Gå til innhold
Hundesonen.no

Cams

Medlemmer
 • Innholdsteller

  492
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Alt skrevet av Cams

 1. Jeg har ikke så mye tid til diskusjon akkurat nå, så jeg etterlater heller noen linker hvor man kan lese litt selv. https://seaworldcares.com/research/research-helps-wild-whales/ https://seaworldcares.com/en/research/nfwf http://www.nfwf.org/killerwhales/Pages/home.aspx https://seaworldcares.com/-/media/SeaWorldCares/2014/11/Research Helps Wild Killer Whales Infographic.ashx
 2. Ville ikke helt kalt det hurra, men. https://themedreality.wordpress.com/2018/07/29/if-youre-applauding-thomas-cook-for-dropping-seaworld-and-loro-parque-you-havent-seen-the-other-side-of-the-two-headed-dragon/amp/?__twitter_impression=true Det er ingenting å rope hurra for at shady firmaer som fremdeles får sine dyr fra uetiske kilder nå får mer promosjon og besøkende. Jeg lurer på hvor lang tid det skal ta før folk forstår at Loro Parque og SeaWorld faktisk ikke er de verste, men faktisk heller er de som er i fronten av å redde marineliv på verdensbasis, og vil være de med mest kunnskap, forskning og erfaring til å kunne redde ville bestander av spekkhoggere og andre hvaler den dagen det kommer. Og den dagen kan komme innmari fort..
 3. Marvin

  Gratulerer så mye med en søt liten tass! Så utrolig varmende å se gleden du har over valpen, du bare stråler! Digger navnevalget!
 4. Jeg er enig med Mattilsynet/Torunn Knævelsrud her. (bra dame!) For en kort periode så hjalp jeg til som fosterhjem, og i den perioden så jeg nok av "villkatter" som er født ute og levd mesteparten av livet ute som plutselig nå skulle bli tvunget til å være innendørs og bo med mennesker. Kattene tilbringer jo resten av sitt liv som en redd, stressa hårball under sofaen. For et liv. Nå var den jaggu redda, gitt.. Utallige fosterhjem med slike katter, som heller kunne brukt tid og penger på en katt som man faktisk kan gjøre om til en sosialisert hyggelig pus.
 5. Reptiltråden

  Pga mye tekniske problemer, så fortsatte vi livesendingen på Facebooksiden vår, CMreptiler, istedet. Titt gjerne innom! I natt tipper jeg de første vil krype ut!
 6. Reptiltråden

  Hehe ja, som sagt så skjer det nok ikke så mye der før om ca 5 dager. slangeegg føles som en gymbag i lær med masse tung væske inni. *ler* beste måten å beskrive de på.
 7. Reptiltråden

  Kullet som ble lagt to måneder siden er straks klekkerklare, og vi har satt opp en LIVE-stream slik at andre kan bli med på moroa også! Eggene er på dag 52, og jeg tipper de vil klekke iløpet av 5-7 dager.
 8. Reptiltråden

  Som nevnt før her så skal helst greske (europeiske) landskilpadder holdes utendørs. Men fordi Miljødirektoratet har gjort seg vanskelige her og sier at utendørshold av reptiler ikke er tillatt så må man søke om tillatelse til dem. Mattilsynet anbefaler å ha dem utendørs, forøvrig. Begge langskilpaddene på positivlisten er aktive dyr, og krever mye plass. Her har du to videoer om to av artene, dette er hva jeg kaller et godt skilpaddehold. Gresk landskilpadde: Rødfotet skogsskilpadde: Menneskeliggjøring av reptiler er et stort problem, da det er mange som skaffer seg slike dyr med hensikt å behandle de som kjæledyr. Reptiler er ikke kjæledyr, de er hobbydyr. Skjeggagamer liker forøvrig å sitte i høyden og "ha oversikt", men jeg foretrekker mye heller da ha et stort terrarium med muligheter for det. De er ikke nødvendigvis trelevende, men det har blitt dokumentert skjeggagamer som sitter i trær. Dette er ofte dominante hanner som følger med på domenet sitt. Omtrent aldri. Det går sikkert måneder mellom hver gang jeg håndterer dyrene for å bare håndtere dem. Håndtering er ikke viktig for meg når det gjelder reptilene mine, men jeg liker å holde de vandt med håndtering for å sikre bedre dyrevelferd. Det er kjipt å ha en slange som er livredd for hender, for det gjør medisinske undersøkelser og behandlinger en mye mer stressende affære. Her finner du (blant annet) forventet levealder på alle dyrene på positivlisten: http://herpetologisk.org/2017/07/27/hvilket-reptil-skal-jeg-velge/
 9. Reptiltråden

  Skilpadder generelt bør bo flere sammen. Ellers er det ingen reptiler (på positivlista ihvertfall) som trenger en kompis. Snarere tvert imot. Stort sett så klarer man å holde riktig temperatur i terrariet med varmematte tilkoblet termostat og/eller varmelampe. Kommer an på om man har slange eller øgle. Siden jeg har så mange dyr så har jeg bare gjort om et soverom til dyrerom hvor hele rommet varmes opp til 26 grader. Dyrene som krever en hotspot har da en liten varmematte slik at de får gradienten av temperatur i terrariet.
 10. Sonens store Reisetråd!

