Gå til innhold
Hundesonen.no

Wilhelmina

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2,801
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    101

Alt skrevet av Wilhelmina

  1. Grøss! Var ikke så veldig glad da jeg våknet til nysnø i dag, men hvis alternativet er flått er det egentlig like greit at vinteren varer til mai 😅
  2. Jeg tenker at alt betyr noe i en eller annen kultur, så kall hunden din det du vil
  3. Jeg kjøper godbiter hos https://www.pawesomeday.no/ Vet ikke om det er kjempebillig, men i alle fall billigere der enn hos min lokale dyrebutikk. Og de har superrask levering.
  4. Jeg har også en nabo fra en annen kultur som er hysterisk redd for hunder, og hun hyyyler bare hun ser hunden min (en geriatrisk 13-åring på 6 kilo) på 30 meters avstand... All respekt for fobier altså, men det er jo slitsomt for alle involverte. Ellers går nå dagene her. Nå er det et år siden frøkna overlevde sprukket livmor med påfølgende blodforgiftning, ganske utrolig å tenke på... Dessverre har hun nå fått subluksasjon i en skulder som hun behandles konservativt for, men ser ikke den helt store fremgangen dessverre. Å operere en 13-åring for dette anser veterinæren som for risikofylt, så da er det ikke så mye annet å gjøre enn å smertelindre. Synes bare det er så utrolig urettferdig at hun skulle bli så plaget med den skuldra etter alt hun har vært igjennom 🥺
  5. Er det noen som har brukt støttesele ved ustabilitet og vil fortelle litt om det? Frøkna her har fått subluksasjon i en skulder, og vi skal nå prøve å se om støttesele hjelper. Hvor lenge/ofte må de gå med den før man evt. ser bedring?
  6. Jeg hadde styrt unna, rett og slett fordi jeg nå har levd med en HD-hund i snart 13 år, og det har vært utrolig krevende (spesielt økonomisk) å sørge for tilstrekkelig livskvalitet. Én C-hofte i stamtavlen er ikke verdens undergang, men når du ikke har noen opplysninger om farssiden så tenker jeg dette fort kan bli et risikoprosjekt.
  7. Lurt, det skal jeg prøve! Har nok tenkt litt motsatt her, og det funka i hvert fall ikke Så det er en greie å ha preferanser for veggene altså, ikke bare min hund det plutselig har klikka for Vi har jobbet en del med selvstendighet, så jeg sender henne inn i søket fra relativt lang avstand, men skal prøve å gå litt tettere på med kortere bånd en stund.
  8. Vi har altså fått en helt merkelig utfordring i søkstreningen... Frøkna har plutselig bestemt seg for at i romsøk er det KUN gjenstander plassert langs veggene som er en del av søket ? Gjenstander plassert midt på gulvet ignorerer hun totalt. Har prøvd de siste par treningene å kun ha funn i gjenstander på gulvet, men hun leter jo ikke der engang ? What to do
  9. Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller Nei, dette ble det ingenting av. Det kom ikke noe nytt regelverk i Smeller, og starten på året ble vel dramatisk da frøkna endte opp innlagt med blodforgiftning etter at livmora sprakk. Hjertet hennes fikk kjørt seg skikkelig av dette, og hun ble satt på hjertemedisin, så vi kan uansett ikke konkurrere i noen offisielle grener lengre. Dermed konverterte vi til Nosework, som er uoffisielt i Norge. I sommer bestod vi LGT, og vi deltok også på et par merkeprøver. Mål 2024: Nosework - Trene inn en tydeligere markering - Delta på merkeprøver - Gå kurs - Kanskje starte NW1?
  10. Vi trener nosework Har deltatt på et par merker også, veldig gøy! Men sliter veldig med at hun har veldig utydelige markeringer, og vet ikke helt hvordan jeg skal komme videre med det. Vi har trent markering på mynt, og så var det jo meningen at hun selv skulle overføre det til praktiske søk, men det har hun visst ikke planer om å gjøre ?
