Gå til innhold
Hundesonen.no

Aslan

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3,694
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    17

Innlegg skrevet av Aslan

  1. 2 timer siden, MonicaT skrev:

    Hva slags vinterdress har dere? Er så i tvil hva vi skal velge i år. 

    Vi blir å teste bergans snøtind i år, fant den på salg i vår :)

     

    ellers var jeg spent på barnehage igjen etter 4 uker ferie og 7-8 uker uten de voksne han kjente best, men det har de to dagene i dag vært null stress, gjensynsgleden med kompisen i går var rett og slett nydelig :heart: Også så stor lille gutten min ble når avdelinga plutselig var full av søte ettåringer som stabbet rundt :wub: 

  2. Akkurat nå, tmp skrev:

    Vi skal hjem til Oslo, altså bare en vei, men var nok litt upresis, da vi tenkte kysten ned til Trondheim bare, i første omgang. Dine forslag er er vel kysten alt sammen, bare lengre sør? Vi kanskje skal vurdere å kjøre kyst lengre..hmm..?

    Går an å kjøre kysten ned til eksempelvis Geiranger og så kjøre over fjellet og med til Oslo. Det er fine strekker, og veldig fint. Spesifikke stoppesteder har jeg ikke noe tips på på stående fot, må tenke litt! Jordbær i Valldal er et must da! Et alternativ er jo Stryn/Loen og så innover landet, vi vurderte det, men ble en annen rute sørover i år

    • Like 1
  3. Vi hadde flaks med kombinasjonen tid på året for fødsel, oppspart ferie etc og kunne ha mini hjemme til 14,5 mnd, kunne tatt av sparekontoen sammen med kontantstøtta og klart lengre og, men da passet det med barnehage. Og han her koser seg maks i barnehagen, vi er veldig heldige med avdelingen da, er en ekstra voksen der og flere av barna har deltidsplass, så de er «overbemannet». Jeg skulle ønske han kunne gått der for alltid :P 

  4. 9 timer siden, Jankaa skrev:

    Hei Sonen!
    Lille prinsen her i huset meldte sin ankomst 5.6, så han har allerede rukket å bli 16 dager gammel. Han var ikke av de største gutta i klassen, med sine 2955g fordelt på 48 cm, men helt perfekt! Nå etter litt over to uker har han fått deilige bollekinn, og er bare verdens deiligste lille varme klump. Men, hvordan man klarer å gjøre stort i huset med en nyfødt, det fatter jeg ikke :lol:
    Han sover jo konstant så lenge jeg bærer han, men jeg klarer altså ikke for mitt bare å liv å gjøre stort nytte for meg med bare en hånd. Henge opp klesvasken tar jo 15 minutter ekstra, bare fordi jeg står der med èn hånd istedenfor to!
    Nå skal det sies at vi har fått ett lekkert bæresjal, som nok kommer til å løse dette problemet, men jeg klarer enn så lenge ikke å knyte/bære han komfortabelt alene, så jeg tør ikke bruke det enda. Jeg har sett at det finnes sånne bæretreff i nærheten, så tenkte å komme meg på deres neste treff, så jeg kanskje blir litt trygget i bruken.

    Håpløst tilfelle av grønn mamma, altså! :sleep: Jaja, så lenge alt man har å klage på er at man ikke får gjort husarbeid fort nok så er vel tingenes tilstand ganske bra skulle man tro :yes:

    Gratulerer!

    Og man gjør ikke stort i huset med nyfødt, det er jo nok jobb med de uten å måtte styre med huset i tillegg :heart: Herlighet, du fødte for 12 dager siden, det er lov å la ting stå til andre kan komme og hjelpe :) Eller bruker bæresjal når man må da, jeg hadde og en sånn klistremerkebaby som kun sov med kroppskontakt og vi måtte være alene hjemme fra lille var 5 dager gammel siden han meldte sin ankomst midt i eksamenstida til mannen :teehe: 

  5. Tror og noe har skjedd mellom Susanne og Parsa, tipper vi får en forklaring i neste klipp.

     

    jeg syns det er artig med blank jeg :teehe: Ser det sammen med to kollegaer da, ser klippene sammen og diskuterer imellom, blir artigere da :) 

  6. 2 timer siden, Sprettballen skrev:

     

    Jeg har lest dommen og kjenner jeg er litt usikker på hva jeg mener. Det sto i dommen at flere av hendelsene isolert sett ikke ville vært grunnlag for å begjære avliving, men at hendelsene samlet gjorde at politiet vurderte det dit hen. I tillegg står i det i dommen at eier av hunden sier hunden kan bli nervøs av å stå bundet.

