Gå til innhold
Hundesonen.no

AussieAllTheWay

Medlemmer
  • Innholdsteller

    743
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    7

Alt skrevet av AussieAllTheWay

  1. Trivelig med Akkurat nå tråd igjen. Sur over nysnø i dag- trenger egentlig ikke mer av de hvite- skal godt gjøres å bli kvitt alt vi allerede har før folk sier sommeren er her 🤣 Også må jeg snart begynne å finne igjen valperommet- som de siste 6 årene har vært mer roterom.. 3 uker til valpiser 😍
  2. En Aussie er opprinnelig en gjete og vakthund, og selv om veldig mange prøver å gjøre de om til aktive familiehunder, så er det etter min mening fortsatt en driftig brukshund, som man ikke kjøper om man først og fremst ønsker seg kun en familie/tur hund, og kanskje vil drive med litt moro- Aussien er aktive, de er sprudlende, de er smarte, de kan ha vaktinstinkt og det vet å utnytte de smutthullene som finnes, de kan være ett ******* i puberteten, krever mye mentaltrening og mange liker å løpe, løpe og løpe. Gir man de ikke nok moro, så finner de gjerne på moro selv.. Så nei de er ikke alltid gode førstegangshund- man må gå inn med åpne øyne og ikke se seg blind på den ytre fasaden..
  3. Jeg håper VELDIG på en "selvlaget" spitfire av ett brukshundemne i april 😍
  4. Noen som har testet denne? Tracker Bark Hørt at Tractive er håpløst i områder der det kan være litt dårlig dekning (selv om det i teorien skal være bra nok) og at den på linker er bedre. Er dyrere i innkjøp, men billigere pr år..
  5. Dommere har jo sine preferanser, og ting de IKKE liker. Slik som f.eks at str er feil i en eller annen retning, eller bittfeil. At en dommer trekker mye for en ting, mens en annen dommer ikke synes det er så farlig er ganske vanlig. Jeg har fått S en dag, og res.Cert dagen etter. Grunnen var rett å slett at dommeren syntes min lille brunbjørn lignet alt for mye på en lapphund i hodet (hun var spesial dommer på Finsk Lapphund) Og jeg er egentlig ikke uenig- hun har mye pels, ganske kraftig stopp, og fargene til en brun Lapphund, og om man forestiller seg ståører, så er det ikke så langt ifra ? Utstilling er bingo, og masse annet tulleball jeg kunne skrevet mye om, men skal la være ?
  6. Kvaliteten på hunden blir jo ikke dårligere av klippingen, men vil tro du "taper" noe i plassering. Men har du betalt utstillingen så kjør på.. Også håper jeg virkelig du ikke betalte for den hundefrisøren ?
  7. Mine 2 første hunder har jeg ikke hos meg, men de siste 5 jeg har måttet avlive er begravet her. 3 av de ble kremert. Jeg kunne aldri tenke meg å ha asken stående på peishylla, men siden vi eier huset/tomten vi bor på, så har jeg begrave de her. Hadde jeg ikke hatt den muligheten, ville jeg nok valgt å spredd asken i fjellet eller skogen- men dette må jo være opp til hver enkelt. Synes ikke det ene er mer korrekt enn det andre, man må gjøre det man selv føler er rett for seg selv.
  8. Ikke sokker, men har dere forsøkt laserbehandling på de? Jeg har ei som får litt sprekker og klør/slikker litt, spesielt om vinteren, og da blir hun behandlet med laser, og vi smører med Inotyol salve- det synes vi gjør susen. Ellers er det jo vanskelig om hun spiser opp sokkene, da hjelper lite, utenom munnkurv kanskje..
  9. Er ikke bare ei kvise, eller en liten flis e.l som det har blitt litt verk i?
  10. Hadde min hund bjeffet så mye, hadde jeg latt den ligge i bilen, og sovet i teltet selv, med sov-i-ro i ørene ? samt dekket til buret, så den ikke fikk sett ut. Sover selv i bilen med hundene, men de bryr seg lite om ting utenfor, samt at jeg dekker til vinduene, så de ikke ser ut når det lysner, før jeg våkner.
  11. Da jeg gikk var det flere som kom på fly. De organiserte seg slik at de delte på leiebil, eller satt på med andre som kom fra Oslo området. Overnatting var på 2 ulike gårder ikke alt for langt unna. Jeg skulle egentlig kun ta grunnutdannelsen for egen del, men endte opp med hele massasje utdannelsen fordi det var så gøy. Jeg er 80% ufør, så nei, jeg jobber ikke med det- er bare en slave for egne og venners hunder ? Men de aller fleste som gikk sammen med meg, har enten egen praksis, eller jobber hos andre.
