Gå til innhold
Hundesonen.no

Rainbow

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,887
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  10

Rainbow last won the day on 6. November 2013

Rainbow had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

5,125 Excellent

Om Rainbow

 • Rang
  Jaktlek
 • Bursdag 03/09/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Nylige profilbesøk

16,509 profilvisninger
 1. Aussien Kendra

  Herlighet for en nydelig frøken!
 2. Underlag i hunderom ute

  Dette kommer veldig an på hvor råflott du vil ha det, men en billig løsning som kan gi god komfort for hunden er å ha en isopor-plate på gulvet med en tynn treplate eller gummimatte oppå (for at hunden ikke klorer opp isoporen) og evt en liten haug med halm å ligge på, så pelsen tørker raskt hvis den har blitt våt. Som varmekilde går det an å ha varmerør montert litt oppå veggen. Det er mye mer brannsikkert og enn varmelampe.
 3. Acana vs. Orijen

  Jeg fòrer med Orijen og ACANA om hverandre og er veldig fornøyd. Når du fòrer Provit (som er helt uten grønnsaker), så ville jeg anbefalt å gi ACANA. Orijen inneholder mer kjøtt og litt mindre grønnsaker enn ACANA.
 4. Råfôring - hvorfor?

  Feks har vi ulike enzymer i magesekken som gjør de vi har vidt forskjellig utnyttelsesgrad av ulike typer proteiner. Vi har naturlig ulik pH i magesekken og vi har ulik lengde på tarmene. Vi har ulike tenner og ulik sammensetning i spyttet. Og en haug av andre forskjeller er det. Fordøyelsen til hund og mennesker er veldig forskjellig
 5. Uling ved hjemkomst eller dørklokke

  Flinke folk i Glädjeklick viser for tiden hvordan man kan trene vekk bjeffing/uro når dørklokka ringer. De metodene fungerer stort sett veldig bra. Du kan trene begge hundene samtidig slik at begge legger seg når det ringer på. Strekk treningen slik at de skal ligge også en stund etter dere kommer inn i huset. Hjemkomst = trene på å ligge. Det er nok en del jobb å få i mål, men det er veldig gøy å trene på! https://www.facebook.com/gladjeklick/
 6. I vestfold synes jeg krizoo tønsberg er bra og holmestrand hund og katt. Av nettbutikker liker jeg petworld.no og busterzoo.no , samt mer spesialbutikker som kreativhund.no.
 7. Lawsuit - Acana/Orijen

  Det er også viktig å merke seg at Orijen og ACANA som selges i Europa (og altså i Norge) kommer fra Canada, med canadiske råvarer. USA har egne råvarer, egne oppskrifter og egne kjøkken og leverer mat til USA. Det er USA-delen av champion petfoods som muligens har fått en ripe i lakken (jeg skriver "muligens" fordi det ser ut til at søksmålet er basert på feilopplysninger). I den Canadiske delen av Champion petfoods, der Norge får fòret fra, er det ingen som har funnet noen forhøyde verdier av noe som helst.
 8. Fôr = dårlige tenner og tørst hund?

  Jeg synes det mest effektive for å holde tennene fine er å gi tyggebein. Rå bein fungerer råbra, men også bein av storfèhud, okseører, skinkebein og sener/oksemuskel o.l. renser godt. Jeg gir tyggesaker 2-5 ganger i uka, og selv 9-åringen (som har levd hele sitt liv på Orijen og ACANA) har flott "colgate-smil" med hvite, blanke tenner. Som skrevet i posten over, så er det tørr luft nå og hundene trenger mer vann enn normalt. Det er også vanlig at hunder drikker mer når de spiser tørrfòr med høyt kjøttinnhold, enn når de spiser tørrfòr med mest karbohydrater - det er helt naturlig. Fòret du bruker inneholder kun det saltet som naturlig finnes i lammekjøtt, altså svært lite. S hvis hunden drikker veldig mye og at dette er en endring så bør du absolutt ta det opp med veterinæren da det kan være et symptom på flere alvorlige sykdommer og problemer.
 9. Trenger råd om huskjøp

  El-anlegg, drenering og punkterte vinduer er sånt som "stadig" må byttes. Det er bare en ekstra kostnad som du bør ha satt av litt penger til eller ta innen noen år. Sånn er det å ha hus Et 15 år gammelt bad er da ikke så gammelt. Det er sånt man kan pusse opp etterhvert, så får man bare overleve blomstrete fliser en stund. Bytt ut gulv-dusj med et kabinett og få inn en vifte, så kan du være tygg på at badet tørker opp igjen og evt skader ikke forverrer seg. Vi har et flott og svært solid hus (ca 350kvm stort) fra 60-tallet, påbygd og oppgradert midt på 80-tallet. Vi pusser opp selv, med veiledning av kyndig far. Vi har fjernet (bærende) vegger, flyttet toalett til en annen del av huset, lagt på nye gulv, malt alle vegger, byttet kjøkken og oppgradert bad ved å bytte ut all innredningen og male flisene og taket. Det var målt litt fukt i en kjellervegg (kjeller er kun boder, ikke soverom o.l.) så vi drenerte ute (100k), samtidig som vi flyttet tonnevis med masser for å planere noe, senke terreng og anlegge treningbane (som kostet masse). Sikringsskapet er også byttet ut, men det var ikke særlig dyrt - kanskje 20k. Vi har gjort alt utenom graving og elektrisk selv, og gjort om på hele boligen og tomta for rundt 800 000 (der halvparten gikk til å gjøre om på terrenget ute). Resultatet 2 år senere er drømmeplassen (selv om noe gjenstår). Det er ikke farlig om man må gjøre noe på huset - det må man uansett på et tidspunkt så lenge man har hus og ikke leilighet. Det viktige er bare å ha satt av penger til det - særlig dersom man skal leie folk til å gjøre det.
 10. Gir du hunden kosttilskudd?