    A er eier og B er den som passet hunden.

    Min oppfatning av hendelsesforløpet, slik det er beskrevet, er at dette ikke er en hund som hopper for å hilse og bare er glad. Men at flere av hendelsene er en overslagsreaksjon på evt. stress/usikkerhet fra hundens side. 

    Anfall, eller angrep som det ble besluttet å endre lovteksten til betyr:

    Det i uthevet tekst handler, etter min tolkning, hunder som hopper på folk eller kan skade ved et uhell fordi de vil hilse. Jeg greier ikke å lese dommen dit hen at man skal være nervøs på at hunder blir begjæret avlivet bare fordi den skulle hoppet på forbipasserende eller andre i glede for å hilse.

    Loven har forskjellige definisjoner på vesentlig skade og skade, i denne dommen er det lagt vekt på definisjonen av skade.
     

     

     

    Mulig jeg tar feil her altså, men slik jeg leser dommen, ser det ut til at den er dømt ut i fra hva lovteksten faktisk sier om hva som er skade, hva som er angrep og hvor man skal trekke linjen ift. å begjære en hund avlivet. Jeg ser ikke noen grunn til at den vanlige hundeeier skal være redd for å miste hunden din, bare den tilfeldigvis skulle hoppe på tilfeldige forbipasserende. 

    Hvis man skal peke på feil her, så kan jeg ikke helt se at dommen i seg selv er feil, da må det i såfall være lovtekstene den er basert på. 

    RED: Dommen i sin helhet kan forøvrig leses her: https://www.domstol.no/globalassets/upload/hret/avgjorelser/2018/avgjorelser-juni-2018/saknr-2017-2028-anonymisert.pdf

    Satt akkurat og leste dommen selv, og er helt enig. Syns høyesterett klargjør greit jeg når man kan prøve andre tiltak, og hva som faktisk vil kreve avlivning i slike situasjoner. De skiller jo på glade hunder og hunder som er ute av kontroll pga andre ting. Nå mangler det jo heller ikke på vitner slik saken er beskrevet, inkl to separate politipatruljer, så helt på trynet kan det jo ikke være. Og retten legger jo også særlig til grunn at Bob også hoppet på en barnevogn oppi alt dette "Den mest alvorlige hendelsen inntraff mens Bob ble holdt i bånd av B, og er beskrevet slik av en passerende politipatrulje:

    «Idet de var på høyde med hverandre, med litt avstand, snudde Bob seg mot barnevognen og hoppet mot den. Så vidt jeg husker så var det fysisk kontakt mellom hunden og barnevognen. Bob hoppet høyt nok til å få hodet og forlabbene over kanten på barnevognen – altså den delen som barnet lå i. Han hoppet inn slik at han traff høyre side av barnevognen. Forlabbene traff kanten, mens hodet bøyde ned mot barnet ...

    B fikk dratt Bob vekk via hundebåndet. Han måtte bruke stor kraft, og båndet sto i spenn. Slik jeg oppfattet det, var det dette som forhindret Bob i å få hodet sitt nedi bæredelen som barnet lå i.»"

    Trist sak da, det er det! Men jeg føler meg nå fortsatt trygg på norske rettssystemet og kommer til å fortsatt tørre å ta med hunden min ut blant folk kjenner jeg, så unyansert er det jo ikke.

    • Like 5
  7. Og min lillemann ble nettopp TO år :wub: Det er like rart hver gang det slår meg, at i to år (og noen dager nå da, han fyllte på mandag) har jeg vært mammaen hans. Lille kule fyren min!

