Gå til innhold
Hundesonen.no

QUEST

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,451
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  9

QUEST last won the day on 20. Mars

QUEST had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

3,968 Excellent

Om QUEST

 • Rang
  Vanedyr

Nylige profilbesøk

4,885 profilvisninger
 1. Sunlily's Kull II

  @Sunlily; hvis jeg ba deg beskrive forskjellen mellom aussie og BC og aussie og collie ( ikke eksteriøret såklart) hva ville du svart da?
 2. https://www.nrk.no/buskerud/fant-soppelsekk-full-av-kattunger-1.14020822
 3. Finneren er vinneren?

  https://www.aftenposten.no/amagasinet/i/WjKKd/Trusler-fra-fortiden Så det som nevnes her stemmer altså ikke i det hele tatt? Eller hva med Rakshas eksempel ovenfor? Her er det jo åpenbart at private blir økonomisk belastet for funn /eiendom på egen privat tomt.. La meg ta et tenkt eksempel; Jeg kjøper et hus med en tomt på 3 mål f.eks. Jeg bruker mye tid , energi og penger på å lage en hage etter mitt ønske. Så finner jeg ut at jeg skal lage en dam i hagen også. Jeg graver og på en meters 'dybde' så dukker det opp en hel del gjenstander som åpenbart er av gammel dato og kan ha historisk verdi. Hvis jeg nå melder fra om dette funnet, hva skjer da? Helt konkret?
 4. "lekker" avføring.

  Dette er jo en rase med mange helseutfordringer pga den ekstreme konstruksjonen. Er det noe forum på fb/nett for EBeiere kanskje, som du kunne spurt, om det er flere som har samme erfaring? Eventuellt kunne du jo høre med veterinærer om det er noe som er kjent på rasen. Om problemet vedvarer, ville jeg nok tatt hunden med til veterinær for en undersøkelse
 5. "Jegermangel" kan gi hjorteinvasjon

  Ja og det strander det..vi mangler som kjent omtrent fullstendig menn i ovennevnte 'kvartaler' dvs slike som er biologiske menn med baller.. Norge har dessverre blitt en nasjon styrt av tusseladder.
 6. Jeg er makelig anlagt, så jeg bruker bare dette avsnittet. Når det kommer til forskning på labradorenes ekstreme spising, så tror jeg faktisk at jeg la inn en link på sonen om akkurat det, husker dog ikke hvor. Mangelen på kontroll i sosiale situasjoner bl.a ( overdreven hilsing, voldtekt av motvillige tisper med mere..) er nok i høyeste grad medvirkende til at jeg oppfatter mange som temmelig kørka.. Dog overså nok både du og flere andre at jeg i startinnlegget skrev at det ikke gjaldt alle individer men at det slett ikke var ukjent adferd på rasen. Å hive seg på enhver fremmed med voldsom entusiasme, enten det gjelder hunder eller mennesker, oppfatter jeg ikke som særlig smart..Hverken hvis du er hund eller menneske..Det er adskillig smartere ( og ikke minst evulosjonært smartere) å være en smule reservert.. Hvilket ikke må misforståes som redd. Man vet ikke hva enhver fremmed har i sinne/er slags type således er det ikke særlig smart å ruse bortpå vedkommende 'Heyyy, du er min nye bestevenn/partner' Det er relativt hodeløst, enten du er hund eller menneske på byen en kveld.. ( beklager dobbeltpost men siteringen var ikke helt med på notene)
 7. "Jegermangel" kan gi hjorteinvasjon

