Jump to content
Hundesonen.no

Bård

Medlemmer
 • Content Count

  270
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

550 Excellent

1 Follower

About Bård

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokke
 • Hunderase
  EnerShiba & Amerikansk kosegris

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg hadde helt glemt av at jeg hadde skrivd noe her inne, så jeg beklager seint svar. Anbefalingen er verdiløs fordi TS og nevnte kennel har ett eller annet samarbeid da de linker til hverandres hjemmeside, og kennel står oppført som partner på TS' hjemmeside. Hvis du har et foretningsmessig samarbeid med en som er på hundekurs hos deg, og den personen starter en tråd, skriver et blogginnlegg e.l., om at du har den overlegent beste hundeskolen i området UTEN å nevne at dere har felles interesser, så er det helt klart problematisk. Dette er ikke et stort problem som gjør verden til et mye dårligere sted. For meg var det bare irriterende, for jeg søkte og søker fortsatt etter en kennel i Vestfold der forumbrukere o.l. har relevante erfaringer med ulike kenneler.
 2. Hvor seriøst kan jeg ta denne tilsynelatende uoppfordrede anbefalingen når du og kennelen tydligvis har felles interesser?
 3. Bård

  Kan hunder bli sjalu?

  Når rotter kan angre, så tror jeg hunder kan føle sjalusi på ett eller annet nivå. Det blir flisespikkeri å tvinge inn ett skille på ressursforsvar og sjalusi, da de ofte - selv for mennesker, er det samme.
 4. Bård

  Bra støvsuger.

  Du får det du betler for. For 400 til 800 får du bare drit. Regn med å betale 1500 - 2500 for en BRA støvsuger. Priser over dette er støvsugere for spesielt interesserte og de som har støv på hjernen (men ikke på gulvene.)
 5. Bård

  Lek med alano español

  "Kamphunder" er så fine.
 6. Bård

  Hva kan jeg drikke på fest?

  Sommersby Double Press Apple Cider er meget god. Den er langt i fra like søt som andre cidere, hvis det er det som er problemet. Denne smaker faktisk epler! Ellers så er det bare å være kreativ og prøve seg frem. Ta noe du liker og som du tror passer bra sammen, og hiv på en dæsj med hvit brennevin (vodka, Bacardi etc). Eksempel 1: Ca tre deler ferskpresset limonade (fås kjøpt på bl.a Meny, eller lages selv) Èn del Bacardi superior Tre-fire skiver med lime eller sitron Mynteblader (fås kjøpt på bl.a Meny) Isbiter Fremgangsmåte: Legg et par skiver med sitron/lime i bunnen av glasset, og legg litt mynteblader oppå Fyll glasset halveis med is (biter eller opphakkede) og gjenta over. Fyll resten av glasset med is. Hell i èn shot med Bacardi Fyll opp resten av glasset med Limonade Rør rundt med en rørepinne e.l. Eksempel to: Ca tre deler ferskpresset appelsinjus Èn del vodka (f.eks Russian Standard, som er veldig "god") En neve med bringebær Isbiter Fremgangsmåte: Knus bringebær i bunnen av ett glass Fyll opp med isbiter Hell i èn shot vodka Fyll opp resten med appelsinjuice Rør rundt med en rørepinne Tips 1: Dersom man skal bruke appelsinjuice eller andre fruktjuicer til drinker, så bruk ferskpresset juice. Resultatet blir MYE bedre. Tips 2: Ha spriten en stund i fryseren før du mikser drinker. Det gjelder selvfølgig bare hvis du skal drikke drinken med en gang. Det kan ta vekk litt av den beiske spritsmaken som iallefall er til stede på de billigere/dårligere vodkaene.
 7. Bård

  "Spøkelsesbilen" - noen tips?

  Da er du heldig. Jeg skulle ønske jeg ikke har sett Fringe, slik at jeg kunne se det igjen for første gang. Og jeg kan nesten ikke ødlegge det for deg ved å gi deg fasiten på hva som har skjedd heller.
 8. Bård

  "Spøkelsesbilen" - noen tips?

