Sprettballen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,862
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sprettballen

 1. Ojsann...der ble jeg faktisk overraska. En skulle ikke tro det var samme hund altså!
 2. Vendepunktet for meg er når jeg kan stå opp om morgenen, gå på badet og stelle meg FØR jeg går ut med hunden xD Da begynner den å bli ganske så husren og flink til å holde seg. Sånn i stedet for å kaste seg ut av senga og løpe ut som det første du gjør om morgenen.
 3. Det varierer. Min eldste var vel så og si husren ved 6 mnd. alder hvert fall(husker ikke eksakt, det går liksom seg til av seg selv), men det hendte hun hadde et uhell om hun var lenge alene hjemme etter dette også(nå har vi dog begynt å gå en 20 min tur med henne før hun skal være alene, så hun får tømt seg skikkelig, og da har det ikke vært noen uhell). Etter hun passerte 14-15 mnd. har det ikke vært noe. Schäferen jeg hadde var godt over året før jeg kunne si hun var husren(hun kunne da altså tisse inne mens vi var der fordi det plutselig ble krise), men hun gikk på kortison fast fra hun var 6 mnd. så det gav oss et veldig tilbakefall i treningen.
 4. Ikke nødvendigvis. Du kan jo lære de at når det kommer hunder, så skal de sitte pent og ta kontakt med deg, selv om de kan passere fint. Jeg tror hvert fall det ville gjort det mye enklere enn å måtte fokusere på å gjøre det samme med to stk. samtidig. I tillegg vil jo hver for seg være enklere for hundene å faktisk få til å fokusere på deg, fordi en sterk forstyrrelse er ute av bildet. Når hundene hver for seg er har fin flyt på det, vil det være enklere for de å gjøre det samme når de er sammen, fordi en godt innlært atferd koster mindre for hunden å utføre.
 5. Nei, skjønner jo det. Jeg mente bare det ville være lettere å få til passering sammen, om de har lært litt lydighet i forhold til passering hver for seg(selv om de da passerer fint). Av den enkle grunn at det er lettere å drive med innlæring med en og en hund enn to samtidig.
 6. Jo skjønner det altså. Men når du går med dem hver for seg, trener du passering da, eller bare går du rett forbi? Jeg tenker at om du lager en vane for hundene at "sånn skal vi gjøre når det kommer hunder" hver for seg først, så er det enklere å få det til når de er to etterpå.
 7. Jeg ville nok jobbet en del med lydighet ift. passering hver for seg først. Jobb inn kontakt, eller en god sittkommando når det kommer andre hunder. Belønn for å være rolig, se rolig på den kommende hunden og å ta kontakt med deg. Når dette er godt innarbeidet på begge to, ville jeg tatt med begge og kjørt samme regimet med begge. Belønne begge for å være rolige og å ha fokus på deg. Prøv å unngå å stramme inn båndet, ha slakt bånd om mulig(men ikke sånn at de kan bykse bort til den andre hunden i passeringen). Og så ville jeg ikke latt de hilse på noen hunder i bånd. Hvert fall ikke før de kan oppføre seg når de er sammen.
 8. Jeg har vært flink! Syklet 45 min intensiv økt i går, og var på 30 min core-trening i dag(seriøst...musklene mine holdt på å dø på seg...). Hadde etpar sjokoladebiter før trening i dag, siden jeg glemte å spise(ups). Det er jo egentlig ikke lov, siden det er torsdag, men jeg har ikke rørt noe ellers i uka, så jeg lot det gå. Huske å spise neste gang.
 9. Virker som du har det meste under kontroll og godt planlagt Lykke til med valp!
 10. Det er vel det som er greia. Bilburene høres passelig store ut som bilbur, men som oppbevaringsplass over lengre tid flere dager i uken så synes jeg det høres ganske smått og stusselig ut...
 11. For å være ærlig, så tror jeg nok hundene ville foretrukket å være hjemme og løse med plass til å bytte stilling og underlag heller enn å ligge i bilen nesten en hel arbeidsdag egentlig. Så om de er rolige og synes det er greit å være hjemme, så hadde jeg latt de være hjemme tror jeg.
 12. Jeg måtte spørre i en whippetgruppe om hva slags erfaringer de hadde med renslighetstrening og markering inne på whippet, og der var det hvert fall svært få som hadde opplevd det(stort sett hos andre/løpetid i hus etc.) som et problem, så jeg lurer litt på hvor du har den påstanden fra igrunnen.
 13. Jeg har aldri hørt at det er et problem på whippet faktisk. Nå ble jeg litt overrasket? Det kan vel ha noe med at de ofte er litt overhormonelle kanskje. Min whippettispe kan finne på å markere inne hos andre. Hun har gjort det et par ganger til nå, men hun gjør det aldri hjemme her eller hos foreldrene mine. Det blir med den ene gangen da, antagelig fordi jeg ender opp med å passe veldig på om hun allerede har gjort det en gang.
 14. Takk! Ble veldig fornøyd selv, om jeg får si det
 15. For fire dager siden hentet jeg denne lille nydelige saken. Jeg har ikke hatt valp før, bare voksne hunder. Men på tross av mye forberedelse i forkant av valpekjøpet, kunne ingen bok eller artikkel gi et skikkelig inntrykk av hvordan det faktisk er å ha valp. Rart hvor mye "verre" alt blir når man ikke får så mye søvn. Heldigvis ser det ut til å gå bedre nå. Jeg er mer vant til rutinene som kreves, ser når hun må på do, har blitt flinkere til å roe henne ned og avlede den verste bitingen. Hun og tispa jeg har fra før går også godt overens nå Legger ved noen bilder av vidunderet:)
 16. Enig. De gangene jeg har henta valp og hatt i kabinen så er det ingen som har målt verken bag i cm eller tatt vekta på valp+ bag. Tror de tar det litt på øyemål. Min reisebag er noen cm for stor etter kravene, men den går fint under setet foran, så det har aldri blitt sjekka.
