Gå til innhold
Hundesonen.no

MegaMarie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  8,718
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Alt skrevet av MegaMarie

 1. Marvin

  Så herlig dag i skogen
 2. Lagottoen Ceres

  Så bra å høre at alene treningen går fint Hun ser skikkelig søt og god ut!
 3. Ninja, Noor & Neytiri - collie langhår

  Gratulerer med flott resultat i helgen
 4. Dagens agilityøkt

  Jeg har ikke lagt hoppet inn i noen kombinasjon enda, jeg har det som et hinder helt alene. Jeg syns det var vanskelig å vite hvordan jeg skulle gå frem i og med at jeg fra de første shapingøktene belønnet begge veier, så i grunn har jeg lært henne at begge deler er rett fra starten. Vanligvis hvis jeg lærer inn eks "sitt" så er det jo kun sitt jeg fokuserer på når jeg trener nyinnlæring. Jeg belønner jo ikke for at hunden utfører dekk da, om du forstår. Så jeg syns det var vanskelig at jeg startet med å shape inn og lære henne at begge deler er korrekt. På hvilket punkt skal man lære at det er to ulike ting, om du skjønner? På forrige økt begynte jeg såvidt å ta et par repetisjoner hvor jeg sendte henne på og sa "høy" eller "left" uten å bruke kroppen min til noe, og belønner kun når hun tok rett. Hvis hun først gjorde en feil, så gjorde hun alltid rett på forsøk to. Så hun feilet ikke mye
 5. Dagens agilityøkt

  Så moro å se Med den musikken og den stemmen din hørtes det ut som tidenes koseligste barnefilm Haha! Har du noen youtube videoer av denne 360 handlingen til Susan Garrett? Eller har du gått online kurs eller noe for henne? Jeg har innsett, eller jeg har vel egentlig visst det lenge, at vi mangler utrolig mye basic. Så i vinter skal vi gå back to basic. Jeg tror det kan bli bra! Vi skal nok jobbe mye slik som dere gjør i videoen over. På forrige agilitytrening trente vi tighte svinger på hopphinder. Jeg er litt usikker på fremgangsmetoden. Jeg begynte med at hun skulle tilby å løpe rundt vingen selv, deretter la jeg på kommandoene etter hva hun gjorde. Gikk hun rundt vingen til høyre la jeg på "høy" som kommando, gikk hun rundt venste vinge la jeg på "left" som kommando. Nå på forrige trening begynte jeg å si "høy" og "left" og belønnet kun når hun gjorde faktisk det jeg sa. Altså tok hun "høy" når jeg sa "left" så fikk hun ikke belønning og måtte prøve på nytt. Er det rett måte å gjøre det på?
 6. Akkurat nå, september 2018

  Ånei 😢 Så utrolig dumt! Håper hun ikke merker noe til hoften og koser seg masse fremover med rally!
 7. Akkurat nå, september 2018

  I dag har jeg ingen undervisning på skolen og jeg hadde heller ikke lagt noen plan for dagen. Da ble det litt vanskelig å komme seg opp. Jeg la meg ganske tidlig i går, så kunne stått opp tidlig og fått mye søvn. Endte opp med å komme meg ut av sengen klokken 8. Har levert en innlevering og jobbet bittelitt med prosjektoppgaven. Men det går sakte hjemmefra merker jeg. Nå skal jeg ta en treningsøkt også jobbe litt til Kanskje med et annet fag, la prosjektoppgaven ligge litt.
 8. Akkurat nå, september 2018

  Æsj, så kjedelig da! Søker du alt mulig rart? Husker jeg feil, eller hadde du egentlig kommet inn på skole også? Haha, nei, det er ikke bare bare. Men litt spennende og. Det er deilig å jobbe med noe som for en gang skyld bare er mitt! Men det er ikke alltid like lett å motivere seg selv for å jobbe når ingen pusher deg. Jeg har heldigvis en veldig god veileder, så han pusher forsåvidt nok han!
 9. Akkurat nå, september 2018

