Gå til innhold
Hundesonen.no

klinkekula

Medlemmer
  • Innholdsteller

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av klinkekula

  1. Skal søndag, med to whippeter. Sammen med ca 73 andre whippeter ?
  2. Men nå heter annenhver hannhund Armani ? Men enig! Det var flust med Gizmo, og holdt jaggumeg på å kalle Dennis Gizmo selv ?
  3. Fin kombo! Jeg har også Pomeranian og Whippet sammen ?
  4. Jeg brukte Nr25 og 33 på valpene mine. La i litt ekstra kjøtt i noen av måltidene.
  5. Det er en stund siden jeg har vært innom dette forumet, så jeg kan vel liksågodt vise frem pelsunga ?? Dennis er en pomeranian på 8 år. Zelda (blåbrindle) er en whippet på 2 år. Tsunami (svartbrindle og mer hvitt) er en whippet på 1 år. Håper jeg fikk til å legge til bilder:
  6. Ønsker å kjøpe en Hurtta Polar vest i fargen rosa. Størrelse S. Pris kan diskuteres!
  7. Zelda titter også innom! Whippet på nå 4 mnd.
  8. Hei! Tenkte bare lufte noe for flere hundefolk med erfaring. Kanskje noen vet hva dette kan komme av? Vi skal til veterinær (spesialist på hunde- og kattesykdommer) neste uke, men jeg forbereder meg litt. Litt bakgrunn: Dennis er 6 år. Han er ikke en frisk hund fra før. Han har Alopeci X (Black skin disease), hatt blæresten (kalsiumoksalat), har en sjelden gang noen merkelige anfall som enten kommer av epilepsi eller muskelkramper av noe slag. De er milde, veldig sjeldne, og går fort over. Han har også iblant ymse smertesymptomer, som går over etter en 1-5 dager. Dette virker til å komme av muskelsmerter i rygg. CT av hode og rygg er tatt (egentlig hele kroppen), uten at det har vist noe feil. Greia er jo at han nå nylig måtte trekke alle de nedre fortennene. Han har ikke hatt veldig dårlige tenner frem til nå, men da vi reiste til veterinær for å fjerne en kul (som viste seg å være cyste fra inngrodd hår), så så de at han hadde mistet en fortann nede, og resten var veldig løse. De anbefalte å trekke de, noe som ble gjort. Få uker (2?) senere hadde han mistet en fortann over. Og nå i det siste så jeg at han hadde mistet enda en tann (de små jekslene?). Dette er veldig merkelig for meg, siden han har hatt lite tannsten, og aldri har hatt tannkjøttbetennelse. Jeg hører jo at pommen har dårlige tenner, men hvorfor skal han miste så mange tenner på så kort tid, uten at noe er galt i munnen? Er det noen som har opplevd noe lignende? En annen ting jeg lurer på er jo om det er vanlig med brune flekker i øynene til hunder? Jeg vet jeg har sett dette hos andre hunder, men jeg synes jo det har blitt mer av det hos Dennis det siste året. Han er også noe rød i øynene i ny og ne nå i sommerhalvåret, mens han er aktiv. Mulig han ikke får i seg nok vann? Legger ved et bilde av de brune flekkene jeg prater om Når det er sagt så er allmenntilstand helt normal. Han plages ikke av tenner eller øyne for den saks skyld. Min teori er at noe er galt med stoffskiftet (selvom han ikke har andre symptomer) eller at han rett og slett bare er blitt gammel hund i ung alder (pga sykdom?). Men jeg vil veldig gjerne høre erfaringer, hvis noen skulle ha noe
  9. Jeg har en pomme med denne sykdommen (fikk tilbake pels etter kastrering og har beholdt den siden). Veterinærer i Oslo har jeg erfaring av at kan mer om dette enn andre (Oslo dyreklinikk). Men det er mange veterinærer som har forskjellige meninger også, så man kan rett og slett ikke være sikker. Ang det at de dør tidlig erfarer jeg at ikke nødvendigvis er korrekt. Kjenner til flere hunder med BSD som er/ble over 10 år. Men det er mange med feilen som har andre helse plager i tillegg. Min har bl.a. Blærestein og muskelsmerter. Det er godt mulig en av tingene (eller begge) fulgte med BSD. Dessuten kan noen av hundene som ikke er sjekket for andre helseplager få diagnosen Alopeci X mens de f.eks kan ha cushings, uten at det blir behandlet. Litt rotete innlegg... Men bare spør om du lurer på noe!
  10. Bruker 50mm f1.4 og 70-200mm f2.8 mest, men fikk 35mm f2.0D til jul. Tror jeg vil bruke 35mm ganske mye fremover Min 150mm og 10-20mm ligger stort sett i skapet og blir svært sjelden brukt. Klarer ikke kvitte meg med de heller da
  11. Kliner til med en pomme jeg også Julebildefail: Untitled by klinkekula, on Flickr Resultatet: Untitled by klinkekula, on Flickr
