Kangerlussuaq

Medlemmer
 • Innholdsteller

  7,684
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  19

Alt skrevet av Kangerlussuaq

 1. Riktig, sorry at jeg er i overkant aktiv med pro-diesel prat Inni hodet mitt var "ren forbrenning" blitt til "mer effektiv" forbrenning, men i dette tilfellet var det ment bokstavelig. Flaut i og med at jeg faktisk jobbet med dette i dag. Adblue er vel urea. Vi bruker samme teknikk for å fange opp skadestoffene på kraftverk, ved å spraye avgassene med ammoniakk og dermed fange både CO2 og NOx.
 2. Jeg fikk litt lyst å lese litt bøker om hunder, men helst ikke noe sånn "fra valp til lydnadsstjärna" eller "everything about clicker training". (Altså ingen ting om spesifikke hundesporter eller klikkertrening spesifikt). Gjerne hundepsykologi, hundens utvikling, kultur, generelt... Hva er dine beste tips? Jeg har tenkt på "don't shoot the dog" og control unleashed... Er jeg inne på noe? Vil ikke ha noen nyfrelste duster som forklarer en religion Tar også i mot tips om norske bøker! (BONUS: jeg kjøper gjerne bøker om du har noen, spørs litt hva det er da, og hvordan prisen er ifht å kjøpe den her).
 3. Har adblue på vårs, ligger gjennomsnittlig på 0,61 mila... Selv med autobahn-kjøring hvor jeg ligger på cruise i 160-180km/t.
 4. Unnskyld meg, men hvem i alle dager "investerer" i bil? Bil er jo et tapsprosjekt, punktum. Uansett om du kjøper el, bensin eller diesel så har du tapt 40-80k i det du kjører ut fra forhandler. Bil er et forbruksprodukt som du kjøper, bruker, det taper verdi og du selger den som brukt billig produkt. Dessuten kan det argumenteres, iallefall fra min side, at jeg kjøper diesel fordi den varer. De er - i mine øyne - mer driftssikker og kjøpes av meg fordi vi kjører *mye*. Altså kjøper jeg bilen for å kjøre 300-500k kilometer over 5-8 år. Vår 3 liters V6'er er først innkjørt når den har kjørt 100,000km... Før det er den enda fersk og ny. Jeg kjøper ikke bil for å ha en liten Nissan Leaf jeg kjører 1500km/året med mellom jobb og hus i storby'n.
 5. Begrensa hva folk er villige å ofre for å bo på landet, til slutt står vi alle der i en storby og landsbygda er kun et sted vi etterhvert utvider til når storbyen blir for liten. Hadde jeg bodd i Norge hvor de supersubsidierer fete Teslabiler hadde det ikke vært noe problem. Her koster Tesla det samme som en Ferrari. ish.
 6. Ja jeg er relativt hardhuda så jeg orker ikke ta det innover meg, men at folk tar seg sånne friheter er leit. Kjenner til alle triksa, og gjorde de/gjør de. Men utgjør lite forskjell. Jeg frykter at alt fettet bare setter seg i blodårene og ellers ikke Kjøper bare helmelk, sæterrømme, aldri lightprodukter. Men det hjelper liksom ikke.
 7. Urettferdighet er subjektivt. For oss som bor på landet med mye langkjøring er fordelene med dieselbil uvurderlig.
 8. Åh, altså plastikk? Jeg er nysj på det fordi jeg fikk min første fancy elektriske tannbørste hos mannen min nå nylig, og det er helt sykt hva de greiene gjør og får til nå om dagen. SCHMÆNZE. Men ja. Ny tannbørste er ny tannbørste
 9. Hvilken?
 10. Ikke nødvendigvis. Photobucket er jo én stor greie, men f.eks bildelinking fra facebook... det er også risky. Jeg ser i min egen tråd om bissevovven min, så er mange av bildene linket fra fb kun "tekst" (typ tg6437832_huuew1241.jpg) i stedet for noen brudd i bildelink. Tipper det har noe med at fb endrer mappestruktur og linkene blir ødelagt. Så facebook + photobucket + flytting av originalbilder (f.eks i mapper/album på flickr/bucket etc) gjør at de forsvinner.
