Kangerlussuaq

Medlemmer
 • Innholdsteller

  7,785
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  22

Alt skrevet av Kangerlussuaq

 1. Nja, jeg må si jeg tenkte "jøss, var denne inspirert av LØJ" jeg også. Og jeg har ikke vært innom her fryktelig mye de siste dagene...
 2. Jeg håper folka lager seg en feit, tjukk, gammeldags underskriftskampanje. Så vil jeg helst ha navn, adresse og produksjonsnummer på hver eneste produsent som ser seg nødt til å gå ut i media og surke over hva tine velger å ha som en del av sin melkekartong-dekor, også skal jeg prøve å påvirke så mange mennesker som overhodet mulig til å aldri kjøpe en dritt av deres produkter. Når man er så psykisk syk at man ikke takler å se en ulv portretteres på en melkepakke (deres egen betegnelse) så har man ingen ting med dyrehold å gjøre; da har man et så stygt syn på andre levende individer at det ikke er forenelig med et normalt forhold til dyreliv. Disse menneskene har da, etter min mening, graverende empatiske mangler. Og de brenner hver eneste forb**** bru man kunne håpt å lage mellom de selv, og de som allerede har de på tvers med sandpapir ned halsen (som meg), sogar også med de som forsøker holde seg mer "diplomatiske" (andre deltakere i tråden her).... Jeg tar meg i å tenke på den sterke rasismen ulven utsettes for, og at dette i det hele tatt er akseptert å publisere og ytre offentlig. Slik hatsk omtale, at man ikke en gang tåler å se ansiktet på de. Dette er rene jødehatet på 1940-tallet i ny variant, direkte skremmende
 3. Skumle ting skal takles, men mummi er jo ikke noe logisk. De har skummel-ass-musikk, med rare fortellinger om ting som vokser urealistisk fort, reiser som ikke stemmer overens med fysiske regler og ting som skjer helt sånn merkelig. Og jeg veit at barnetv er "ting som skjer helt sånn merkelig", men fahk, mummi er ekstra RART bare. Det er som å gå inn i en marerittverden på en syretripp/LSD-tripp, med hattifnatter som lager dritekle lyder, alle svever rundt på skyer, og mummimamma/pappa som er helt fjerne, redde og usikre på verden (noe som for meg var skremmende for mamma og pappa skal jo ALLTID vise veien fram her i verden). Nei. Mummi er for heftig ass.
 4. Personlig egnethet tenker jeg. Mummitrollet er enda sånn psykisk stress-greie, jeg synes ikke det er noe å se på i en alder av 30 engang. Handlingene er sånn speisa mystikk som friker meg ut Men noen barn kan sikkert få noe ut av det
 5. Det har vel ikke vært en prioritering hos noen regjering.
 6. Ja, det var et levende dyr. I filmen kan man se hvordan det forsøker å bevege seg mens det henger etter den ene foten. Påvirke politikere til å sette strengere krav til oppfølging av eksporterte dyr, påvirke EU-politikere til å stoppe de lange ekstremtransportene... Det er kun regelverk som kan redde disse dyrene, for den ekstreme etterspørselen etter halal får vi ikke stoppet. Innbyggerantallet øker i midtøsten (som i resten av verden), og religionen som krever halal blir det iallefall ikke mindre av i verden. Altså får vi - slik jeg ser det - ikke bukt på etterspørselen. Den vil være der så lenge det er mangel på (kvalitets)livdyr å halalslakte, slik jeg ser det. Nå har jo nettopp politikerene i England bestemt at dyr bare er objekter, så det er vel strengt tatt lite håp for at de som kunne endret dette kommer til å gjøre det. For eksempel: i kraftverk over hele verden sorteres fisk ut i søplekasser fra kjølevannsanlegg. De blir bare filtert bort og kasta som avfall. Men fordi politikerene har bestemt at heretter skal alle kraftverk med kjølevannsinntak fra elv/hav ha retur-systemer, med KLARE krav om overvåkning av fiskenes vitalitet og overlevelsesmuligheter, samt velbefinnende (stimer de sammen, har de naturlig atferd) i samarbeid med *uavhengige* biologer, så følger vi disse reglene. Jeg er så glad for at tillatelsen av hele driften ligger på at dette anlegget fungerer tilfredstillende, med tydelig ordlyd som «myk behandling», konkrete grenser for oksygeninnhold i samlekontainer, konkrete grenser for tidsintervallene de får være i samlebeholder, og klart definerte enkeltkrav til systemet ifht fallhøyder og lengde på opphold ute av vann. Om man hadde hatt liknende krav til transportørene: dyrene skal føres til kjøper med daglig tilsyn av veterinær, sensorer som måler temperatur (med overføring til overvåkningssentral? eller at det blir logget grenseovertredelser), tydelige krav til antall dyr, maks-lengde på transportetapper (f.eks maks 24 timer på vegen), værforbehold, og så videre. Brudd på forskrift ville føre til umiddelbar stopp i eksportlisens. For eksempel. Da kunne man sikret en tryggere transport. Men alt ligger på politikerene.. Og det er vel både økonomiske interesser, sogar som politiske gråsoner. Verden er en dritt.