    32525936_10160467326210341_3252830310970

    Lange lyse krøller og latter som sitter løst, det er jaggu fint dette! Og tar jeg ikke helt feil er det faktisk to år akkurat siden vi kom hjem fra sykehuset, husker så innmari godt hvor rart det føltes. Bilturen hjem hvor jeg satt baki mens han steinsov, og jeg turte nesten ikke se vekk :teehe: Samboeren kjørte, altså :P 

    • Like 4
  8. Søvn ja.. håper jeg finner den besrillingslista over sovebarn neste gang :lol: Neida, jeg har også en sånn som sover bare han er i nærheten av oss, så jeg kan virkelig ikke klage. Mye har skjedd de siste par månedene der, det er riktignok morgenpupp mellom 5 og 7 og opp mellom 6 og 7, men det er innafor!

  9. 1 time siden, MonicaT skrev:

    Noen her som sparer til barna?

    Har dere egen konto i barnets navn eller på dere selv?

    Vi sparer hver måned på en konto i foreldrene navn, men ser at renten på konto i hennes navn er høyere. Så vurderer å bytte, men er litt usikker. Hva gjør dere?

    Ja, både i fond og vanlig sparekonto. Tror begge er i hans navn, men husker ikke helt i farten, var samboer som ordna

  10. Akkurat nå, MaritaS skrev:

    For sent med det og det glasset med vin må pent vente. Nå skal jeg google rifter, det hadde jeg faktisk ikke hørt om kunne skje, men høres jo logisk ut, er jo ikke akkurat store hullet der nede.

    Gratulerer!

     

    Da angrer jeg på at jeg fortalte hva som skjedde meg for jeg liker egentlig ikke å skulle skremme, meeen kan love deg at jeg ikke merket noen ting, det var det siste jeg tenkte på når det skjedde ooog jeg har ingen plager nå i ettertid. Hadde flaks i den skikkelige uflaksen min! Og for de fleste trenger man jo ikke sy engang :) 

    • Like 3
  11. 1 time siden, QUEST skrev:

    Av nysgjerrighet; jeg går ut fra at du har barnet på ryggen da? :) 

    Man kan begge deler :) Men stort sett er ryggbæring før barnet er ca 6 mnd for de mer drevne, må følge med på at sittestillingen blir riktig og barnet får puste ordentlig. Har gjort mye husarbeid med mini både på mage og rygg, men tilpasser jo bare hva man gjør liksom :) 

    1 time siden, Annik skrev:

    Er det forresten noen av dere som har erfaring med close caboo? Er det så enkelt som det ser ut som? Tenkter mest i forhold til bæresele. Jeg er ikke helt der at jeg vil lære meg knyting med sjal osv, iallfall ikke akkurat nå. Bare ute etter noe enkelt for å bære inne når ting er litt hektisk, noe det nok kommer til å bli når jeg skal være alene med nyfødt og K på 1,5 år :)

    Vi brukte den fra dag 1 til mini var 9-10 uker, da begynte den å sige litt og var dessuten veldig varm (midt på sommeren), men elsket den! Myk og god og lett å få til, men litt trening for å stramme rett såklart. 

    17 minutter siden, MaritaS skrev:

    :| Sting?! Må man sys også? Hvor da? Hvorfor?

    Ikke alle må sys nei, mange trenger ingenting, noen trenger bare 1-2 «pyntesting», andre trenger endel mer (pga litt større rifter eller klipping) og andre igjen (som meg) trenger veldig mye mer, jeg måtte sys i narkose av kirurg pga alvorlig rift som har ødelagt både muskler og slimhinner der nede :P Så det varierer veldig! Men masse sying er sjeldent, og sånn som jeg måtte gjennom er veldig sjeldent og regnes som en alvorlig hendelse i forbindelse med fødsel. Ingen som gjorde noe feil, men uheldige omstendigheter da. 

