Gå til innhold
Hundesonen.no

Bård

Medlemmer
  • Innholdsteller

    270
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Bård

  1. Jeg hadde helt glemt av at jeg hadde skrivd noe her inne, så jeg beklager seint svar. Anbefalingen er verdiløs fordi TS og nevnte kennel har ett eller annet samarbeid da de linker til hverandres hjemmeside, og kennel står oppført som partner på TS' hjemmeside. Hvis du har et foretningsmessig samarbeid med en som er på hundekurs hos deg, og den personen starter en tråd, skriver et blogginnlegg e.l., om at du har den overlegent beste hundeskolen i området UTEN å nevne at dere har felles interesser, så er det helt klart problematisk. Dette er ikke et stort problem som gjør verden til et mye dårligere sted. For meg var det bare irriterende, for jeg søkte og søker fortsatt etter en kennel i Vestfold der forumbrukere o.l. har relevante erfaringer med ulike kenneler.
  2. Hvor seriøst kan jeg ta denne tilsynelatende uoppfordrede anbefalingen når du og kennelen tydligvis har felles interesser?
  3. Når rotter kan angre, så tror jeg hunder kan føle sjalusi på ett eller annet nivå. Det blir flisespikkeri å tvinge inn ett skille på ressursforsvar og sjalusi, da de ofte - selv for mennesker, er det samme.
  4. Bård

    Bra støvsuger.

