Gå til innhold
Hundesonen.no

Wilhelmina

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,902
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Alt skrevet av Wilhelmina

 1. Valpegjengen 2018

  Når man har bestemt seg for at man ikke skal ha flere hunder, så dukker drømmekombinasjonen opp
 2. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Vi trente rally sammen med et par portiser før, og dauere bikkjer skal man lete lenge etter... De måtte omtrent slepes rundt på banen, og det var direkte smertefullt å se på at eierne prøvde å mane frem det minste lille fnugg av entusiasme. Men om de var så representative for rasen aner jeg ikke
 3. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Ja, det var jo virkelig noe å skryte av... Og tror de som har ørekupert hannhunden har tatt litt vel godt i, han så jo helt vanskapt ut
 4. Operasjon, gammel hund

  Frøkna mi hadde en "klump" som veterinæren skråsikkert mente var kreft (det var det ikke). Det ble tatt nålebiopsi, så ingen kutting eller sying der.
 5. Akkurat nå juni 2018

  Kurs er et fint sted å starte Noen hundeklubber/skoler arrangerer såkalte aktiviseringskurs, der man får prøve mange ulike typer hundesport for å se hva slags type aktivitet en selv og hunden trives med. Kan absolutt anbefales.
 6. Er det noen som vet 100% sikkert hvordan reglene for ormekur er når man skal til Sverige? Vi har akkurat tatt første runde på 28-dagers-kuren, men når skal andre tablett tas? Tidligere var veterinæren veldig bestemt på at det skulle gå fem dager mellom de to første kurene, men det finner jeg ingenting om på sidene til Mattilsynet i alle fall. Sånn som jeg forstår det kan det gå inntil 28 dager mellom de to første tablettene også? Stemmer det?
 7. Akkurat nå juni 2018

  Har sååå lyst til å gå på fjellet i dag, men vi var på en liten 3-timers i forgårs og jeg er livredd for å herpe hoftene til frøkna... Skal jeg ta sjansen? Eller rett og slett bare gå uten hund (det hørtes ikke noe gøy ut). Red: Ups
 8. vurderer og kjøpe Elghund

  Ja det kan du si... Den forrige elghunden vi hadde var verdens triveligste og stødigste hund, helt til han ødela foten og ikke kunne gå på jakt lenger. Selv om det bare var snakk om noen få uker i året hadde det tydeligvis enormt mye å si for livskvalitet.
 9. vurderer og kjøpe Elghund

  Nei. De fleste elghunder jeg har vært borti synes "døde" blodspor er det kjedeligste i verden. De vil spore ferskt. Og har hunden først fått erfaring med ferskspor får du den sannsynligvis ikke til å gå blodspor etterpå, i hvert fall ikke i et område med vilt. Jeg har vært på utallige blodsporprøver med elghunder som nuller gang på gang på gang, fordi de heller vil på elgjakt. Skal man ha godkjent ettersøkshund blir man anbefalt å ta blodspordelen først nettopp av den grunn.
 10. vurderer og kjøpe Elghund

  En stødig elghund er verdens enkleste hund, men de må få jakte. Min erfaring er at mentalitet og jaktegenskaper ofte henger sammen, så finner du en med redusert jaktlyst risikerer du dårlig gemytt også.
 11. På tide at dyret får egen tråd kanskje? Ariel, eller RLI NVCH Krokhaug 's Wilhelmina er en cavalier født 18. april 2011. Vi driver med blodspor og smeller, og har tidligere også trent litt agility og konkurrert i rally. En og annen utstilling har det også blitt. På utstilling - sånn ser hun nesten aldri ut, ettersom jeg er veldig ivrig med saksa (Hun er ikke fullpelsa her heller, men det er det bare jeg som vet ) Det er stort sett denne frisyra vi går for
 12. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Vi trener sammen med to corgier, og helsa er ikke noe å skryte av nei.
 13. Hund som student i oslo?