 7. https://www.zdf.de/dokumentation/37-grad/37-geheimsache-tiertransporte-100.html "Das braun-weiße Rind im Lastwagen atmet schwer. Es liegt am Boden. Seine Leidensgenossen treten es unwillkürlich. Nach gut 20 Minuten ist das Tier tot. Eine Szene, so gedreht Ende August 2017 an der EU-Außengrenze zur Türkei. Eine Ausnahme? Der Export von Rindern und Schafen aus der EU boomt wieder. Hauptempfänger für lebende Tiere ist neben der Türkei der Nahe Osten. Schon kleine Kälber werden über 3000 Kilometer weit transportiert. Nach Tagen oder Wochen am Ziel angekommen, erwartet viele Tiere aus Europa in der Türkei oder im Nahen Osten ein Ende mit unsäglichen Schrecken." Jeg spyr og griner om hverandre, av hvor j'vlig dette er. 3000kilometer, for å halalslaktes. Europeiske bønder sender dyra sine - tilsynelatende skruppeløst - avgårde på transporter oppmot 3000km. Ingen regelverk omfavner transporten, dyrene lider gjennom ubeskrivbare dager og uker, før de til slutt dør. Og hvorfor? Fordi Tyrkerne, den muslimske delen av Tyrkia, skal ha selvslakta halalkjøtt. De sendes ofte videre med båt. Se på bildene og videoen inne i linken, det skal f*** ikke være mulig å gjøre slikt mot levende individer. Jeg regelrett dirrer av sinne, frustrasjon, håpløshet. Og det er ikke en drit man får gjort, det finnes ingen rettigheter - ingen lover - ingen organisasjon eller myndighet som kan gripe inn. Religion og tradisjon har fortrinn, over individer. Levende individer som lider til siste åndedrag. Mennesker er det verste som har skjedd jorda.
 8. Ja, jeg er 100% enig - men det har null relevans i denne sammenheng. Det er som å dra inn det å ikke spise hvalkjøtt i norge kommer til å stoppe nedslaktingen av hval i Japan, fordi de vil ha den hvalen til å fange inn og selge til dyreparker rundt om i verden. Selvsagt er det et legitimt og relevant poeng at vi i Norge ikke trenger å spise hval, men det er en annen diskusjon. Likeledes er det en annen diskusjon at elendig dyrehold finnes i Europa og at man ikke skal kjøpe billigkjøtt, men det stopper ikke islamske Tyrkia fra å importere livdyr til halalslakt. Da må vi få folk til å slutte å spise importert halal fra Tyrkia. Da endrer vi etterspørsel og behov for disse ufattbare lidelsene.
 9. Det er også mulig å spise lokalt kjøtt i Europa. Men det er egentlig irrelevant - vi som forbrukere har lite med dette å gjøre. Grunnen til at dette finner sted, er etterspørsel etter levende dyr for halal-slakt. Det er transport til Tyrkia som er problemet (og transport til midtösten). Det er revnende likegyldig om hele europa blir vegetarianere, eller bare eter hjort, rype og selvjaga hare. Det vil ikke stoppe dette problemet.