  Jeg innimellom en god norsk lakseolje (ren og ubehandlet uten tilsettningsstoffer) nå på vinteren. Sluttet med glukosamin-tilskudd og andre tilskudd etter jeg byttet til de typene Orijen og ACANA som jeg bruker, da de inneholder minst 1400mg/kg, som er 3-4 ganger mer enn det som var i det fòret jeg brukte tidligere.
 11. Fire bur og treningsutstyr i en touran?

  Når jeg hadde 4 hunder synes jeg beste løsning var å ha ETT stort dobbeltbur (med skillevegg, så jeg også kunne ha alle fire hundene sammen). Da ble det igjen litt bagasjeplass og mulighet til å sette inn et ekstra løst bur bak dobbeltburet. Et dobbeltbur på totalt 110 cm (bredde) x 120 cm(dybde) eller noe sånt burde gi nok plass til alle fire hundene. Siden du har en stor hund kan det være greit å skeivfordele litt, slik at hvert bur er f.eks 50x120 + 60x120. Evt to enkeltbur. Da vil hundene legge seg bak hverandre. Hundene har bedre muligheter til å strekke seg og bytte stilling hvis de er to sammen enn om de må være alene i halvparten så store bur. Mulig touranen kun har plass til bur med bredde på 100cm? Har ikke touran selv men husker at jeg synes bilen ble for liten til mitt bruk med fire hunder. Jeg har idag et dobbeltbur på 120x100cm, skeivfordelt til 50x100 og 70x100 og det gir veldig god plass til 3 hunder (bcx2 + labrador). Kan fint ha en medium hund til inn i hver del.
 12. Hva fórer du med og hva koster det?

  Fòrer med Orijen og ACANA, litt om hverandre. Snittpris på 79kr/kg fòr. Border collie tispe 14 kg: 210g per dag = 17kr/dag Labrador tispe 27 kg: 170g per dag = 13 kr/dag Border collie hann 23 kg: 170g per dag = 13kr/dag Den minste hunden krever altså mest mat fordi hun forbrenner mest. Per hund på ca 20 kg (14-27) koster det altså rundt 390-480kr i måneden.
 13. Alle hundeeiere skal ha kontroll på hundene sine - både i ordinær båndtvang, ekstraordinær båndtvang OG utenom båndtvangsperiodene. Det er ALDRI greit å la hundene være ute av kontoll eller jage vilt. Hvis man ikke kan ha god kontroll skal man ha hundene i bånd eller inngjerdet året rundt, ikke bare når det er båndtvang. Jeg forstår ikke hvorfor alle "ikke-hundeeiere" er så opphengt i akkurat båndtvang når det neste de samme personene gjør er å sette seg i bilen, prate i telefonen uten handsfree og kjøre for fort. Det ene forsvarer ikke det andre, men har man langt over middels stålkontroll på hundenes lydighet så gjør det faktisk ingen skade. Ja, det er ulovlig å bryte båndtvangen, men med enkelte hunder kan jeg være helt trygg på at det ikke gjør noen skade annet enn for evt lommeboka. Det gjelder et fåtall, men de finnes. Vår redningshund ble slått til av en sinna skiløper her i helgen som ropte at det er båndtvang. Det stemmer det, men redningshund under trening (og kontroll) har fritak. Likedan har jeg blitt skjelt ut for å ha gjeterhunden løs i skogen om sommeren når hunden hjalp til med dyresanking. Altså gjeterhund i arbeid som også har fritak. Jeg er litt lei av at folk skal blande seg i mine valg. Derfor en liten utblåsning. Poenget er at det er ALDRI greit at en hund jager vilt og er ute av kontroll. Det er så mange som tror at når det ikke er båndtvang, ja da kan (ulydige) hunder være helt fri. Det er like ulovlig som å bryte båndtvangen.
 14. Spørsmål til en potensiell hundepasser

  Jeg har aldri satt bort hundene mine til totalt fremmede, men venner og familie. Har ofte satt de til folk/familier som er helt uten hundeerfaring. De synes ofte er det veldig stas å passe en hund og da er jeg trygg på at hunden får det ekstra fint med mye tur og oppmerksomhet. Jeg pleier ikke å stille spørsmål/holde et intervju, men heller gi de instrukser om det viktigste de bør vite: Ikke hilse på andre hunder (gjelder enkelte av hundene og alltid i bånd). Gi godbit hver gang du roper på hunden og den kommer (vips, så er jeg trygg på at de har innkalling uansett hva som skjer rundt). Gi godbit når hunden utfører kommandoer og triks. Hvis man leker med pinner eller andre leker kan hunden bli gira og bomme på leken slik at den biter. Pass på at leken ikke tar helt av. Mengde mat, hvordan man tar på trekkseler osv viser jeg. Det er vel det som gjelder mine hunder. Ellers har hundepasserne frie tøyler og skal få lov til å bli kjent med hunden på sin måte
 15. Fôrbytte

  Fòrbytter generelt - uavhengig av kvalitet - kan trigge røyting (og da tilhørende flass og kløe). Altså: om hunden egentlig er på vei til å bytte pelsen, så kan det "kickstartes" med et fòrbytte. Men det kan også være at hunden reagerer negativt på en råvare i fòret, at fòret er mangelfult (svært lav kvalitet) eller at fòrsekken har en feil, som mugg elller annet. Det kan også være at hunden har blitt eksponert for noe i miljøet som den ikke tåler (som mye husstøvmidd f.eks.)
×