  En ting er det økonomiske, en annen ting er hvor mye av det sosiale man er villig til å gi avkall på. Jeg er snart ferdig med en master og har hatt hund hele veien, men i mitt studie har det vært minimalt med forelesninger, en del nettbasert og jeg leser/skriver alltid hjemme. Sosiale aktiviteter har jeg ikke deltatt på i det hele tatt. Så lenge man er innstilt på at hunden er førsteprioritet på fritida er det relativt overkommelig tenker jeg, men da må man være innstilt på å miste mye av det sosiale.
 14. Krokhaug 's Wilhelmina 'Ariel' - cavalier

  I dag er det 7 år siden denne frøkna flytta inn Det var en lang tur fra Tromsø til Folldal for å hente henne, og vi reiste mange timer med både bil og fly. Jeg husker det var enn annen valp på flyet også som hyyylte hele veien, mens min bittelille skatt var trygg og god fra første stund. Og bitteliten var hun virkelig, det var såvidt jeg turte å ta i henne i redsel for å ødelegge noe "Every once in awhile a dog enters your life and changes everything", sies det, og det kunne ikke passet bedre. Hun er virkelig min "once in a lifetime"-hund
 15. Student 2017-2018

 16. Utstyr til liten hund

  Da min var valp måtte jeg bruke kattesele på henne den første tiden, fantes ikke valpeseler som var små nok
 17. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Da ville jeg heller gått for engelsk springer, den havner vel akkurat innafor mtp. størrelse. Mitt inntrykk er at den har betydelig bedre gemytt enn cockerne og generelt god helse.
 18. Uling ved hjemkomst eller dørklokke

  Kanskje du burde begynne med begynnelsen da Å informere TS om at «ti still» er en innlært kommando som fungerer på dine hunder hjelper nok ikke stort.
 19. Akkurat nå juni 2018

  Møtte en dame på kveldsturen som nylig måtte avlive sin 13 år gamle cavalier, så da stilte vi opp med litt trøstekos. Men jeg kjenner en liten bit av meg går i stykker hver gang jeg tenker på at jeg strengt tatt har en seniorhund nå, selv om vi forhåpentligvis enda får mange mange mange fine år sammen...
 20. Skriver under på den. Landet i Tromsø etter en liten tur i Russland (via Finland), og det var ingen på jobb verken i passkontrollen eller i tolla her... Kunne helt fint smuglet med meg mye rart. Det samme gjelder med bil, i hvert fall i nord. Jeg har krysset grensene mellom Norge, Sverige og Finland utallige ganger, og har blitt stoppet én eneste gang. Da ville de kun se rabiesvaksina til hunden. Men nå har de jo totalrenovert overgangen oppe på Kilpis, så der er det kanskje greit å ha ting på stell fremover.
 21. Akkurat nå juni 2018

  Det kommer an på hunden, vil jeg si. For noen blir det litt mye med massevis av folk, hunder, roping over høyttaler osv. Min bryr seg ikke om sånt og synes bare det er gøy å bli tatt med på nye ting
 22. Akkurat nå juni 2018

  Det ble "skal", ettersom verken jeg eller hunden eier vett og forstand Vi skulle jo bare gå en rolig liten tur, men sånn fungerer ikke Ariel. Ser hun en hund foran i løypa skal hun ta den igjen, koste hva det koste vil, så vi ble hengende på et par huskyer Gale lille hund. Vi vant en sykkelsele i str. XL, men den passer visst ikke selv om Ariel lurte til seg fire V&H-kjøttboller etter målgang Sammen med sin gode venn, malteseren Peder:
 23. Jeg skjønner det bare ikke. Hvis de virkelig har et engasjement for rasen sin burde de vel ønske mer enn noe annet at disse problemene belyses og tas tak i? Det er vel ingen som vil ha en hund som lider?
 24. Akkurat nå juni 2018

  Skal, skal ikke være med på dogrun i dag... Kroppen sier "gå og legg deg", mens hodet sier "go go go!"
 25. Krokhaug 's Wilhelmina 'Ariel' - cavalier

  I våre yngre dager gikk vi mye på fjellet, men det måtte legges på hylla da Ariel fikk HD-diagnosen for to år siden. Men med jevnlig behandling og opptrening er hun nå symptomfri og i sitt livs beste form, så i går ble det en etterlengtet liten fjelltur Ikke noe voldsomme greier, turlengden vår nå ligger på rundt halvannen time, men herlighet som jeg har savnet å gå i fjellet. Følte meg som et nytt menneske Målet i løpet av sommeren/høsten er å kunne gå tre timer sammenhengende, naturligvis med tett oppfølgning fra fysioterapeut sånn at vi ikke overdriver og går på en smell.
×