Gå til innhold
Hundesonen.no

maa86

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

maa86's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

13

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det er slett ikke uvanlig at hund tar rein. Skjer hvert år. Som noen allerede har påpekt her er hunden i bunn og grunn et rovdyr. At folk ikke har hørt om det før skyldes vel enkelt og greit at ikke alt kommer i avisene. Trenger ikke være dårlig kondisjon/skader i det hele tatt som er årsaken heller, uten at jeg med det skal mene noe om denne saken, her er det jo ingen som vet hva som skjedde. Når det gjelder påstanden som ble servert lenger oppe her på bakgrunn av et google-søk, om at kalver flest dør av matmangel, vil jeg bare si at det er IKKE tilfelle. Jeg kan bare anta at google-søket genererte treff på nyhetssaker fra et par år tilbake, som omhandlet en rapport fra forskning på nettopp rovdyrtap og årsaker til dette. Medier i nord (saken bredte seg etterhvert også sørover) slo stort opp at de fleste rein dør av matmangel. Problemet var bare at det var ikke akkurat det rapporten konkluderte med.. En eller annen smart journalist hadde bare klart å lese den slik. Saken var så blitt spredt fra avis til avis av journalistene. To av forskerne bak rapporten gikk ut i Nord-Norges største avis med et leserinnlegg i etterkant av dette, hvor de sa klart ifra at deres rapport ikke sier at flesteparten av dyrene sulter ihjel (som førstesidene den gang sa).
  2. Jeg har Hurtta Motivation lydighetsvest i XS. Bruker XS til vanlig i klær, og får til og med vesten utenpå vinterparkasen... Jeg er forresten 160 høy og 50 kg. Lydighetsvesten er definitivt både lengre og videre i str enn agilityvesten til Hurtta! Venninna mi har agilityvesten i S, og den er kortere og smalere på meg enn min egen lydighetsvest i XS. Likevel føles agilityvest i S for stort for meg, og jeg skal nå kjøpe den selv i XS. Venninna mi er omtrent like høy som meg, men litt bredere (fortsatt slank da). Hun får agilityvesten i S utenpå en lett dunjakke. Håper du ble litt klokere ang str av dette?
  3. Skadeserstatningsloven paragraf 1-5 nr 4: eier og innehaver av hunden plikter å erstatte skade voldt av en hund på en annen hund, dersom han har latt det mangle på tilbørlig tilsyn eller på annen måte ikke har gjort det som er rimelig for å kreve skade. Ettersom jeg har forstått ut fra hvordan Tuvane har beskrevet situasjonen var den store hunden i bånd og under tilsyn. Eier var i umiddelbar nærhet, men alt skjedde så fort at vedkommende ikke rakk å gjøre noe. Etter mitt syn er saken klinkende klar, og eieren av den store hunden er ikke erstatningsansvarlig.
  4. Jeg har veldig lyst til å delta på snørekjøringsløp/nordisk med min hund. Er interessert i både løp som fremkommer på terminlister og uoffisielle snørekjøringsløp som arrangeres i forbindelse med sledehundløp og lignende. MEN: det er jo litt vanskelig å få med seg når og hvor det arrangeres slike løp, synes jeg! Ofte er det tilfeldig om jeg registrerer at det skal arrangeres et snørekjøringsløp, det er ikke først og fremst disse det reklameres for og de får ikke så mye oppmerksomhet. Derfor tenkte jeg at dette kanskje kan være en tråd hvor folk kan legge inn løp de vet skal arrangeres?? Jeg personlig er mest interessert i løp i Finnmark/Troms, men det er sikkert andre rundt om i landet som også kunne være interessert i løp i sitt nærområde? Så peis på! Vet du om noe som kommer opp snart, legg det inn her!?
  5. Det har du helt rett i? Jeg skrev hagle fordi hagle var det som var nevnt fra før. I akkurat denne sammenhengen (om reindriftssamer alltid drasser med seg våpen og plaffer løs på alt) er det egentlig ikke relevant hva slags våpen det er snakk om. Men når det er sagt så er vel rifla mer anvendelig for en reindriftssame enn hagla. Når man lever av dyr på utmarksbeite, det være seg sau eller rein, vil man på et eller annet tidspunkt få bruk for et våpen, enten det er i forbindelse med skadefelling etter søknad, dyr under direkte angrep eller annet. Og da er vel ikke hagla det beste (for ikke å snakke om lovlige) å bruke akkurat... Men det er fortsatt et stykke igjen til å alltid ha med seg våpenet og plaffe løs på alt...
