Gå til innhold
Hundesonen.no

Wilhelmina

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2,807
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    102

Innlegg skrevet av Wilhelmina

  1. 31 minutes ago, Rufs said:

    Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke :dog_running::superhero:

    Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.

    • Like 1
  2. 1 hour ago, Rocket said:

    Du er ikke på villspor såvidt jeg kan se med et kjapt overblikk! Skal man flisespikke så får du jo strømkostnad i tillegg på råfôr ifm fryseplass, men tror ikke akkurat det bikker skalaen. 😂 

    Fryseren er vel slått på uavhengig av hva som ligger inni den ;) 

    • Like 2
  3. Har du ikke kapasitet til en jaktlabbe så har du nok ikke kapasitet til en flat heller. Vil vel si det er den mest krevende av standard-variantene, og etter å ha vært nærmeste nabo til en understimulert flat litt for lenge, så vil jeg si at dette ikke er en rase man skaffer seg om man ikke har både høy kapasitet og langt over middels interesse for hundetrening.

  4. 5 hours ago, Cockapoo2 said:

    Tusen takk for svar☺️

    Ene dyrelegen påsto at det viktigste var å starte tidlig med medisinering - med andre ord smertestillende og sprøyte behandling mot betennelse i leddene. Noe som ville være med å forebygge forkalkninger som er vanlig hos hunder med HD, i tillegg til å forlenge livet med flere år. Dette ble jeg altså fortalt. Den andre legen vi fikk en plan med nevnte ingenting om medisinering, men tilskudd som glukosamin og omega 3. Samt fysioterapi timer som inneholdt f.eks svømming. 
    Skulle gjerne hørt litt hva andre foreldre til hunder blir fortalt av sin dyrelege med samme sykdom (HD) fra andre byer. Da jeg kanskje føler kompetanse her er litt snever, og at i større byer er kunnskapen bredere(?).

    Min hund fikk HD-diagnosen i 2016, så et er jo noen år siden. Da var det i hvert fall ingen som snakket om forebyggende medisinering, men behandlingsprotokollene kan jo ha endret seg etter det. Det eneste jeg har fått beskjed om mtp. medisiner er å gi smertestillende bed behov, men her har det stort sett ikke vært behov. 

  5. Forebyggende medisinering har jeg ikke hørt om, men det finnes kosttilskudd for leddhelse. I tillegg er det viktig å holde hunden slank og i god form. Min har grad D, og selv om hun nå er 13 år viser hun ingen tegn til plager mtp. hoftene. Hun får Led support fra Norsk Dyrehelse pluss tilskudd av omega 3. Ellers svømmer hun 1-2 dager i uka, og går jevnlig til massasje og laserbehandling. Tror dette har hjulpet veldig på å holde henne symptomfri. Det siste året har hun også fått Librela (injeksjoner til bruk ved artrose), men det er for en dårlig skulder og ikke med tanke på hoftene, men kan jo hende det har en effekt der og.

    • Like 1
  6. 9 hours ago, marlenbli said:

    Måtte akkurat fjerne en flått for første gang i mitt liv! Jeg er jo fra nord og vet ikke om jeg noen gang har sett en flått før, og nå måtte jeg fjerne en fra firbeiningen. Hjelp!! Jeg var ikke forberedt.
    Satser på at den er blitt med fra Sverige, og ikke fra den kortklipte plenen her! Nå kjenner jeg det kravler og kryper over hele meg 🫠 

    Grøss! Var ikke så veldig glad da jeg våknet til nysnø i dag, men hvis alternativet er flått er det egentlig like greit at vinteren varer til mai 😅

    • Haha 1
  7. Jeg har også en nabo fra en annen kultur som er hysterisk redd for hunder, og hun hyyyler bare hun ser hunden min (en geriatrisk 13-åring på 6 kilo) på 30 meters avstand... All respekt for fobier altså, men det er jo slitsomt for alle involverte.

    Ellers går nå dagene her. Nå er det et år siden frøkna overlevde sprukket livmor med påfølgende blodforgiftning, ganske utrolig å tenke på... Dessverre har hun nå fått subluksasjon i en skulder som hun behandles konservativt for, men ser ikke den helt store fremgangen dessverre. Å operere en 13-åring for dette anser veterinæren som for risikofylt, så da er det ikke så mye annet å gjøre enn å smertelindre. Synes bare det er så utrolig urettferdig at hun skulle bli så plaget med den skuldra etter alt hun har vært igjennom 🥺

    • Like 2
  8. Jeg hadde styrt unna, rett og slett fordi jeg nå har levd med en HD-hund i snart 13 år, og det har vært utrolig krevende (spesielt økonomisk) å sørge for tilstrekkelig livskvalitet. Én C-hofte i stamtavlen er ikke verdens undergang, men når du ikke har noen opplysninger om farssiden så tenker jeg dette fort kan bli et risikoprosjekt.