 10. Eier 1 godtok overhodet ikke sletting og var særdeles ufin i konflikt.
 11. Jeg tror ingen aner hva som står i vilkårene, siden de ikke er noensteds å finne (?). Men hvordan kan man praktisere vilkår så forskjellig? Altså: enten er det tillatt med sletting, eller så er det ikke. Man kan ikke praktisere det annerledes, med mindre man sier at man har "åpning for å slette ved ønske". Men da er det jo en vesentlig endring, om man fjerner det. Altså er det en vesentlig mangel i informasjonsflyten når slike endringer skjer uten at vi som brukere blir informert. Når apple og andre tjenestetilbydere endrer sine vilkår så må man godkjenne de på nytt.
 12. Fy ****, jeg griner og spyr om hverandre. Mennesker er det verste som har skjedd verden. I kveld har det rulla ut avslöringer pä tysk tv. Sitter her pä hotell og er helt skjelven. Maktesløs, fortvilet, knust og sint. https://www.zdf.de/dokumentation/37-grad/37-geheimsache-tiertransporte-100.html "We have seen things that simply are unimaginable. The suffering is endless." Nå må det for f*** skje noe.
 13. Altsä sier du det motsatte av hva Mirai sier:
 14. Hvor har vi medlemmer blitt informert om dette? Ved eierovertakelse kan man ikke innföre/ta vekk gamle betingelser som man som bruker har godkjent. Hvis f.eks hundhestkatt registrerte seg i en periode hvor sletting var innafor, sä skal ogsä vedkommende fä lov ä bli slettet. Og hvis vi har et eierbytte med betydelige endringer ("ingen sletting" er en betydelig endring) sä skal man vel ogsä informeres om det og bes om ä godkjenne / ikke godkjenne de nye brukervilkärene.) Andre som kanskje registrerte seg i perioden med sletting, blir nä mött med "ingen sletting". Dette synes jeg er urettferdig, ufint og forskjellsbehandling. Först og framst bör alle behandles pä likt grunnlag, og for det andre bör det da bli en bedre informasjonsflyt med klar og tydelig kommunikasjon om hva det er slags vilkär vi medlemmer ligger under. Et annet, skremmende eksempel, vil jo väre om det bare snikinnföres at alle innlegg og/eller bilder vi legger ut, kan brukes fritt av eiere. Prinsippielt ingen forskjell, fordi det handler om vilkär som omhandler brukerens forhold mellom forum og bruk - og det er tydeligvis ingen infoflyt i dette leddet.
 15. Kan ikke noen legge ut bilde av mops og engelsk bulldog-tenner/svelg? Det er helt groteskt ä se (levende hunder, äpen munn).
 16. Ja, det kan jeg. alle som er slettet har fått nye navn som tm100001 og deretter teller den oppover. Jeg mener jeg har sett tm100038 eller no. Andre eksempler kan jeg finne senere om det virkelig foreligger sä stor tvil om noe som i utstrakt stil har blitt gjennomfört pä dette forumet.
 17. Riktig, jeg mener det i all seriøsitet. Selvsagt finnes det tilfeller av Labradorer med rævva mentalitet, slikt finnes innen alle raser. Enkelttilfeller er enkelttilfeller. Men nå er vi så "heldige" at vi har et helt fantastisk tallgrunnlag på Labrador Retriever i Norge: familien Hagen / Hollerudhagen Zoo / Petworld / insert the name you want har drevet med valpefabrikk på Labrador siden 1980...-og-noe. Disse valpene har stort sett vokst opp i kjellern på huset nedi Tyrifjorden, oppstallet som hester, og med masseproduksjon så er jo ikke sosialisering i hovedsete. Det skal riktignok sies at det er mye hummer og kanari av både mentalitet og helse som kommer ut derifra, det ligger i kortene når kvantitet går foran kvalitet i genutvelgelse - men poenget mitt er at det overhodet ikke har blitt noe negativt bilde på Labrador til tross for at hundrevis av rævva-avla-rævva-sosialiserte labradorer har bodd rundt i norske hjem siden iallefall nittitallet. Jeg har møtt mange av de, jeg har lest om mange av de, jeg har hørt fra andre om de - de er helt vanlige hunder. "Flotte familiehunder" er de. Og da, da tør jeg påstå at Labrador er en av de få rasene hvor man kan si at til tross for de mest isolerte og kjipe betingelsene for et valpekull - helt uten hverken tillaga hinderløyper, valpetester, sosialisering med skoleklasser eller bilkjøring- så blir det jaggu fantastiske familiehunder utav de okke som. Og da er den genetikk, ikke miljø, som ligger til grunne.
