Gå til innhold
Hundesonen.no

Malamuten

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,362
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  24

Malamuten last won the day on 15. September

Malamuten had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

10,535 Excellent

Om Malamuten

 • Rang
  Ninja
 • Bursdag 03/27/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Interesser
  Tur, trekk, lydighet,NBF, RIK og trav.
 • Hunderase
  Pittbullpuddel
 • Mine dyr
  Pia: Alakan malamute 8 år.
  Kodak: Alaskan malamute 7 år.
  Vilja: Kaldblodstraver 9 år.
  Varga: Malle 6 år.

Nylige profilbesøk

26,857 profilvisninger
 1. Slanking av hund

  Jeg ville tatt utgangspunkt i det som står på pakken som veiledende, men hadde nok trekt fra litt ettersom de ofte er litt rause på de anbefalingene også får dere se an utviklingen. Går hun ned så er det fint, går hun opp eller holder stabil må dere ta av enda litt mer. Husk å ta utgangspunkt i hundens målvakt når dere ser på den mengde tabellen, Ikke det hun veier nå. Ellers er det vell ikke det viktigste hva de spiser, men mengde. Dog er det vell vanskelig å få til et fullverdig sammensatt kosthold med div matrester osv. Så pass på mengde. Og de fleste hunder sulter ikke ved matskåla, selv ikke de som vi synes spiser lite. Så ved å bare tilby mat og la hunden bestemme selv vil de aller fleste spise når de trenger det. Med så mye ekstra på en såpass liten hund tror jeg jeg ville forsøkt å få skvist inn en liten tur ekstra i tillegg(daglig helst, men så ofte som mulig iallefall), for å få litt fortgang i slankinga uten å sulte bikkja helt og for å sørge for at kroppen er så sterk som mulig.
 2. Norsk Buhund

  Tviler på at buhund er de verste på slike ting, sånn jevnt over, men uansett rase osv så kan man jo få et individ som er litt ekstra på noe som ikke nødvendigvis egentlig er vanlig for rasen. Dog handler dette mye om oppdragelse også og det vil antagelig ikke være så ille innad i familien. Jeg har feks en helt gal, oversosial hund som enda i en alder av 20 mnd ikke kan være løs blant oss når vi har besøk fordi hun går helt bananas og roer seg aldri. Dog er det ingen problem med sønnen på straks 2 år, og det har det heller ikke vært med unntak av de første ukene hvor hun måtte finne seg i å bli begrenset litt mens han var våken og nede på gulvet. Ikke noe problem når vi kommer hjem etter å ha vært borte osv heller, men alle som ikke bor her blir hun helt crazy når hun ser. Det er bare sånn hun er og det er mye jobb.
 3. Bølla - hollandsk gjeterhund, korthår

  Ja, super deilig ❤ kanskje det blir en gjeng med slike småttisser om et par-tre år 😉 Takk 😃 Takk 😄 nei, helt fantastisk altså Takk 😄 ja, virkelig❤ Takk 😄 det er ikke mye som vipper henne av pinnen ❤
 4. Knurring på valp

  Ja, det hadde jeg.. De har meninger.. Det betyr ikke at de får hverken traumer eller andre varige men av at man bestemmer enkelte ting uten at de har noe de skulle ha sagt.. Det trenger jo faktisk ikke å handle om at det er så fryktelig problematisk en gang, bare noen som er litt høy på seg selv og ikke helt har tilpasset seg livet med mennesker kontra oppførsel og utrykksform man hadde i søskenflokken feks, enda. Hunder har jo også egenvilje. Tvert imot vill jeg vell si at det kan være vell så skånsomt og bare rolig, men bestemt gjøre noe og bli ferdig med det enn å drive å stresse hunden lenge for å trene på det. Jeg har en slik som var redd for sela si, hun opplevde stress bare fordi jeg prøvde å trene på det. Alt som omhandlet den selen og interaksjon med eller i nærheten av den var stress, samme hvor rolig vi tok det. Så det la jeg på hylla, puttet på sela og med en gang den var på så var det over. Og for hver gang ble det bedre og bedre. Jevnt over langt mindre stress enn alternativet. Jeg lurer på jeg, hva gjør man med barn som trasser eller ikke vil? Jo de må stort sett. Så da er man rolig og bestemt, gjennomfører og ferdig med det. De kan ikke bestemme alt. Noe må man bare, også ting som er ubehagelig(om det nå er det i dette fallet).
 5. Knurring på valp

