Jump to content
Hundesonen.no

QUEST

Medlemmer
  • Content Count

    3717
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

QUEST last won the day on October 11 2018

QUEST had the most liked content!

Community Reputation

4277 Excellent

About QUEST

  • Rank
    Vanedyr

Recent Profile Visitors

5753 profile views
  1. https://www.nrk.no/ostfold/mann-tiltalt-for-a-ha-mishandlet-hund-med-hammer-1.14586743?fbclid=IwAR2lgrTPcAp5L6Ul-pdRbMe6DAgSz3dK531iEK_HJMol5E6DvTsLF0lLApg
  2. https://investigations.peta.org/iditarod-kennel-neglect/?utm_source=PETA%3A%3AFacebook&utm_medium=Social&utm_campaign=0619%3A%3Aent%3A%3APETA%3A%3AFacebook%3A%3Asnickers+iditarod+video%3A%3A%3A%3Atop+com&fbclid=IwAR0LhRDjmRNf3zMCcouw1CIGEBSIU-u8-qSadZzNTnqmg1fU82ZTOmu4CDQ
  3. Uansett hva foranledningen var, når denne personen sparker hunden, (istedenfor føreren) så har vedkommende tapt og vist sitt sanne jeg. Blir som om naboen rev kjeft til meg og jeg sparker til hans 5 årige sønn istedenfor naboen.. Skikkelig tøft..
  4. Interessant vinkling, da kastrerte menn f.eks rapporterer om nedstemthet ( og her snakker vi om frivillig kastrasjon) Kastrering er ikke bare, bare og selv om det i en del tilfeller er snakk om valg mellom pest og kolera, så er det ingen quick fix for diverse ‘mentale issues’ som en del later til å tro. Tvert om kan man ende opp med en hund som er verre etterpå. Når det gjelder bruk av diverse antideppressiva, angstdempende og beslektede medisiner, for meg er det absolutt nei. Som nevnt lenger opp av flere grunner men jeg ser faren for misbruk som særdeles stor og ikke minst vil nok inntjeningsmuligheten for produsentene være ikke ubetydelige..Noe som aldri borger for etisk bruk, om man nå skal kalle kua noe.. Hvis det er behov for beroligende midler for å gjennomføre treninger/ øvinger f.eks, så er det enten noe galt med hunden, føreren eller treningen i seg selv. Det er hakke galt i mine øyne og dope hunder for at ee skal være i stand til å gjennomføre øvelser/ utstillinger eller leve et normalt liv. Da er vi virkelig ute på villspor..
  5. QUEST