 18. Her føler jeg du skriver: "Jeg dømmer ikke, men jeg dømmer". Hvis du ikke dømmer, så skulle du også vært likegyldig til hvordan vi gjør det ifht andre land, altså at det var likeverdig hva alle gjør. I stedet er det relativt tydelig ("vi er heldige") at du mener din/vår veg er den riktige vegen.
 19. Labradorvalper kan man fint la vokse opp i en isolert kjeller uten at de tar særlig preg av det, men nå er det nå engang en relativt enestående rase ifht sosiale antenner og miljøtrygghet.
 20. Kan du linke til dette, slik at man kan lese om at ulven ikke er utrydningstruet? Poenget er at forskningsresultater testes og gjennomgås før de får lov å bli publisert, litt sånn for å faktisk passe på at ikke feil skjer. Og om du mener det motsatte av hva et forskningsresultat presenterer, så er det slik at bevisbyrden ligger hos en selv. Det blir liksom litt billig å si "alle kan ta feil, jeg mener de tar feil, ergo er det helt plausibelt at min mening også er riktig". Hvordan ville du følt det om noen kom og sa "vet du, jorda er faktisk ikke rund. Jeg mener den ikke er rund, og forskere kan jo ta feil i målingene sine"? Da er det vedkommendes påstand som har bevisbyrden. Ellers: *Hva slags relevans har igjengroende kulturlandskap i denne sammenhengen? Det er jo sau på utmarksbeite som blir tatt av ulv, ikke innmarks-kulturlandskap-beite som blir tatt av ulv. Og uansett er det jo geit som er fjell-kulturlandskap ordneren, ikke sau. Sau har gått i dalen vår i Lofoten i alle år, men det er geita som tar de hersens kratt-busk-jævlene som tar over kulturlandskapet. Sauen åpner ikke igjengroende kulturlandskap. Med andre ord ser jeg ikke relevansen i sau som noe forsvar for å ta vare på kulturlandskap, da må man inn med geit. Og geit er det uansett ikke mulig å være levedyktig bonde av i Norge, særlig i nord-norge. Der er vel 40% eller mer av geitebondegårder lagt ned pga manglende økonomi i drifta. DET er trist det, og DER har vi et gigantisk problem for jeg hater personlig tilgroinga i Nord-Norge, det er så mye kratt og dritt hvor flåtten kan kose seg og vi mister alle utsikt og fine åpne jordsletter, og vi får overhodet ingen urskog inn i disse tilgrodde kjipe krattskogene med det første. Men det har lite med sau og ulv å gjøre. *Hva slags relevans har det at andre arter ikke er like søte/pene som ulven? Skal man måtte legge fram en CV av at man bryr seg om blomster og insekter også, før man diskuterer ulv ja/nei? Jeg ser liksom ikke helt relevansen i slike argumentasjonsteknikker? *Du bruker rimelig kategorisk begrepet "NORSKE arter". Hva slags relevans har det hvorfra en ulv kommer? Skal vi virkelig gå inn i rasismebegrepet i dyreverndenen? Kan du gå god for at bjørka i hagen din egentlig ikke er polsk? Kanskje den er en innvandrerbjørk som har kommet inn med vinden? Er den da mindre verdt enn ei norsk bjørk? Siden når har natur vært verdisatt i hva slags statstilhørlighet en organisme har? Det er da revnende likegyldig om en bjørk eller en ulv er russisk eller norsk? De er levende organismer, og ulv sogar et levende individ som baserer seg på naturlige innstinkter om formering og spising. En ulv går da ikke rundt og tenker "nei ka dokker sei gutta, vi tar oss en tur over svenskegrensa nå!!". At våre politikere mener at vi i norge har en kjernearbeidsprotokoll med arter som har sitt hovedsete i norske farvann er én ting, men kan ikke brukes som et argument "mot" ulven bare fordi den noe nyere enn andre "stamarter" som har "bodd" i Norge i mer enn 200år? Er en andregenerasjons innvandrer ikke like mye verdt som en nativ art, og hvilken rett har vi til å definere slike statstilhørligheter til andre individer?
