Sprettballen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,094
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Alt skrevet av Sprettballen

 1. Det med egenskaper og sånt i så små valper kan også endre seg. Det er mye du ikke ser, eller som kan endre seg fra den er 8 uker til den er voksen. Jeg ville hatt fokus på å velge en valp som virker tilgjengelig og sosial samt nysgjerrig. Ikke en som trekker seg unna etc. Ut over det er det lite man kan si om hvordan de blir når de kommer hjem eller hvordan de blir som voksne. Jeg valgte den roligste valpen i kullet når jeg skulle ha schäfer, men i og med at det er en veldig aktiv rase jeg valgte meg, ble det jo ikke akkurat noen rolig hund. Selv om oppdretter beskrev henne som en valp som tenkte seg litt mer om før hun kasta seg i noe osv. så ble hun en ekstremt impulsiv hund både som valp og voksen når jeg fikk henne hjem. De to siste valpene har jeg faktisk henta usett. Ikke noe jeg uten videre anbefaler å gjøre i utgangspunktet, men jeg har på ingen måte angret. Jeg vet jo at grunnlaget i valpene er veldig bra(trygge og stabile hunder) og at foreldrene og det jeg har truffet av annet avkom er veldig bra mentalt. Jeg har beskrevet til oppdretter hva jeg vil ha. Oppdretter har gitt en beskrivelse av hva hun forventer av kullet basert på foreldredyr og linjer, samt gitt en mer grundig personlighetsbeskrivelse av valpene fram til de skal leveres og jeg har, i samråd med oppdretter, tatt mitt valg på det grunnlaget. Jeg har foreløbig ikke angret på det Den voksne min er en super hund og valpen er frampå, tøff og selvstendig, samtidig som hun har knytta seg veldig til oss. Hun blir nok en veldig bra hund hun også.
 2. @Orca Har hatt suksess med Clomicalm vet jeg
 3. I dag var det høring i justiskomiteen på Stortinget om endring av hundeloven. Der NKK og Noah var representert for å tale hundenes sak. Hoved punktet var endring av raseforbudet, men det var også snakk at de ønsker en generell gjennomgang av hundeloven. Høringen kan sees her: http://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/Videoarkiv/Arkiv-TV-sendinger/?mbid=/2017/H264-full/Hoeringssal2/04/25/Hoeringssal2-20170425-135516.mp4&msid=2384&dateid=10004063 Begynner på 38:06
 4. Ja, gjør det Så kan vi evt. avtale en dag det passer for deg og mamma
 5. Jeg har både bur og bag. Buret står i Sokndal da, så det må hentes der. Det er brukt til schäfer, så ganske stort. Har flybag her i Sandnes som akkurat går under flysetet
 6. Det er sånt som må læres. Selv om de ikke har fått hilse i bånd før, så har de forventning til andre hunder likevel. De har bare ikke skjønt at når båndet er på er det ingen hilsing. Det er ikke noe automatikk i at de forstår det, siden de får leke når de er løse. Selv jobber jeg målrettet med dette fra valpebein av, så det ikke skal bli en utfordring. Det hjelper så klart lite å si det nå, men det er aldri for sent å begynne. Jobb inn en god kontakt, gjerne med en kontaktlyd og bruk kindereggmetoden. Få han i sitt og belønn han for å se på andre hunder uten å bjeffe. Bruk godbiter av god kvalitet for han, noe han liker veldig godt. Du har jo i tillegg en rase som er kjent for å bjeffe en del, så jeg ville trent passering på alt fra hunder, folk, barnevogner og alt mulig du kan komme på, bare for å helgradere. I tillegg til å få bedre kontakt med han på tur. Når vi treffer hunder løse, jobber jeg alltid med at hunden skal "spørre om lov" for å hilse. De må være hos meg til jeg sier det er grei, så får de fri-kommando og kan løpe og hilse. Min eldste har hatt litt for mye dårlige erfaringer med små hunder, og etter at hun angrep en, så innførte jeg dette. Og det er grunnen til at jeg fortsatt kan ha henne løs på tur, fordi jeg har kontroll nok til at hun ikke løper bort til små hunder om jeg ikke sier det er greit. Jeg gjør det samme med valpen, men pga. valp er valp, så bruker jeg langline i tillegg. Har en på 5 meter som gir meg kontroll nok, men som ikke er så tung at den er i veien om hun får løpe med den uten at jeg holder i enden.