 17. Jeg kjøpte min reisebag på nettdyret.no til 200,- eller noe sånt
 18. Kameraet har vært med på tur igjen I dag fikk Blitz teste ferdighetene sine på is. Det var litt skummelt i starten, glatt og kaldt, men hun ble tøffere etter hvert og da var det bare kult! Spesielt å bære på og spise isbiter. Pene Chico
 19. Det første som datt ned i hodet mitt var labrador igrunnen
 20. Men siden TS bare har en hund er det sannsynligvis ikke et stort problem, da jeg ikke regner med hun har planer om å gå i fra den? Bur til en golden retriever blir ganske stort å drasse på om du skal ha stålbur hvert fall. Vi har det nest største nettingburet, og det flytter jeg ikke på mer enn høyst nødvendig
 21. Det er sant, men ville venta med å kjøpe til hunden er litt eldre, eller til man evt. har brukt for det, sånn at man finner et som er passe stort. Og så ville jeg kjøpt tøybur til det formålet, lettere å pakke med seg og ta med da. Selv bruker jeg bur i bilen da, som pausestasjon når vi trener lydighet.
 22. Jeg vet ikke om jeg er helt enig med deg. Jeg har nå en hund som hata bur som valp. Ikke snakk om at jeg greide å vende henne til bur. Brukte alle triksene i boka, men hun nekta. Så jeg gav opp. Likevel går det nå helt fint å ha henne i bur på utstilling. Hun var også i bur noen timer på julafta når vi spiste julemiddag og dessert pluss når vi spiste kaker senere på kvelden. Ikke noe syt eller bråk da heller. Så jeg tror faktisk at de fleste hunder aksepterer å ligge i bur når de må, selv om de ikke er tilvendt det som valper.
 23. Måtte selvfølgelig inn å kikke...Så nå ble det godbiter og tygg og leker i lange baner *ler*
 24. Ikke kjøp en dyr hundeseng hvert fall. Det er ikke utenkelig at den både blir spist på og tisset i. Ville kjøpt en biabed-kopi på biltema og bare hatt en wetbed(teppe) oppi. Senga er imitert skinn, så den er lett å rengjøre og teppet kan vaskes enkelt i maskinen hvis valpen tisser på det. På Europris og noen dagligvarebutikker har de sånne helt simple H-seler som er veldig regulerbare til en 100-lapp, de har også enkle halsbånd. Ellers ville jeg hatt et litt langt kobbel(etpar meter), så valpen har litt tumlemuligheter når du går tur. Da kan du også forhåpentligvis motvirke trekking i båndet inntil du begynner å trene spesifikt på å gå pent i bånd. Noen gode godbiter til innkallingstrening er fint. F.eks. Dr.Clauders har en del godbiter som er tørka kjøtt. Ellers ville jeg kjøpt tissepads(fås på apoteket, slike kladder man kan ha i senga) for å bruke under teppet i bilburet eller andre steder du vil beskytte for urin. Hvis valpen ikke spiser på det, kan du også ha det tilgjengelig på gulvet slik at valpen kanskje heller tisser der enn på teppet ditt om du ikke skulle være kjapp nok ut med den. Kompostgrinder som du får kjøpt på biltema billig kan være fint, hvis du har noe du vil stenge valpen ute fra(ledninger, hyller etc). Genial å bruke som sikring når hunden skal være alene for at den ikke skal få tilgang til ting å ødelegge. Jeg ville også venta litt med å kjøpe skikkelig bilbur til du har en ide om hvor stor valpen blir. De er dyre i innkjøp, utrolig kjedelig om du kjøper for lite bur. Ville også kjøpt inn en Kong eller to, så du har noe du kan putte mat/våtfôr etc. inni og legge i fryseren for aktivisering og dempe kløe i tenner etc. Red: la til noe
 25. Har du vært hos veterinær og fått han utredet? Hvis du har hatt noen omganger med soppinfeksjon i ørene, kløe på potene og rød hud, så er ikke allergi en helt urimelig tanke. Jeg ville lagt fram symptomene for veterinær og hørt hva de tror. Klør han andre steder på kroppen? Hva hunden evt. reagerer på av proteinkilder er vanskelig å svare på, det er veldig individuelt. Min allergihund tålte lam best, men det er det ikke alle som gjør. Du må da evt. kjøre en eliminasjonsdiett(8 uker pr. proteinkilde). Jeg ville anbefalt å bruke fiskeolje i tillegg. Jeg merker at min hund ikke fikk i seg nok omega 3 av å gå V&H nr. 25 og tørrfôr med fisk i. Hun ble bedre både med kløe og røyting når hun begynte å få fiskeolje. Du kan jo evt. vaske barten på hunden din, den ene gangen til dagen den får olje? Evt. kan du jo kjøpe hele ørreter som selges frosne på butikken og gi. Evt. høre med veterinæren om det finnes kapsler som er små nok, evt. tyggetabletter eller noe den kan få i stedet for fiskeolje(vet ikke helt hva som finnes på markedet).