  Igjen, da får man endre på regelverket mtp åtejakt og sørge for en kraftig reduksjon av bestanden ved nedskyting. Når en bestand eksploderer i antall, så hjelper det jo ikke å sitte å betrakte situasjonen og beklage seg, da får man ta til de nødvendige tiltak og det uten vurderinger og dill i ørten nemder. Istedfor å fore, hvorfor foretok man ikke en kontrollert nedskyting?
 8. Jeg tror ikke vi definerer 'intelligens' på samme måte Å være trenbar og arbeidsvillig for en fører, er for meg ingen indikasjon på intelligens. Enkelt sagt så definerer jeg intelligens som 'evnen til å løse problemer til egen fordel'. Skulle jeg peke på en rase som jeg oppfatter som intelligent , så vil basenji komme høyt opp. Jeg mener at det er få av den rasen som brukes hverken som førerhunder,redningshunder, narkotikahunder o.s.v.. At man er villig til å gjøre ting for andre kan nok i enkelte tilfeller være sosialt intelligent da det kan medføre fordeler i en gruppe men sånn isolert sett, nei. Da er du bare lett førbar. Å jobbe for andre for knapper og glansbildet..nehh..det er ikke intelligent.. Legger til; det er litt artig det der med hvordan 'intelligens' sees på når det kommer til hund versus menneske. Hvis noen hadde fortalt meg følgende; "Kjæresten min gjør alt for meg, hen gjør alt jeg ber om" Så hadde jeg ikke tenkt. 'Wow, det var en intelligent fyr/dame!' Jeg hadde tenkt som så; ' Jøss for en tosk, han/hun må være rimelig desperat..' Når hunder oppfører seg på samme hvis, så er de plutselig ekstra intelligente..?
 9. "Jegermangel" kan gi hjorteinvasjon

  Jeg kjenner ikke heller til hvordan det bestemmes men som sagt, for meg later det mest logiske her være å redusere bestanden kraftig. Siden mn ikke kan gjøre det på den naturlige måten , altså ved predasjon fra rovdyr , så får man sørge for nedskyting av bestanden. Jeg ser poenget ditt mtp selvdøde dyr men samtidig så opprettholder man jo en kunstig høy bestand og dyr som ellers ville dødd, overlever og bidrar ytterligere til overpopulasjon. Jeg vet ikke hvor praktisk gjennomførbart det er men kunne man opprettet 'mobile' foringsplasser og nærmest skutt dyrene på 'åte'? Jeg vil tro at en slik 'åtestasjon' måtte flyttes, da dyrene relativt raskt ville sky plasser der nedskyting foretaes.
 10. "Jegermangel" kan gi hjorteinvasjon

  Jeg forstår ikke helt dette.. Er det ikke mulig å sette et bestandmål på hjortedyr som hjort og rådyr, på samme måte som det gjøres mtp rovdyr? Mao; i område x,y og z skal ikke bestanden av hjort f.eks være større enn x antall dyr. Hvis det mangler på villige/interesserte jegere, så gi frislipp på alle kvoter, innfør skuddpremie og selvsagt skal ikke jegerne i de aktuelle områder betale for å jakte på de aktuelle arter. Jeg forstår ikke hva det somles med..rovdyr slaktes ned for fote uten mye om og men, da er det vel ikke noe å diskutere engang, hvorvidt man skal tillate større kvoter..? Det er en eksplosjon i bestanden med påfølgende beiteskader på utmark/innmark og dyrene sulter ihjel. Utvid jaktsesongen , innfør skuddpremie/gratis jakt på de problematiske arter ( hjort/rådyr) skulle ikke det være tilstrekkelig, så får staten gå inn og innføre nedskyting, som det gjøres på rovdyr. Foring av problemarter virker jo mildest talt 'høl i hue' da det jo bare forsterker problemet og opprettholder en kunstig høy bestand. Dog skjønner jeg jo at bønder i desperasjon forer for å holde dyrene vekk fra jordbruksland.
 11. Hunden min knurrer !

