Gå til innhold
Hundesonen.no

Wilhelmina

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,995
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Wilhelmina last won the day on 10. August

Wilhelmina had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

3,629 Excellent

Om Wilhelmina

 • Rang
  Pølsetante
 • Bursdag 4. Juni

Contact Methods

 • Website URL
  http://arielwilhelmina.wordpress.com/

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Tromsø
 • Hunderase
  Cavalier
 1. Kupert+Agility

  Hvis du ikke har stamtavle vil hun uansett måtte registreres som blandingshund i NKK.
 2. Akkurat nå, september 2018

  Tja, det får vel bli opp til hver enkelt å vurdere hva som er nødvendig. For oss har det vært et helt avgjørende tiltak på veien mot å finne optimal aktivitetsmengde og type for akkurat min hund. Hun skjuler dessuten smerte til hun er døden nær, så jeg klarer ikke å se ar noe er galt før det har gått veldig langt. Fysio kjenner disse tingene på et mye tidligere staduim og kan f.eks. løse opp i spenninger før det blir et problem.
 3. Akkurat nå, september 2018

  Nja, det er vel en sannhet med modifikasjoner. Ja, en HD-hund må holdes godt muskelsatt, men gjennom tilpasset aktivitet. Min HD D hund bør ikke gå 6 timer sammenhengende tur for eksempel, men hun kan fint gå 2x3 timer. Så det handler om små justeringer. Agility og slikt er vel heller ikke så bra for HD, og jeg hadde aldri satt kløv på en hund med HD (overvekt er utrolig viktig å unngå for en hund med HD, og da spiller det vel liten rolle om den vekta kommer fra for mye fett på kroppen eller fra kløv?). Jeg synes det har vært veldig nyttig å komme igang med jevnlig behandling hos fysioterapeut, der hunden hele tiden følges opp og vurderes ift. aktivitet. På den måten har vi funnet det som er det mest optimale for min hund. Svømming for eksempel har virkelig gjort underverker her, da bygges og vedlikeholdes muskler uten belastning på leddene.
 4. Balansepute - tråden

  Ja, men vi ønsker oss Fitbone vi og. Og vi vil ha to!
 5. Nei, hunder "smiler" ikke

  Er det virkelig noen som på ramme alvor tror at dette er en glad hund? Da må de jo være både dumme og blinde...
 6. Akkurat nå, september 2018

  Jeg tok automatlappen for fem år siden, og å dra tilbake for å ta oppkjøring med manuell også kommer aldri til å skje Har overhodet ikke hatt noe behov for å kunne kjøre manuell.
 7. Nei, hunder "smiler" ikke

  Poenget er vel at det er et dårlig begrep å bruke om hunder, fordi det ilegger dem menneskelige egenskaper som i verste fall mistolkes.
 8. Stiv/støl valp etter tur

  Hvor jeg har det fra? Jeg har selv en hund med HD uten forkalkninger.
 9. Stiv/støl valp etter tur

  Ikke nødvendigvis, HD kan gi stivhet selv om det ikke er forkalkninger.
 10. Akkurat nå, september 2018

  Nå har jeg pinadø rota meg borti et Sats-medlemskap igjen Starter forsiktig med en halvtimes styrkeøkt i dag, hvis jeg ikke besvimer av oksygenmangel på vei dit. Har denne treningstightsen alltid vært så trang?
 11. Kupert+Agility

  Jeg regner med man enten må kunne dokumentere at den er sånn naturlig, eller ha veterinærattest på at kuperingen var nødvendig av medisinsk årsak
 12. Kupert+Agility

  Det er ikke lov: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2003-04-25-614 «Forbudet gjelder alle arrangementer som er en del av avlsarbeid, og alle arrangementer hvor hunder konkurrerer og/eller rangeres for eksteriør og/eller prestasjon.»
 13. Jeg er selv enslig og bor i ei lita blokkleilighet med hund, ikke noe problem. Men litt på siden av det du spør om; avklar med borettslag/sameie først at det er greit med hundehold. I mitt borettslag er alle veldig positive til hund, fordelt på 36 leiligheter bor det nå fem hunder. I borettslaget på andre sida av gata derimot får folk beskjed om å enten kvitte seg med hunden eller flytte...
 14. Førstegangshund til familie med katt?

  Det rettferdiggjøre vel ingenting? Jeg kjenner også mange selskapshunder som ikke får stort mer enn en runde rundt kvartalet et par ganger daglig uten at de spiser opp verken vegger eller nabobarn av den grunn. Men betyr det dermed at et sånt hundehold er greit? Jeg synes faktisk ikke det, og har man ikke mer enn som så å tilby kan man heller skaffe seg en katt.
 15. Tja, Mattilsynet sier følgende: https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/kjaledyr_og_konkurransedyr/hund/hvor_ofte_skal_hunden_luftes.16456 Min får som regel morgen- og kveldslufting, pluss en lengre tur (1-4 timer, varierer veldig). I tillegg svømmer hun en gang i uka, og vi trener spor og søk jevnlig. For min hund er helt klart den mentale biten det viktigste. Hun sier ikke nei til tur, men det er ikke meningen med livet liksom. Utover det så er det jo betydelig forskjell på hva som er et absolutt minimum av aktivitet, og hva en hund bør få, mener nå jeg. Hvis målet med hundeholdet er å såvidt bikke grensa for hva hunden trenger for å ikke gå på veggene er kanskje ikke hund det riktige valget?
×