  Hvor innafor fornuften er det å planlegge ny tur til USA knapt noen dager etter man nettopp har kommet hjem fra USA? USA høsten 2018, let's make it happen! Seriøst bitt av USA-basillen *ler*
 11. Reptiltråden

  Flere slanger i samme terrarium er ikke å anbefale, da slanger flest ikke er sosiale. Eneste beviset man har så langt for noe som helst form forsosialliv hos slanger har blitt observert hos amerikanske klapperslanger, men ikke hos pyton- eller boaarter. NHF har forøvrig skrevet en artikkel om emnet som er verdt å titte på. http://herpetologisk.org/2017/12/03/flere-slanger-i-samme-terrarium/
 12. Reptiltråden

  Jeg forstår godt at det å ha dyr i plastbokser ikke nødvendigvis ser så positivt ut. I USA har de en stor kultur av å putte "alt i boks", mens i Europa så er det mer vanlig å ha bakkelevende slanger i boks, og trelevende i terrarier. Jeg tar det enda et steg lengre og mener at AKTIVE slanger, uansett om de er trelevende eller bakkelevende, bør få et større terrarium å boltre seg på enn å bo i en boks. Kornsnoker mener jeg er aktive slanger som bør ha mer boltringsplass enn f.eks en passiv kongepyton. (unntak er juveniler - de tåler helt fint å bo i en boks, da de er så små, og det er rett og slett både økonomisk og praktisk sett best å bruke bokser i ung alder) En kongepyton er sjelden aktiv, og dersom de er det så er det ofte stress som ligger bak. En kongepyton er lykkeligst dersom den har et lite område, en hule av en slags form, å trykke kroppen inn i for å gjemme seg. Det kan se trangt ut, men det er perfekt for kongepyton. En romslig hule gir ikke samme trygghetsfølelsen. En boks kan forøvrig dekoreres også. Da jeg hadde kornsnoker så hadde jeg dem i de største bedroller-boksene som finnes, og dekorerte med falske planter oppi der. Skulle jeg hatt snoker den i dag i dag så ville de heller fått et 120cm langt terra å boltre seg på istedet. (dersom de er fullvoksne, vel å merke)
 13. Reptiltråden

  Ja, det er helt sykt hvor stor fargeforskjell det her. For å vise det side om side så tok jeg nettopp et bilde med den andre normale hunnen jeg har, Cleo. Cleo og Zera er mer eller mindre helt like i fargen ellers, men nå ser du forskjellen. Et bilde uten blitz, og et med:
 14. Reptiltråden

  Hehe, ja. Jeg tror det nesten kan sammenliknes med at vi skulle presset ut en litt myk vannmelon... Eggene er runde og avlange, og føles myke ut. Litt sånn som lær. Ganske artig konsistens igrunn. Jeg har aldri målt lengden på eggene, men.. hm. rundt 10 cm lange? to ganger lengden av et vanlig hønseegg, sånn ca?
 15. Reptiltråden

  Vanskelig å si slik det er nå. I fjor hadde jeg ingen problemer, og valgte samtidig å vente noen måneder etter legalisering med å selge dem. Jeg ønsket ikke horden av mennesker som nå skulle anskaffe sitt første reptil og hadde tusen spørsmål hver. Jeg hadde nok av det allerede, hehe.. jeg vil tro utover sommeren så vil markedet bli ganske mettet, da jeg vet det er flere som venter mange kull i år, særlig her på Østlandet. Men det er ikke noe problem for meg å ha ungene lengre heldigvis. Hvis det hadde vært det så ville jeg nok ikke avlet.
 16. Reptiltråden

  Hurra! Manjano har lagt egg mens vi var på jobb i dag. 6, kanskje 7 stykk!
 17. Hva er drømmehuset ditt?

  Vi har faktisk vært på tanken. 😂👌🏻 Men da blir det ikke hus med hjul isåfall. 😜
 18. Hva er drømmehuset ditt?

  Tiny house! Jeg bor nå i en stor enebolig med stor terrasse, og jeg er drittlei hagearbeid, maling, pusse opp, mur som sprekker opp, dårlig håndverkerjobb gjort av tidligere huseier som gir meg store problemer nå, og holde ting generelt vedlike... Et lite tinyhouse passer meg helt perfekt. https://www.huffingtonpost.com/2015/02/25/tiny-house-giant-journey-photos_n_6746974.html
 19. Noen her med skilpadde som kan gi meg råd og tips?

