Gå til innhold
Hundesonen.no

Kensington Gate

Medlemmer
  • Innholdsteller

    570
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Alt skrevet av Kensington Gate

  1. Forer på RC og er med i Breeder Club. Er i grunnen godt fornøyd med det, men er nysgjerrig på hvilke andre for det finnes greie avtaler på for oppdrettere og andre storforbrukere, både av tørrfor og ferskfor.
  2. Gøy at du er interessert i collie Som hos mange andre raser, er det ganske store variasjoner innad i rasen med tanke på både utseende og gemytt. Sistnevnte er det som bør være mest interessant. På sitt beste er collien en veldig trivelig, ukomplisert, samarbeidsvillig og tilpasningsdyktig familie- og hobbyhund. De er som regel konfliktsky og hannhunder kommer gjerne godt overens. For min del har jeg hatt erfaring med collie både som aktiv enehund der jeg drev med lydighet, spor, rundering etc - og i senere tid som flokk der det blir mindre tid til å stimulere hver enkelt. De tilpasser seg meget godt og er fornøyde med det de får. De er enkle å lære opp, men har også ofte litt egenvilje. Jeg har så langt aldri opplevd at en av mine har stukket av på tur - de liker å holde seg i rimelig nærhet og syntes som regel det er stas å gjøre eieren til lags. Negativt med alle collies er røytinga en gang eller to i året. Negativt med mine er vokting på gjerdet og en del lyd i den forbindelse, men det er nok ganske greit trenbart, spesielt om man bare har en eller to. Den største risikoen man har med collie er å få individer med fobier, da spesielt lydfølsomhet og gulvskrekk. Ikke hør på oppdrettere som sier at collien SKAL være reservert. Standarden sier at den skal være en vennlig hund uten spor av aggressivitet eller nervøsitet - vennlig, glad og aktiv og god med barn og andre dyr. For meg er det uhyre viktig at en collie ikke skal være innesluttet, men positiv og sulten på livet og opplevelser.
  3. Til info: Hei, Det er ikke anledning til å importere hund, katt eller ilder fra USA etter kommersielt regelverk. Grunnen til dette er at USDA ikke er villige til å påføre kommersielt veterinærsertifikat «approvel number» for virksomheten som dyrene kommer fra. Dette fordi det ikke finnes oppdrettere med slik offentlig godkjenning i USA. Eneste måten å innføre hund katt eller ilder fra USA på, er å følge «ikke kommersielt regelverk» og selv reise å hente dyret. Med vennlig hilsen Per Ivar Nordbye Veterinær/Seniorinspektør Official veterinarian Grenseveterinæren ved Oslo Lufthavn Gardermoen
  4. På Mattilsynets sider om kommersiell import står det Dyr som kommer fra land som kun er listet opp i forordning (EU) nr. 206/2010 vedlegg II del 1, skal i tillegg ha tatt en blodprøve som viser at rabiesvaksinen virker som den skal. Jeg finner ikke helt ut av henvisningen. Hvilke land gjelder dette? Er USA ett av dem? http://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/import_og_eksport_av_dyr/kommersiell_import_av_hund_katt_og_ilder/kommersiell_innforsel_av_hund_katt_og_ilder_fra_listeforte_land.7250
  5. https://www.vidaxl.no/c/2574/staltradgjerder Kikker på denne siden selv - finnes pakkeløsninger med stolper.
  6. Jeg er kjempefornøyd med collie, i alle fall - super allround familiehund. Trenbar og tilpasningsdyktig, liker å være del av et team.
  7. 90 cm høyt Jeg har et XL-bur fra før, men jeg tror jeg behøver et større.
  8. Er på utkikk etter et flybur type Vari Kennel str Gigant med velfungerende dørmekanisme og alle skruer. Kjøp eller leie. Sandefjord-Tønsberg-Drammen-Oslo
  9. En hund fra mitt oppdrett har fått diagnose AD 1. Det er en høy og lett hund. Noen som har erfaring med at svak grad har vært til hindring for hunden i aktivitet over tid? Ville dere unngått å trekke med en slik diagnose, eller er det business as usual? De trener ellers rundering og spor.