 11. Nei, når jeg begynte på mitt profesjonsstudium som 18åring studerte jeg sammens med 50åringer, som den dag i dag enda er av mine beste venner (ja, plural, 2 av de vi hadde totalt 8 40+++'ere i Kalkulus 1 gruppa vår).
 12. Beklager ærbødigst om jeg var noe "blunt" i min framstilling av det. Jeg går selv til psykisk helseverntjeneste i kommunen (kanskje ikke helt riktig klassifikasjon ifht at man går til samtaleterapi pga psykisk helse, menneh) så jeg mener ikke at folk er mindre verdt. Jeg er ikke nedlatende med meg selv eller noen andre, altså Men poenget er at 99% av tilfeller av psykoser med bruk av lette rusmidler som en ren joint stammer fra allerede tilstedeværende psykoser i hjernen. Det er ikke narkotikaen som FØRER TIL psykose. Den bare bringer en psykose som enda ikke har kommet til overflaten, opp til overflaten. Kanskje hadde den kommet senere, kanskje hadde den kommet i morgen. You get zhe point.
 13. Nå forstår jeg deg ikke. Altså, jeg har dessverre ikke noe annet å forholde meg til enn medias framstilling og de referater som finnes fra rettsapparatet. Og overalt hvor jeg leser så er dette en rolig, stillferdig hund som om enn noe kan finne på å hoppe opp på folk i hilsesituasjoner. Selvfølgelig synes jeg det er en tragedie at en hund avlives pga dette, og jeg er interessert i å få vite hvordan det kan ha seg at en sak framstilles slik av eier, vitner, rettsapparat og media - hvis det finnes annen info. Og kanskje viktigst av alt: hvis det finnes annen info, hvorfor kan ikke denne infoen deles? Så langt føler jeg at du mener man skal forstå det fordi det er "opplagt" at det er "umulig" for en hund å bli avlivet "kun" ved å hoppe opp på folk. Men så hatsk som det norske samfunnet er mot dyr, så har jeg dessverre ikke nok tro på at det er hverken opplagt eller umulig at så kan være tilfelle. Så jeg spør igjen: hvorfor kan det ikke deles? Og du som har så mye annen info: hvorfor framstilles saken slik?
 14. Når jeg leser linken ovenfor har det en helt konkret og annen grunn til at de straffene ønskes mindre... Ikke fordi han generelt og av etiske/moralske synspunkter synes at straffenivået er for høyt ...
 15. Riktig, og derfor viktig at weed (altså, jeg sliter enda med uttrykkene fordi "hasj" for meg er hashish mens det ofte i norge også brukes om vanlig weed. Mitt vokabular strekker seg kun til engelsk når det gjelder rusmidler ) blir legalisert i kontrollerte former slik at man kan ha kontroll på hva som gros fram og hva det inneholder. Slik det foregår i USA og Nederland gjør det hele mye mer ordnet og uten fare for at man får i seg noe som er neddynka i plantevernmidler fra indre Afghanistan - slik man er i fare for å få på gata i Norge. Men digresjoner digresjoner. Ut i fra det jeg har lest og lært er det ustabile mennesker som får psykoser når de begynner å ruse seg på alkohol og rusmidler. Irriterende når noe ufarlig fremstilles som metamfetamin eller fåkkings "krokodil"...
 16. Men hvorfor framgår ikke din kunnskap om saken i sakspapirene? Hvorfor framstilles saken fra eier, vitner og rettsapparat (sogar media, men de er nå alltid på bærtur) helt annerledes enn det du sier? Hvorfor framstilles saken som en drittpakke til alle hundeeiere, er det noen slags nasjonal rikshemmelighet som ligger i detaljene av det du har konkret kunnskap om men som du ikke kan gå nærmere inn på? Hvorfor kan hverken du, eier, vitner, rettsapparat eller media gå nærmere inn på det? Men i stedet framstille saken så forferdelig dårlig?
