Gå til innhold
Hundesonen.no

Zitka

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4,343
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    36

Innlegg skrevet av Zitka

  1. @Annik; hvilke farger har du på resten av gulv og interiør? Hvis du feks har lun farge på gulvet, ville jef ha valgt den blå.. har du kald, så mynte.. interiøret har også mye å si.. samme om det er gråtone i fargene eller ikke.. det ser på bokstaven bakerst på fargekoden mener jeg.. 

  2. Akkurat nå, *Kat84* skrev:

    Det kan jeg være helt enig i! Skal ingenting før dritten begynner å lage krøll. Jeg skal aldri igjen ha komfyrvakt. Om jeg så skal få fagfolk til å fjerne det :P 

    Nå skal Sjef ut en siste gang for å tisse, og så blir det jammen meg natt her i huset. 

    Fagfolk har vel ikke lov å fjerne det...?

  3. 28 minutter siden, WelshenNemi skrev:

    Jeg setter ikke pris på så mye snø at jeg sannsynligvis ikke kommer meg fra huset når jeg har legetime jeg ikke har råd til å avlyse...

    Er det flere enn meg som sliter med smileyene på mobil? Bare lukker seg igjen, eller blar helt opp i innlegget for hver gang jeg trykker på noe..

    Kan du ikke få legekontoret til å bestille en taxi for deg eller Evt forklare saken? 

  4. 39 minutter siden, Debbie skrev:

    Hun som strikker genseren for meg, har kjøpt i en strikke butikk i Oslo.

    God morgen sonen. Her skinner solen, det er kuldegrader- og jeg har endelig fått tak i sesong 10 av Dr Who:wub:

    Prima har fått frokost, og jeg skal leite etter utstillingsliner-jeg trodde jeg hadde noe liggende fra den gang jeg var aktiv..

     

    Vet du hvilken eller hva garnet heter? 

  5. 11 minutter siden, Raksha skrev:

    Siden Bonden er  selvstendig næringsdrivende med jobb utenom, så går vi i dundrende økonomisk underskudd om han tar ut ordinær pappaperm, så det var ikke såpesielt aktuelt her. Liker ikke når ting blir "tvunget" :icon_redface: Jatakk til valgfrihet, og kunne tilpasse etter det som passer den enkelte familie best. 

     

    Han kan sikkert ta ut gradert...? 

  6. Akkurat nå, QUEST skrev:

    Så du blir ikke fornærmet om jeg sier at jeg betviler at du har utpregede grønne fingre..? :ahappy: Har faktisk hatt adskillif flere enn rundt 150 tidligere, det var sånn typ så ikke vinduene..Veldig praktisk da, vinduspussing var helt unødvendig og uaktuellt :P

    Nope :lol: eller, det er vel faktisk ikke evnene det nødvendigvis stopper i. For jeg vet hva man bør gjøre osv. Jeg bare gidder ikke :lol: men igjen; det er mye sært stell også på plantene da :P 

    jeg har ironisk nok jobbet flere år på Felleskjøpet, og hadde faktisk litt opplæring av slikt av en gartner. Jeg pleide dog å spøke om at jeg hadde steinen jeg :aww: 

     

  7. 3 minutter siden, QUEST skrev:

    Er det mange her inne som er litt over gjennomsnittet interessert i potteplanter? ( merk; potteplanter..:sleep:)  Tok en rask gejnnomtelling om kom til ca 150 +- :ahappy: 

    Måtte klippe av denne blomsten på amaryllisen, den ble så tung at stengelen knakk .

    image.jpg

    Litt raskt telling her gav meg et resultat på 3 planter, og de blir dårlig vannet.. 

    jeg kan ikke kalle de blomster engang, for det er bare noe grønne greier :lol: 

    • Like 2
  8. Akkurat nå, Magnus skrev:

    Stemmer, er ikke imot at de ikke røyter da det vil være hår fra katter og hund uansett. Men hvis det skulle være en rase som ikke røyter alt for mye så er det bare positivt, en del stell må en uansett beregne med en stor hund :) 

     

    Dette er en av hundene som kan passe bra, den er aktiv og samtidig tilpasser seg oss i familien. Jeg har også lest at denne kan være ganske på vakt, hvordan er den ovenfor andre hunder og besøkende? Erfaring fra eiere her inne? 

     

    Beauceron er en veldig fin hund, men vi er litt usikker på om den kan bli litt mye for oss som skal ha hund for første gang? Eller vil det å være aktivt med på kurs fra den er liten hjelpe oss mye? Dette må vi uansett for å kunne ha en trygg hund som ikke drar sin egen vei når den vil, store hunder har mye muskler :) 

    Røyting er selvfølgelig noe vi har masse av fra før (katter som røyter og drar med seg støv fra overalt, gudene vet hvor...), men det kan kanskje være lurt og ikke tenke i de baner at en korthåret hund er bedre enn en langhåret hund, takk for tipset!

     

    Aktivitet vil være normalt med turer for hunden hver dag; morgen, middag, kveld. Dagligdags aktivisering av søk og leker (hadde håpet av vi kanskje kjøre søk og lek på tunet og rundt husene og låven). I tillegg så kan kvelds eller middags turer bli erstattet en til to ganger i uken med kjappere eller lengre tur i utmark, kanskje være med når det skal ryddes i skog. Ellers så vil vell kanskje barn være med å aktivere hundene når de blir større (hund vil være i voksen alder)?