  10. Jeg har også sett hunden i ettertid og syntes den fremstår som en veldig kjekk og uaffisert tispe. Kan godt være hun hadde issues før, men syntes det ser rimelig greit ut nå. Jeg har nok verken korthår eller gulvredsel
  11. Det er nok veldig lurt. Hvor i landet bor dere? Kan sikkert hjelpe dere til med forslag til oppdrettere på collie. Det er som sagt til dels store variasjoner innad i rasen både når det gjelder gemytt og utseende.
  12. Gemyttmessig er det variasjoner innenfor langhårscollie, så det er lurt å dra rundt og besøke oppdrettere for å få førstehånds erfaring. Velg også gjerne en oppdretter som har hovedfokus på mentalitet. En god collie er en idéell førstegangshund og "hobbyhund" - ukomplisert, førerorientert og tilpasningsdyktig. De kan bjeffe (varsle) om de får frie tøyler. Jeg har (forhåpentligvis) to kull på vei, men jeg tror kanskje ikke det blir noe ledig - men dere er uansett hjertelig velkomne til å komme og hilse på. Jeg har for tiden fem stk her hjemme.
  13. Oooh. Nå er det så lenge siden jeg bodde der at jeg må tenke litt hardt. Husker lite av kafeer. Det var en litt alternativ kafé som var ganske hyggelig å sitte på - et te-hus som he Tchai Ovna. Om du liker konverterte kirker, så er det en ganske fin restaurant i West End som heter Cottiers - der pleide jeg å ta med meg besøk fra Norge. Hvis du har lyst til å gå en hyggelig gåtur, så ta toget til Ayr (40 min) og gå ned til stranda en dag det er fint vær. Gå sørover (retning venstre) og det er kilometervis med fin, bred strand. Jeg pleide å rusle ned forbi Doonfoot og så klatre opp til en liten ruin som heter Greenan Castle.
  14. Det er vel først når tispa produserer like problemer med MER enn en hanne at man kan tenke at tispa ikke burde avles på mer. Det er jo ikke bare tispa som har videreført gener, tross alt. Om man tenker på det slik: Om en tispe får ett kull som er helt friskt, og som deretter produserer et kull med mye problemer, så blir ikke tispa tatt ut av avl uten videre. Det burde jo da ikke være selvsagt at tispa tas ut av avlen dersom det eksisterer problemer i det første kullet. Vi liker å sammenlikne hunder med mennesker og antar at det vil være en psykisk og fysisk belastning å avle back-to-back. Nå må jeg kanskje dykke litt i arkivene, men det er ikke lenge siden jeg leste om forskere som mente det var bedre for en tispe å få tre-fire kull på rappen og så steriliseres/pensjoneres (artikkelen var fra USA) enn å ha pauser imellom. Det var benyttet to grupper hunder av forskjellige raser (likt fordelt) - der den ene gruppa var parret hver løpetid og den andre hoppet over annenhvert løp. Deretter ble tispene sterilisert og livmorene (livmødrene?! ) dissekert. De som hadde fått valper på hvert løp var i vesentlig bedre skikk enn den andre gruppa. Jeg vet ikke om andre parametre var målt eller vurdert. Jeg kan ikke si at jeg har gjort meg opp noen personlig mening, men jeg tenker man må bruke litt skjønn i forhold til tispas kondisjon og psyke, samt tidligere svangerskap/fødsler/oppfostringer. Om noen har to kull på rappen, så vil jeg velge å ha et åpent sinn i forhold til det. Kan ikke utelukke at jeg gjør det samme selv.
  15. Bodde et års tid i Glasgow. Før det bodde jeg i Ayr i tre år.
  16. Så koselig! Jeg bodde også der, så dette var et hyggelig gjensyn. Bodde et par steinkast fra Oran Mor, i en gate som heter Kensington Gate (*ta-dah*).
