Gå til innhold
Hundesonen.no

Sprettballen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,964
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

Alt skrevet av Sprettballen

 1. Valpegjengen 2018

  Joda, men jeg synes kanskje selve valpetiden har gått ganske fort denne gangen, altså når de er helt små. Unghundtiden varer jo desto lenger Synes dog det er litt sykt å tenke på at hun snart kanskje får sin første løpetid Litt uvant i og med at whipsene var 12 og 15 måneder før de fikk sin første. På en måte føles det litt som jeg nettopp fikk henne, på den andre siden føles det også som om hun alltid har vært her. Det jeg gleder meg mest til, er at hun blir eldre slik at flokken blir litt mer harmonisk. Vi har mye unge hunder, og nå har endelig de to yngste begynt å bli litt mer voksne, så nå mangler bare minstemann.
 2. Kastrering av hannhund

  Vi har en kastrert hannhund. Han var bråkebøtte før kastreringen, og er like bråkebøtte nå Har ikke hjulpet på lydnivået, for å si det sånn.
 3. Valpegjengen 2018

  På mandag ble 2018-valpen min 6 mnd.! Helt utrolig så fort tiden flyr, ikke for det, skal bli godt når valpedyret blir mer voksen Hun har i det siste funnet ut at de store ørene igrunne bare kan være til pynt av og til. Rett og slett fått et innfall av selektiv hørsel syndromet. Men hun er veldig pen da, så det veier opp litt!
 4. Farmina

  Oppdretter bruker det, og kjøpte en sekk etter at det jeg fikk med var tomt. Syntes det funka helt fint
 5. Lavt stoffskifte hos brukshund

  Helt ærlig? Se dere om etter en annen hund. Mtp. bruk trenger dere en frisk og aktiv hund som orker og tåler lange turer. En riesen er ikke akkurat noen liten hund, så om den plutselig ikke vil mer, er det ikke bare å ta den under armen heller liksom. Kanskje en pensjonert husky som ikke fungerer i spann eller noe sånt kunne vært noe i stedet?
 6. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  Takk! Helt enig
 7. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  For fire dager siden hentet jeg denne lille nydelige saken. Jeg har ikke hatt valp før, bare voksne hunder. Men på tross av mye forberedelse i forkant av valpekjøpet, kunne ingen bok eller artikkel gi et skikkelig inntrykk av hvordan det faktisk er å ha valp. Rart hvor mye "verre" alt blir når man ikke får så mye søvn. Heldigvis ser det ut til å gå bedre nå. Jeg er mer vant til rutinene som kreves, ser når hun må på do, har blitt flinkere til å roe henne ned og avlede den verste bitingen. Hun og tispa jeg har fra før går også godt overens nå Legger ved noen bilder av vidunderet:)
 8. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  I dag dro jeg og noen venninner ut for å ta litt bilder i flott høstvær. Man må jo nyte de fine fargene som er ute nå om dagen før de forsvinner igjen! Det ble såklart noen hund-og-eier-bilder også. Spesielt for min del, som 99% av tiden står bak kameraet selv I dag ble Cyan 6 mnd. gammel og har blitt en stor og fin jente! Spådommen fra flere var at hun kom til å bli en svær schäfer, heldigvis for meg ser det ut som det ikke stemmer og hun blir en ganske passe stor jente. Vekta viser nå ca. 22 kg. og den voldsomme veksten de første par månedene har bremset kraftig ned. Et forsøk på et oppstillingsbilde, med leke som lokkemiddel og en valp med fortsatt rimelig manglende impulskontroll Det ble sånn: Måtte jo bli litt bilder av whipsene også ^^ Og noen bonusbilder av crazy-borderen Skip
 9. Aussien Kendra

  Jeg har ikke opplevd dårlig mage enda hvert fall
 10. Uinteressert valp

  Med hunder som er vanskelige å motivere til trening, så er det viktig med enkle krav, lysbetont trening(mye ros) og å gjøre litt ut av belønningen. Synes hunden mat i utgangspunktet er litt kjedelig, kan du gjøre det kjekkere ved at du leker med maten. Kast godbitene langs gulvet slik at valpen må jakte på godbitene, belønn gjerne med flere godbiter etterhverandre. Ha godbitene i hånda og la valpen får jage etter de etc. Bruk gjerne godbiter av god kvalitet, som pølser, ost, karbonader, kylling etc. og hold øktene korte. Ikke trent rett etter mat, men tren når den er sulten. Når dere er ute på tur bør du også belønne alt hunden gjør som du synes er bra. Ta kontakt, komme innom når den er løs osv.
 11. Uinteressert valp

  Hvor lenge trener du da, og hva forventer du av valpen før du gir den belønning? En valp på 9 uker har ca. null konsentrasjon. To-tre repetisjoner med raske belønninger og mye engasjement og ros fra din side er nok før man tar en pause. Ang. lek, så ville jeg jobbet opp denne separat før jeg brukte den som belønning.
 12. Uinteressert valp

