Gå til innhold
Hundesonen.no

HeleneFS

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,503
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    14

Innlegg skrevet av HeleneFS

  1. Jeg har en veldig varmepåvirket hund og det er viktig at vi går tur der hun kan bade. Har dere prøvd å bade han før dere går tur? 
     

    Nå vet jeg ikke hvor dere pleier å gå, men husk også at asfalt blir veldig varmt og kan være vondt for potene. Greit å kjenne etter med din egen hånd hvordan varmen i bakken er 

  2. 5 timer siden, Line skrev:

    Har også eget rom til han der vi har satt opp grind for å prøve det men han får likevel panikk av den også. Enda da er det vanlig barne grind så han kan gå fritt på rommet sitt. 
     

    OG Helene, hvem har sagt sååå mange timer?? 
    Jeg er borte kanskje 1-2t hvis hunden er alene hjemme så vet du det å ?

    Jeg tolket det som en  natts søvn pluss en arbeidsdag så da beklager jeg at jeg bare antok at det var det du mente. 

    11 uker er fortsatt veldig ungt så jeg ville kanskje latt valpen få lov til å trenge mer tid til å bli selvstendig. Men der strides det i hundemiljøet, noen tror på å trene på å være selvstendig og alene helt fra dag 1, jeg tror på at hunder modnes forskjellig og det må være lov å la hunden trenge deg. Jeg kunne ikke trene på å være alene med min hund før hun var 4-5mnd fordi hun var utrygg og trengte meg. Vi begynte med at jeg fikk gå på do alene liksom ?. Men i dag er hun en veldig avslappet og rolig hund også alene, så jeg synes det var riktig for meg å bare senke kravene og ta det i hennes tempo. 

    • Like 1
  3. Bur på dagtid pluss natt… dvs 2/3 av dagen…. Hadde du digget å blitt begrenset i å bevege deg i så mange timer? Skjønner godt at hunden ikke vil ligge i bur jeg, min hund flytter seg mye i løpet av natten, hun varierer sovested etter temperaturen og bytter mellom gulvet på soverommet, gangen, og sofaen i stuen. Å frata henne den valgfriheten i komfort hadde aldri falt meg inn. Om du ønsker dyr i bur kan du jo heller kjøpe deg et hamster eller lignende.

    Anbefaler deg å se på Sveriges lover rundt hundehold i bur, det er en grunn til at de er satt. (Det er ikke lov å ha hund i bur!)

    For å være litt hjelpsom: jeg hadde min i gangen da hun hadde potensiale til å tygge på ting hun ikke skulle (sko og ledninger feks). Å sette av et rom (som evt kan avstenges med grind dersom du mangler dør) tror jeg du vil lykkes bedre med.

    Her kan du lese litt om norske retningslinjer når det kommer til plass

    https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/kjaledyr_og_konkurransedyr/hund/veiledning_om_hold_av_hund.1458/binary/Veiledning om hold av hund

    • Like 2
  4. Jeg vil bare nevne at jeg kunne ikke forlate min nåværende hund før hun ble 4-5mnd gammel. Hun var så utrygg at hun stod og hyyylte om jeg bare gikk ut med bosset. Jeg lot henne få lov til å trenge meg, og tok det i hennes tempo. Når hun ble rundt 6mnd kunne hun være alene mens jeg var på jobb, så det gikk fort når det løsnet. Men veien dit var kronglete og jeg var helt sikker på at hun kom til å få seperasjonsangst. Jeg tror du bare må puste med magen og ta det i valpens tempo, selv om det er frustrerende. 

  5. Ja, jeg vil legge til at min hund er registeret i SKK (hun er fra Sverige) og NKK, og kommer fra et bra kull med meritterte foreldre. Oppdretter får som oftest solgt valpene i rasemiljøet og derfor annonseres ikke kullene på noen plattform.  Derav mitt råd om å lure seg inn i «kretsen» via Facebook. Jeg vet jo ikke hvordan det er med den rasen du er på jakt etter, men når du ser på raseklubben sin liste over oppdretter så pleier det å være en fin plass å begynne å se. 

    • Like 2
  6. Mitt tips er å bli venn med oppdrettere på fb og følge rasegrupper. Min valp var ikke annonsert, jeg bare sendte melding når de fikk kull og minnet de høflig på at jeg var fortsatt på utkikk. Da valpen var 9 uker fikk jeg melding om jeg fortsatt var på utkikk og om jeg kunne fortelle litt om meg selv. Kullet ble aldri annonsert noe sted. 

    • Like 1
  7. Det første tipset jeg tenker er å ikke gi mat fra en skål, det er veldig lite stimulerende for en hund. Bruk baller du kan putte tørrfôr inni, eller lickimat, kong, snackslange eller lignende om du pleier å gi våtfor. Fryst kong fylt med leverpostei og oksemuskler er min bestevenn når jeg har valp. Dette har mine hunder gnagd på og kost seg med i timesvis.

    Sover valpen veldig lite i løpet av dagen? Isåfall burde du se på rotrening som nevnt ovenfor. Noen hunder må lære hvordan de skal slappe av. 