  For vi som har sett Fringe, så er det opplagt hva som har skjedd.
 9. Bård

  Første tiden med omplasseringshund

  Vi hadde Lizzy hjemme alene fra bort i mot første dag. Det vil si første arbeidsdag. Det har gått med noen sko og litt småting fordi hun rett og slett liker å tygge på ting. Dette er noe hun kan finne på selv om hun ikke er alene hjemme, men bare alene i ett annet rom. Som din hund, var Lizzy også en flokk-hund. Hun var vandt med å bo ute i kennell sammen med flere andre Ambuller (i egne rom), men overgangen fra dette til å være inne og alene på dagtid taklet hun fint. Nå har vi hatt hun i ett halvt år, og nå er stort sett jentene i samme rom når vi er på jobb. Det tok litt tid før de var perlevenner, men nå går det supert. Jeg tror du merker ganske fort hvordan hunden takler det. Hvis den fotfølger deg rundt i huset så ville jeg nok tatt det gradvis. Men dersom den kan ligge og daffe inne for seg selv uten å bry seg stort om du forlater rommet, så hadde jeg ikke vært redd for å la hunden være hjemme alene fra første stund.
 10. Bård

  Border Collie nå, Malle neste! (?)

  Jeg har inntrykk av at normen inne på sonen ofte er å advare folk mest mulig eller fraråde om "krevende" hunderaser. Det er jo i og for seg greit nok i flere tilfeller, men av og til kan det fremstå som litt useriøst. Har du sunn fornuft og en spiseskje med selvinnsinkt så vet du allerede om du "takler" en Malle eller ikke. Det vil si, ingen vet om de "takler" å ha en rase før de har hatt den over tid og man kan også få et dårlig/vanskelig individ, men du vet iallefall hva du har med deg av ballast og kunnskap inn i ett nytt hundehold. For folk som ikke har rasen selv, og som ikke kjenner deg personlig så blir det bare synsing å si noe fra eller til. Så da får jeg synse litt og si på generelt grunnlag, og dette gjelder egentlig uansett hvilken rase det er snakk om; dersom du er motivert for det, og føler selv at du kan takle rasen så er det ikke noe som tilsier at du ikke kan få deg en Malle. Om du bor i byen eller på landet tror jeg ikke spiller særlig stor rolle. Faktisk så tror jeg for de fleste raser så er det lettere å bo i en by med tanke på sosialisering og miljøtrening; det er lettere å ta en byhund til skauen enn en skauhund til byen.
 11. Bård

  Lekekamerat i Stokke/Tønsberg-området

  Lizzy vil gjerne være med.
 12. Bård

  Kuma og Lizzy

  Det stemmer.
 13. Bård

  Dine favorittraser - kun basert på utseende

  Men Shibaen ser jo ut som en rev.
 14. Bård

  Kjøpe nye smørefrie ski, tips?

  Her finnes det ingen fasit! Det kommer ann på bruksområdet, hvor mye penger og tid man vil bruke på skia. Jeg har smørefrie fjellski uten stålkant fordi: 1) Jeg er forholdsvis dårlig til å stå på ski, og tar ikke sjangsen på å kjøre inn i bikkjene med ski med stålkanter på. 2) Jeg går som regel ikke i løyper, og da er det greit å ha noe som er litt bredere enn vanlige langrennski. 3) Siden jeg går utenfor allfarvei, så er det ikke vits i å smøre skia da forholdene kan variere veldig mye på bare noen hundre meter. 4) Jeg er for lat til å drive å smøre ski for allslags småturer. Det er mine preferanser, og det funker helt topp for meg på 9 av 10 turer.
 15. Bård

  Dine favorittraser - kun basert på utseende

  I tilfeldig rekkefølge: Rhodesian Ridgeback Boxer Ungarsk Viszla Weimaraner
×