 7. Ang. apport-trening så gjør jeg følgende: - Holder apporten i begge hender og klikker for at hunden biter over(hageslange er supert å begynne med!) - Trekker litt i mot når hunden biter, for å kjenne at den faktisk holder. Du skal ikke prøve å dra den ut av munnen på han, bare legge et lett press på. Når du kjenner han prøver å holde igjen, klikk og belønn. - Begynn å slippe opp på en av sidene før du klikker og belønner. - Slipp opp mer og mer gradvis, ta hendene av og på apporten. - Begynn gjerne med omvendt lokking(kan kreve litt trening, mange slipper apporten i starten når maten kommer til syne, bare vær tålmodig), for å øke tiden hunden holder, samtidig som man bekrefter at hunden gjør riktig. - Utvid tiden hunden må holde. Gjerne ved å ta på apporten, dra litt i mot, slipp opp, dytt på sidene etc. for å sikre at han holder skikkelig. Det blir også en slags lek for han, så treningen blir kjekkere. Denne øvelsen synes mange hunder er veldig tung, så lurt å holde seg på veldig korte økter(2-3 minutter) så han ikke blir lei. Har du en "vandrer" så krev at han skal sitte mens dere trener. Ikke tilby apporten før han sitter. Ang. konktakt i fri ved fot så vet jeg ikke helt hvordan du har lært det inn, men vi bruker grunnferdigheten "fokus under baklengs marsj"(står i blant annet lydighet i teori og praksis). Du går bakover og belønner hunden for å følge etter. Tenk belønningsplassering og belønn hunden ved ditt venstre kne eller der du vil ha han. Helt inntil. Bestem deg før økta om du vil fokusere på posisjon eller kontakt i starten. Senere når han blir god på dette kan du kreve begge deler Så er det bare å være flink til å øke og senke kriteriene slik at hunden ikke synes det er for vanskelig. Når jeg trener dette med whippeten er jeg veldig nøye på det. Hun er ikke sånn som schäferen som bare kunne gå og gå. Jeg kjører da typisk en del repetisjoner der jeg belønner på 1. og 2. steg med riktig posisjon/kontakt. Så kjører jeg kanskje 5 skritt, så 1, så 2, så 1, så 10, så 3, så 1, så 1, så 4 osv. Viktig å ikke bare tøye strikken, de går fort lei. Ikke sikkert du må være så forsiktig som meg, men jeg ser hvert fall at det fungerer best på mi som kan bli lei av terping. Kjører også superbelønning på f.eks skritt 5, 10 og 4 som i dette eksempelet vil være de vanskeligste repetisjonene. Vær nøye og begynn å tell på nytt om han detter av. Han skal gjøre det "perfekt" for at skrittet skal telle. Med slike kriterier er det da viktig å ikke gå for fort fram. Ikke sett høyere kriterier enn du tror han klarer.
 8. "Beveger seg bra når den vil" Gratulerer med fine resultater
 9. Det er helt opp til deg egentlig. Flere der jeg trener bruker "ligg". Det har aldri falt naturlig for meg, så jeg bruker "dekk". Som generell hverdagslydighet bruker jeg "legg deg".
 10. Jeg kjøpte hund med navlebrokk. Oppdretter informerte om dette da, og veterinær hadde skrevet det i helseattesten. Det var ikke noe stort brokk. Jeg betalte fullpris for valpen og det ble aldri noe problemer med brokken i det hele tatt, det ble mer en liten "skjønnhetsfeil" som du ikke merka noe til med mindre du klappa akkurat der. Den ble fjernet samtidig som hun ble kastrert, fordi den lå i veien for snittet, da var hunden 4 år gammel.
 11. Jeg ble litt sjokka over hvor dyrt det var jeg da Jeg så ikke for meg at det ville koste så mye. Det var ikke så mye som ble gjort liksom, men det tok sikkert mer tid enn jeg ser for meg, så for all del. Dette var bygdas sydame som driver sybutikk. Dette gjorde hun på fritida hjemme en ettermiddag/kveld, så det er sikkert ikke helt det samme som å gjøre det hos en skredder i byen kanskje. Men jeg tenker at om man går innom en skredder og spør, så kan man sikkert få et ca overslag på pris?