 21. Hva er det du vil fram til her, egentlig? At det er vitenskaplig bevist at ulvestammen som er i Norge er så innavla at den uansett ikke er levedyktig? Mener du at det ikke er en utrydningstruet art? Jeg forstår dessverre ikke hva du vil fram til, jeg leser det til et slags oppkok av at du mener at: ulv ikke er utrydningstruet, men at den uansett er bevist at den er så innavla at den kommer til å utrydde seg selv om vi lar den være i fred, og at uansett hva ulvemotstandere gjør eller mener så er det iallefall ikke deres skyld fordi ulven i seg selv er så problematisk at om man utryddder den så hadde den vært utryddet av seg selv så "det ække vår skyld" og om man ikke utrydder den så kommer den til å utrydde seg selv? Kan du linke til den konkrete forskningsartikkelen som har bekreftet at norsk ulvestamme er så innavlet at den kommer til å dø ut av seg selv med mindre vi inseminerer ulvestammen mekanisk (siden det virker som det er ditt argument?). Om jeg tar feil i min tolkning er jeg hjertelig åpen for konkretisering av hva det er du ønsker å komme fram til.
 22. To ting: 1) kan ikke de som er i mot ulv bli enig med seg selv, enten vil man utrydde eller så vil man redde en utrydningstruet dyreart. Å «holde bestanden nede» vil resultere i innavla engelsk bulldog ulver som utryddes av manglende genpool helt på egenhånd. 2) føler man ikke en anelse skam over å komme med konspirasjonsteorier og sette kvalifiserte mennesker med utdannelse i biologi og matematikk sine forskningsresultater i tvil bare fordi resultatene ikke passer med sine *personlige meninger*? Beklager om det høres krass ut, men når det er peer reviewed artikler som sier at «sånn er det», så er det rett og slett Donald Trump-fakter og komme med «jeg tror faktisk at det overhode ikke er sånn». Meninger har ikke mer verdi enn faktafaen fra verden. Så er det selvsagt slik at man har lov å synes at ulven skal utryddes fordi man har så store egoistiske interesser at man vil fjerne eksistensen av en annen dyreart i vårt land. Da får man også eie denne egoismen, og si at mine interesser er mer verdt enn ulvens eksistens. Det skal jeg sogar personlig respektere, uansett hvor uenig jeg er i det.
 23. Må jo få inn litt ulvehat i summen også, skulle jo bare mangle med tanke på den norske holdningen til terrorist-ulven.
 24. Wow, VG. Virkelig cutting edge bullshit here. Og å påstå at frolic er en testvinner er meg beyond alt og hele pakka. Får meg til å tenke på hvor mye annet oppkok på spiker vi får servert innen ting man ikke har så god peil på (f.eks politikk, juridiske ting etc), ellers fra VG...
 25. Ikke no å si sorry for Jeg har tysk tastatur på jobb, som jeg enkelt bytter om mellom norsk, engelsk og tysk på nede i høyre hjørne av windows. På hjemmepc har jeg svensk tastatur (urk kjøpt i schweden) og quick-change mellom norsk, tysk og engelsk oppe i høyre hjørne av Mac OS. Er jo litt mer knotete når du har amerikansk tastatur som mangler ekstrategn i høyre del av keyboardet, men de norske bokstavene får du enten med alt gr eller noe sånn i venstre del av tastaturet, info finner du gjerne på internett eller på pc'ns oppsett.