  12. Utdannet meg innen massasje og laser i 2017/18 hos Carmen Kadim- Nordisk Hundemassasjeskole AS Veldig fornøyd med opplegget der.
  13. Jepp- det får de- en liten neve kattemat hivd utover gulvet. Det begynte den gangen vi hadde hunder som plukket opp matskåla si- fikk jo belønning for det- og da måtte jo de som ikke gjorde det også få... så byttet vi til matskåler som de ikke klarte å plukke opp, og da kastet jeg godisen utover for å avlede- og vipps var det en vane ?
  14. Den eneste lina jeg er skikkelig fornøyd med - som sporline, er den som er 3-slått (tvinna) oransje i 6mm (eller 8 om man har stor og sterk hund- bedre å holde i) Jo stivere de er jo lettere glir de i terrenget. NBF selger de nå. Den som er lik, men som er flettet er ok- men ikke så god. Og ja, hvordan man pakker den sammen, betyr mye for hvor lett den er å plukke fram uten floker
  15. Og den er fortsatt lammet? Vår gamle dame fikk anfall da hun var 14, og det var rett å slett kollaps. Jeg også måtte ut å lete etter henne, og hun kunne ikke gå på flere timer. Dette var da epileptiske anfall som ikke hadde de vanlige rykningene, bare kollaps og hun gjorde fra seg. Men om hunden fortsatt ikke kan gå, så er det nok en nerve som har kommet i klem, som @simiraskriver Lykke til
  16. Det med at ting er "ukjent for oss" er jo nettopp det de sa til meg også, så jeg er ikke imponert. Har samme problemet som deg- "stutt-tjukka" som jeg kaller meg selv Min favoritt jakke er fra Hööks. Men den er jo absolutt ikke optimal den heller, men prisen er noe helt annet. Alt er for langt- både på armene og ellers, den puster litt dårlig, og noen sier glidelåsen er dårlig, men er vanntett og vindtett, og når den koster 800ish så lever jeg bedre med det, enn om jakka skulle koste 2000,- Om du får tips til jakke som passer oss med litt mye utover og litt lite oppover i str, så fortell gjerne om det.
  17. Nei- de er ikke ull nei "En praktisk tur- og treningsjakke i softshell med membran" Vannavvisende (vanntett, men det er ikke regnjakke) Vindtett (fra hjemmesiden)
  18. Jeg ble kjempeskuffa over min. Blåste tvers igjennom den, og da jeg klagde "hadde de aldri hørt om det før" enda det var veldig mange med samme erfaring som kommenterte da jeg skrev om det på fb. Synes også de er veldig lange å smale i armene- dog ikke så ille som Grimsbu jakka- der ble jeg rett å slett for "feit og kort" i armene ?
  19. Jeg har hørt endel forskjellig, og kun forsøkt en av metodene- og det var å lukke ei dør mellom de- men avhenger jo selvsagt at man har ei dør. Sette en stol over hodene og klemme ned har jeg også hørt fungerer. Eller tømme en bøtte vann over de- ingen av disse tingene har men med seg på tur da Men kanskje ett skikkelig balletak på den som biter fungerer?
  20. Helt for å forby alle slike annonser. Dette er ikke rette plassen å annonsere etter avlspartner, verken blanding eller renraset.
  21. Vært hos kiropraktor? Min fine brunbjørn slet med bakparten og spesielt ene benet på slutten. Hun hadde god hjelp av kiro, massasje og og laser og selvsagt smertestillende.
  22. Jeg forer på Brit Fresh når jeg glemmer å ta opp/tom for V&H. Tror de har en med fisk. wolf of wilderness har vel også kornfritt med fisk. Vi har brukt endel småposer av det til vrangspiste, men ikke foret lenge nok på det til å si om mine fungerer på det...
  23. Det er så- men skal de ha det slik så får de vel sørge for at søsken/mødre/fedre ikke parer seg i kommende løp også da... Ikke alltid man kan få i pose og sekk- slik er det for andre oppdrettere også- man må som regel velge bort noe...
  24. hvorfor har de ikke rene hannhund/tispe spann. Nå er det jo ikke lov å kastrere i hytt og pine, men f.eks kjemisk kastrering- vil det påvirke de så mye at det går utover prestasjonen? Synes virkelig det må være mulig å unngå mange av disse episodene?
×
×
  • Opprett ny...