  6. For det første: Det hører absolutt ikke hjemme å ta med seg hagla si når man først er så dum at man slipper løs ei løpsk tispe, nei. Og legg merke til at jeg har på ingen måte forsvart han som skjøt hunden. Når det er sagt: tanken om at jeg kanskje ikke TROR, men VET har ikke streifet deg? Hvor tror du lokalkunnskapen kommer fra? Jeg trekker det ikke ut av løse lufta. Jeg er oppvokst i disse områdene og i disse miljøene.
  7. Unnskyld meg men hele Porsanger kommune er reinbeiteområde og stappfullt av reindriftssamer vår, sommer og høst. Ikke er selve Lakselv særlig større eller mer tettbebygd enn Karasjok og Kautokeino heller, selv om innbyggertallet i kommunen teller ca 1000 personer mer enn i de to andre kommunene. Porsanger har små tettsteder utenfor Lakselv hvor det bor flere enn i de små tettstedene utenfor Karasjok og Kautokeino. Kan nevne f.eks Skoganvarre, Børselv, Billefjord, Kistrand, Olderfjord. Selve kommunesentrene i disse tre kommunene er vel mer eller mindre like store, tettbebygde og folketette. Ikke har reindriftssamene alltid hagle med seg heller, hverken i Porsanger, Kautokeino, Karasjok eller andre steder med reindrift, som da altså er langt flere kommuner enn bare de tre. Og ikke plaffer de ned alt de vil. Snakk om folkeopplysning...
  8. Jeg har en aussie som ikke var så veldig gira på trekk til å begynne med? Jeg startet med jogging. Helt i starten labbet han nå rundt der med slakk line.. Når han dro litt på så lina ble stram roste og oppmuntret jeg og dro på litt ekstra selv. Lot ham heller ikke stoppe for å snuse, dro ham med meg mens jeg sa mitt egenvalgte kommandoord for å gi på. Etterhvert skjønte han poenget. Jeg la også inn en smattelyd når han økte farten av seg selv, nå har dette blitt en kommando for tempoøkning. Når jeg gikk over til ski var trekkingen allerede delvis innlært, og han hadde vært med på skitur løs flere ganger så han var ikke redd for skia. Bruker nå ovennevnte taktikk for å få ham til å dra mer på i oppoverbakkene. Vi har bare snørekjørt i litt over en mnd nå, og han har blitt flinkere og flinkere for hver tur. Holdt turene veldig korte i starten, et par km bare. Viktig å ikke kjøre hunden lei men gi seg mens det enda er gøy. Nå er turene våre på rundt en mil. Vet at mange starter med hunden løs, passer på å alltid være bak den slik at den venner seg til å gå i front. Hundekjørere pleier å la unghundene løpe løse sammen med spannet f.eks. Noen starter også med å la den trekke noe på bakken mens de selv leier hunden i bånd, for å venne den til vekta. Jeg gjorde ikke det, jeg brukte min egen kroppsvekt under joggingen til det, etter at jeg først hadde fått ham til å gå foran med stram line. Nå er ikke jeg noen ekspert, men det er sånn jeg har gjort det og det har funket for oss?
  9. Hvis plastburet er lite nok er det aller tryggeste for både hund og menneskelige passasjerer å ha buret på gulvet i baksetet?
  10. Hvorfor han ikke sa noe i media på et tidligere tidspunkt vet jeg ikke, kan være at det var på grunn av etterforskningen? Har selv sett røntgenbildene på fb, bikkja BLE skutt med luftgevær. For øvrig går det fint med hunden i dag? Men selvfølgelig er ingen tatt for dette.
  11. Jeg bare tenker høyt her: hva kan hunder ha mareritt om...? Den gærne nabobikkja som utagerer hver gang man går forbi??
  12. Enig med @Malamuten. Men vil også legge til: IKKE gi etter for mas inne! Uansett hvor irriterende bikkja blir, ignorer den. Og husk at for hver gang du gir etter etter en tids masing, lærer du hunden å bli enda mer utholdende med masingen sin..
  13. Solgt til @Karianski ? hvordan får man slettet annonsen??
  14. Solgt til @Ane ? hvordan får man slettet denne annonsen??
  15. Ok, jeg får ikke lastet opp bilde via Facebook på iPhone, og kjenner at profil på Photobucket osv er litt styr? Det er altså en helt standard Björkis nomesele! Ligger masse bilder av de når man søker på google? lillafargen er sånn vanlig mørk lilla, ikke lys lilla/lavendel. @Ane, vil du ha den? Hvis ikke får du den @Malamuten?
×
×
  • Opprett ny...