borderen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,863
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  10

Om borderen

 • Rang
  Vanedyr
 • Bursdag 01/04/1990

Contact Methods

 • Website URL
  http://teiens.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Nylige profilbesøk

15,886 profilvisninger
 1. Jeg har så mye å plukke på i innledningen av testen at jeg vet ikke hvor jeg skal starte en gang...! Man kan godt le av en dårlig test, men jeg vet hvor mye dette påvirker "mannen i gata" som "bare har en hund" og ikke driver med hund. Det har MYE å si for salg, desverre. Mange viktige fòr er ikke en gang testet. De som har testet har neppe vært inne i en gjennomsnittlig dyrebutikk... Man burde beregnet pris i forhold til anbefalt fòringsmengde per dag, ikke pris per kg fòr (forøvrig finner jeg andre priser per kg enn det de fant i testen. Mitt er basert på kjappe nettsøk): Orijen koster ca 87/kg og det anbefales å gi ca 200g/dag til en 20 kg hund ACANA ned til 55/kg og det anbefales å gi ca 210g/dag til en 20 kg hund Frolic koster 50/kg og det anbefales å gi ca 320g/dag til en 20 kg hund Apetitt koster 44/kg og det anbefales å gi ca 300g/dag til en 20kg hund Man burde forsøkt å se på KVALITETEN på råvarene. I teorien kunne jeg ha laget et fòr på gamle lærsåler, palmeolje og papp og fått "riktig" nivå av proteiner, fett og karbohydrater (selv om man ideelt sett burde ha så lite karbohydrater som mulig). Man burde testet hva fòret inneholder. Det har en del å si om det inneholder 4% kjøtt eller 80% kjøtt...
 2. Det er vel hentet fra Sveriges konsept og navn "Hund-dagis" (som er et mye bedre ord!)
 3. Enten bør hunden ha en viss gjenstandsinteresse, eller så bør den ha veldig, veldig lyst på belønningen som tilbys - aller helst bør hunden ha begge deler. Start derfor med de to delene - de to delene kan gå fort, eller det kan ta mange måneder før du får de på plass. - Øke gjenstandsinteressen: her er det et hav av muligheter og du må bare prøve deg frem. Men å "leke" litt med apporten og gjøre den kul kan ofte være en start. - Få lyst på belønningen: Vær skikkelig engasjert selv når du gir belønningen. La hunden strekke seg mot belønningen selv - ikke dytt den inn i munnen på hunden. Hvis det fremdeles er labert - la hunden bli sulten først og finn frem noen godbiter med bedre smak. Deretter kan man trene inn apport steg for steg. Her er en videosnutt av innlæring jeg gjorde med en corgi en dag. Denne hunden ville helt av seg selv løfte opp ting fordi gjenstandsinteressen var så (uvanlig) stor. Dette gikk altså uvanlig lett og raskt, men man får en ide om noen av stegene. http://teiens.com/innlaering-av-metallapportering/ Man kan legge inn (mange) flere steg her for å få mindre steg.
 4. Jeg har gummimatte med ull oppå. Pga skreddersydd bur med rare mål har jeg brukt en treningsmatte fra xxl som underlag som jeg har skåret i passe størrelse. Ullteppet er canelana som jeg har kjøpt som metervare og klipt til. https://www.xxl.no/x-erfit-fitness-mat-stor-treningsmatte/p/1044097_1_style http://www.canelana.no/produkt/metervare-ullteppe/
 5. Valpefòr inneholder normalt mer fett enn voksenfòr. Bytt ut adult med puppy/valp og økt mengden mat du gir henne. Valper trenger gjerne dobbelt så mye mat som voksne ved samme vektklasse. Ang. vitaminiseringen så står det vel på pakka hvor mye man skal gi. Det er ikke sånn veldig nøye heller - det brukes mye innmat i provit og så vidt jeg kan forstå burde det egentlig ikke være noen grunn til å vitaminisere det mer... Men gjør som det står anbefalt på pakka du