  9. 2 hours ago, simira said:

    Flytte gjenstander gradvis ut fra veggen, med høy belønning ute på gulvet?

    Lurt, det skal jeg prøve! Har nok tenkt litt motsatt her, og det funka i hvert fall ikke :teehe:

    1 hour ago, Rufs said:

    I min siste NW1-konkurranse var det mange gjenstander i rommet, på gulvet. Og for at hunden min skulle kun søke på gjenstandene og ikke søke langs veggen i det hele tatt, så beholdt jeg båndet på. Da han skulle begynne søket ville han mot veggen, men jeg stoppet og fikk han i søk på gjenstand. Etter det fulgte jeg han bare fra gjenstand til gjenstand. Gikk fint det - Fikk best tid. Flere gikk ut på tid fordi hundene endte med å søke langs veggene istedenfor på gjenstandene.

    Så det er en greie å ha preferanser for veggene altså, ikke bare min hund det plutselig har klikka for :teehe:Vi har jobbet en del med selvstendighet, så jeg sender henne inn i søket fra relativt lang avstand, men skal prøve å gå litt tettere på med kortere bånd en stund.

  10. Vi har altså fått en helt merkelig utfordring i søkstreningen... Frøkna har plutselig bestemt seg for at i romsøk er det KUN gjenstander plassert langs veggene som er en del av søket ? Gjenstander plassert midt på gulvet ignorerer hun totalt. Har prøvd de siste par treningene å kun ha funn i gjenstander på gulvet, men hun leter jo ikke der engang ? What to do :icon_confused:

  11. Mål 2023:

    - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes)

    - Mellomtittel i Smeller

    Nei, dette ble det ingenting av. Det kom ikke noe nytt regelverk i Smeller, og starten på året ble vel dramatisk da frøkna endte opp innlagt med blodforgiftning etter at livmora sprakk. Hjertet hennes fikk kjørt seg skikkelig av dette, og hun ble satt på hjertemedisin, så vi kan uansett ikke konkurrere i noen offisielle grener lengre.

    Dermed konverterte vi til Nosework, som er uoffisielt i Norge. I sommer bestod vi LGT, og vi deltok også på et par merkeprøver.

    Mål 2024:

    Nosework

    - Trene inn en tydeligere markering

    - Delta på merkeprøver

    - Gå kurs

    - Kanskje starte NW1?

     

  12. Vi trener nosework :) Har deltatt på et par merker også, veldig gøy! Men sliter veldig med at hun har veldig utydelige markeringer, og vet ikke helt hvordan jeg skal komme videre med det. Vi har trent markering på mynt, og så var det jo meningen at hun selv skulle overføre det til praktiske søk, men det har hun visst ikke planer om å gjøre ?

  13. Synes den artikkelen virker litt hysterisk. Man kan bli påkjørt av å krysse gata liksom...

    Hunden min har ganske sensitiv mage, og råfor er det hun fungerer absolutt best på. Men det kommer litt an på sammensetningen også. Min får Mush Wild (rein/elg/lam), varianter med storfekjøtt eller kylling blir hun løsere i magen av. Tørrfor får hun aldri. Hun får fire måltider om dagen, går hun for lenge uten mat spyr hun magesyre.

  14. Er hun innenfor rasestandarden mtp. størrelse? Og pelsfarge? Isåfall synes jeg der er veldig rart at Sufficient-dommeren slår så hardt ned på det. De ser ut til å være enige i at hun er for kraftig og at hodet ikke er det beste, men når én dommer gir Excellent kan det da ikke være så mye å trekke for at hun havner på Sufficient...

  15. 19 hours ago, Leddup said:

    Tusen takk for svar! ? Kravet er bare 1xGood på utstilling mener jeg. Har aldri stilt henne som sagt, så jeg aner ikke om hun vil gjøre det bra. En G skal vel ikke være uoppnåelig uansett.

    Konkurransen er kanskje mindre i veteranklasse? 

    En G går nok helt fint uansett klasse. Jeg stilte min kun for viltsporchampionat, og hun fikk VG selv med en halv kilometer overbitt ?

×
×
  • Opprett ny...