    Akkurat nå, Annik skrev:

    Så svaret ditt akkurat for sent til å få det med i det andre innlegget :P Men som nevnt der, så skal det hovedsaklig være for innebruk hvor ergobaby 360(som vi har fra før) fort kan bli litt varm og tykk. Jeg vet ikke hvordan de andre bæreselene du nevner er med tanke på det? :)

    De fleste seler er svalere og mindre tykke enn ergo 360 :) cabooen er varm da, men myk og god :) 

    • Like 1
  12. 2 minutter siden, Annik skrev:

    Ikke sant :lol: Du hadde vel styrtfødsel du også, om jeg ikke husker feil? :P

    Jepp, gikk litt fort plutselig 9 dager etter termindato, da skulle han ut :P Glad jeg var på sykehuset for igangsettelse allerede, ellers veit jeg ikke om jeg hadde rekki frem. Meeen gleder meg til en neste gang! Men heller et par timer lengre i fødsel enn ny fødselskade altså :teehe:

  13. 22 minutter siden, Raksha skrev:

    Yep - helt klart :D 

    Var oppe og så på henne før jeg gikk ut og stengte inne hønsa, da hadde lyset på  skjermen slutta å lyse, så prøvde å trykke meg frem til å få på det, men resulterte bare at jeg ikke fikk skjermen til å bli rød. Så må sende Bonden opp når han kommer inn og få det riktig :lol: Han har ikke mer teknisk insikt enn meg, men han har fire tonn mer tålmodighet med duppedingser enn meg. :aww: 

    :lol: Hørtes komplisert ut!

    18 minutter siden, Annik skrev:

    Tja, jeg spurte allerede etter sting nr 2 hvor mange det ble. Hun så bare på meg med et bekymret blikk og sa at det blir nok :lol:

    Både innvendig og utvendig da. Satser på at jeg slipper det en gang til :aww:

    Urk ja! Målet med en evt neste fødsel er å IKKE havne på operasjonsbordet og bli delvis pleiepasient dagene etter fødsel, og ikke pga keisersnitt :teehe: 

  14. 23 minutter siden, Raksha skrev:

    Haha herlig :D Mi sliter litt med det at det er lyst om morran og kvelden nå, så tenker den kan hjelpe på det.  Har et håp om at hun skal bli liggende i egen seng hele natta, men næææh  aint gonna happen. Men hun har ønska seg klokke for å lære - så det funker nok fint til det og :D

     

    Her ble plutselig lillemann fryktelig treg å legge og ville opp tidlig, så i helga teipet jeg opp aluminiumsfolie på vinduene som billig nødløsning for å se om det fungerer før vi evt kjøper bedre solskjerming, meeen, foreløpig fungerer det faktisk! Og det er skikkelig bekmørkt, fascinert over hvor godt og mørkt det ble. Ser ****** ut da, men vi har ingen som ser inn på de vinduene utenfra og vi har persiennene nede innenfra :lol: 

     

    Lykke til med fødsel @Annik!! 

    • Like 1
  15. Merkelig @Annik! M begynte når han var 14,5 måned, men hadde vi hatt mulighet hadde jeg gjerne vært hjemme lengre. Vi brukte jo åpen barnehage og hadde flere sosiale ting - og koste oss jo hjemme, selv om det selvsagt var noen slitsomme dager med en svært aktiv kar. Skal også sies at han stortrives i barnehagen, så jeg har absolutt ingen dårlig samvittighet for det (og han har vokst mye der og syns jeg), vi var jo alle innstilt på barnehage da og gleda oss til det og da. Man kjenner jo eget barn best :) 

    • Like 1
  16. Akkurat nå, Absolute Entertainer skrev:

    Vi kjøpte leilighet idag vi forresten :jump:

    Så da får frøkna eget rom når hun er klar for det... Men da kommer spørsmålet! Ville dere hatt en lenestol på barnerommet? Tenker det er greit ift amming når vi har besøk og senere som lesekrok. Vurderer enten lenestol med fotskammel eller sånn man vipper opp fotbrett med.

    Hipp hipp hurraaa! Gratulerer!

     

    Se an behovet etterhvert :)

    • Like 1
  17. 8 timer siden, Krilo skrev:

    Hva har man på bena til sånne små som ikke går helt stødig alene enda, men digger å være ute og særlig i vanndammer? 

    Støvler blir for stivt for han enda..

    Skulle og tipse om krabbevaderen! Vurderte den selv i fjor til barnehagestart, men så løsnet gåinga rett før han begynte.

     

    30728465_10160357409035341_4759394582301

    Deilig med vårvær! Ja, det går an å gå i T-skjorte selv om det er snø i hagen :D 

    • Like 4
×
×
  • Opprett ny...