  Hahaha, han er søt da 😍
 6. Knurring på valp

  Så du ikke at du ikke hadde fått på han dekken en eneste gang? Det blir jo ikke bedre før du får gjennomført. Nå har ikke jeg sett hunden da, men om den ikke er redd, ikke har vondt og ikke vil bestikkes, ja da hadde jeg bare sagt kutt ut og puttet på dekkenet og blitt ferdig med det. Skjønner ikke helt hvilke traumer de skal få av det om de ikke er redd? Noen valper har jo bare litt kraftig språk som henger igjen etter å ha kranglet med søsken i 8 uker. Det går seg som regel når de skjønner at du er noe annet enn søskenflokken og at det ikke nytter.
 7. Knurring på valp

  Det blir jo verre når man bare gjør ting som de ikke vil, de første gangene, poenget er jo at de må lære at de ikke får noen respons på det er gjør slik at de ikke gidder.😊 viss han ikke er redd, Ikke har vondt og trenger dekken så hadde jeg bare puttet på. Ha på hansker i verste fall.
 8. 1. det tåles at ikke alt håndteres perfekt hele tiden så prøv å ikke tenk så mye på det. 2. fortsett som du har gjort, senk krav, tren på enkle ting og fortsett å jobbe med kontakt og fokus. 3. i vanskelige situasjoner, prøv å hjelp han gjennom om det går, enten ved større avstand eller ved å putte en godbit foran han og lokke forbi osv. Og om det ikke går så bare låt som ingen ting å gå forbi. Får du ikke gjort noe uansett så er det beste alternativet å gjøre minst mulig utav det så du iallefall ikke forsterker usikkerheten med å enten fremstå som nølende eller presse han mer enn nødvendig. Ved å unngå det så mye som mulig og trene enkelt osv så har dere nok et veldig godt utgangspunkt for å komme helskinnet ut på andre siden av denne perioden og den varer antagelig ikke så fryktelig lenge.😊 har du mulighet kan du jo få plasser det er mer åpent og oversiktlig og prøve å trene mer på hundemøter på en passelig avstand til at du får kontakt, men han får neppe varige men om det blir noen slike måter heller, altså.
 9. For en rasejungel!

  @Kangerlussuaq jaktgolden passerer neppe under god helse, iallefall ikke når jeg sjekka ut rasen for noen få år siden.. Der kunne man virkelig bli mørkeredd og det var mye avl av typen foreldredyra var de eneste friske i sitt kull feks. Og knapt nok det før de hadde kanskje noen feilstilte øyehår eller noe de og. Men kjekke hunder på alle andre måter. @Epok om trekk er viktig så ville jeg gått for alaskahusky, noe hund blanding eller siberian husky fra gode trekklinjer. Eller selvsagt vorsteh, pointer eller noe slikt. Det går fint å være ute med dem og, men det krever selvsagt litt mer tilpasning og utstyr som dekken/pose og godt underlag. Dekken og underlag osv må du antagelig ha med uansett når det blir kaldt til soving og hvile iallefall. Veldig variabelt hvor mye de tåler de løpshundene. Veldig mange som ikke har veldig bra pels, og om hunden din bor inne så er den jo heller ikke vant til å ha det kaldt hele tiden. Separasjonsangst er ikke noe problem for huskyer, destruktive derimot kan de være som unghunder. Samme om de er en eller fler og samme om de får masse trim osv. Men det går over om man bare er litt kreativ og får unngått det mens det står på
 10. forklaring

