Gå til innhold
Hundesonen.no

Orca

Medlemmer
 • Innholdsteller

  866
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1,208 Excellent

Om Orca

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag 07/15/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Lydighet, triks osv
 • Hunderase
  Cockermix og field spaniel
 • Mine dyr
  Verdens beste Dixie (cockerblanding) 13 år og lille Lotta (field spaniel) <3

Nylige profilbesøk

5,899 profilvisninger
 1. Honning Potis (Saluki)

  helt nydelig
 2. Arkin

  Så glad på dine vegne <3 Han er helt nydelig, gleder meg til å treffe han og deg igjen
 3. Starte eget oppdrett

  Hva legger du i "bedre enn gjennomsnittet"? Hvis hunden oppfyller standarden, helsa er tipp topp, gemytt like så, hvor mye bedre kan en rasehund egentlig bli? Standarden setter jo en begrensning på hvordan hunden skal være. Kan hunden bli "bedre enn standarden"? For det er jo det som har skjedd med mange mange raser, bare at "bedre" sjelden egentlig virkelig er noe bra, mer overdrivelser av alle punkter i standarden... En ting er jo hvis det er en liten rase som er ganske så skakkkjørt, da er det klart at man kan få en hund som er bedre enn de fleste, men hvis man ser på tallrike raser hvor det slett ikke er uvanlig med friske og flotte hunder med godt gemytt, hva skal da til for å rettferdiggjøre å avle på den, om den ikke har "det lille ekstra"(hva nå enn det skulle være?)? Jeg tenker at hunden skal oppfylle rasestandarden eksteriøsmessig (den må da stilles litt ut for å få dokumentert dette), helsen skal være på topp og sjekket for alt som bør / kan sjekkes for, og hunden skal være en trivelig hund. Kommer jo litt an på hva slags rase man har og. En hel rekke utstillingstitler betyr lite for meg, mens om man tenker selge utstillignshunder er jo såklart det viktig. Er det titler som gjør hunden bedre enn gjennomsnittet? Dette er såklart veldig relevant når det kommer til bruks og jakthunder.
 4. Heisann alle på Hundesonen :)

  Jeg har enda den samme hunden jeg hadde da jeg registrerte meg på Canis i 2004 Cockerblandingen Dixie. Hun blir 15 år i oktober hvis hun enda er her da. <3
 5. Heisann alle på Hundesonen :)

  Jeg husker deg! Velkommen! Var selv "distré" på Canis.
 6. Kjæresten liker ikke hunder

  Poenget er ikke at han skal overkjøres. Men at de som par må innse hvor viktig sine preferanser er, og om det ikke fungerer, så fungerer det ikke. TS kan ikke gi opp hundeinteressen sin for en partner. Så jeg ser ikke poeng i at hun skal vente og risikere at man investerer mye i et forhold som etterhvert rakner fordi hun aldri får kjøpt seg hund. Det er best å kjøre på tidlig, så man fort finner ut av hva som passer en selv. Synes nå jeg da. Som poengtert tiudligere kan det være en vanskeligere situasjon å mye senere skulle få seg hund?
 7. What The Fluff

  fatter ikke hvorfor dette skal være ondskapsfullt nei. Har man en livredd nervevrakshund kanskje, men de fleste hundene blir jo bare forvirret. Syns mange er morsomme jeg. Ingen av dem jeg har sett har set spesielt redde ut. Bare nysgjerrige og oppspilt. Og skjønner heller ikke at man skal være enkle eller sparsommelig møblert for å synes det er morsomt? Dette er såpass uskyldig mener nå jeg.
 8. Hund som student i oslo?

  Hei! Skjønner veldig godt at du ønsker hund når du skal studere. Jeg er nå ferdig utdannet, og har noen innspill. Jeg ville absolutt ha gått første året før du får deg hund. På den måten vet du litt mer om hverdagen din er, og du får kjent på hvilke deler av studiehverdagen du ønsker å prioritere. Kanskje ender du opp med å bli mer sosial enn du trodde, og vil være med på mer med venner, eller kanskje blir det omvendt, at du finner ut at dette er den perfekte hverdagen for å ha hund. Men det vet du ikke før du er student. En annen viktig ting er at om du begynner studiet uten hund i ny by, får du mulighet til å bli kjent med byen og områdene, og trenger ikke stresse med å fine bolig det er lov å ha hund i. Dersom du bestemmer deg for å få hund etter første året, har du god tid til å undersøke steder og søke etter bolig hvor det er lov å ha hund. Når du finner det, da kan du gå all in for å skaffe hund Det ville jeg ha gjort. Kan love deg at det kan være vanskelig, og en stressende prosess å lete etter et sted å bo med hund som student. Jeg har gjort det både i Bergen og i Oslo. Kunne aldri tenke meg å begynne den prosessen før jeg hadde bodd i byen. Det jeg prøver å si er at ; det går fint an å ha hund som student hvis det er den hverdagen du trives med. Man har ofte mye fleksibilitet. Men jeg ville absolutt testet et år først uten, for å bli kjent med byen, studiehverdagen, og ikke minst den økonomiske situasjonen. Da er det mye lettere å kjenne på om det passer med hund Selv bodde jeg mesteparten av bachelorgraden min uten hund, og det var ganske greit selvom jeg savnet hund. Men jeg fikk opplevd studenthverdagen, og ikke minst reist på utveksling, noe som var uforglemmelig. Da jeg skulle ta mastergrad tok jeg med meg hunden som hadde bodd hjemme med familien, og siste året av masteren skaffet jeg meg en valp og det har gått utolig bra. Men anbefaler virkelig å bli kjent med by, bosituasjon og hverdag før du hopper i det En annen ting; jeg bor i Oslo og har studert her i 2,5 år. Man må ikke nødvendigvis ut av byen og langt uti gokk for å ha hund. Jeg har bodd to steder veldig sentralt med hund. Begge steder bodd i 2-mannskollektiv og betalt 6000kr i leie. Jeg har bodd på Sinsen og bor nå på Torshov, veldig sentralt med kafeer og parker omkring Men ellers er jo Oslo omringet av skog, så om man ikke vil bo så sentralt, er det helt innafor å bo nærmere skogen uten at det er altfor langt vekke.
 9. Dotrent "innehund"