  17. I de tilfeller der hunden ikke blir forsømt og dermed ikke en sak for Mattilsynet, er det vel egentlig fylkeslegen som skal vurdere om støyplagen er stor nok for naboene til at noe kan gjøres.
  18. Ved en så lang flyvning skulle man vel egentlig nesten tro at valpene ville hatt det bedre i lasterommet i et litt romslig bur?
  19. Enig. Jeg lurer på om folk er nesten redde for å bruke hanner uten masse titler foran navnet. Det finnes bra masse hunder som ikke blir stilt ut og brukt ihjel hvis man bare gidder å lete.
  20. Misforstå meg rett, jeg er ikke for innavl, men jeg syntes ofte det er unyanserte syn både på innavl og utavl. En kombinasjon blir ikke sunn FORDI det er utavl. Utavl er bra fordi man bevarer genetisk variasjon og sørger for å beholde en bredde i haplotypene. Men en utavlskombinasjon kan lett produsere mer sykdom enn en kombinasjon der det er linjeavl i flere generasjoner. Det kommer jo helt an på hva foreldrene bærer på og i utavl er det ofte recessivt. Det er da plenty med utavlede hunder, inkludert blandingshunder som får kreft, hudsykdommer, skjelettplager, øyelidelser etc. Vi vet vel alle om oppdrettere som har opplevd katastrofekull med to ubeslektede foreldre der "alt" har vært sjekket helsemessig. Utavl er på ingen måte en garanti for sunne avkom. Skulle jeg kjøpe hund og valget teoretisk sett stod mellom en linjeavlet hund der linjene er systematisk testet for sykdommer og mentalitet og en utavlet hund der det ikke forelå informasjon om slekten, så ville jeg egentlig følt det tryggere å kjøpe den førstnevnte. Hovedårsaken til at jeg ikke bruker linjeavl har med langtidsperpektivet å gjøre - med tanke på genetiske flaskehalser og innavlsdepresjon som går utover hele populasjonen. Alt til sin tid og sitt bruk - de fleste raser har blitt til takket være linjeavl og i visse tilfeller kan det føre med seg positive konsekvenser å avle tett over kortere tid om man ønsker å bevare positive egenskaper og/eller avdekke negative egenskaper. Eksempelvis vet jeg at det før gentestenes tid så godt som utryddet PRA hos collie i USA takket være testparringer (innavl) som avslørte i hvilke linjer problemet lå. Selv har mine 4 første kombinasjoner 0% innavl i 5 generasjoner, men det kan hende jeg en dag finner det hensiktsmessig med en mild linjeavl i en enkeltstående kombinasjon dersom foreldrene er veldig riktige for hverandre. Individene og egenskapene er viktigere enn innavlsgraden, IMO. Vi har blitt så innmari opphengt i tallet, som om 0%, 3% eller 12,5% er en indikasjon på helsa til et kull.
  21. <script language="JavaScript" type="text/javascript"></script> Kip ble levert på "utlån" i dag - han har godt av å være uten sine søsken, tror jeg. Så får jeg også rapporter på hvordan han reagerer på alt som er nytt og det er veldig nyttig for meg Meget mulig at han blir der, enten som forhund eller eid. Saraya og Riley ble med på besøk i leilighet i Oslo i kveld. Gikk i bånd for tredje gang og fikk prøve seg i nye omgivelser og i heis. Flinke valpene . Saraya kjører på og er litt dumdristig, nesten. Riley tenker mer og vurderer hva hun opplever, tar inn mer av omgivelsene. https://www.facebook.com/video.php?v=10153579938531111&pnref=story
  22. <script language="JavaScript" type="text/javascript"></script> Bare send PM, så fikser vi
  23. Hvis dere er nysgjerrige på rasen, er dere i alle fall velkommen hit for å treffe litt hunder og evt låne en i noen dager.
×
×
  • Opprett ny...