Gå til innhold
Hundesonen.no

Easy

Medlemmer
 • Innholdsteller

  318
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

425 Excellent

1 følger

Om Easy

 • Rang
  Bekjent

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.alertnesscollies.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Collie

Nylige profilbesøk

4,047 profilvisninger
 1. Nettopp. Så da er det nok mer eller mindre det samme som SKK har åpnet opp for nå, som NKK allerede har. Ingen rapporteringsplikt, kun et tilbud.
 2. Men har SKK innført tvungen rapportering for alle veterinærer eller har de bare åpnet opp for muligheten til å rapportere det inn? For meg ser det ut som at eier må godkjenne skriftlig at veterinæren melder det inn? Ser det står "Ägaren medger inrapportering och publicering hos SKK genom sin underskrift." Regner med svenske veterinærer har samme taushetsplikt som norske veterinærer (?) og at de ikke kan melde inn operasjoner, behandlinger og lignende til SKKs register uten eiers samtykke?
 3. Melde eksisterende bruker inn i NKK

  Send mail til IT-hjelp@nkk.no så årner det seg :-)
 4. Råforing mot allergi?

  Se https://optima-ph.no/produkt/hudspray-for-dyr/
 5. Råforing mot allergi?

  Jeg har hatt en hund som hadde lett for å få sopp mellom tredeputene i fuktig og kaldt vær (dvs mest i vinterhalvåret) uten at det skyldtes allergi. Hun fikk også foreskrevet Malaseb-shampo av veterinæren. Ulempen med behandling med shampo er at det er tidkrevende og litt sitsomt (hunden skal shamponeres inn flere ganger i uka, og sjampoen skal virke i min 10 minutter før man skyller den av osv). Så hvis hunden stadig har problemer med sopp så anbefaler jeg at du i stedet sprayer potene med Optigen hudspray (fåes hos mange veterinærer eller kan bestilles på nett). Ved sopputbrudd kan man spraye 2-3 ganger om dagen; etter få dager kan man redusere til 1-2 ganger om dagen, og deretter kanskje ett par ganger om uka rent forebyggende når problemet er borte. Kjempeenkelt å bruke, bikkja slipper å "plages" med masse shampo-bad og det er effektivt. Har du en hund som prøver å sleike det bort så spray potene rett før dere skal ut på tur, så glemmer han å slikke.
 6. Valpepriser - kan de forsvares?

  Bare sånn apropos: Ihht til NKKs Regler for registrering så kreves det kjent DNA-profil for mor og far for å få registrert pomme-kull. Kjent PL-status eller andre helsekrav er ikke et offisielt krav pr idag. Se (s. 52)
 7. Forskjellen på sheltie og collie?

  Genetisk sett er det nesten ingen forskjell i det hele tatt. Var tilstede ved et seminar om genetikk arrangert av den norske collieklubben i høst der genetikeren Dr Leigh Anne Clark var invitert. Hun er nok den genetikeren som har forsket mest på arvematerialet til collien. Hun kunne fortelle at sheltien er den rasen som er nærest beslektet med collien. Det er jo kjent at collie-rasen er en av rasene/hundetypene som sheltie-rasen er bygget på. Om man ser på hundesporter som agility, så virker det som det er flere shelties som har fart og iver i kroppen enn langhårscollies, ja. Men at rasen er mer stabil mentalt sett vet jeg ikke helt om stemmer. Det finnes dessverre en god del usikre og nervøse sheltier rundt omkring også. De er jo ikke kjent for å være en veldig barske hunder akkurat men kan være litt myke og forsiktige. Helt generelt sett altså.
 8. Sakset fra fra Norsk Kennel klubs Tidsskrift i 1914: Blandingsavl foregikk også i gamle dager, og avl av "tea cup" hunder var ikke en fremmed tanke. Men en ting var bedre: Kortnese-hunder hadde lengre neser
 9. når bør valpen leveres

  http://www.telegraph.co.uk/science/2017/11/15/have-well-behaved-puppymake-sure-sees-man-moustache-within-six/
 10. Jeg fikk en henvendelse fra en dame vedrørende mitt første kull. Da hadde jeg bare en tispevalp igjen. Hun skulle bare ha en familie/turhund men virket grei nok. Helt til jeg fortalte at det var en annen mulig kjøper som var interessert i valpen og at disse stod "foran henne i køen". Da ble damen ekstremt intens og pågående og tilbød meg å betale kontant om jeg satte meg i bilen umiddelbart og kjørte valpen hjem til henne. Hun hadde ikke bil selv så jeg måtte levere valpen på døra. Da jeg beklaget og sa at den andre kjøperen fikk tilbudet om de aksepterte, så skrek hun til meg i telefonen at jeg var en utrolig useriøs oppdretter som ikke valgte henne
 11. Hundevennen Putin

  Tenkte først at det at Putin liker hunder gjør han til en mer sympatisk person, men så kom jeg på at Hitler også likte hunder... :-D http://edition.cnn.com/2017/10/11/world/russia-putin-birthday-puppy-trnd/index.html
 12. Dessverre ligger Norge langt etter når det gjelder det med utdanning av service- eller assistanse-hunder for f.eks autistiske brukere. I endel andre land er dette arbeidet kommet mye lengre. En av foregangs-personene når det gjelder denne typen bruk av service-hund er Yariv Ben Yosef. Han startet prosjektet med opptrening av assistanse-hunder både for autister, for alzheimer-pasienter og for epileptikere i Israel, men skolen hans holder nå til i Australia: http://www.dservicedogs.com/australia_index.htm Vet ikke om det finnes hundetrenere med kompetanse og kunnskap nok her i Norge til å kunne hjelpe deg med å trene opp en slik hund?
 13. Crufts 2017

  Tror de aller fleste av rasene som er listet opp som "vulnerable breeds" i UK har liten og/eller ekstremt liten genpool (men er usikker på corgi-rasene og engelsk og gordon setter). Størrelsen på populasjonen/antall dyr trenger ikke nødvendigvis si noe om rasens genetiske variasjon. Mange av disse rasene har vært avlet i over 100 år i mer eller mindre lukkede populasjoner; ofte basert på et lite antall stamfedre og der linje- og innavl har utarmet genpoolen ytterligere for hver nye generasjon. Mange slike raser har en så liten genvariasjon igjen at det tilsvarer en populasjon på bare 2-5 dyr. En god forklaring på hvordan/hvorfor disse rasene (og dessverre mange andre rundt om i verden) er sårbare og utrydningstruet: http://www.instituteofcaninebiology.org/blog/why-vulnerable-breeds-are-vulnerable
×