Gå til innhold
Hundesonen.no

OlavEmil

Medlemmer
  • Innholdsteller

    613
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Alt skrevet av OlavEmil

  1. 8 år seinare... ? Men ja, det blir vel sagt at ein ikkje skal gje varmebehandla bein frå dei tre F-ane. Men her var det altså presisert rå bein.
  2. Berre innom ein tur og ser at det framleis er kjente namn som går att i AN-tråden. Får vel ut ein tur med Laffen og Lupus (nr. 2) før leggjetid.
  3. Er det det som er nemneverdig mobil? Kva skal eg seie då, som ikkje fekk meg nemneverdig mobil før i februar i år? Og den er vel heller ikkje min, strengt talt, men jobben sin... Og til tråden: Eg har i min enkle lille verden gått ut frå at det alltid har vore forbudt å bruke mobiltelefon på skulen, i det aller minste på barne- og ungdomsskulen. Kan ikkje forstå kvifor det ikkje skulle vere slik?
  4. OlavEmil

    Politikk

    Heilt einig! Det er fordumming og tabloidisering av politikken, og gagnar ingen.
  5. Om du ikkje er så oppteken av kilometer og alder, får du dei heilt ned i 100 000. Dei var sterkt vurdert då vi kjøpte bil i fjor, men då onkelen vår skulle selje ein 2005 Toyota Corolla Verso til 70 000,-, måtte vi nesten slå til. Døme på rimeleg XC70: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=44221045
  6. Hadde eg hatt 250 000,- å kjøpe bil for, ville eg utan tvil kjøpt meg ein Volvo XC70. Dei hukar vel av alle dine krav med god margin, såvidt eg kan sjå. Eit heilt tilfeldig døme frå finn nett no: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=44341509
  7. OlavEmil

    Valg 2013

    Du mister jo heile poenget med mitt innlegg. Når det gjeld representantfordelinga frå dei ulike fylka, er det òg ein del av det demokratiske med det norske valsystemet. Det sikrar at ein stemme i Finnmark òg gjeld, sjølv om du ikkje stemmer det same som fleirtalet i fylket. Skulle Finnmark kun få sende forholdsmessig mange representantar etter innbyggjartal, ville det neppe blitt mykje meir enn ein representant derifrå (eg har ikkje innbyggjartalet i Finnmark i hovudet). Då kjem vi borti same problemet att, det eine partiet som får flest stemmer får denne representanten, medan dei som stemmer på andre parti har kasta vekk stemmen sin. Får t.d. AP 30% og dei andre sju 10% kvar, blir 70% av stemmene utan verdi. Ein kan sjølvsagt sluke overskriftene i VG og meine at dette er eit demokratisk problem, men det er det ikkje. Dette systemet er det vel òg 100% einigheit om i Stortinget (kanskje med unntak av FrP dei dagane VG skriv om dette).
  8. OlavEmil

    Valg 2013

    Ja, demokrati. Det er ingen som har fått fleirtal. Vi har 8 parti som er blitt valgt inn på Stortinget, med ulik tyngde. No er det desse 8 som skal bruke tyngden dei har blitt tildelt av folket gjennom eit demokratisk val til å forhandle seg fram til ei regjering, som så skal fremje forslag til Stortinget, der alle dei 8 partia igjen får bruke sin tildelte tyngde til å påverke desse sakene. Dette er jo definisjonen på eit demokrati. Det er meir betenkeleg med såkalla "demokrati" der ein part må ha over 50% oppslutning for å kunne styre, slik det er i mange andre land, til dømes Tyskland der dette er høgaktuelt nett no. Her blir dei (i verste fall) 49,9 prosenta som stemte imot totalt overkøyrd i 4 år, utan nokon som helst moglegheit til å påverke. Er det eit betre alternativ?
  9. OlavEmil