 6. Moren til min forrige hund, Amira, ble importert 2 uker før fødsel. Hun ble fraktet med skip fra skottland og på turen over var det forferdelig uvær. Tispa hadde blitt så stresset at det hang i i flere dager og hun var nervøs de første dagene når hun var fremme. Hadde jeg visst det jeg vet idag om hvordan stress virker på valper i magen hadde jeg nok aldri kjøpt valp fra det kullet (sånn sett glad jeg ikke kunne mer, for bedre hund er det umulig å få).
 7. Just google it NKK har valpepakker. http://www.nkkbutikken.no/butikk/valpepakke/nkks-valpepakke/
 8. Er det noen som har erfaring med atferdsforandring på nervøs/redd tispe etter sterilisering? Jeg har hørt meg om i flere fagmiljøer og lest mye litteratur, men det meste omhandler hannhunder/testosteron, hvilket ikke kan sammenliknes i noen grad med tisper. Derfor spør jeg her om noen har erfaring. CASE: Hunden det gjelder er en voksen tispe (3-4 år) som fra hun var 8-9 uker har vært redd for det meste, og aller mest redd for mennesker. Det samme gjelder kullsøsken (noen er avlivet, andre er omplassert...). Med noen år målrettet trening begynner hunden å bli ganske normal og tillitsfull til de fleste og kan både runderede, kampe med fremmede og tåle krevende miljøer som tog, hundehaller osv. Hver gang rundt løpetid er det tilbake til sitt værste der hun blir redd for omtrent alle mennesker. Hun blir også litt usikker/skvetten for sine eiere, som hun normalt har enorm tillitt til. Bristene rundt løpetid er såpass store at det er dårlig dyrevelferd. Hunden har aldri opplevd noe vondt/blitt tatt, og blir selvsagt trent positivt av svært erfarne hundeeiere som har lang og bred erfaring med hundetrening (ink. atferdsproblematikk). Kan sterilisering og mer stabilt hormon-nivå hjelpe hunden til å unngå svingningene? Er det noen som har erfaring?
 9. Vet ikke en gang hvordan jeg skulle gjort det og har svæææært lite lyst til å prøve. Mer fiber i maten gjør at de får mer trykk på kjertlene. "Slankefòr" inneholder vanligvis mer fiber enn normalfòr.
 10. Lammecarre med rotgrønnsaker, kantareller, grov potetmos og saus.
 11. Pad Thai med kylling her idag ...med masse nøtter, lime og chili!
 12. Fantastisk søte!
 13. Jobber som selger/foreleser inn mot dyrebutikk-bransjen. Hundene er med i bil, på reiser (kjører over hele landet), inn på butikker, på hoteller og ellers er med meg på hjemmekontor. Men lar de være hjemme i hundegården på vanlige arbeidsdager.
 14. Man får også kjøpt noe som heter Box-Lifter som hører til Herkulesburene. Det er kotter man fester under buret for å løfte det opp over slike terskler Jeg har ny bil og ny løsning igjen. Jeg hadde herkulesbur fra før og eeeeelsket alt ved det buret. Men det ble dårlig plassutnyttelse i varebil, så bestilte nytt kelabur med bord. Buret jeg har nå har 1-3 rom (uttakbare skillevegger) og 4 dører (bak + sider). Fornøyd med plassutnyttelse og løsning Total størrelse: 120x100cm, 70 cm høyde. Høyre rom: 50x100, Venstre rom: 70x100 (kan deles til 70x40 + 70x60). Høyde på bordet (fra gulv til burgulv) er ca 45 cm.
 15. Orijen Adult dog er utgått og erstattet med den som nå heter Original. Original har mer kjøtt (85% av innholdet i sekken), enn det var i Adult Dog (80 %). Det har også blitt mer kalkun oppi (tidligere var det mest kylling og mindre kalkun, nå er andelen kalkun økt ganske mye). Så det kan være en litt annen smak kanskje? Det er veldig normalt at hunder har litt varierende appetitt med hormonforandringer og diverse. Men hadde det vært min hund hadde jeg fòra opp sekken og prøvd Orijen med en annen smak neste gang (feks Orijen Tundra eller Regional som er veldig bra på smak). Mitt tips er å ikke "dulle" og heller la hunden spise litt saktere en periode - jeg vil tro at appetitten kommer tilbake. (Jeg jobber med Orijen og har ikke hørt om at hunder har blitt småspiste på Original, men alle hunder er unike og kanskje din hund har en veldig "fin" gane for smaksforandringer).