  Skilpadder er ikke mitt ekspertisefelt, men hva jeg forøvrig vet er at trekjøl skal ha 800 + liter kar. Helst 1000. De er svært aktive, og bør ikke gå i små kar. Du trenger kraftig filtersystem da skilpadder driter og møkker ned vannet hurtigt, en landdel hvor de kan grave og varme seg under UV lys og solspot. De aller aller fleste som skaffer seg skilpadde forventer noe annet, blir skuffet og dyra ender opp som kasteball. Derfor, unngå impulskjøp som pesten og vær helt innafor med tanken om at skilpadde er antageligvis ikke så gøy som folk flest ser for seg det er. jeg anbefaler sterkt å ta kontakt med Espen hos landskilpadde.no , han er Norges ekspert på skilpadder, og har i skrivende stund flere trekjøl som trenger nye hjem. (Han driver omplassering) Han selger ikke til hvem som helst, og vil finne ut fort om du er dedikert og klar for skilpaddehold.
 20. Reptiltråden

  Frøken nummer to, Zera, som har begynt å utvikle eggfollikler, tenkte å vise hvor visuelt synlig dette faktisk er hos kongepyton! Bilde med hvit bakgrunn er tatt for flere år siden når hun var rundt 1200 gram, bildet på teppet er tatt et par dager siden. På teppebildet ser dere at hun er en mye lysere farge, dette kalles "glow" på reptilspråket. Kongepytoner vil faktisk "gløde" i fargen når de utvikler egg! Hun vil fremdeles fortsette å parre i denne fasen, frem til hun får eggløsning.. som jeg også håper jeg får tatt bilde av, for det er om mulig enda mer moro hvor synlig dèt er.
 21. Reptiltråden

  Næh, alle er ikke visuelt lett å skille mellom hverandre. Da vil jeg tippe det er rundt 3500 kanskje. Vanskelig å si. Men ja, morpheindutrien hos enkelte reptilarter er ganske insane. Jeg har vært på feltherpetologitur med Norsk Herpetologisk Forening denne helgen på Vestlandet, og kom hjem til stutgravid Manjano. Det ser ut til at vi kan forvente egg iløpet av et par ukers tid allikevel. En liten tid før kongepyton legger egg så legger de seg på ryggen for å ligge mer komfortabelt, et ganske sikkert tegn på graviditet samtidig som at hua slutter å spise mens hun allikevel vokser og eser ut. Kunne kjenne et sted mellom 7-8 egg på henne, så det blir spennende! Samtidig så kjenner jeg rundt 7 follikler hos ei normal hue også, så ikke umulig det blir to kull i år. 😁 Herlig!
 22. Reptiltråden

  Jeg liker begge deler! Jeg syns ikke at alle morpher er mer spennende enn normale, det er mange morpher jeg ikke har så mye til overs for. Men morpheavl er veldig artig, og jeg er fascinert av de store variasjonene som kan forekomme hos en enkelt art. Det finnes jo rundt 5000 mutasjoner hos kongepyton alene, og det er jo helt sinnsykt! Men, når det gjelder for eksempel tigerpyton og de aller fleste snoker, så foretrekker jeg absolutt viltfarget mest. Viltfargete kornsnoker er utrolig vakre, mens disse blasse, mønsterløse morphegreiene er jeg ikke så fan av.
 23. Forhindre hoggormbitt

  Dessverre, lokaliteter med mye hoggorm er beskyttet blant feltherpetologer, da 1) vi ønsker ikke at stedene skal bli overtrafikkert av folk som forstyrrer slangene, samt 2) det finnes altfor mange onde mennesker der ute som bevisst går til hoggormsteder og hakker de ihjel med spadene sine. Så det å røpe overvintringssteder på et åpent forum er som å signere dødskontrakten til kjente og kjære hoggormpopulasjoner. Slik jeg ser det, så er det egentlig bare å anta at det er hoggorm de fleste steder i skogene rundt Oslo. Spesielt steder med mye sol.
 24. Forhindre hoggormbitt

  Jeg er jo en av de få hundeeierne som også syns hoggormen er fantastisk vakker og tilbringer tid ute i skog og mark for å målrettet finne dem. Det finnes områder som er populære turstier rundt Oslo som også er fulle av hoggorm, og det er mye folk som går med bikkja i de samme områdene. Så mitt tips til deg - ser du en og annen person som går å titter mye nede i lyngen mens de lister seg rundt på tå og åpenbart leter etter noe, så bør du ha bikkja i strammere bånd. Særlig nå (ja, selv når det ligger snø på bakken) og utover våren er hoggormen mye samlet i klynger og holder seg i nærheten av overvintringsstedene for å unngå nattfrosten. Utover sommeren vil de spre seg mer utover et større område og er derfor mindre "konsentrert."
 25. Reptiltråden

  Kongepyton extravangza! Først ute, noen av ungene jeg klekket frem. Noen er normalfarget, mens de kremete grå er mojave. Jeg har beholdt to stykk fra dette kullet, en normal og en mojave. Ei godt voksen yellow belly dame jeg har hatt en del år, hadde håpet på kull på henne i år, men ser kanskje ut til at det ikke skjer noe der i år. :/ Og tre små frø jeg kjøpte i september fra en norsk oppdretter, veldig fornøyd med denne gjengen! En flott liten piebald gutt, født sommer 2017 En pastel gutt, født sommer 2017 Og ei lita beskjeden butter/lesser frøken, født sommer 2016 Dette var litt av gjengen min.
×