borderen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,852
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  10

Om borderen

Contact Methods

 • Website URL
  http://teiens.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Nylige profilbesøk

15,779 profilvisninger
 1. Man får også kjøpt noe som heter Box-Lifter som hører til Herkulesburene. Det er kotter man fester under buret for å løfte det opp over slike terskler
 2. Orijen Adult dog er utgått og erstattet med den som nå heter Original. Original har mer kjøtt (85% av innholdet i sekken), enn det var i Adult Dog (80 %). Det har også blitt mer kalkun oppi (tidligere var det mest kylling og mindre kalkun, nå er andelen kalkun økt ganske mye). Så det kan være en litt annen smak kanskje? Det er veldig normalt at hunder har litt varierende appetitt med hormonforandringer og diverse. Men hadde det vært min hund hadde jeg fòra opp sekken og prøvd Orijen med en annen smak neste gang (feks Orijen Tundra eller Regional som er veldig bra på smak). Mitt tips er å ikke "dulle" og heller la hunden spise litt saktere en periode - jeg vil tro at appetitten kommer tilbake. (Jeg jobber med Orijen og har ikke hørt om at hunder har blitt småspiste på Original, men alle hunder er unike og kanskje din hund har en veldig "fin" gane for smaksforandringer).
 3. Våteksem oppstår når det er små (eller store) store rifter i huden eller ved bittskader. Det er neppe noen virusinfeksjon Her i huset behandles våteksem med barbering og zink-salve som er til babyer. Det holdes tørt ved at området er barbert og smøres i noen dager eller uker for å få det til å tørke ut, så er det plutselig helt fint igjen. Som flere andre har svart her tidligere: NAV dekker ikke kjæledyrkostnader. Det er derfor mange må tegne forsikring og noen faktisk må selge hunden dersom de ikke har råd. Men det har kommet gode tips inn her om å starte kronerulling, så det burde du gjøre. Kanskje det er noen du kan gjøre småjobber for i nabolaget? Male et hus, ordne i hagen eller noe sånt for å få inn en ekstra pengeslant i hundekassa?
 4. Snakket nettopp med ei som hadde hatt unghunden til tannspesialist, satt på slike gummiknotter = tannregulering for hunder. Dessverre fungerte det ikke så godt og tennene ble senere kappet.
 5. Catch er kanonbra!
 6. Jeg selger et pent brukt Herkules dobbeltbur str large. Dette er det største av alle herkulesburene. Uttakbar skillevegg som kan fjernes og festes igjen uten bruk av verktøy. Burene er TUV-godkjent, vedlikeholdsfrie og skranglefrie. Ytre mål på buret: Dybde: 93,5 cm Bredde: 96,5 cm Høyde: 69 cm Pris: 4700 kr. Kan hentes i Sande i Vestfold (50 min i bil fra Oslo/Larvik). Mitt bur er brukt i ca 6 mnd men må desverre selges da det ikke utnytter plassen like godt i ny bil. Jeg er kanonfornøyd med buret. Det lukkes enkelt ved å bare smekke døra igjen og kan i tillegg låses hvis man skal ha luka på bilen åpen. Dersom man har senket bagasjerom/bagasjerom med "kant" kan man få kjøpt "box lifter" som tilleggsutstyr til buret. Jeg har ikke dette, men alle som forhandler herkulesbur kan ta det inn. Nypris er rundt 7000.
 7. Generelle regler for hold av storfe: Det er strengere regler for økolgisk kalvehold: På Vestre Teien der jeg har vokst opp går alle kalvene fritt sammen på et areal som er større enn hele fjøset. De spiser når de vil i robot med melk, roboter med kraftfòr og fòrbrett med grovfòr. Da er det full fart med masse lek hver eneste kveld. Jeg fatter ikke hvordan noen synes det er ok å ha noen som helst produksjonsdyr oppbundet eller i små båser, enten det er ku, kalv, gris eller hest...