  Signerer Snøfrost. Jeg har selv en hund med hjertefeil, hun skal aldri avles på. Men jeg stiller ut likevel Papillonen min skulle vi kaaaanskje bruke i avl, endte opp med å ikke bruke henne. Hun er stilt ut en hel del NUCH ble hun også etter at vi hadde bestemt at hun ikke skulle avles på. Det er ingen som stjeler cert heller. Den beste hunden får cert, sånn er det, med HD eller uten HD. Det spiller ingen rolle. Hvis din hund er finere enn en annen hund uten HD, så er det likevel din hund som fortjener certet. Så lenge dere stiller såklart! Hvordan går jobbjakten? På skolen i dag! Har jobbet mest hjemmefra de siste dagene, og jeg merker hvor lite jobbing det faktisk blir da Jeg prøver å skrive på prosjektoppgaven min etter at jeg i går var på befaring i bygget jeg skriver om og endelig fikk sett litt på det in real og fikk masse info fra han som har prosjektert det. Men jeg føler likevel det er litt vanskelig å komme skikkelig i gang med skrivingen.
 10. Kupert+Agility

  Men å kupere er noe annet enn at de er født naturlig med stumphale.
 11. Bølla - hollandsk gjeterhund, korthår

  Gratulerer med LP debut og ny valp i hus Hun ser skikkelig rolig og trygg ut i blikket faktisk!
 12. Lynwyr: Lyn x Geirr

  Grattis med bra helseresultat
 13. Nei, hunder "smiler" ikke

  Jeg er enig med @Tonje og @Nimbus. Jeg vil heller informere folk på andre måter enn akkurat gjennom hvordan jeg formulerer en tekst på et av mine bilder som jeg skal poste på en måte så folk ikke tolker det som at hunden er menneskelig. Jeg har for eksempel lært opp de jeg bor med på litt hundespråk. Blondie bjeffer mye når folk kommer hjem, men det er hennes måte å prate på. De trodde først hun var sint, men da måtte jeg forklare de at hun legger ørene bakover, og hun logrer, det betyr at hun er glad. Da har jeg gjort en jobb der med å lære de litt om hundespråk. Jeg ville garantert kommentert om noen av mine facebook venner hadde delt en video av hunder på en klessnor. Jeg er også veldig nøye på å ikke like videoer som folk deler eller tagger meg i hvor jeg syns dyr blir behandlet på en dårlig måte. I tillegg kan jeg dele videoer jeg syns er bra på en eller annen måte og gjøre folk informert på den måten. Jeg syns ikke det er så ille å si at en hund smiler. Jeg syns mange slike menneskeliggjøringer kan være hyggelig, så lenge det ikke går utover hunden på en vond måte. Vi har i vår familie gjort mye av det samme som @julnil sier. Alle hundene har sin stemme og sin dialekt som vi tuller rundt med ting de liksom sier, og det er alltid veldig morsomt
 14. Kupert+Agility

  Ah, haha! Skjønner!
 15. Din studenthverdag med hund

  Jeg syns studietiden er en ypperlig tid å skaffe seg hund. Men jeg kan også tenke meg at det kunne vært en flott tid uten hund! Jeg har ikke så veldig mye obligatorisk skole, så jeg kan styre dagene mine veldig selv. Jeg kan jobbe en del hjemmefra om jeg ønsker det, så får hundene selskap. Før bodde jeg helt alene, så etter skolen måtte jeg ha med hundene hvis jeg skulle finne på noe sosialt på kvelden, ettersom de kanskje hadde vært alene hele dagen. Nå bor jeg i kollektiv, og det er nesten alltid noen hjemme her 😊 Da har jeg mye større fritid til å dra på aktiviteter etter skolen uten å bekymre meg for hundene. Hund er dyrt! Det dyreste er vel at jeg har kjøpt bil for å ha hund til å komme meg rundt på trening 😂. Ellers har jeg også forsikring og det kjenner jeg har vært lurt. Jeg betaler ca 4000 kr året på den, og i år har jeg nesten brukt såpass mye hos veterinæren allerede. Så det er verdt pengene.
 16. Kupert+Agility

  Hæ?
 17. Running contacts

  Så fine og dype treff med Bonzo Det ser skikkelig bra ut Hvorfor valgte du 2 av 2 på med Nemo egentlig?
 18. Kupert+Agility

  Hva slags rase er det? Hvis det er en rase som kan komme med stumphale er det vel bare å si den ble født med det?
 19. Blondie & Tidi

