Gå til innhold
Hundesonen.no

Wilhelmina

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,024
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

Wilhelmina last won the day on 30. September

Wilhelmina had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

3,673 Excellent

Om Wilhelmina

 • Rang
  Pølsetante
 • Bursdag 4. Juni

Contact Methods

 • Website URL
  http://arielwilhelmina.wordpress.com/

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Tromsø
 • Hunderase
  Cavalier
 1. Avls-kriterier

  Jeg tenker at utstilling kan være et nyttig verktøy. Dommeren dømmer jo hele hunden, og det er naturligvis ikke alt det er nødvendig å vektlegge like mye, men ting som bygning og bevegelser tenker jeg er viktig uansett hva slags type hund man ønsker å avle frem. Mentalitet tenker jeg også man kan få et lite innblikk i, en utstilling kan jo være en ganske heftig opplevelse med mye støy, potensielt hundrevis av ukjente hunder i alle retninger og ikke minst må hunden tåle å bli klådd på av fremmede mennesker. For å fungere i dagens moderne samfunn med de stadig strengere krav som stilles til hunders oppførsel tenker jeg det er et minimum at hunden kommer seg igjennom en utstilling eller fem uten å klappe sammen eller utagere.
 2. Sele er værre enn halsbånd!

  Trenger vel ikke å lese teksten engang, bildet illustrerer jo tydelig at det er snakk om en spesifikk type sele. Hvordan noen kan få dette til å handle om seler generelt er jo helt ubegripelig.
 3. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  En ferdig trent voksen jakthund kan koste betydelig mer enn det, så dette høres ut som det er helt innafor (uten at jeg har lest annonsen).
 4. Akkurat nå - november

  I dag måtte jeg vise legitimasjon for å kjøpe nesespray "Vi sjekker alle under 25". Jammen daaaaa såååååå Tror jeg må feire min nyvunne ungdom med et glass brus altså.
 5. Behandle dyr med antidepressiva

  Åpenbart Man medisinerer vel ikke hunder det ikke er noe galt med.
 6. Alkohol rundt hunden

  Min hund hadde sannsynligvis ikke brydd seg nevneverdig, hun synes alle mennesker er en festlig ny bestevenn uansett hva de måtte være påvirket av. Jeg derimot er ikke så interessert i at hun skal omgås mennesker som ruser seg, så personlig hadde jeg nok funnet en annen hundepasser.
 7. Rabiesvaksine

  Rabiesvaksinen til frøkna går ut i februar, og da befinner vi oss i Danmark. Kan jeg vaksinere henne der? Er det isåfall noen tidsmessige begrensninger for når jeg kan reise inn i Norge igjen? Hun er fullt grunnvaksinert, dette er kun påfyllet som gis hvert tredje år.
 8. Behandle dyr med antidepressiva

  Frøkna mi gikk på Clomicalm i rundt 3 måneder, hvis jeg husker riktig. Det var aldri ment som noe langvarig prosjekt og heller ikke noen "quick-fix", men som et ekstra hjelpemiddel i treningen i en akutt fase etter en traumatisk opplevelse.
 9. Første løpetid?

  Jeg har også inntrykk av av at de blir mindre opptatt av å holde rent hvis de bruker truse. Min har aldri brukt truse og er supernøye med renholdet, og jeg kan telle på én hånd de bloddråpene jeg finner etter henne hver løpetid. Men det varierer sikkert en del hvor mye de blør også, jeg passet en tispe en gang som blødde så mye at det dryppet av henne non-stop. Jeg prøvde først å la henne gå truseløs, men da så leiligheta ut som et slaktehus... Da begynner det å bli litt i overkant av hva man kan forvente at en hundeeier skal takle.
 10. Ribbein av elg?

  Min har gnagd massevis av ribbein fra elg, ingen problemer utover at hun knakk to tenner...
 11. Akkurat nå, oktober 2018

  Det er vel ingen som har snakket om overtid? Jeg kom inn fredags morgen, og de hadde åpent i ti timer. Så travelt er det ingen som har det. Undersøkelse på annen klinikk tok ikke stort mer enn fem minutter, og ja det ble målt både tåreproduksjon og farget for å se etter sår. Jeg er jo veldig spent på hva du mener det var riktig å gjøre her, ettersom det etter din mening åpenbart er innafor å avvise kunder som tydelig trenger behandling? Edit: Og ikke skulle jeg "reise på ferie" heller, hva nå enn slags betydning det skulle ha for saken.
 12. Akkurat nå, oktober 2018

  I mitt tilfelle var det ikke noe alternativ å komme tilbake neste dag, det var jo det som var hele problemet. Hunden ville måtte gå med grønt gørr rennende fra øyet i fire dager. Og jeg sier som Kaisen - hvis veterinæren trodde jeg kom til å vente så lenge med å skaffe behandling så tok h*n grundig feil.
 13. Øyekatar/betennelse/noe annet?

  Øyet må undersøkes, er det f.eks. sår må man bruke en annen type medisinering enn hvis det "bare" er betennelse. Så hvis det uansett ikke er noe dere får utredet hos veterinærvakta vil dere nok ikke få påbegynt behandling i dag.
 14. Da frøkna mi var yngre var hun usikker på andre hunder, og kom de for nær måtte hun bort og hilse. For et utrent øye kunne hun sikkert se ut som en oversosial hund med hilsmani, men hun var ikke det. Hun var usikker, og hun skulle ikke bort og hilse fordi hun hadde så fryktelig lyst, men fordi hun ikke turte å la vær. Hunder på tilstrekkelig avstand ignorerte hun glatt. Nå kan hun fint passere hvem som helst på en smal sti, men det handler jo ikke om at hun har gått fra å være usikker til å bli uinteressert. Hun har bare lært seg at jeg tar kontroll i situasjonen og ikke lar fremmede hunder oppsøke henne. Når man setter ting i sammenheng tror jeg egentlig ikke det er så vanskelig å skille reservert/uinteressert fra redd/usikker, men for noen sitter det kanskje litt langt inne å erkjenne at hunden er svak mentalt når det finnes alternative forklaringer som høres bedre ut.
 15. Akkurat nå, oktober 2018

  Jeg fikk beskjed om å komme tilbake i morgen med øyebetennelsen, men forklarte at det ikke var et alternativ ettersom vi skulle reise bort i ettermiddag og ikke var tilbake før på tirsdag. Skulle hun virkelig gå så lang tid med en saftig betennelse? "Beklager" var svaret jeg fikk... Det har vært så mye tull på denne klinikken nå at det begynner å friste med en klage til Mattilsynet (eller hvem det nå er man klager til). Dro forresten til en annen klinikk som kunne se på hunden hvis jeg hadde mulighet til å vente en halvtime
×