  Hva slags rase er det, og hvor lenge har dere hatt valpen? Som regel vil en liten valp reagere på høye, lyse lyder om man roper på den. Den har jo ikke lært noen ting enda, så det er ikke så rart at den ikke bryr seg så mye når den ikke vet hva noe betyr. Er den interessert i å leke eller godbiter?
 13. Aussien Kendra

  Så nydelig! Ang. bæsjespising, så har jeg bare latt min få holde på (her går det i hestebæsj). Så når hun stopper opp og spiser, så går jeg bare videre. Belønner når hun kommer etter. Det gjør at hun spiser mindre og mindre. Jeg prøvde i starten å stoppe henne, men da endte det bare med at hun kasta i seg mer før jeg rakk bort.
 14. Jeg tenker at her er jo oppdretters kunnskap om hund, språk og atferd viktig når det kommer til reserverthet. Jeg tenker da litt som jeg har fortalt om mine to schäfere. Nå er yngste fortsatt ung, men si at når hun blir voksen da, så hilser hun kanskje på folk som tar kontakt, men er ellers uinteressert. På samme måte som den forrige schäferen min. Det kan se helt likt ut for folk som ikke kjenner hundene, også for oss som kan litt mer om atferd. Da må jo oppdretter være ærlig med seg selv, for i mitt tilfelle så skyldes det at hunden er uinteressert fordi det ligger en usikkerhet i bunn, som hun har lært seg å håndtere på en fornuftig måte (hold deg unna det du synes er ekkelt, i stedet for å prøve å skremme bort), mens på den andre hunden handler det om at hun er trygg, men velger å bruke tiden på noe annet i stedet. Hund nr. 1 har en usikkerhet jeg mener er uegnet for avl, hund nr. 2 oppfører på en slik måte en kan vente seg av rasen. Det er to veldig forskjellige mentaliteter på hundene. Jeg har andre enden av skalaen også. To whippeter, den ene er kjempesosial og elsker alt og alle og er trygg. Nr. 2 har opplevd en del traumatiske hendelser i sitt unge liv som har satt dype spor i psyken hennes. Hun løper også bort for å hilse, men det er ikke glede, det er i usikkerhet. Hennes mestringsstrategi er å oppsøke det hun er redd for, for å dempe og vise at hun ikke er farlig, men setter seg i tillegg også i en situasjon der hun egentlig ikke er komfortabel. Hvis personen hun hilser på da gjør feil, så kan hun finne på å nappe, fordi hun ikke føler hun kommer seg unna. Begge to hopper nærmest opp i fanget på ukjente folk om du får sjansen, men det er veldig forskjellig hva som motiverer dem til å gjøre det. Den ene er sosial trygg, den andre er sosialt utrygg. Og her tenker jeg mange av problemene ligger. Man kan ikke kun se på den hunden man har her og nå, man må se hundens liv som en helhet. For selv om hunden finner gode mestringsstrategier på et problem som voksen, så vil den fortsatt gi videre disse utfordringene om den går i avl. Det er ingen garanti for at valpene lærer seg samme strategier for mestring. Det handler jo også mye om oppdragelse, hvor flink eier er til å tilrettelegge for hunden sin.
 15. Stemmer denne rasen?

  Denne valpen ville jeg ikke kjøpt. Det er definitivt ingen pomme, og er allerede større enn det en voksen pomme vil være. Hvor stor den blir er jo vanskelig å estimere når man ikke vet hva som er i foreldrene, er det blandinger kan den godt bli større enn foreldrene også. Jeg vil tippe mellom 5 og 10 kg. En annen ting å tenke på er at valpen er 4 mnd. Den beste tiden å sosialisere på er over, nå er fryktresponsen fult utviklet. Har oppdretter gjort en dårlig jobb med sosialisering/miljøtrening skaffer dere dere potensielt en god del trøbbel. Ønsker dere likevel hunden, så be om å få ta den med på tur alene når dere kommer opp. Se litt hvordan den reagerer om den treffer fremmede hunder eller folk på tur. Bjeffer den, virker redd eller ikke ønsker kontakt, så ville jeg reist hjem uten valp og heller sett meg etter en annen hund. Bedre å tape de pengene enn å måtte sitte med katta i sekken de neste årene.
 16. Ønsker en turhund, førstegangshund

