Gå til innhold
Hundesonen.no

Tricolor

Medlemmer
  • Innholdsteller

    577
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Tricolor

  1. Ost av typen Norvegia. Det er renslig, kan skjæres i bittesmå biter, jeg opplever at de tørker og kan ligge noen dager i jakkelommen uten å mugne. Ellers kjøper jeg noen små biter på dagligvarebutikk. Husker ikke navnet nå. Men det er bittesmå avlange skiver som er mørkere på midten. Mine elsker de.

  2. På 8/10/2022 at 5:02 PM, Rufs skrev:

    Da er ferien min over. Og det har vært en fin ferie med masse tid og tur med hunden min ❤️
    Men det ble en ferie, og ikke en SOMMER-ferie. For makan til dritt vær… Ikke mye sommer her nei.

    For et par dagen siden gikk jeg på tur med ei som er i gang med å kjøpe seg en border-collie valp. Hun er i kontakt med to oppdrettere (hun kjenner de begge), og er litt i tvil om hvilke oppdretter hun skal velge å kjøpe fra.

    Den som bor nærmest, og derfor er lettest å besøke osv, begynte veldig tidlig med å miljøtrene valpene. Allerede fra da de åpnet øynene (ca 2 uker) var de med ut på kjøreturer, var med på treneringer hos hundeklubben, fikk besøk av fremmede osv. Og det har ikke blitt mindre med ukene. 
    Kjøperen er bekymret for at alt dette gjør at valpene blir mer stresset. Eller at de krever MASSE aktivisering fra kjøper, siden det er dette de er vandt med. Full rulle hver dag!

    Den andre oppdretteren er en sauebonde som har nok hatt flere valpekull en den første oppdretteren. Han har unger som bruker tid på valpene, de er ute i Hagen, går med de andre hundene og dyrene på gården osv. Klar mye mindre miljøtrening hvis man tenker på hvor mye forskjellig de opplever.

    (foreldre, helse, gemytt osv er helt bra på begge kullene, så det er ikke det det står på)

    Og jeg ble litt usikker på hvilke råd jeg skulle gi henne. Hvilke oppdretter velger man å kjøpe valp fra? (Jeg heller mest på sauebonden)

    Kan man miljøtrene valper for mye, for tidlig? Og hvilke følger kan det få for valpene?

    Hva ville du valgt? 

    Sauebonden. Samme tanker som deg. 

    • Like 1
  3. Vi fikk satt inn hormonchip på hannhund for 3 mnd siden. Tispa er høyløpsk nå, og har vært veldig "på", uten at han har reagert med annet enn lek. Men i går var det plutselig paringsatferd.

    Kan vi stole på at det ikke er aktiv sperm?Bør vi gi henne hormonsprøyte for sikkerhets skyld? Bør vi vente til en eventuell drektighet kan avdekkes ved ultralyd?

    Skal rådføre meg med veterinær i morgen, men hadde vært litt ok å høre hva andre tenker/vet.

    Følte ikke emnet passet inn andre steder, så postet i denne tråden selv om det egentlig er helt motsatt sak.

  4. 12 timer siden, MollyC skrev:

    Veterinæren legger bare inn chippnr. Har ikke du fått stamtavlene og eierbevis tilsendt?

    Du chippet alle valpene samtidig?

    Jeg hadde nettopp kull og papirene fra NKK kom 5 dager etter chipping.  Da hadde jeg papirene klare til valpene ble hentet nå sist helg.

     

    Salg av valpene gikk tregt, så kun 2 var reservert da de ble chippet. Derfor er de nettopp lagt inn hos nkk. Har også vært andre hinder av formell art før kullet kunne bli godkjent.derfor har det gått tregt. Btw, første kullet ( før tispa var i vår eie) gikk det ennå tregere med. Mener at de valpene var over året før de kunne registreres.Begge hundene er import fra forskjellige land.

    Er første kullet vi har hatt, så det er litt ukjent terreng dette. Første tispe vi har hatt som har vært verdt å ha valper etter.

     

  5. 10 minutter siden, MollyC skrev:

    Kullet ditt er godkjent hos NKK og du har tatt med skjemaet fra NKK når du chippet valpene?

    Når veterinæren har lagt inn chipnummeret hos NKK, sender de stamtavlene og eierbevis til deg. Du sender stamtavlene med eierne når valpene hentes.  Du står som eier på hver enkelt valps eierbevis. På disse står en pinkode som du bruker når du foretar eierskiftene. Når dette er iorden får dyre-id opplysningene omgående. De blir da registrert på de nye eierne.