  12. Har du 70-200mm? Da ville jeg gått for 35mm først, egentlig. Jeg er svært glad i min 50mm, men hvis jeg har arm til å bære velger jeg heller 70-200mm da den er skarpere. Eller så kan du teste ut 18-55'en. Hvilken brennvidde liker du best? Test ut 35 og 50mm. Beveg deg rundt, se hvor langt unna du må motivet for å få bildet du ønsker. Er du mer komfortabel ett sted enn et annet ville jeg valgt det først. (Evt omvendt, om du ønsker en utfordring )
  13. Pose og sekk, 35mm OG 50mm ;P Jeg vet jeg trenger 35mm til studiobruk. (Har ikke fullformat) Har 10-20mm fra Sigma, og bruker den SVÆRT sjelden. Kun om noen har spurt meg om å ta visningsbilder til hjem En sjelden gang har jeg brukt den på hund, men en må rimelig nærme for at det ikke skal være masse bakgrunn og lite hund.. Likevel et objektiv jeg ikke kommer til å kvitte meg med (Nå har jeg solgt 18-200mm, så har 10-20mm, 50mm og 70-200mm som tilgjenglige brennvidder. Kjipt å ikke ha mulighet til vidvinkel i det hele tatt.. (Vel, har bestilt meg 35mm F2 nå da, så det blir jo litt bedre)
  14. Det var nok et godt valg! Hvordan synes du den trådløse fungerer? Håper på å skaffe den samme, bare ikke trådløs. Hørte så mye negativt om trådløs Intuos4. Kanskje 5ern er bedre? Deilig å arbeide med tegnebrett!
  15. Handler nok om hvordan de er bygd, kvalitet på glass og at f2 funker på fullformat. Men om det er verdt de ekstra pengene aner jeg ikke...
  16. Hvis du ikke er så nøye på "korrekte" farger osv (er vel mest for print), og faktisk har råd til noe sånt, så kjør på ;P Jeg vet JEG ville prioritert f.eks. et fancy objektiv *drømme om å ha sånne penger*, hihi
  17. Jeg har Nikon D7000, og trenger noe nærmere normaloptikk enn min 50mm. D7000 er jo ikke fullformat. De jeg da ser på er Nikons 35mm F2.0 vs. Nikons 35mm F1.8 Nå har det seg slik at den førstnevnte koster rundt 2700,-, og den sistnevnte er betydelig billigere (rundt halvparten av prisen). ER det verdt det?? Skal forresten brukes på stativ med studiolys og bakgrunn. Blenderåpning har ikke så veldig mye å si, annet enn at jeg elsker diffuse bakgrunner. (bokeh<3) Stort sett portrett, helfigur av hunder. Har, som sagt, 50mm F1.4 hvis jeg ønsker å komme litt nærmere. Har også 70-200mm F2.8 hvis jeg vil ENDA nærmere (men jeg ønsker meg jo såklart 85mm ). Noen tanker?
  18. Prøvde Cintiq da jeg var i Japan. En fin sak, det, men jeg følte faktisk det ble for tungvint å drive med noe som helst annet enn vektorgrafikk og lignende på det. For designere er den nok TOPP, men jeg ville heller mye heller ha Intuos4 enn Cintiq, haha! (Jeg driver med foto og litt digital tegning) Liker vel å ha bedre grafikk, farger osv. på selve skjermen, og heller bruke pennen nede på fanget når jeg redigerer bilder. (Bruker Intuos3 nå) Samme med tegning forsåvidt, men der er ikke skjermen like viktig. Vet ikke hva du skal bruke det til, jeg? Hvis det er kun foto så anbefaler jeg deg å lese reviews fra folk som bruker det i den settingen, og gjøre opp en mening derfra Bare mine tanker!
  19. Noe godis i pakker, tenker jeg. Samme som de får hvert år.. Kajsa vil få microfleeceoverall og regnoverall, men de må hun nesten få før jul. Dennis fikk nettopp Back on Track nettdekken og BOT seng, så han er det vel ikkenoe synd på Kan hende jeg pakker inn en Hurttasele til de hver, hvis jeg får det i posten senere enn antatt. Ja, også trenger Kajsa strengt tatt en ny, mer robust, seng.. Kanskje jeg kjøper og pakker inn en slik til henne (... Men da må jo Dennis få noe også! Hmm... Finner vel på noe lurt )
  20. Jeg får ikke redigert hovedinnlegget mitt gitt... Men jeg er villig til å sette ned prisene litt, så det er bare å komme med bud!
  21. Ååå, så hyggelige kommentarer! Tusen takk! Ganzie: Forresten! På bildet som heter Sunbathing har jeg brukt reflektor for å gi mer lys på Dennis. Uten reflektor ville ikke ansiktet hans synes noe særlig...
  22. Viser frem noen bilder av mine herlige bjeffere <3 Dennis er pommen og Kajsa er schnauzeren Er nok Dennis som er fotomodellen, så han er det flest bilder av It's snowing!! by klinkekula, on Flickr *facepalm* by klinkekula, on Flickr Catching sunlight by klinkekula, on Flickr Sunbathing by klinkekula, on Flickr Hot weather by klinkekula, on Flickr Peekaboo! by klinkekula, on Flickr Kajsa by klinkekula, on Flickr Hoverpom! by klinkekula, on Flickr
  23. Another one!? by klinkekula, on Flickr Ikke helt nytt, men likevel et av de nyeste...
  24. Ville bli forsker, veterinær eller paleontolog... Studerte kunst og design, og foto... Er enda ikke blitt noe da jeg er syk, og har ikke fullført noen studier..
×
×
  • Opprett ny...