  Jeg tror ikke det er så innmari lett det der med å forebygge så mye bjeffing jeg. Joda, du trenger ikke la hunden stå alene i hagen å få øve seg, men altså hunder som har lett for å varsle, vil du måtte tåle litt bjeffing hos er min erfaring. Vi har en DSG, og makan for ei bråkebikkje. Det er ikke bare i varsling, hadde det enda til vært så vel. Bjeffingen kommer til uttrykk i omtrent alle følelser og det er jammen ikke lett å få bort. Han bjeffer så mye at de tre andre hundene vi har, inkludert en valp av vokterrase 90% av tiden gir beng i bjeffingen hans, altså de gidder ikke slenge seg på en gang. Ser nesten ut som de sukker oppgitt Jeg har ingen erfaring med lapsk vallhund, men er ikke rasen hakket mer avlet for bruk enn de to andre lapphundrasene? Er det greit å skjære alle tre lapphundrasene over en kam? Det er jo ikke sikkert at lapsk er like løsmunna som svensk og finsk lapphund? Tenker jeg da.
 17. Marvin

  Så pen han er Veldig kjekt å lese at dekken går bedre også!
 18. Damir og Iraia - Dogo Canario

  Når rumpa vokser og framparten ikke henger helt med
 19. Det er vel det som er problemet med begrepet "reservert". For der du mener at din hun er "relativt reservert" ville jo jeg sagt at du har en hund som er noe usikker (menn, barn, overaktivt vokterinstinkt). Alle disse tingene er atferder som for meg sier at hunden ikke er helt trygg på mennesker. For som du sier, hun elsker jo kos og alt er bare velstand når hun først er blitt trygg. Da skyldes jo voktingen/tilbakeholdenheten/skvettingen at hun er usikker, ikke at hun er uninteressert som i min bok er å være reservert.
 20. Førerhund schizofreni

  Ja, ser nå av linken som ble delt ovenfor at dette er nytt i år. Det har ikke vært mulig å få servicehunder før. Men ja, dette gjelder uansett bare for fysisk funksjonsnedsettelse.
 21. Ja, det er jo noe igjen. Må vel være mulig å få til en grei hylleløsning av noe slag kanskje? Tenker jeg skal se litt på innredning til varebiler, sånn beregna på verktøy og sånt.
 22. Jeg tenker at en reservert hund, på en bra måte, er en hund som synes sosial kontakt er "helt greit", men at en hel del andre ting trumfer sosial kontakt med fremmede. Jeg kan ta valpen min som et eksempel. Hun har fra den dagen jeg fikk henne vært sosial med mennesker, men ikke overstrømmende sosial. Hun har gått bort for å hilse på folk, blitt kost med, klappet og klødd, men jeg ser at etterhvert som hun blir eldre, blir denne hilsingen kortere og kortere fra hennes side. Hun tar mindre kontakt med fremmede på eget initiativ, da det er mye for henne som nå er kjekkere enn å hilse på folk hun ikke kjenner. Jeg regner med at hun med alderen vil velge bort folk med mindre de ber om kontakt, og da hilse kort før hun fortsetter med sitt. Da tenker jeg hun er en tilgjengelig hund, men ikke videre sosial i den grad at alle mennesker er dritkult. I motsetning til kanskje en retriever, der den sosiale biten kan være en utfordring å jobbe rundt fordi folk er-så-gøy! Den andre schäferen min var ikke reservert på en god måte. Hun unngikk å hilse på folk fordi hun syntes de var litt ekle. Hun hilste kun på folk hun hadde truffet MANGE ganger, eller som var en del av familien. Det var ekstremt tydelig på henne, fordi fikk vi folk på besøk, så fikk de overstrømmende hilsing(et sted og en stiuasjon hun var helt trygg i). Når hun ble voksen og mer moden i hodet, gikk hun fra utagere(skremme bort) fremmede til å bare overse. Så klart var det deilig at hun ikke tok kontakt med folk, men likevel visste jeg at hun unngikk folk fordi hun egentlig syntes de var ekle. I motsetning til valpen jeg har nå, som er sosial men mister mer interesse for mennesker med alderen, fordi de tross alt ikke er SÅ spennende. Det er enkelt og greit andre ting som er mer forsterkende for henne. Første hunden er egentlig ikke det jeg vil kalle reservert, men både henne og den jeg har nå viser lignende trekk. Jeg vet bare at det er helt forskjellig motivasjon som ligger bak hos hundene.
 23. Førerhund schizofreni

  Det finnes vel ikke en terapihundutdannelse i Norge, i den retning du tenker på. Man har førerhunder for blinde, men ikke støttehunder/sosiale tjenestehunder for personer med psykiske utfordringer. Du kan selvfølgelig skaffe deg en hund, men det blir på lik linje som alle oss andre hundeeiere. Det fordrer jo at du er i stand til å ta vare på hunden i hverdagen. Den har også behov som må dekkes, selv om den er til hjelp for deg også.
 24. Ja, det er jo en ulempe. Men om man har utgang på sidene, så får man hvert fall brukt resten av rommet til ting
 25. Det så ut som en god løsning, likte den veldig godt Siden vi "bare" trenger fire bur, kan vi jo ha utgang i sideårene på alle
×