    Valg 2013

    Må gjerne halde liv i tråden for min del. Det er jo no den verkelege spenninga byrjar. Dessutan er den dei 207 vekene MELLOM vala som betyr mest, ikkje den eine valveka...
  10. Alle kan, du må berre gjere det. Køyre bil er lett .
  11. Skal særemnet leverast inn, eller kun brukast under munnleg eksamen? Då eg tok dette i 2006 (?) var det det siste som gjaldt. Då vart det fokusert ekstremt lite på særemnet, og mykje meir på generelt norskpensum, noko eg ikkje hadde peiling på i det heile. Klarte likevel å ro i land ein 4, kun ved å vere flink til å snakke for meg og hale svara ut av spørsmålsstillar. Eg visste ikkje eingong forskjell på Ibsen og Bjørnson . Moralen er: Gå hardt ut frå start, les sensor og aldri gje deg. Om du ikkje veit svaret, ikkje sei det, men dra på det og skuld på jernteppe, og nytt deg maksimalt av all hjelp du får undervegs . Lukke til!
  12. Øvst på bt.no nett no. Turkompisen: http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Turkompisen-2966095.html#.UjWGshM4WUk Gjeteren: http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Gjeteren-2966285.html#.UjWGvxM4WUk Ladyen: http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Ladyen-2966150.html#.UjWGzhM4WUk Premiehunden: http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Premiehunden-2966040.html#.UjWG3hM4WUk
  13. Du sa ingenting om at kva då er fordi det er FK? Eg forstår ikkje. Uansett kom du med den same flåsete kommentaren som stadig kjem når det er snakk om Fk-for. I denne tråden er det meir spesifikt snakk om Appetittfor (derav trådnamnet). Dette er altså eit premiumfor på lik linje med Royal og andre "sonengodkjende" for. Eg må difor berre gå ut frå at du, som mange andre, sausar saman Labb og Appetitt når du no skriv om desse "mange typane" tørrfor som ikkje er bra for hunden. Samanlikninga som Ulla tok opp på side 1 med Pro Plan og Friskies var god. Eg får svare for Laffen: - Han har kraftig og god pels - Han er i perfekt hald med fri tilgang til for (altså verken for tjukk eller tynn) - Han er fast og fin i fisken (om vi byttar ut ordet "fisk" med eit anna, litt brunare ord) - Han et maten utan noko dilldall - Han er generelt ein sunn, frisk og glad hund Kva får deg til å tru at hunden din ikkje drikk i nærleiken av nok når han får tørrfor? Om han har tilgang til friskt og reint vatn, og ikkje drikk, då HAR han drukke nok. Det er jo openbart. --- Jammen bra eg ikkje nemnte noko om overhysteri...
  14. Typisk kommentar med ein gong det er snakk om FK-for. Tåpeleg samanlikning.
  15. No har vi rettnok stor hund, men vi nyttar oss av slike tilbod rett som det er (er vel sjeldan vi kjøper hundemat til fullpris). Om noko av foret harsknar, er det jo berre å plukke ut klumpane. Dei resterande 95% er jo heilt fine.
  16. Det er eitt av dei beste klippa eg har sett på lenge :lol: . Kanskje eg rett og slett burde sjå dette programmet .
  17. Laffen et Appetitt, og har stort sett gjort det sidan han var liten. Oppdrettarane brukte òg Appetitt på sine hundar, og vann utstillingar i hytt og pine. Laffen funkar akkurat like fint anten han går på Appetitt eller anna for (kjøper inn det som passar etterkvart som det er tomt). Sjølv synst eg ein del folk er overhysteriske når det kjem til hundemat, men det ville eg sjølvsagt aldri finne på å seie høgt på eit offentleg hundeforum...
  18. Ser ingen grunn til å gje dei to veker eingong, desse hundane bør avlivast så snart som råd.
  19. OlavEmil

    Valg 2013

    Bra. Dette var fullstendig skivebom av Siv Jensen, men det er jo slikt som sel godt hos FrParar. På den andre sida burde folk halde seg for gode til å byrje å plukke på kleda til Siv Jensen òg. Det blir berre patetisk.
  20. OlavEmil

    Valg 2013

    Det var altfor mykje å håpe på å få behalde ein raudgrøn regjering, men vi må jo vere sjeleglade for at ikkje Høgre og FrP fekk fleirtal åleine. Då kunne stygge ting skjedd. Den neste veka blir veldig spennande. Usikker på kva som eigentleg er å foretrekkje, ei mindretalsregjering der Høgre eller Høgre og FrP kan shoppe støtte hos Ap i (anti)miljøpolitikken og KrF og V i resten, eller ei fleirtalsregjering der V eller KrF (tvilar på at dei tek med begge når dei ikkje må) fungerar som miljøvoktarar. Håpar uansett du får rett i din optimisme, Marjan. Eg har vel vore inne på tanken sjølv, og fallhøgda er enorm, særleg for FrP, som ikkje har moglegheit til å få gjennom dei sakene som har skaffa dei dei stemmene dei har (null bompengar, null innvandring, null utanlandsnødhjelp, lågare alkohol- og drivstoffavgift, ubegrensa vegbyggjing, paradis på gamleheimar osv osv).
  21. Får ikkje heilt alternativa til å stemme. Han kan fint bæsje i ope landskap, men det bør helst vere langt vekke frå stiar og vegar. Om vinteren kan eg godt sleppe han frå fortauet. Då forsvinn han laaaaaaaaaaaaaangt inn i skauen, er vekke i eit minutt eller to, så kjem han stormande attende .
×
×
  • Opprett ny...