    Valpene ble chippet samtidig med 1. vaksine. Da var kun et par solgt. Siste solgte valp ble hentet for en uke siden. De er nå 4 mnd sånn ca. Jeg sendte liste med kjøpernes navn osv til veterinær nylig, fordi vedkommende ville legge inn alle samlet. Og det er gjort. Men jeg forstår av svaret ditt at jeg får papirene i posten. Så da ble jeg veldig mye klokere?og mindre stresset. Så takk for svar☺️

  6. På 2/1/2021 at 9:00 PM, Pixie skrev:

    Sånn apropos sol og sommer? Noen som har tips om ålreit men rimelig ullundertøy? Superundertøyet mitt holder ikke i 20 minus, ullundertøyet jeg hadde hadde fått mugg i seg fra boden i gamle leiligheten... Lei av å fryse?

    Safa.no har salg. Jeg kjøpte nettopp et sett derfra, men har ikke brukt det ennå.

  7. Akkurat nå, MollyC skrev:

    Kullet blir ikke ferdig registrert før testikkelattesten er på plass og da kan du heller ikke foreta eierskifte.  Du må kontakte hannhundeier så den blir sendt NKK. Eierskiftet gjøres elektronisk når du får stamtavlene og eierbevis. Alle valpene blir registrert på oppdretter. 

    Takk for svar. Første kullet vårt. Så alt er nytt. Skal kontakte hannhundeier. 

  8. Akkurat nå, Rufs skrev:

    Jo, hvis hunden er registrert i NKK skal den vises i DogWeb. Men alt tar langt mer tid nå i Corona-tiden. Langt lengre til enn tidligere. Er du sikker på at den er registrert? (og ikke bare ligger på vent til å bli registrert)

    Ja, jeg er sikker, har prøvd å registrere et valpekull. Og da kommer han opp, men mangler testikkelattest. Jeg vet at hannhundeier er seriøs og kommer til å ordne det. Men jeg stresser litt fordi vi snart skal levere valper, og de skal jo ha eierskifte. Valpene er chippet. Må vi bare vente med eierskifteskjema til vi får ordnet alt? 

  9. 27 minutter siden, maysofie skrev:

    Det ser du på dem, de gir beskjed om det begynner å bli kaldt eller de er slitne, de 'herdes' nokså raskt også :)

    Ha dem under oppsyn, prøv å ha litt bevegelse i dem i starten mens de likevel får tid til å utforske. Jeg bruker starte med å gi dem mat ute, slik at dem gjør fra seg ute etterpå, ofte holder de par minuttene i starten. Regn og vind er værre enn opphold selv med minusgrader.

    Jeg bruker sette ut en flykasse i området vi er i ute, eller legge boksen jeg bærer dem ut i på siden med teppe i, slik at de kan trekke dit når de syntes det er kaldt eller er trøtte. Iallefall ha et underlag som er tørt og isolerende tilgjengelig. 

    Godt tips. Er vel et pluss å vende de til reisekassen til de skal ut i bil. Jeg har 10 stk., Er kanskje lettere å holde oversikt med å ta ut et par om gangen. 

  10. Sikkert et teit spørsmål. Ihvertfall for de som driver med oppdrett. Men jeg lurer på om valper på 1 mnd kan være ute bittelitt nå vinterstid. Er border collie-valper. Har ikke tenkt å ha de ute i timesvis, altså. Mildvær og regn her i dag. Hvor mye pleier de å tåle?

     

  11. Hei! Har hatt hund i snart 30 år, men nå har jeg mitt første valpekull. Jeg prøver å klippe klørne, men er usikker på hvor mye jeg kan ta. Alle potene er hvite, og det er et markant skille der klørne blir kritthvite. Bruker foreløpig vanlig negleklipper for mennesker. Er den kritthvite delen "sikker sone"?

  12. Kjøpte 2 hunder i fjor. Den ene har vi ikke enda sendt inn eierskifte på. Skal stamtavle også sendes med? Er det mer som skal sendes nkk?

    Selger ordnet dette på den andre bikkja, og jeg husker ikke gangen i det.

  13. På 11/25/2019 at 1:41 AM, LinsorCollie skrev:

    @Tricolor hva er "go heel"? Mulig jeg rett og slett bare er helt på bærtur her på nattestid og det er derfor jeg ikke forstår. ?

     

    Jeg er så fornøyd med den lille valpen, hun er så kul ❤️ Ellers prøver jeg og få til litt småtteri med hver enkelt hund om dagen ? De elsker hver sin kvalitetstid ?

    Sikkert jeg som er på trynet og kanskje derfor bikkja ikke skjønner bæret. Hva er "på plass" eller "gå fot" på engelsk? ?

  14. 4 år gammel hund som kun er trent på gjeting. Vel, da har vi trent "go heel" innendørs. 

    Jobbet godt for små biter med svele. 

    Ellers fornøyd med den nyeste investeringen på gården. Rolig, ukomplisert, vennlig. Ligger strekk ut ved kjøkkenbordet når vi spiser, ingen tegn til tigging. 

    Er jo ikke noen ulempe heller at hun behandler sauene fint.

×
×
  • Opprett ny...