 12. Det er vel dette som er roten til diskusjonen om showlinjer vs. jaktlinjer også. Jeg er helt enig med deg. Hvorfor kjøpe seg mer krutt når du kan få akkurat passe. På samme måte som det er en hel haug med forskjellige hunderaser som hadde passa ypperlig til den hverdagen som TS skisserer, i større eller mindre grad. Det handler jo ikke om at man må være overmenneske eller drive med jakt for å ha jaktgolden, hadde TS ønsket en jaktgolden med de egenskaper og aktivitetsnivå det innebærer, så er det vel ikke så mange som hadde letta på øyebryna av det heller...men jeg leser TS sitt første innlegg slik at hun i utgangspunktet er på utkikk etter showlinjer, og det tror jeg også vil passe kjempebra hos en aktiv familie.
 13. Jeg vet ikke om det kan sammenlignes...men jeg fikk lagt ut bunaden min for litt siden, og det tok sydamen 1000,- for å gjøre Jeg vet ikke hvor lang tid hun brukte på det da, men den var ferdig dagen etter den ble levert.
 14. Jeg opplever heller ikke whippeten som fettete i pelsen, og jeg har hatt hund med fet pels. Jeg merka fort når schäferen begynte å bli fet i pelsen, sånn at man fikk belegg på fingrene når man klappet. Det har jeg aldri fått når jeg har klappa Blitz faktisk. Hun dusjes ikke spesielt ofte, men hender jo jeg skyller av henne med rent vann når hun har blitt skitten på tur. Nå kommer også folk på besøk og bemerker at det IKKE lukter hund hos oss Stinker hund i bilen enda da, men det er ikke whipsene sin skyld.
 15. Fordelen er at om de blir skitne på tur, så faller det meste av på tur og resten i bilen som regel Og det er omtrent null pelsstell ut over å børste de når du føler for det selv. De får heller ikke snøklumper eller kvister som setter seg i pelsen. Men ja, det er fordeler og ulemper med alle typer pels, så man må jo nesten se hva man synes er minst verst.
 16. Whippet røyter definitivt, ingen tvil Man kommer dog et stykke med tørketrommel, tar en del hår den *ler* Det kan nok variere litt med hvor mye de røyter, men min eldste tispe røyter en hel del og det er som @QUEST sier, de setter seg fast over alt! Det ble bedre med røytinga når jeg begynte å gi fiskeolje da, og så finnes det jo børster som tar whippethår, så det går an å få av dem løspels. De eneste gangene jeg føler de ikke røyter, er når de er ferske med valpepels Når valpepelsen ryker, så røyter de jevnt, om ikke nødvendigvis like mye hele tiden. Jeg har lyse whippets...har gitt opp å prøve å komme på jobb med mørke klær og strikkegenser kan jeg bare glemme. Klesrulle har jeg stående på badet om jeg skulle driste meg til å ville prøve å ha på noe mørkere klær Edit: Jeg har forøvrig hatt schäfer, og jeg kan ikke helt bestemme meg for hva jeg synes er verst. Vi har ikke hundepels-hybelkaniner langs lister og møbler til enhver tid lenger men...jeg tviler på at det er noe mindre med hår i leiligheten for å være helt ærlig Whippeten er heller ikke allergivennlig, men at noen reagerer mindre på whippet, det stemmer. Jeg føler ikke mine før like fort det fettlaget i pelsen som mange andre hunder får og de lukter særdeles lite hund, selv som våte. Jeg er allergisk mot hund og tåler whippetene bedre enn schäferen. Selv om schäferen ble badet ganske ofte pga. hennes allergi, så ble hun fortsatt fet i pelsen og lukta av våt hund var påfallende om hun ble våt. Edit 2: Et bilde av joggebuksa mi etter å ha hatt Blitz på fanget i bilen under bilvask, før hun fikk fiskeolje og røyta en god del. Nå røyter hun heldigvis ikke så mye.