  8. Jeg hentet min første valp da hun var knapt 7 uker pga søsken og mor allerede var borte. Hun ble en fin hund, men jeg hadde fullt fokus på sosialisering og miljøtrening fra jeg fikk henne. Jeg tenker at om dere et klar over viktigheten av dette så kan dere gjøre mye av denne jobben bedre selv (enn det høres ut som oppdretter vil gjøre for dere).

    Min nåværende hund fikk jeg når hun var 10,5 uke gammel og det syntes jeg var mye bedre. Hun var mer selvstendig, ble stueren raskere og er generelt veldig trygg. Jeg vil for fremtiden ønske at valpen skal være lengst mulig med søsken og mor, men det er ikke alltid det lar seg gjøre selvfølgelig.

    • Like 1
    • Thanks 1
  9. 4 timer siden, Stjerneskinn skrev:

    Andre som føler et enda tettere bånd med hunden sin når hen begynner å vise litt tegn på å bli hund og ikke lenger bare valp? Elska han fra første stund som babyshark også, men føler båndet bare blir sterkere. ?

    Kan signere denne! Nå når hun er nesten voksen føler jeg en mye dypere relasjon til henne enn jeg gjorde når hun var valp! Nå er vi mye mer ett team, meg og henne, mot verden ?❤️

    • Like 1
  10. Jeg har en liten «varm» hund, hun ligger alltid i gangen der det er kaldest, men nå når gradestokken ligger på -10 så går hun bare ut på do og vil inn igjen, selv med dekken og potesokker. Så jeg synes det er greit å lære seg å lese hundens signaler, man trenger ikke se på en tabell for å skjønne det. Men jeg har alltid latt henne styre turene når vi lufter, så hun er nok vant til å også sette sine egne grenser. Dette gjelder lufteturer i nabolaget, ikke de «ordentlige» turene der hun bare må være med ?.

  11. Nytt år! Tiffy er 1,5 nå i januar og hun er en skikkelig snill liten hund.

    2A0A661E-8755-42BF-ABB1-AD4361F68F03.thumb.jpeg.391a4a362d6a997f2c03720738efdd2f.jpeg

    Vi har litt pause fra all trening de siste månedene  pga mye jobb etterfulgt av løpetid. Jeg savner fellestreninger i hundeklubbene, men sånn er det nok flere som føler det i disse tider. Motivasjonen er også litt fraværende pga dette så da er det greit med en hund som er fornøyd med å bare få snuse litt i nabolaget.

    16ABBDB1-8590-45C0-B9DB-28B37E2AF35E.thumb.jpeg.ab068fcb293bddfc9e4ddabeb8bea1f7.jpeg
     

    Forrige uke prøvde jeg å ta henne med på ski og det gikk ganske greit. Vi gikk bare 3 km med masse pauser og hun lå i front og trakk flere ganger (hun har trekksele), det var overraskende morro. Ikke mye hjelp i oppoverbakkene, så tror jeg må ha flere Løwchen om det skal ha effekt! ?

    B2338EB9-CE7C-4582-8E83-2D3927AD2933.thumb.jpeg.867811884e123a0a654c25a3de7837be.jpeg

     

    • Like 7
  12. 2 timer siden, Lillekrapyl skrev:

    Noen som vet hvordan det er med akseptfrist på jobbtilbud? Kan arbeidsgiver velge dette, eller finnes det noen retningslinjer?

    Man pleier å spørre og å komme til en enighet. De fleste ganger har jeg hatt rundt en uke på meg...

  13. 53 minutter siden, Luma skrev:

    Tja, kan være lurt å tenke litt over HVORFOR folk blir så sinte da? Mange av disse er garantert redd for sine nære og kjære. Det er kanskje ikke så rart med en slik reaksjon om man risikerer å miste et(eller flere) familiemedlem over noe så trivielt som at folk ikke gidder holde avstand eller bruke munnbind liksom?

    Nå er det vel ikke slik at man ikke GIDDER å ta på seg munnbind. Jeg var på butikken i lunsjen (helt stille butikk med elektronisk sjekk-ut kasser) og holdt MINST 2 meter avstand til alle. Retningslinjene sier tydelig at avstand er viktigst og klarer man ikke holde det så skal man bruke munnbind. At den eldre karen som gikk 5 meter foran meg valgte å stoppe, snu seg for så å skjelle meg ut når jeg gikk forbi sier at det er han som har et problem, ikke jeg! Og jeg bruker munnbind 90% av tiden utenfor hjemmet. Da til og med på jobb. Jeg kom gående rett fra en befaring i tunnelen og hadde ikke med meg munnbindet, det lå igjen på kontoret og butikken er halvveis mellom de to stedene. Jeg tok en vurdering på at det ikke var noe problem å overholde avstanden til andre på dette tidspunktet. Jeg kunne valgt å gått til kontoret og tatt en bil tilbake, men jeg fulgte da altså retningslinjene som er satt. 