    Alkohol rundt hunden

    Så sant, så sant.. Personlig ville jeg ikke latt noen som drikker mens de var hundepassere passet hund. Selv om alkoholinntak kan gi seg veldig ulike utslag fra person til person. Hva slags dynamikk det er mellom paret det her er snakk om, er vel også av en viss interesse her. Hvem er ‘sjefen’ i huset? Mannen eller kona? Hvis det er mannen hadde jeg vært svært skeptisk, i og med at han er rusmisbrukeren her.
  6. Skal man dømme etter annonser på Finn og andre steder, så avles det svært mange ‘trekkhunder’. Hvalper/unghunder/voksne individer dumpes ofte ut til gibortpriser/gratis omplassering med påfølgende ‘egnede’ kjøpere i kø.. Hva slags liv disse får, for kortere eller lengre tid..vel..det finnes plenty av eksempler på det, både lokalt og lengre bort.. Det ER overproduksjon av ‘trekkhunder’ og så lenge man avler hunder for utnyttelse i en tildels ekstrem sport, så vil det fortsatt være det. Jeg vil på ingen måte dra alle under samme kam men det er ikke til å komme bort fra, enten man liker å innrømme det eller ei, at synet på hund og hundens egenverdi, er pent sagt noe variabel i miljøet.. Etter mitt syn er det tullete å bruke argumenter ‘som at de elsker det’ ( trekking) for de er avlet for det’. Vel, da må man jo kunne forsvare f.eks hundkamper ut fra samme mal? De må jo elske det, siden de er avla for det? At hunder som i svært mange tilfeller står på kort kjetting 24/7 ‘ elsker’ trekking er vel ikke det minste merkelig.. Det er jo stort sett eneste sjansen de har til fysisk utfoldelse og opplevelser. Jeg undres over om trekkhunder som ble holdt som løshunder under mer normale forhold og der man mosjonerte hundene uten sele og pulk, ville ‘elske det’ like meget..
  7. Det gjelder i høyeste grad ‘andre veien ‘ også.. Hvis en bonde mister dyr til rovdyr/fugl/hund, så stå gjerne frem og si at du er forbannet. Det tror jeg på. Derimot..spar oss for tåredryppende intervjuer hvor ‘du’ står frem med hvor grusomt dette er, at du får psykiske problemer og mister nattesøvnen.. Det var ikke så mange år siden bla en geitebonde sto frem i avisintervju på nettopp denne måten. Husker jeg ikke feil så var snakk om kje tatt av ørn, i dette tilfellet. Tydeligvis levde den selvsamme bonden godt med at man slår i hjel halvparten av de fødde kjeene,rett etter fødselen.. Slike krokodilletårer inngir ikke respekt, i alle fall ikke hos undertegnede. Såe..det er ikke bare hundeeiere som ‘spyr ut masse skit’..
  8. Jeg har hatt hunder som har drept. Det er helt jævelig. Den ene var en golden retriever. Hun drepte to kaniner. Begge gangene var hun bindt (første gangen hoppa kaninen innenfor rekkevidden, andre gangen slet hunden seg). Der var veldig vondt begge gangene. Spesielt ettersom begge tilfellene endte i knuste eiere.. Det hadde ikke falt meg inn å avlive hunden min pga dette. Jeg tok bare enda sterkere forhåndsregler. Selvfølgelig skulle du ikke avlive hunden, det ville jo vært helt på jordet. Har man løsgående utpregede byttedyr, som jo f.eks kaniner er, så får man være innstilt på at det kan bli svinn. I tillegg var jo hunden i bånd første gangen. Hvis naboens løsgående katter eller kaniner kom inn på min inngjerdede tomt, og hundene mine tok en av dem, så har jeg ingen som helst grunn til å føle noen skyld eller erstatte dem. Ansvaret ligger her på eier av katt/kaninen, helt og fullt.
  9. Hva slags verdi snakker vi om her? Den økonomiske eller den emosjonelle? Helt klart vil jo en hund i mange tilfeller ha større både økonomisk og emosjonell verdi for eieren, enn en sau. Jeg kjøper ikke den at sauebønder er så himla emosjonellt knyttet til dyrene sine. Da ville de nok ikke ha sluppet tildels ganske hjelpeløse dyr løse( i mange tilfeller uten gjevnlig tilsyn) og ikke minst, sendt de på lange reiser med slaktebil, før de ender opp på slakteri.. Hvis ‘Ola’s hund King dreper 4 sauer og Ola gir erstatning for disse, hva godt skal komme ut av å avlive hunden? Skal man forby polarhunder/mixer og andre raser som kan tenkes å rive sau? Vi har allerede en gigantisk mengde med sauekjøtt på lager, som ‘ingen’ vil ha, så hva er det egentlig man er ute etter, når man krever avliving? Hevn?
  10. ‘Anti-depressiva’ og lignende burde være forbudt å bruke på dyr, kort og greit! Av flere årsaker. Jeg har snakket med en god del mennesker som har gått på slikt i kortere eller lengre tid og de bivirkningene de rapporterer om, utsetter man ikke et uforstående dyr for! Et menneske kan forstå hvorfor ( sammenhengen med medisineringen) hen opplever tildels skremmende bivirkninger mens et dyr bare vil oppleve dem, uten å forstå den bakenforliggende årsaken. En annen og ikke minst like viktig grunn for forbud; så snart et tilbud finnes for å ‘rette opp’ feil som ( sørgelig ofte) blir gjort i avlen, så blir det en sovepute. Det ser vi allerede med brachy raser. Operasjoner for å gi de stakkars dyrene en tilnærmet normal pust ( nåja..) foregår over en lav sko allerede. Ergo, ikkeno problem med å avle frem og ikke minst kjøpe alvorlig deformerte dyr , det er bare å operere.. Hvis man skal ‘behandle’ allslags skrapmentalitet, ( for å gå tilbake til tema) med medisiner, hvor går veien videre tror man? Det finnes allerede plenty med raser md rævva mentalitet. En ting er at det er slitsomt for eiere/omgivelser men aller verst er det vel for dyrene selv. Skal man ende opp med at alle avlsdyr må avgi blod/urintester, for å se om dn tilsynelatende ok mentaliteten er et resultat av tung medisinering?
  11. Interessant spørsmål , ikke minst om man vrir litt på ‘byttedyrene’ her.. Folk som har hunder som gladelig angriper og kverker andre hunder om de får sjansen, later ikke til å være særlig plaget av høy puls..Skal man dømme etter slepphendtheten når det kommer til å ha kontroll på kreket..
  12. QUEST

    Første løpetid?

    Jeg har allerede gitt ‘tilbakemelding’ på hvorfor jeg ikke har noen tro på å bruke tispetruser, bellybånd eller bur.. Alle de nevnte ting har folk massevis av ‘positive’ erfaringer med.. Hadde man kunnet spørre dyrene, så hadde de nok antagelig ikke vært like positive til disse forordningene.. Forøvrig har jeg ikke kalt deg dyreplager, så vidt jeg kan huske.. Jepp, folk har ulike utgangspunkt for sitt dyrehold og uten noen som helst tvil, en hel del burde IKKE hatt dyr. Vennligst legg merke til at jeg ikke skrev at det gjaldt deg spesifikt, det er en generell betraktning. Angående ‘kjipe’ kommentarer..med erfaring fra ikke så helt få diskusjoner om dyrehold, ikke minst burbruk så har jeg begynt å gi opp konstruktive kommentarer, da brukerne som oftest blånekter å se annet enn de kommentarene som støtter deres synspunkt.. Men igjen, helt generelt, så er jeg enig i at konstuktive kommentarer burde være veien å gå..sånn i teorien i alle fall..
  13. QUEST

    Første løpetid?

    Jeg kan ikke gjøre noe med at du ikke liker at jeg påpeker at det neppe er optimalt på noe sett, å kle på en løpsk tispe et ‘korsett’ som både må forventes å optimalisere bakterievekst og hindre hubden i å utføre normal adferd. Forskjellen på dyreeiere og dyra deres er relativt stor..Som dyreeier bestemmer man seg som regel helt selv for å gå til anskaffelse av dyr, dyrene har ingenting de skulle sagt eller har noen innvirkning på hvor de havner og hva slags mennesker de havner hos. Det kan man jo tenke over en gang i blandt..
×