  For det første, vær glad for at han knurrer! Det kan høres merkelig ut men det ville vært adskillig verre at han 'hoppet over' knurringen og bet istedet. Jeg ville IKKE straffet hunden på noe vis, det du risikerer da, er at hunden lar vær å knurre som advarsel og går rett på neste steg , nemlig bitt. Knurring i en slik situasjon betyr rett å slett, 'stopp, la være'. Jeg har selv en tispe i flokken som ikke takler at man kommer med hodet for nært henne. Det er en myk og litt usikker omplasseringshund. Bøyer jeg meg ned over henne og kommer fort nært med hodet , så knurrer hun. Helt uproblematisk, da lar jeg bare være med slikt. Hun har aldri bitt. Jeg respekterer rett og slett at hun ikke er komfortabel med situasjonen. Det er mulig at din hund er en litt usikker type og at den type 'kos' som dine barn vil gi hunden, får den til å føle seg ukomfortabel/usikker. Nå er jo heldigvis dine barn så pass store, at de rett og slett kan forstå at hunden ikke liker/takler den slags tilnærming. Det hadde vært verre hadde det vært små barn . Jeg ville dog vært litt obs på hunden i nærheten av mindre barn/folk som ikke tar 'nei for et nei'. Ikke så å forstå at du trenger å bli hysterisk men det beste er nok å ikke presse hunden, eller la den bli utsatt for situasjoner den føler er ubehagelig, uten mulighet for å trekke seg unna.
 12. Først, jeg har ingen som helst erfaringer med jaktvarianten av rasen, så de betraktninger jeg kommer med her, gjelder utstillingsvarianten eller de 'vanlige' labradorene. For de som har/har kjennskap til jaktvarianten, kunne det dog vært interessant å høre om de har de samme 'utfordringer'? Mitt inntrykk av rasen ( og nå snakker vi ikke om eksteriøret i det hele) er kort sammenfattet en bulldoser på full fart fremover, men føreren mangler i førerhuset.. De later til å mangle sosial intelligens , her er det ikke snakk om å bry seg med hvorvidt mottageren ( enten det dreier seg om hund eller menneske) av temmelig pågående og hardhendt hilsing gir tydelige tegn på at de ikke er interessert/ prøver å skape avstand. Når mottageren er en hund og mer alminnelige tegn på at man ikke ønsker nærkontakt blir totalt ignorert, så tenner labben når den andre hunden er tvunget til å si ifra på en mer tydelig måte. Hannhundene er i ikke helt få tilfeller overseksuelle hormontroll som nærmest skal voldta det som kommer i deres vei. Flere eiere nærmest gruer seg til å gå tur med hunden, for ikke nok med at den glupskt oppsøker alt av avføring i området, den spiser nesten 'alt' enten det er biologisk materiale eller ei.. Selvsagt er ikke 'alle' slik, og ikke alle har like mye eller noen av de beskrevne trekk heller. Men når det rapporteres fra både 'her og der' om slike trekk, så må man jo gå ut fra at det langt fra er ukjent innen rasen. For meg fremstår raseindividene i mange tilfeller som noe 'korte', pent sagt. De kan nok både være 'glade' og barnevennlige men likefullt gjenstår inntrykket av 'sterk i arma og tjukk i huet'.. Så for de labradoreiere/ entusiaster som ikke har blitt dødelig fornærma på rasens vegne allerede, så kunne det vært interessant å høre deres erfaringer med rasen?
 13. Klikkebyger og vanskelig adferd

  Jeg har ingen problemer med å innrømme at snakk om burbruk er et rødt flagg for min del. Det forekommer ufattelig mye hodeløs burbruk bare her til lands,der hundene tilbringer 2/3 eller mer av døgnet i bur. Så ja, det kan nok hende at jeg reagerer tilsynelatende noe skarpt når det blir snakk om bur. Jeg har vært i endel slike diskusjoner, både 'her og der' og jeg blir skremt av hvordan foll tilsynelatende syns det er helt innafor og greit, å ha hund i bur store deler av døgnet. Jeg skjønner dog at du reagerer, hvis du føler at du blir slått i hartkorn med disse, hvis det overhodet ikke forholder seg slik hjemme hos dere. Tur og mosjon; grunnen til at jeg ba deg spesifisere noe mer, er at det som er 'nok, mye, tilstrekkelig' for endel, er knapt noe å snakke om for andre. Det er en del varierende oppfatninger ute og går også fra såkalt 'profft' hold, hvor mye mosjon/tur en hund trenger. Jeg hadde ikke fått med meg at dere klikkertrente, vet ikke om du har nevnt det i tråden? Så det var ikke rettet til deg men en generell betraktningen i diskusjonen mellom meg og Malamuten. Siden jeg har stusset endel på just labrador, så oppretter jeg en ny tråd om rasens 'særegenheter' , istedenfor å lage en diskusjon inne i denne tråden
 14. En liten yorkietispe som både må ligge i bur på natt og ved eiers fravær og i tillegg ikke får være i møblene..? Beklager at jeg sier det rett frem, men hva i alle dager skal mange med hund? En så liten hund har da vitterlig lite skadepotensiale , særdeles med tanke på at tannstatusen på rasen i likhet med mange andre miniatyrer pleier å være heller skral.. Ut fra beskrivelsen i startinnlegget, så tilbringer jo hunden minimum 2/3 av døgnet i bur.. Håper hunden får det bedre hos deg
 15. Akkurat nå APRIL

  Et noe tynt grunnlag vil jeg mene..
×