  Hadde en tråd før men finner den ikke igjen. På tide å lage ny. Slik det hele startet Dobs Only Blondie, eller bare Blondie til daglig, er en papillon fra Dobs kennel. Til min 12 års bursdag ønsket jeg meg en hund og rasen skulle være papillon. Hvorfor jeg valgte papillon husker jeg ikke, men jeg husker at jeg hadde vært med mamma på ringtrening når hennes hund var valp og da fikk jeg gå med en papillon tispe som het Tatjana. Også bodde det en papillon der med oss før som het Pinky. Så jeg tror jeg valgte papillon bare pga av utseende. Når så min bursdag kom hadde jeg alle rede proppet ønske listen min med alle mulige andre ønsker fordi jeg trodde aldri at jeg kom til å få en hund(faktisk den eneste gangen jeg ikke trodde jeg kom til å få det jeg ville ha og den eneste gangen jeg fikk det) så spurte mamma om jeg ikke ønsket meg hund lenger, så sa jeg: JO, men jeg tror ikke at jeg kommer til å få det. Men det gjorde jeg altså. Jeg fikk bare et bur og en bok om papillon til å begynne med. Mamma hadde bestilt valp fra Olga(oppdretteren) på utstillingen i Bergen i sept. Da ønsket jeg meg egentlig en sort og hvit en og det hadde vist vært flere damer og sakt til mamma at de hadde en sort og hvit valp til salgs, men jeg glad for at jeg fikk velge selv. Ikke før 11.05.06 var valpene født(bursdagen min var 20.11.05). Vi hadde leitet lenge etter navn tror jeg og hadde funnet Blondie inne på canis med store bokstaver og jeg følte det var skapt til henne. Men så var det problemet med å finne ut hva hun skulle hete i stamtavlen. Hun skulle jo hete noe på O, og alle mulige forslag poppet opp. Og jeg som ikke var så god i engelsk sa at hun skulle hete One Star osv. Men tilslutt ble det Only Blondie, helt enkelt. Nå i etter tid har jeg funnet et bedre forslag, nemlig Odakota som betyr venn(et tips vis du kommer til O kull). Det ble født 4 valper i det kullet som vi helst ville ha fra, men en uke etter ble enda et kull født av en annen kombinasjon som vi var mindre interresert i. Vi skulle kikke på begge kull da. Det ble født 4 i begge kullene, 2 hanner og 2 tisper i begge kullene og til sammen hadde jeg 4 tisper å velge mellom og med første rett på begge kull. Vi fant ut at tispene i det andre kullet var for små og gikk for kull nr. 1. Der var det en tispe som vi hadde "valgt" oss ut på telefonen fordi hun var nesten helt hvit og det passet jo til navnet Blondie også var det en med litt mer tegninger på kroppen. Men den andre hvite tispen var hele tiden så opptatt av å være med mor og pep og var ikke så veldig sosial den dagen mens alle de andre valpene var fulle av sprell. Så dermed falt valget på Blondie med bavaria merket i pannen De andre søskene hennes heter: Dobs Orion(hanne), Dobs Odin(hanna) og Dobs Otezza The Rising Star. Den 05.08.06 hentet vi min søte Blondie hjem i fra Nesbyen hvor oppdretteren var for å stille ut hundene. Foreldrene er Nuch Dobs Gladi og Nuch Pappilove`s Dr.Dolittle. Valpe bilder: Det første bilde vi fikk se av hele kullet, Blondie er fremst.
 20. Blondie & Tidi

  Skytebilde! I dag var Tidi på utstilling, første gang siden 2015, så jeg var spent på hva jeg hadde i enden av båndet. Det viste seg at jeg har en skikkelig pen kelpie Dommeren likte henne veldig godt og vi endte opp med BIR i stor konkurranse med oss selv og CERT Kritikken lyder som følger: Proportional, excellent working bitch. Very good head, almond shaped eyes. Muscular neck. Excellent top- and underline. Medium bones. Excellent movement and very good contact with handler. I gruppen endte vi opp som BIG 2 Kjempe gøy!
 21. Amerikaneren Elvis og jaktgolden Lita

  Gratulerer med dagen som var
 22. Moxie Polsk Owczarek Nizinny og gjengen.

  Så fine bilder av fine hunder
 23. Førstegangshund til familie med katt?

  Men det gjør at de røyter mindre, mener jeg ihvertfall. Når Tidi som har underull røyter, så er gulvet fult av pels og jeg bør støvsuge flere ganger i uken. Blondie røyter som sagt jevnt over hele året, men aldri mye, så det holder å støvsuge en gang i uken eller noe.
 24. Førstegangshund til familie med katt?

  @simira Papillon skal ikke røyte så mye. De skal ikke ha underull, og røyter derfor ikke så mye. Min røytet litt hele året. Men det finnes nok papilloner som ikke har rett pels der ute, så da røyter de kanskje mer.
 25. Shiri & Naya

  Så fine begge to
×