  11. Synes den artikkelen virker litt hysterisk. Man kan bli påkjørt av å krysse gata liksom... Hunden min har ganske sensitiv mage, og råfor er det hun fungerer absolutt best på. Men det kommer litt an på sammensetningen også. Min får Mush Wild (rein/elg/lam), varianter med storfekjøtt eller kylling blir hun løsere i magen av. Tørrfor får hun aldri. Hun får fire måltider om dagen, går hun for lenge uten mat spyr hun magesyre.
  12. Er hun innenfor rasestandarden mtp. størrelse? Og pelsfarge? Isåfall synes jeg der er veldig rart at Sufficient-dommeren slår så hardt ned på det. De ser ut til å være enige i at hun er for kraftig og at hodet ikke er det beste, men når én dommer gir Excellent kan det da ikke være så mye å trekke for at hun havner på Sufficient...
  13. Jeg har heller ikke stilt så mye, men her har bedømmingen vært veldig konsekvent - hun har fått VG på hver eneste utstilling ? Å gå fra Sufficient til Excellent hørtes jo voldsomt ut. Hva står det i kritikkene da?
  14. Ja vi har vært hos veterinær, som forsøksvis ville sette henne på Neurontin mot antatte nervesmerter i ryggen. Men finner lite informasjon om denne type bruk av Neurontin til hund, så vet ikke helt hva jeg skal se etter mtp. effekt og bivirkninger.
  15. Noen som har erfaring med Neurontin som smertestillende? Frøkna på 12,5 år har blitt satt på det nå, fordi Metacam alene ikke ser ut til å lindre godt nok. Hvor lang tid tok det før dere så effekt? Hvilken dose? Opplevde dere bivirkninger?
  16. Jeg synes markedsføringen til Lildog fremstår som litt tvilsom, de påstår at én av tre hunder blir meldt savnet i løpet av livet, men de svarer ikke på spørsmål om hvor de har disse tallene fra Av alle mine hundevenner er det én hund som har vært meldt savnet i løpet av de siste 10+ årene, så dette høres ikke reelt ut i det hele tatt.
  17. En G går nok helt fint uansett klasse. Jeg stilte min kun for viltsporchampionat, og hun fikk VG selv med en halv kilometer overbitt ?
  18. Ville stilt i veteran hvis det bare er utstillingskravet for rallychapionat som er målet. Det sagt så får du sannsynligvis oppfylt kravet i åpen klasse også, så hvis du har ambisjoner om mer enn excellent (eller hva nå enn kravet er) så kan du helt fint stille i åpen.
  19. En rasekatt uten stamtavle er en huskatt "på papiret", så du vil aldri kunne få noen stamtavle på avkommene nei.
  20. Jeg hadde nok først og fremst vært bekymret for saltinnholdet, fett og laktose ser jeg ikke på som veldig problematisk. Grunnen til at kvalitetsgodbiter fra dyrebutikken er priset som de er, er jo nettopp fordi de er fri fra ingredienser som ikke har noe i en hundemage å gjøre. Rene produkter blir nødvendigvis dyrere. Jeg ville tatt en tur i disken med datovarer på dagligvarebutikken, og kjøpt rent kjøtt som er nedsatt (kyllingfilet f.eks. finner jeg ofte der), kok og frys det så har du sunne godbiter til en billig penge .
  21. Det er vanligere å røntge rutinemessig før avl i Finland, og det ser ikke noe bedre ut der (ref. koiranet).
  22. Veldig fornøyd med kvaliteten! Såpass fornøyd at jeg faktisk har to bur (ett i hver bil jeg kjører). Det kunne nok vært litt mindre, men så vidt jeg vet er dette den minste størrelsen. Hun har god plass i hvertfall.
  23. Jeg har dette til cavalieren min, hun er nok litt mindre en en corgi.
  24. Jeg fester sokker med sportstape, men hvis hun spiser sokkene hjelper det kanskje ikke så mye
×
×
  • Opprett ny...