    Dersom vi ser at det ikke fungerer med åpent hus på sommeren, så må vi til med langline når vi sitter ute. Så dette får vi ta litt som det kommer. Men har hørt av venner at typisk Norsk elghund vil finne på og stikke av når de holder på ute, dra til skogs i flere timer noen ganger dager...

    Her må altså passe litt på hva vi velger av en rase, slik at vi ikke får en stor hund som skremmer alt av besøk som kommer. En hund som er rolig og samtidig aktiv er med andre ord ikke så mange av?

    Mange hunder er rolige, så lenge de får nok aktivitet. Nesten hvilken som helst rase klarer å være med en langtur jevnlig i løpet av uka. 

    Det finnes flere raser som passer dere, men jeg vet ikke om noen som er store.. for store raser har jo gjerne blitt brukt til vokting og har dette i seg.. 

    en langhåret collie eller feks en golden vil muligens være mer passende som gårdshund sånn sett.. 

    • Like 2
  9. 1 time siden, mushi skrev:

    Ja, jeg synes det var en ganske stor omveltning! Første halve året går du bare rundt i sirkler og er heldig om du består eksamen emoji23.png

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     

     

    Jeg synes første året var greit, for da hadde lærerne så mye forståelse for at vi var ferske, så de la alt til rette for oss.. så kom andre året :lol: 

  10. 10 timer siden, Ozzy skrev:

    Søkt på høgskole! Helt rart, føler meg så voksen :lol: Bare å vente i spenning fram til sommeren da :P

    Hva har du søkt? 

    Det er veldig spennende å starte på høgskole, så får man et lite stallsjokk over alt. Og når man endelig føler at man har alt på grep med opplegg, rom osv, så er man ferdig om bare noen mnd :lol: 

    • Like 3
  11. Akkurat nå, tillien skrev:

    Jeg hverken tror eller synes man kan forvente å komme med ytringer uten å få tilsvar. Det er tross alt et diskusjonsforum og ikke en blogg. Men jeg synes man kan forvente at tilsvaret kommer i sømmelige former, uten stråmenn og på en redelig måte. Får man det så er det relativt greit å avslutte diskusjonen om man ikke gidder mer, og det bør bli hørt uten at man får sure tilbakemeldinger. Det er verre om personen kommer med personlige angrep - da føler man jo man må forsvare seg og så har man det gående.

    Det var min mening. Du skal slippe å "forsvare" deg :P 

    I en diskusjon, så er jeg enig i dette :) 

    Jeg hadde mer i baktankene om gnålet det ble fordi jeg kalte en valp søt.. Bare fordi valpen var av «feil» rase.. 

     

    • Like 4
  12. 22 timer siden, Perfect Image skrev:

    Så herlig Annik!! Her stod plutselig Birk på gulvet hos svigers for noen dager siden alene... Reiste seg plutselig opp fra sittende ? Han har gått rundt bordet i halvannen måned ca.  Håper han venter veldig lenge med å gå egentlig, ingen hast der kjenner jeg.. Han har til nå vært den av mine som har motorisk et raskest i utviklingen, men ser han higer enormt etter å herje med storesøsken, og være inkludert i det de gjør. Krangler dem begynner han å rope høyt, også ler han skikkelig klukkende fordi han  blir så glad av å være endel av det de gjør :P Ender som regel kjeglingen deres da :) Men her er han bare 9 og halv måned :P Og sinnsykt så fort han krabber nå ?

    Ingen ord enda da...

    Eldste mi skulle begynne å gå mens vi holdt i henne da hun var rundt 9 mnd. Eide ikke balanse, men gjorde ingenting i hennes verden! Hun holdt i et lett dukkevogn og beina gikk! Så gikk vi bak og holdt henne opp :lol: 

    hun var ogås 3 mnd da hun løftet seg opp på knea første gangen ?

  13. 1 time siden, Tonje skrev:

    Jeg synes det er trist at folk ikke vil være her, men jeg skjønner ikke helt hvorfor? Det er da så mye (og mange!) mer med dette forumet en de få trådene som utarter seg til lange oppgulp og skittkasting mellom noen av brukerne her inne. Ignoreringsknappen finnes og scrolleknappen likeså. Man kan glatt hoppe over å diskutere med de man ikke ser noen hensikt å diskutere med.

     

     

    Men for meg handler det faktisk litt om at man kan si meningen sin også uten å måtte til stadighet «forsvare» sin mening.. 

    I tillegg er det mye surt oppgulp titt og stadig flere steder, uansett hva som dukker opp.. 

    når sist hadde man en faglig god diskusjon her på sonen, om hund, som ikke endte med persongrep eller hyling om kilder, for noen er uenig.. 

    det er ikke å stikke under en stol at veldig mange folk gidder rett og slett ikke å svare på tråder heller, for det tar alltid av. Jeg personlig finner det faktisk mer givende å diskutere på Facebook enn inne her.. 

    • Like 4
  14. Akkurat nå, Perfect Image skrev:

    Kjenner jeg blir litt lei meg. Forumet har klart å overleve så mye, selv facebook eksplosjonen! Jeg håper dette ikke blir forumets fall.

    Trist ja, men skjønner godt hvorfor folk forsvinner.. Jeg har spurt meg selv ofte i det siste hvorfor jeg egentlig orker å skrive noe her.. 

    • Like 4
×
×
  • Opprett ny...