  Tenker du å kanskje få en hund på for/deleie? Eller har du en valp/hund du tenker å sette ut på for/deleie? Det vanlige er vell at hunden skrives over på forvert/deleier helt og holdent når avtalen er fullført( hunden har hatt de antall kull den skal ha) eller om hunden ikke egner seg for avl eller lignende slik at oppdretter ikke lenger kan bruke den. Jeg ville iallefall ha hatt med at hunden skrives over på forvert/deleier i sin helhet etter fullført avtale, eller vederlagsfritt om den ikke skulle egne seg til avl eller at oppdretter ikke vil/kan bruke hunden. Jeg ville også helst hatt at oppdretter dekker forsikring så lenge hunden er ute på for så slipper man at det i verste fall blir noe styr og ansvar der om det blir noe feil. Men ihvertfall at oppdretter dekker evt livsforsikring e.l. så lenge foravtalen er aktiv. Helseundersøkelser burde i det minste deles, om ikke dekkes av oppdretter. Ellers ville jeg hatt maks 3 kull på forvertsavtale, gjerne 2 og 1 kull på deleier. Også når det være avklart tydelig hvem som har ansvar for hva, hvilke rettigheter/krav oppdretter har ifht å feks ta med hunden på ting(om det feks kræsjer med noe dere vil), hvor når hunden skal til oppdretter ifbm løpetid/paring/fødsel, samt hva forventes av dere ifht merritering og testing eller av trening mot slikt og hva som er oppdretters eget ansvar.
 11. Stiv/støl valp etter tur

  Og forøvrig, at begge foreldre har A hofter er nesten urelevant. Ifht HD og arvegang så er det helheten i slekta som er viktig. La oss si at i søskenflokken til mor og far er det rundt 30% forekomst av HD, da vil høyst sannsynlig rundt 30% av valpene få HD også, selv om både mor og får selv har perfekte hofter. Det avles sjeldent på HD hunder i dag, i de fleste raser iallefall, men det har vell stort sett ikke gjort underverker for HD forekomsten totalt sett siden folk glemmer å se helhet, statistikk, hva hunder har avlet før osv. Det var dagens avsporing, svar hva som gjelder din hund får du jo uansett bare ved å sjekke din hund, om det ikke for seg. Og jeg er enig med deg, det er neppe noen bråhast med å sjekke sånn for valpens del, jeg hadde bare likt å vist selv ellers hadde jeg ikke greid å slutte å stresse med det. Selvsagt kan det jo og hende at det er noe som kan og evt før behandles, men det høres jo ikke ut som hunden plages så veldig så om det utsettes litt for å se an så har det neppe så mye å si fra eller til.
 12. Stiv/støl valp etter tur

  Det er vell liksom første steget tenker jeg, at storheten kommer etter hvile. Det er jo da det er verst. Når man begynner å se smerter i aktivitet, og da spesielt såpass lite aktivitet, så er det vell bare et tegn på at det er blitt verre. Forkalkninger er nok ikke så vanlig hos så unge hunder, men om hunden feks har en veldig dårlig hofteskål i kombinasjon med dårlig/slakk muskulatur(som jo unge valper gjerne har, spesielt om man har vært sparsom på trimmen) så er det helt klart noe som kan påvirke dem da hoftekulen i verste fall glipper fra skåla. Det kan jo og være veldig dårlig passform/fassong på hoftekulen som skaper slitasje og er ubehagelig. Det er veldig uvanlig på så små ja som du sier og det er jo derfor jeg kjenner at jeg ikke blir så veldig positiv til hva det kan være og prognoser, men det er jo sikkert andre ting enn feks HD som er mulig og. Låsninger, voksesmerter, traume mot en eller annen muskel som sitter i litt, selv om det høres ekstremt ut at valper blir så påvirket at du ser det. De er jo oftest så myke og fine i musklene og styrer jo aktiviteten selv ute, og jeg regner jo med at valpen har vært ute tidligere og så dette er ikke første tur noen sinne liksom?
 13. Førstegangshund til familie med katt?