  Jeg vet ikke hva jeg synes om do til katt heller jeg. Bor de inne må de jo såklart, men vet ikke heelt hva jeg synes om innekatt heller så. Synes kattedoer er ekle. Ikke at det har noe med saken å gjøre men. Nei jeg VET ikke at det går på bekostning av tur, det er bare en mistanke, siden jeg vet det er en greie i andre land. Det blir jo fort lettvindt å ikke gå ut om hunden er rolig og ikke viser veldig at den trenger tur? Men såklart, så lenge det faktisk ikke blir en erstatning for tur, er det jo ikke noe problem, selvom jeg ikke ville gjort det samme selv. Det skal sies at jeg selv brukte puppy pads som nødløsning hvis jeg ikke rakk å gå ut i tide Altså jeg løftet henne ikke ut mens hun tisset og løp nedover trappa, da lot jeg henne bare tisse på paden.
 10. Dotrent "innehund"

  En skikkelig uting, og ganske trist at innehunder er helt vanlig i typ USA og sikkert mange andre land. Hvis man ser på Dogs101 eller lignende raseprogram på Animal Planet, syns jeg å huske at dachs ble beskrevet som fine innehunder... Trist liv for en hund. Er jo helt sikkert fint for hundene å ha et sted å gå på do, men jeg tror dessverre at det i mange tilfeller blir til at det går på bekostning av tur. Kunne aldri gjort slik selv og mener at det ikke finnes noen bosituasjon som gjør at man må holde på sånn. Man kan alltid gå ut med hunden. Uansett etasje. Hvis ikke bør man ikke ha hund. Synes det er urovekkende når enkelte kunder i butikken jeg jobber i kommer for å ha doløsninger for småhunder i blokk eller valper, har vært noen innom som vil bruke kattedo til hund. Eller lage do ute på balkongen. Man klarer å lufte hunden som valp, det er bare litt ekstra ork. Hadde ikke du heis i tillegg der du bodde? 3.etasje er jo ingenting Jeg bodde i 5.etasje før, dog med voksen hund, men derfor er 3.etasje ingenting i forhold Så da Lotta var ung løp jeg ned trappene 1-2 ganger i timen selvom det var iskaldt ute På natten og. Uten heis. Hun sov i bur de første månedene da, så jeg hørte når hun ble urolig og rakk å hive meg i boblejakka og slippers før jeg tok henne ut av buret. Trengte jo bare holde på sånn 3-4 uker så det gikk helt greit selvom det ikke var gøy. Jeg hadde vært mer redd for å få en hund som tror det alltid er greit å tisse i dusjen. Har hørt om folk som har slitt med å vende hunden av med å tisse på balkongen, så regner med det kan være det samme med dusjtissing.
 11. Raser som har gått av moten

  Field spaniel er kanskje ikke så interessant i og med at det er så ekstremt få av dem, men hadde vært interessant å se likevel Er jo bare av og til 2-3 valper importeres til Norge, og et kull kanskje annenhvert år.
 12. Nordmytens Agnar - Maui

  Så nydelig, elsker sokkene! Så gøy at det ble fra Nordmyten, har fulgt bloggen hennes i mange år, lenge før hun bestemte seg for portis, så gøy å se utviklingen og at det har blitt så bra! Om jeg ikke husker feil var jeg en av dem som tipset henne om portis på den tida faktisk, da hun i et innlegg funderte på rase som alternativ til storpuddel Litt morsomt , da jeg selv på den tida var veldig interessert i rasen.
 13. Har også lurt på dette. Og jeg synes det er helt sinnsykt mystisk og absurd at INGEN av cobberdogoppdretterne går ut med noe som helst info verken på hjemmesider eller annonser, på HVILKE raser som er blandet inn, og hvordan avlsarbeidet har foregått. Det står jo bare den samme regla om og om igjen, copy-pastet, om at den er den perfekte familiehunden, trives på landet og i byen, bla bla bla.. Og disse teite egenkonstruerte betegnelsene på de ulike pelstypene. Fleece liksom??
 14. Jobbsøking

  Dere kan prise dere lykkelige over atdere liker den typen jobb Skulle på en måte ønske jeg hadde slike interesser selv, av normale jobber, men vet med meg selv at jeg aldri i livet hadde fungert i en jobb tett på sykdom og turnus. Høres helt forferdelig ut i mine øyne, men utrolig bra mange vil ha sånne jobber. Så jeg kan liksom ikke angre heller. Vil ha en vanlig 8-4 -jobb uten sykdom
 15. Jobbsøking

  Jeg vil ikke bo i Sverige da Enig, jeg vil så inderlig ha den erfaringen, men etsted må den jo komme fra:P Takk!! Søker alt jeg tror jeg oppfyller kravene til Så ikke bare drømmejobber nei, langt i fra. Er passe desperat, så jeg er ikke akkurat kresen. Men må innrømme jeg ikke har lyst til å flytte til en annen by. Der holder jeg igjen inntil videre. Har flyttet så mye rundt og endelig flyttetetsted jeg trives og med familien like ved, så sitter laaangt inne å søke jobber i andre byer...
×