Gå til innhold
Hundesonen.no

bisQuit

Medlemmer
 • Innholdsteller

  361
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

70 Excellent

4 følgere

Om bisQuit

 • Rang
  Bekjent

Contact Methods

 • MSN
  thomas@gaasoy.net
 • Website URL
  http://www.maar.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Florø
 • Hunderase
  Samojed og Berner Sennen
 • Mine dyr
  Samojed født 28.12.2009
  Berner Sennen født 29.02.2012
 1. Baggen-belte ø. kjøpt

  Hvorfor ikkje kjøpe nytt? koster jo fra 590,- inkl belte for x2 reflex.?
 2. Samojed som bruks og familiehund?

  Hvor vil du egentlig Bea? En Samojed med god og funksjonabel pels trenger nødvendigvis ikkje så fryktelig mye stell i nikkersen. Ene tispa mi er sannsynligvis verdens enkleste pels på, foruten og ha en god, polar og selvrensende pels floker den seg også kun bak ørene. Den mer utstillings vennlige hannhunden eg har er derimot eit ******* uansett hvilken del av bikkja men velger og angripe med en børste, og han er en mindre pelset variant. Vil tro at du da bruker samme veterinær som Little Rocky`s, siden det ikkje akkurat blomstrer med samojed kenneler med brukslinjer på østlandet. Vil tro at veterinær da kanskje også kan uttale seg litt om sykdomsbildet av hvordan samojedene derfra er.
 3. Samojed som bruks og familiehund?

  Don Duncan, som kanskje er en av dei som har prestert og satset mest innenfor samojed uttalte i eit intervju en gang følgende da han ble spurt om hvordan han såg på den moderne samojeden som sledehund. I really think a Samoyed’s coat is both a blessing and a curse and has much to do with the Samoyed as a modern day sled dog. Long heavy coats will cause overheating and maintenance is difficult. The coat will tend to build snowballs in wetter snow and that can be a big problem. With the right coat a Samoyed is a very easy dog to keep on the trail. Due to it’s good insulation quality, they will require fewer calories to keep warm and do not need jackets or wind protection in extreme cold and wind. I have camped at -45 F with light coated Samoyeds and they never had a problem. On warm days the white coat will reflect heat and keep them cooler than a dark coated dog.
 4. Samojed som bruks og familiehund?

  Eg kjenner eg blir litt provosert når du sier at "dere" diskuterte det. At det er trivlige hunder forundrer meg heller ikkje, Samojeder SKAL være trivlige, ellers har man feilet katastrofalt i avlen.
 5. Samojed som bruks og familiehund?

  Eg er ikkje ute etter og henge ut oppdrettere eller enkeltpersoner. Derav ingen nemnt, og heller ingen glemt. På løp ser man fryktelig mye morro, man ser hunder som jobber selvstendig uten førerstøtte, man ser spann hvor fører konstant må rose/kjefte bikkjene gjennom løypene. Og kanskje den festligste varianten av alle, hvor eiger selv trekker bikkjene gjennom for og klare tiden. Det uheldige bildet over er av undertegnede på en flott samling, desverre var det få aktive brukshunder der, men vi fekk jo også se hvordan alle typer samojeder klarte seg rundt løypene. Forøverig skal det og nemnes at bikkjene over blir kjørt en plass mellom 3-500 MIL i året.
 6. Samojed som bruks og familiehund?

  Eg vil helst unngå og ramse opp oppdrettere på eit åpent forum, men Angilja (Fannhvit) som allerede har svart deg i tråden her er en GOD plass og starte. Ellers kan det jo være greit og sjekke ut facebooksiden Samojed Norway, der kan man kanskje få til en større og mer åpen diskusjon om temaet
 7. Samojed som bruks og familiehund?

  Mitt største tips må vell være at dersom du anskaffer deg en Samojed, bruk tid til og finne en oppdretter som ivaretar hundens bruksegenskaper og arv. Det er eit fåtall av oppdretterene av rasen som faktisk har gode brukshunder. Ja alle Samojeder kan springe og se bra ut med en sele, men hvor langt?
 8. Hvilken blåser er best?

  Eg har prøvd mangen forskjellige blåsere, og erfaringen min med Double K ChallangAir er at den bråker mye, og effekten er så som så. Phoenix Zephyr er en mye mindre blåser, med bra effekt som eg er veldig fornøyd med både når det kommer til pris, støy og luftmengde. Ikkje minst så er det eit stort pluss og ha trinnløs regulering av tempo også. Har også en større 2motors sak som generer orkan i styrke, denne kostet nesten 8000,- og har enda ikkje møtt noe i den klassen. (skal komme tilbake med namnet)
 9. Mac lader ikke

  Magsafe (laderen) til macbook har en lei tendens til og bare "Plutselig" dø ved strømbrudd eller spenningsfall. I enkelt tilfeller kan det være at det også slår ut batteriet i pcen, for og fikse dette åpner man rett og slett macen, og kobler fra batteriet i 10 sekunder og kobler tilbake (ikkje anbefalt med mindre du vet hva du gjør)
 10. HD: D er selvsagt en trist diagnose og få, men langt ifra verdens undergang. Eg har en Samojed med D som daglig går i fjellet, trekker vogn/slede og er i aktivt bruk. Han har hatt diagnosen i snart 3 år nå uten noen problemer eller antydninger til smerter. Med en slik diagnose tenker eg det er viktigere en noen gang og holde hunden i bevegelse og bygge muskelmasse til og støtte opp. Eg har pleid og si det slik at min hund skal få leve som hund, lykkelig og i fri utfoldelse til smertene tar han, da er det derimot slutt. (Da har han vertfall livskvalitet) Eventuelt kan du jo som mangen andre begrense alt, sette han i glassbur og ha livskvantitet, men en destruktiv og deprimert hund.
 11. Er veldig vanskelig og finne sokker som holder på grus, ville kanskje heller prøvd og funnet ut hva du kan gjøre for og styrke potene på hundene dine. Eg kjører og trener MYE på grus, og har aldri hatt behov for sokking annet en ved skade.
 12. Innavlsgrad og evt. paring

  Enkleste er kanskje og sette seg ned forran Dogweb og lage en fiktiv stamtavle mellom hundene? 5ledd med markeringer på innavl.
 13. Omplassering av hund.

  Eg ville tatt kontakt med raseklubben, er ofte flere i miljøet som er ute etter en voksen og etablert hund.
 14. Specific fra veterinær

  Spesific er eit veldig bra for, eg rangerer det lett over eukanuba, rc og hills. Eneste minus med foret er at det kan lukte litt mer en andre kjente merker.
×