 8. Det finnes slankefòr som er sunne også, uten masse mais og skit Dette er innholdet på det jeg mener er et bra lavkarbo og kjøttrikt slankefòr (Orijen fit & trim): Fresh chicken meat (14%), fresh whole eggs (6%), fresh whole herring (6%), fresh turkey meat (6%), fresh chicken liver (6%), fresh whole flounder (4%), fresh whole mackerel (4%), fresh whole pacific hake (4%), fresh turkey liver (4%), fresh chicken heart (4%), chicken (dehydrated, 4%), turkey (dehydrated, 4%), whole mackerel (dehydrated, 4%), whole sardine (dehydrated, 4%), whole herring (dehydrated, 4%), alaskan pollock (dehydrated, 4%), lentil fiber, whole red lentils, whole green lentils, whole green peas, whole chickpeas, whole yellow peas, whole pinto beans, whole navy beans, chicken cartilage (dehydrated, 1%), fresh turkey heart (1%), apple fiber, dried algae (source of DHA and EPA), pumpkin (dehydrated), butternut squash (dehydrated), carrots (dehydrated), chicken liver (freeze-dried), turkey liver (freeze-dried), fresh whole pumpkin, fresh whole butternut squash, fresh whole zucchini, fresh whole parsnips, fresh carrots, fresh whole red delicious apples, fresh whole bartlett pears, fresh kale, fresh spinach, fresh beet greens, fresh turnip greens, brown kelp, whole cranberries, whole blueberries, whole saskatoon berries, chicory root, turmeric root, milk thistle, burdock root, lavender, marshmallow root, rosehips. Det er ikke bare ribbein man kan bruke for å kontrollere vekt. Hoftekuler er også en bra ting å kjenne etter. De bør kunne føler lett innenfor pelsen.
 9. Hvis han tålte kapsler så tåler han oljen også. Ellers kan du prøve med mer fett i fòret. Mener vom og hundemat leverer fettblokker også? Evt får man kanskje tak i det på matbutikken. Hvis hunden er i en røyteperiode er det helt naturlig at hud og pels flasser litt og blir tørr. Det går over av seg selv.
 10. Det er pusten som er hovedproblemet. I tillegg til svie i øyne og svelg, men det er tross alt bare litt ubehagelig. Zyrtec hjalp på pusten her, men det viktigste tiltaket var som nevnt å holde det relativt rent i huset, og ikke ha masse direkte nærkontakt med hundene. Det fine her var at det gikk over. H*n reagerer mer på en av hundene enn de to andre, uten at vi vet grunnen til det. Men med håndvask etter kosing og ellers holde litt avstand går det helt fint nå. Men for 2 år siden var symptomene på allergi/astma mye værre. Nå tåler h*n egne hunder helt greit, men har større problemer med ny/fremmede hunder.
 11. Her er det kommer allergi i voksen alder. Ingen hunder i sofa eller i 2.etasje (soverom). På dagtid er hundene stort sett i hundegården (der kan de gå ut og inn som de vil) for å begrense hvor mye støv de etterlater seg inne. I tillegg har vi robotstøvsuger som går daglig. Nå tåler h*n egene hunder (så sant h*n ikke gir pelsen i ansiktet), men hunder på besøk reagerer h*n på. Når fikk ny hund tok det ca 6 mnd med zyrtec-bruk før det roet seg.
 12. Tredje sessongen alle 4-5 hunder (border collieer, aussie og labrador) har fått Bravecto og ingen bivirkninger på noen av mine. Og absolutt ingen flått.
 13. Er det mulig...?! Bra du bare dro derfra. Trodde helt ærlig at den typen total meningsløs plaging ikke lenger fantes i organisert grunntrening...! Jeg ville anmeldt det.
 14. Jeg synes dette norsk designede er fint: https://petsofnorway.no/butikk/soveplassen/pu-laer-1 også er jeg stoooor fan av Canelana, som også er norsk design. Største fordelen med Canelana er at det er ull som ikke lukter. Selv etter våte møkkete hunder har brukt senga er den helt luktfri.