    Du får det du betler for. For 400 til 800 får du bare drit. Regn med å betale 1500 - 2500 for en BRA støvsuger. Priser over dette er støvsugere for spesielt interesserte og de som har støv på hjernen (men ikke på gulvene.)
  5. "Kamphunder" er så fine.
  6. Sommersby Double Press Apple Cider er meget god. Den er langt i fra like søt som andre cidere, hvis det er det som er problemet. Denne smaker faktisk epler! Ellers så er det bare å være kreativ og prøve seg frem. Ta noe du liker og som du tror passer bra sammen, og hiv på en dæsj med hvit brennevin (vodka, Bacardi etc). Eksempel 1: Ca tre deler ferskpresset limonade (fås kjøpt på bl.a Meny, eller lages selv) Èn del Bacardi superior Tre-fire skiver med lime eller sitron Mynteblader (fås kjøpt på bl.a Meny) Isbiter Fremgangsmåte: Legg et par skiver med sitron/lime i bunnen av glasset, og legg litt mynteblader oppå Fyll glasset halveis med is (biter eller opphakkede) og gjenta over. Fyll resten av glasset med is. Hell i èn shot med Bacardi Fyll opp resten av glasset med Limonade Rør rundt med en rørepinne e.l. Eksempel to: Ca tre deler ferskpresset appelsinjus Èn del vodka (f.eks Russian Standard, som er veldig "god") En neve med bringebær Isbiter Fremgangsmåte: Knus bringebær i bunnen av ett glass Fyll opp med isbiter Hell i èn shot vodka Fyll opp resten med appelsinjuice Rør rundt med en rørepinne Tips 1: Dersom man skal bruke appelsinjuice eller andre fruktjuicer til drinker, så bruk ferskpresset juice. Resultatet blir MYE bedre. Tips 2: Ha spriten en stund i fryseren før du mikser drinker. Det gjelder selvfølgig bare hvis du skal drikke drinken med en gang. Det kan ta vekk litt av den beiske spritsmaken som iallefall er til stede på de billigere/dårligere vodkaene.
  7. Da er du heldig. Jeg skulle ønske jeg ikke har sett Fringe, slik at jeg kunne se det igjen for første gang. Og jeg kan nesten ikke ødlegge det for deg ved å gi deg fasiten på hva som har skjedd heller.
  8. For vi som har sett Fringe, så er det opplagt hva som har skjedd.
  9. Vi hadde Lizzy hjemme alene fra bort i mot første dag. Det vil si første arbeidsdag. Det har gått med noen sko og litt småting fordi hun rett og slett liker å tygge på ting. Dette er noe hun kan finne på selv om hun ikke er alene hjemme, men bare alene i ett annet rom. Som din hund, var Lizzy også en flokk-hund. Hun var vandt med å bo ute i kennell sammen med flere andre Ambuller (i egne rom), men overgangen fra dette til å være inne og alene på dagtid taklet hun fint. Nå har vi hatt hun i ett halvt år, og nå er stort sett jentene i samme rom når vi er på jobb. Det tok litt tid før de var perlevenner, men nå går det supert. Jeg tror du merker ganske fort hvordan hunden takler det. Hvis den fotfølger deg rundt i huset så ville jeg nok tatt det gradvis. Men dersom den kan ligge og daffe inne for seg selv uten å bry seg stort om du forlater rommet, så hadde jeg ikke vært redd for å la hunden være hjemme alene fra første stund.
  10. Jeg har inntrykk av at normen inne på sonen ofte er å advare folk mest mulig eller fraråde om "krevende" hunderaser. Det er jo i og for seg greit nok i flere tilfeller, men av og til kan det fremstå som litt useriøst. Har du sunn fornuft og en spiseskje med selvinnsinkt så vet du allerede om du "takler" en Malle eller ikke. Det vil si, ingen vet om de "takler" å ha en rase før de har hatt den over tid og man kan også få et dårlig/vanskelig individ, men du vet iallefall hva du har med deg av ballast og kunnskap inn i ett nytt hundehold. For folk som ikke har rasen selv, og som ikke kjenner deg personlig så blir det bare synsing å si noe fra eller til. Så da får jeg synse litt og si på generelt grunnlag, og dette gjelder egentlig uansett hvilken rase det er snakk om; dersom du er motivert for det, og føler selv at du kan takle rasen så er det ikke noe som tilsier at du ikke kan få deg en Malle. Om du bor i byen eller på landet tror jeg ikke spiller særlig stor rolle. Faktisk så tror jeg for de fleste raser så er det lettere å bo i en by med tanke på sosialisering og miljøtrening; det er lettere å ta en byhund til skauen enn en skauhund til byen.
  11. Her finnes det ingen fasit! Det kommer ann på bruksområdet, hvor mye penger og tid man vil bruke på skia. Jeg har smørefrie fjellski uten stålkant fordi: 1) Jeg er forholdsvis dårlig til å stå på ski, og tar ikke sjangsen på å kjøre inn i bikkjene med ski med stålkanter på. 2) Jeg går som regel ikke i løyper, og da er det greit å ha noe som er litt bredere enn vanlige langrennski. 3) Siden jeg går utenfor allfarvei, så er det ikke vits i å smøre skia da forholdene kan variere veldig mye på bare noen hundre meter. 4) Jeg er for lat til å drive å smøre ski for allslags småturer. Det er mine preferanser, og det funker helt topp for meg på 9 av 10 turer.
  12. I tilfeldig rekkefølge: Rhodesian Ridgeback Boxer Ungarsk Viszla Weimaraner
  13. Boris, vår forrige hund, knurra under lek (drakamper). Han knurra også noen få ganger da vi tok fra han noe godt. Han var på nippet til å være mataggressiv, så vi slutta rett og slett og ta fra han mat (for en idiotisk ting å gjøre ser jeg nå i ettertid). Etter dette ble han helt fin, selv om han var verdens mest matglade hund pga kortison og kastrering. Da vi fikk Kuma så lot han til og med Kuma komme og spise fra matskåla - samtidig med han! Kuma knurrer når hun er trøtt og når vi flytter på henne. Det er ikke konsekvent, men av og til. Dette bare overser vi, og hun har aldri gjort noe mer enn å knurre. Hvorfor flytte på henne spørr du? Vell, når hun har lagt seg til å sove på puta MI i senga MI så må hun nesten tåle å bli flytta litt på. Lizzy har aldri knurra, og hun bjeffer heller ikke inne - bare ute når hun blir gira og vil hilse på andre hunder, og når hun blir frustrert over terenget vi går i. Hun ser ikke poenget i å gå med kjettingtrekk over snø i oppoverbakke.
  14. Ja, Lizzy skulle være den av de to tispene vi vurderte med klart mest "trøkk" i. Men hun er på ingen måte for mye hund, og er ganske mye slappere enn blandingsbikkja vi hadde før. Lizzy krever iallefall ikke mer enn Shibaen vi har, men hun har aldri vært i nærheten av å være utslitt mens vi har hatt henne. Det nærmeste var da vi var på hytta forrige uke og på vei ut i dyp snø så stoppa Liz opp og kjefta og sa at dette var noe forbanna dritt.
  15. Jeg har hatt en VOKSEN Ambull i knapt et halvt år, og jeg har aldri eid en Dalmatiner, så jeg svarer bare på en meget generelt grunnlag. OG, på en generalt grunnlag, så er det for ett motivert og oppegående hundemenneske svært få raser som er off limit.
  16. De aller fleste raser er krevende på sin måte, og jeg tror ikke det er så stor forskjell på en Dalmatiner og en Ambull med tanke på hva det krever av en eier.
  17. Ah! Vår Lizzy kommer fra Redneck, og vi kunne ikke vært mer fornøyd.
  18. Nydelig dame! Kommer hun fra Redneck Bulldogs (Ser at Kjersti har tatt ett av bildene) ?
  19. Det ordner seg sikkert. Snart blir tispa og valpene og se på "Unge mødre" på FEM.
  20. Vedrørende (siden alle andre skriver angående) bil, så er det et godt gammel triks å alltid ha så full tank som mulig når det er tosifret minusgrader ute, og man har en dieselbil. Dette er for å unngå kondens i tanken som naturlig nok er mer hyppig når temperaturforskjellene blir store fra bil til utetemperatur. Jeg ville også fylt på med litt kondsensfjerner på tanken for å være på den sikre siden. Ellers så er dieselbiler uten noe form for ekstra varming noe skikkelig dritt i vinterhalvåret! De blir aldri skikkelig varme, og det tar evigheter (sammenlignet med en bensinbil) å få en liten lunk i bilen. Visst er det dyrere med bensin, visst er dieselbiler mer gjerrige, men fytti katta så irriterende det er å fryse i en bil selv om man har kjørt aldri så lenge.
  21. Tørr jeg spørre, hvorfor begynte dere med varmeflaske til en hund?
  22. Jeg trodde jeg ble gal der ett lite sekund! Skreiv du ikke ubehaglig? Og det hadde jeg selvfølgeglig tenkt å ha det morro med. Men du retta det opp slik at i quoten min så står de "behagelig", mens på den samme siden jeg er på der innlegget ditt står, står det "ubehaglig.
×
×
  • Opprett ny...