  14. Jeg er midt i er stort samferdselsbyggeprosjekt og misunner flere av mine venner som har hatt hjemmekontor siden mars (men mange av de misunner meg også da)! Jeg har hatt det maks 2-3 dager i uken, men siden jeg er byggeleder og må ha kontroll på anleggsplassen har jeg de siste ukene ikke kunnet hatt det i det hele tatt! Jeg elsker hjemmekontor og det passer min personlighet så utrolig bra. Jeg får en helt annen arbeidsro. Når vi fullfører prosjektet 13.12 så er planen å pakke ned alt av utstyr fra kontoret og sette meg permanent hjem i en periode. Jeg studerer også master på deltid og har tidligere måttet ha hundepass når jeg må dra på samlinger, men i år ble jo det også mye lettere med nettbasert og hjemmeeksamen. Så jeg håper mange slike ting blir værende som et alternativ så jeg slipper å bruke opp alle hundepasserne mine! 

    Men herreguuud jeg savner sosiale ting. Jeg savner noe så simpelt som en fest, hundeutstillinger (med finaler) og å kunne gi folk en klem! Jeg savner å kunne gå på senteret for å handle lunsj uten å bli skjelt ut av tilfeldig person fordi jeg ikke hadde på meg munnbind. Jeg savner å ha skog og mark for meg selv og ikke måtte dele med hobbymosjonister som egentlig hører hjemme på treningssenterne. 
     

    Angående jul så har jeg hengt opp lys ute og jeg merker at jeg synes det er sååå koselig. Fikk godfølelse med en gang! Jeg skal begynne å henge det ut i november. Nisser og annen julepynt må fint vente.

  15. Må slenge inn en liten oppdatert her! 
     

    Trist at alle bildene ble borte herifra! Nå er Tiffy 15mnd og en liten frøken med STORE meninger. 

    7612CE70-196F-44ED-A6EC-DCC3A95BFF2A.thumb.jpeg.098aec8642a0cd61a89d521b3d8f8f7a.jpeg

    Vi har vært på 3 utstillinger i høst og hun har fått

    - NKK Lillehammer: Excellent 2jkk, juniorvinnertittelen glapp dessverre

    -NKK Rogaland: BIR med storcert, ikke CACIB pga junior. Hun ble satt foran både champion hanne og champion tispe. En veldig morro opplevelse.

    - Sunnfjord hundeklubb: BIR med lite cert. 

    Jeg hadde forventet å jobbe lengre med å få tak i det store certet, så det var veldig merkelig å få det på andre forsøk! 

    Vi begynte med agility i vår og trener dette 1-3 ganger i uken. Håper å starte i blåbær til våren.

     

    • Like 10
  16. Jeg har valpen i sengen de første ukene og når den begynner å bli trygg så får hun ligge i seng nedenfor sengen min. Jeg skulle egentlig ikke ha hund på soverommet og jeg hadde egentlig flyttet henne ut i gangen når hun var selvstendig nok, men da jeg begynte å ha henne alene mens jeg var på jobb så fikk jeg veldig dårlig samvittighet for at hun måtte være så mye alene. Så hun har flyttet inn igjen på rommet mitt nå ❤️. Noen ganger i sengen når kjæresten er borte, men mest på gulvet i egen seng.

  17. Jeg kan jo svare som har en hund med mye pels: Er hun bare våt så tørkes hun bare i gangen før vi går inn. Det henger et håndkle fast der og hun kan kommandoen «vente» slik at jeg kan hente et håndkle om det tilfeldigvis er til vask. En liten runde med et håndkle holder i forhold til å kunne slippe henne inn i leiligheten. 
     

    Er hun møkkete så bærer jeg henne faktisk rett inn i dusjen. Det kan man ikke gjøre med større hunder, men da kan man kanskje tørke av de i gangen før man geleider de opp på badet. 
     

    Med hund i hus vil man merke økt behov for støvsuging og vasking så jeg kjøpte meg robotstøvsuger med moppefunksjon og fra nå av anser jeg det som et nødvendig utstyr når man har pelshund ?

  18. 8 minutter siden, Ivrig skrev:

    Vi har en liten Løwchen på snart 11 uker og hun veier 2,7 kg. Voksenvekt er ca 6-7 kg. Vi tenkte å gi henne vom til «middag» i tillegg til tørrfôr. Hvor mye bør vi gi henne?

    Hun skal ha litt over 100g tørrfôr hver dag. Hvordan beregner vi det?

    Jeg ga 1/5 av en 500g pølse. Altså 100g vom til middag + ca 50g oppbløtet tørrfôr til frokost hver dag.  Justerte litt ettersom hvordan formen var. 

  19. Jeg hadde valpen i sengen i 1-2 mnd til hun ble mer selvstendig og følte seg trygg. Det er mye lettere å følge opp valper når de er i sengen for man våkner med en gang de våkner. Etter de månedene har hun fått ligge i seng ved siden av min seng og det gjør hun fortsatt i dag. Når kjæresten er borte får hun komme opp i sengen igjen da!

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...