverst på ønskelisten, men er student så har ikke råd til det akkurat nå..
  7. Hun har alltid bitt mennesker i gitte situasjoner som jeg nevnte tidligere, og dette har holdt seg stabilt hele livet. Dette har jeg selvfølgelig trent på, men det har ikke hjulpet noe særlig. Når det kommer til atferden mot andre hunder, er dette noe som har endret seg og forverret seg de siste årene.
  8. Min har ikke vært noe problem å gå løs med, hun har god innkalling, og vi går ikke der det er fare for vilt og husdyr. Så hun har jo egentlig vokst opp med å løpe fritt. Pleier å trekke med henne inni mellom, men har ikke sykkel selv. Drar på ski når jeg får mulighet til det, og jogger også, men syns ikke det blir helt det samme. Når hun løper, går passeringer veldig fint, men blir umulig å løpe på hver eneste tur resten av livet hennes?
  9. Ja, for det er mer slåssing, og ikke jaktatferd.. Jeg har ikke snakket med oppdretter om det, har ikke holdt kontakten, så det føles litt rart for meg.
  10. Det er ikke noe gøy å være på den andre siden heller, og blir fort dyrt når man må betale både egne og andres dyrlegeregninger... Munnkurven er allerede kjøpt inn og båndtvang er det også, men jeg synes et liv i bånd for en hund med høygir ikke er noe særlig til liv...
  11. Som sagt så er dette noe som har blitt gradvis verre de siste årene.. Det har egentlig ikke skjedd noe spesielt, tror bare hun har blitt mer og mer gretten med alderen. Hun har alltid bitt mennesker i gitte situasjoner, som vi selvfølgelig unngår til beste grad, men det er ikke alltid man f eks har tid eller får bytte med godbit hvis hun har stjålet sjokolade eller lignende.. Men hunder har hun gradvis fått mer og mer problemer med. Jeg unngår selvfølgelig disse situasjonene så mye jeg kan, men er vanskelig å finne turområder uten andre hunder. Og selvom jeg har henne i bånd, så kan jeg ikke forhindre at løse hunder løper bort. Hun virker ikke redd hundene, for hun går gjerne på mindre hunder. Hunder som er større enn henne ypper hun ikke med, disse viser hun mer usikker atferd med i form av halen ned, smisking og bust. På andre hunder er halen rett opp og hun fryser litt til før det smeller. Hun er bedre når hun er løs enn når hun er i bånd, men i og med at hun er en husky, kam jeg ikke ha henne løs hvor som helst heller. Hun har ingen problem med å trene passering, men da er det godbiter i bilde så om en hund kommer for nærme, kommer ressursforsvaret frem..
  12. Hei! Jeg trenger litt hjelp fra folk utenfra... Jeg har en huskytispe på 7 år som begynner å bli ganske problematisk. Hun spiser alle hunder hun kommer over, og har til nå sendt to hunder til dyrlegen.. Denne atferden er altså noe som har økt gradvis de siste årene. Hun viser ingen forvarsel, hun bare hopper på uansett hvor snill eller liten den andre hunden er. Hun har også bitt flere personer i sammenheng med ressursforsvar, redsel (typ kloklipp o.l.), og smerte. Hun har aldri bitt veldig alvorlig, men har gitt meg noen blåmerker og ømme muskler. Jeg har hatt henne til utredning hos veterinær flere ganger, og har ikke funnet noe å ta tak i. Hun er litt vond i bakparten, og har fått behandling for dette gjennom fysio, uten endring i atferd. Etter forrige hund ble sendt til dyrlege, har jeg begynt å tenke at hun kanskje bare ikke passer inn i dette samfunnet.. Jeg som er midt oppi dette og kjenner hunden, vil jo selvfølgelig prøve å ha henne videre, for hun er veldig fin i andre situasjoner.. så jeg trenger litt hjelp fra dere som er objektive i denne saken og gjerne har egne erfaringer om hva som er best å gjøre videre.
  13. Jeg skal stille i morgen! Ring 4 kl. 12
  14. Blir noen bilder når man er på stevne
  15. SHAkela

    Agilityuken!

    Okei, det er vi også Har egentlig alle nappene til klasse 2 i både ag og hopp, men føler meg ikke heelt klar til å rykke opp enda Skal se om jeg ser dere
×
×
  • Opprett ny...