  Hva er det jeg prøver å rettferdiggjøre? At en kanskje over gjennomsnittlig aktiv familie kan ha en normal hund? En hund som lenge har blitt avlet som familiehund, turhund, utstillingshund? Som sagt så kjenner jeg en del dp'er, de lever helt normale liv hos folk som har hund og uten noen stor interesse for noe annet enn den daglige turen. De får tur, helt greit med mengde, men ingenting ekstraordinært. Likevel er de helt greie, fornøyde og velloppdragne, så da lurer jeg veldig på hva som får folk til å automatisk gå ut i fra at en familie som går toppturer, vanlige turer og vil trene litt på lydighet og slikt ikke skal kunne ha en dp liksom... Nei, det var ikke spesifisert lengde på alt dette, men hva er det som tipper skåla automatisk dit at "dette kan jeg ikke se for meg går bra nei"... Kjære meg liksom, det er en dp.. Joda, men i praksis så er vell de fleste hundre selskapdhunder i dag. De avles ikke for noe annet enn tur, utstilling osv.. Om en hund er ugrei så er det vell heller avhengig av mentalitet, evt manglende oppdragelse. Hunder finner seg i mye rart de, og dessverre kjenner jeg en del hunder som får tilnærmet ingenting og, de er da vell rimelig harmoniske de og, med unntak av muligens litt destruksjon når de er hjemme alene, ihvertfall i ung alder. Men ugreie, nei. Veldig mange er jo livredde for å ta seg vann over hodet(for hunden sin del) , de har lest og hørt mye rart og og tror sikkert at man nesten må være overmenneske for å ha noen annet enn det lateste av det late. Det er ikke noe nytt. Når noen nevner både toppturer, litt trening og tur så holder det før de aller fleste altså. Greit å sjekke hva de mener når det ikke er spesifisert, men ingen grunn til å bare anta at de skal rusle rundt kvartalet...
 14. Stiv/støl valp etter tur

  Jeg ville sjekket med en gang, det høres virkelig ikke normalt ut. Kan jo håpe jeg tar feil selvsagt, men ja.. Men om det er noe slikt som jeg tenker som er så ille allerede så er det antagelig ikke mye veterinæren kan gjøre heller annet enn å gi smertestillende evt. For å sammenligne da så fikk jeg hjem valp på 15 uker for en liten uke siden. Vi har vært på timesturer eller mer hver dag siden da. I dag tidlig feks gikk vi først til bussen(ca 15 min) så gikk vi fra bussen til barnehagen(5 min) også gikk vi hjem igjen, ca halvannen time. Det er vell den lengste sammenhengende turen disse dagene da,men ikke så mye om å gjøre. Hun har over hodet ikke vært berørt av noen av de turene vi har vært på og hun er heller ikke vant til å gå noe særlig tur da det ikke er helt samme kultur før det i Frankrike. Og hun forrige valpen var med på 1 time tur med andre hunder og løping dagen etter hun kom hit, 8 uker gammel. Null problem. Tror alle mine tidligere valper og unghunder og har hatt flere tilfeller med turer som er blitt litt i overkant hvor planen har vært at de skulle sitte i sekk en del feks, men de ikke vil det, eller at vi gikk oss vill og turen ble litt lengre enn tenkt osv. Aldri opplevd noen frisk hund bli stiv av en liten gåtur(eller noe annet for den del). Krysser fingrene for at det ikke er noe, eller at det er noe som er enkelt å fikse bare, selv om det ikke høres så bra ut.
 15. Hjelp, valpen min knurrer og glefser.

  Så herlig når det løser seg slik. 😊
×