 17. Jeg ble ganske snurt når det ble kjent at kullbroen til min Blitz skulle hete det sammen...Jeg hadde bestemt meg for det navnet lenge og hadde fått det som stamtavlenavn og alt. Vurderte faktisk å bytte til et annet navn. Sånn ut over det så bryr jeg meg ikke om folk velger et navn som ligner på mine hunders navn eller om jeg treffer noen som har hunder som heter det samme. Jeg vil dog ikke kalle mine hunder for et navn som ligner veldig på, eller er det samme som, noen jeg kjenner sine hunders navn, mest fordi jeg ikke liker det Jeg hadde nok også blitt noe snurt om noen som jeg aktivt trener sammen med eller er mye sammen med hadde kjøpt seg valp og kalt den for Blitz eller Happy. Da jeg skulle få meg en Nemi, så visste jeg ikke om noen som het det samme. Når jeg hadde henta henne og begynte å ta henne med i hundeklubben dukka det opp 3 forskjellige Nemi'er
 18. Jeg leser det ikke slik at @Yellow sier at HD er en miljøsykdom, men at miljøet kan være en innvirkende faktor på hvorvidt hunden faktisk utvikler HD eller evt. i hvilken grad hunden får HD. "Alle" vet jo at HD er arvelig liksom. Og går man for en rase som er disponert for HD, så er det nok også lurt å tenke forebyggende, selv om foreldrene og evt. søsken er fri-røntga f.eks. For som du sier, man vet ikke helt hvordan den nedarves og kan derfor ikke si med sikkerhet at akkurat den valpen man har kjøpt ikke vil utvikle HD uansett.
 19. Altså, ja, jeg kan se at folk opplever sure kommentarer eller lignende når man ikke ønsker at egen hund skal hilse på den andre, men det er lang vei derfra og til å bli fysisk angrepet av en annen hundeeier...så jeg synes jo det er litt snodig at man ikke blir overrasket av sånt. Det vil jo si at det er nesten forventet at sånt skal kunne skje. Normalt oppegående mennesker gjør ikke sånn. Folk flest har mer sinnekontroll enn som så.. Edit: Og så lurer jeg litt på hvor folk treffer alle disse galne hundeeierne. Jeg har selv aldri blitt verken skjelt ut eller fått sure kommentarer når jeg ikke vil at mine skal hilse. Jeg har opplevd type "tvangshilsing" noen ganger, men det holder som regel å gi beskjed om at vi ikke vil hilse, så blir vi respektert. Jeg bor forøvrig midt i sentrum i en passe stor by og treffer daglig hunder, både når vi går tur der de er løse og i bånd.
 20. Ingen kan uansett tvinge deg til å være med på noe du ikke har lyst til. Du er jo kunden, det er du som har betalt. Så jeg ville gjort og tatt til meg det som er fornuftig, og droppet slippet
 21. Nei, herlighet. Aldri om jeg hadde sluppet løs hunden for å teste hvor lenge det hadde holdt liksom Jeg er 100% sikker på at hun hadde løpt etter om sauen hadde løpt. Det er det liten tvil om.
 22. Mi logrer, går ned i lekestilling, og hopper litt rundt i lekestilling slik hun gjerne gjør med hunder hun har lyst til å leke med.
 23. Enig med deg der. Selv schäferen min som hadde dønn solid innkalling og som jeg kalte inn fra jakt flere ganger turte jeg ikke ha løs rundt sau. Fordi det hadde vært krise om hun akkurat den gangen valgte å ikke høre når jeg fløyta på henne. Eldste whippeten har litt skrekkblanda fryd rundt sau. Hun er litt redd de, samtidig som hun har litt lyst til å leke med de. Men hadde de løpt, så blir settingen en helt annen.
 24. Sleepypod-selen lånte jeg bare, så den vet jeg ikke hvor er kjøpt. Allsafe er kjøpt på Autoload.no, der var den rimeligst
 25. Tja, jeg vil jo tro at en godkjent sele er sikrere for passasjerer enn et plastbur. Jeg har Allsafe sin og er fornøyd med den i og for seg, men synes kanskje hunden har litt mye bånd å gå på. Jeg tror den kan lage mer skade på hunden i et sammenstøt enn Sleepypod sin. Jeg har prøvd Sleepypod sin også, og den virker bedre, men passet ikke til min hund dessverre. Sleepypod sin: Her ligger hunden mer stabilt og fastspent føler jeg. Allsafe, litt mer bånd og gå på i denne siden den er festet på en annen måte: