Gå til innhold
Hundesonen.no

Kitano

Medlemmer
  • Innholdsteller

    337
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kitano

  1. Kult! Så fort det blir litt mindre snö så kan vi sätta igång! :-)

    Jepp! Men husk at vi ikke kan noenting. Har veldig lyst å lære søk. Ble imponert over Kaya og det hadde vært ganske kult om vi hadde klart noe lignende etterhvert. Vi har trent en del på å holde bringkobbelet og jeg har fått hjelp av instruktør, men vi er et stykke unna for å si det sånn.

  2. Hei igjen! Vi er med vettu :) Jeg har jo enda det gule løsbittet jeg lånte av deg for en stund siden for å trene.

    Vi så deg og Kaya for noen uker siden ved Dale når vi var på blodsporkurs. Har funnet ut at vi heller vil drive med rundering enn spor, men da trenger vi litt hjelp i starten.

    Men vi er lett med :)

  3. Jeg har brukt det og kommer til å fortsette med det så lenge importøren gjør det lettere tilgjengelig. Orijen Norge er ganske amatørmessige og har ikke levert fòr til landet på 6+ måneder såvidt meg bekjent.

    Men ja, jeg har god erfaring med selve produktet. Synd at de ikke har flere forhandlere rundtom. Hvis noen bor i nærheten av lokale utsalgssteder som fortsatt har tilgang på Orijen, hadde det vært fint med en PM. Jeg får ikke tak i det her lengre.

  4. Veldig enkelt egentlig; du må se an hunden. Jeg ga lenge V&H, men det ga reaksjoner. Har gitt og kommer nok til å fortsette med Orijen, men erfaringsmessig fungerer Hills og Proplan nesten like bra. Royal Canin er helt drøyt i forhold til arbeidslysten til hunden, men jeg klarer ikke helt å lande på det heller. Inntil Orijen løser leveranseproblemene sine (og de er helt forferdelige) kommer jeg sannsynligvis til å gi OrganiPets. Anbefaler at du finner ut hvilken kilde hunden foretrekker (fisk, kylling osv) og finner en kvalitetsleverandør som kan levere den næringskilden hunden fungerer best på, med best smak og sammensetning.

  5. Sorry altså men hva har det med at bilen har et bra rykte!? Forsikring kan da ikke bli dyrere når bilen har et bra rykte, tvert imot er de ofte billigere å forsikre dersom de holder seg godt. Det har derimot mye å si hva slags type mennesker som kjører den type bil, og størrelse på motor og sånn. Det er jo nettopp derfor en skikkelig ungdomsbil med mye motor er dyr å forsikre, for ikke å snakke om motorsykler.

    Men forsikring er jo et stor tema og mye som går innunder det, samt valget på hvilken type, kasko, delkasko eller ansvar.. men det har mye med hvordan man kjører, og hva slags bil man har, og om man har pant i bilen osv. Men jeg ville absolutt sjekket forsikringspris på de bilene du ser på Sara, mye der som kan skille to biler, og selvom den ene kanskje koster mindre, så blir det fort 2000kr i året ekstra i forsikring og da er det kanskje ikke et likegodt kjøp.

    Ellers er vel magefølelsen aldri så dum å følge, samt tester på nettet er verdt å kikke på. Finne typiske feil, og en Toyota-forhandler burde kunne fortelle deg hva som er typiske feil/mangler på en Yaris Verso osv.

    Jeg skrev litt keitete. Bilen er ikke dyrere å forsikre fordi den har et godt rykte, men den er populær fordi den har et godt rykte og er derfor involvert i flere hendelser som igjen gjør den dyrere å forsikre. En Yaris er noe dyr å forsikre da den er involvert i flere uhell enn andre, mindre populære modeller. Dette inngår i kalkylen forsikringsselskaper bruker for å regne ut forsikringspremien.

    RAV 4 er en bra bil det, men særlig til bagasjeplass kan den ikke skryte av. Mindre enn de fleste stasjonsvogner, faktisk!

    Jepp, den er knøttliten i forhold til det mange tror og det var også grunnen til at jeg valgte den. Hadde en CR-V som alternativ, men denne blir for stor for meg og bikkja. Får akkurat inn et Herkules nr 9 bak og det er ganske perfekt. Men jeg kan ikke fatte og begripe familier som kjøper RAV4. De nye modellene er vel litt større, men jeg ville nok uansett gått for CR-V eller tilsvarende.

  6. Jeg var nylig i samme situasjon som deg, TS. Jeg sprengte budsjettet og kjøpte en RAV4, men jeg rakk å sette meg inn i "alle" biler i din prisklasse og vil anbefale enten Toyota Yaris Verso eller Citroen Berlingo.

    Ettersom Toyota har et veldig bra rykte er bilene dyrere på bruktmarkedet og noe dyrere å forsikre. Men du får ekstremt driftssikre biler. Yarisen i førstepost ser ut som et ekstremt bra kjøpt, faktisk. Prøvekjørte en Verso til 54.000,- som hadde gått over 100k (2001-modell) og den ble ansett som billig. Det kjipeste med Yarisen er at det føles som å kjøre en moped. Den er rett og slett forferdelig treig. Ang. plass så føltes den helt ok. Og jeg er 1.82.

    Yarisen er sannsynligvis det smarteste kjøpet du kan gjøre og jeg tipper du kommer til å kjøpe den. Jeg vet av erfaring hvor vanskelig det er å si nei til biler man prøvekjører.

    Vinterdekk + felger får du til under 5k.

    • Like 1
  7. Da har jeg tenkt og målt og lander sannsynligvis på Herkules med mindre jeg får noen gode pristilbud på epost i morgen.

    Spørsmålet er da hvilket. Jeg har store problemer med å tolke størrelsene på Herkules, fordi importør og forhandler bruker noe forskjellige betegnelser på målene.

    I følge Morene er målene i denne rekkefølgen: Lengde x Bredde x Høyde

    Sommerbutikken oppgir følgende målerekkefølge: Dybde x Bredde x Høyde

    Spørsmålet mitt er da følgende:

    Når man står foran burdøren, måles da lengde/dybde fra bak til foran eller fra venstre til høyre?

    For å omformulere: Hvis mitt bagasjerom er 100 cm fra venstre til høyre og 75 cm fra bak til foran, skal jeg da ha NR 8 (93.5 x 68 x 68,6) eller NR 9 (73,5 x 81,5 x 68,6)?

    Personlig tror jeg NR 9 blir det riktige da dette, stående foran døren, er 81,5 cm fra venstre til høyre og 73,5 cm bak til foran. Slik jeg tolker det.

    Hva tror dere?

  8. Det hadde vært veldig fint om dere som har bilbur skriver hvilket type det er og hvilken rase dere har. Da får jeg et perspektiv på hvilke størrelser folk bruker i forhold til rase. Det er det jeg sliter mest med. Det er ganske enkelt å måle bil og kjøpe et bur med godt rykte, men størrelsen skal passe hunden også.

  9. Trenger litt råd til kjøp av bilbur. Tidligere har jeg fått med meg at bilbur ikke bør være for store, men nå ser jeg at de godt kan ha litt ekstra plass slik at hunden får strukket seg ved lange turer. Det finnes ganske mange alternativer og siden jeg aldri har hatt bilbur før, spør jeg de som har :)

    Bilen er en RAV4 (03-modell hvis det betyr noe). Har sett på Herkules, Variocage, ArtFex, Kela osv. Har ikke peiling på hva jeg bør gå for, men jeg liker Herkules. Og Variocage. Heller litt mer mot ferdiglagde bur av aluminium kontra spesialtilpassede bur.

    Jeg får nok plass til et Herkules nr. 10 i bilen. Finnes det bedre alternativer? Noen andre som har RAV4 og anbefalinger som passer denne bilen?

    Noen tips?

  10. Jeg pleier å ta det med eierne, men jeg har også "forsvart" hunden min i den forstand at jeg fysisk griper inn. Når det er sagt synes jeg det er utrolig viktig å sette seg i den andres (hundeeier) situasjon; det er ikke nødvendigvis deres feil at hunden deres plutselig jokker på din og da er det ganske drøyt å "slå knallhardt" ned på bikkja. Det er rimelig lett å forutse en jokkesituasjon og ditto enkelt å be eieren ta ansvar.

×
×
  • Opprett ny...