 17. Hasj er "hashish", altså den grønnbrune gugga som er kvae og "slæggstoff" fra marijuanaplanten. Det er ofte ymse bakgrunn og svært høyt THC innhold (selv om du noen ganger kan bli lurt og kjøpe noe lavverdig dritt) + annen gugge som man sjeldent kan være sikker på. Pga den ymse sammensetningen kan hashish oftere føre til mer uheldige reaksjoner. Derfor kan jeg være åpen for at bruk av hashish oftere kan gi en "slags" psykose, fordi den kjemiske sammensetningen kan være som et PANG i hodet på uforvarende mennesker. Cannabis, altså helt vanlig weed, er de tørka plantedelene av marijuanaplanten. Ofte mye enklere å vite bakgrunnen til planten og du har dermed kontroll på THC nivået og du kan sogar kjenne personen som gror det fram. Når man røyker helt vanlig cannabis på en helt vanlig avbalansert måte har man kontroll og man er i mye mindre fare enn når man heller i seg 2 stk 40%'s gin & tonic. Jeg anser oddsen som minimal for å bli psykotisk med mindre man allerede er på psykisk helsevernlista i kommunen og allerede tar medisiner for det - men da blir man sannelig meg også psykotisk når man drikker en 6pakning øl kjøpt på kiwi. Med slike underliggende cases er det egentlig revnende likegyldig hva slags inntak av rusmiddel man har, psykotisk blir man uansett. Altså: hasish er mer "alvorlig" enn cannabis/weed. Weed er mindre farlig enn alkohol. Punktum. Og derfor har det for meg stor relevans hva slags type "hasj" han har innført, hvis jeg skal sitte her og dømme han bak skjermen
 18. Oh. Jeg er 1,75 og 53 kg. Så jeg har relativt lyst å gå opp i vekt, for jeg er lei av at folk tar meg på bakrommet og spør om jeg har anoreksi. Får bare bli preggo ass, enda en god grunn
 19. Hvor gammel er/var du når det snudde. Spør for en venn osv...
 20. Man blir ikke psykotisk av cannabis alene, og forøvrig er det fra sakspapirer klart at 19åringen ikke var ruset på annet enn alkohol man kan kjøpe på lokalbutikken/vinmonopolet.
 21. Men hva slags narkotika var det? Hasj som i *hasj-hasj* eller cannabis-hasj? For koblingen til kriminalitet avhenger noe av dette. Hvis han får 21 år for å ha smulget inn cannabis-hasj til en verdi av 600,000kr, mens en 19åring som slo ned en 99år gammel kvinne, voldtok henne og drepte henne i sitt eget hus i Bergen får bare 19års fengsel "med aldersrabatt".... Så har vi et problem i Norge. --- Irrelevant av hva slags skyld det ligger i saken, synes jeg det er tragisk at det som er svært, svært graverende og alvorlig (overgrep på barn, eldre, drap og ekstrem vold) ligger i et svært nedrig sjikt. Hvis det skal være riktig at en politimann har vært litt korrupt (ja jeg sier litt, for om det er snakk om 600,000kr og dopet er cannabis så er det langt fra hva alvorlig og graverende korrupsjon *kan* være) skal ha 21års straff, så må vi i Norge sporenstraks øke straffenivået. Voldtekt/overgrep/liknende skal da ligge på 30-40år og forsettelig/overlagt drap på 60-80år. Voldtekt og drap med overlegg skal da gi livstid. Etter min mening.
 22. Iik tenk å føde noe som veier like mye som en 6mnd baby! Stakkars fagainaaaaaaa Er jeg og mannen rar som har babybilder av oss på soverommet som jeg titter på hver kveld og fantaserer om hvordan mixen av oss blir seende ut? Helt normalt jaaa?
 23. Nå har jeg grint meg gjennom brennpunkt, og føler meg brått igjen litt redd for å sette barn til denne kjipe, kyniske, hælvettes jorda som er slik den er mot folk Hvordan skal man være sikker på at sitt barn ikke skal måtte gå gjennom det å føle seg utenfor, å ikke ha noen? Å være sosialt usikker. Å være utestengt. Å bli utsatt for vold. Og hvor ****** tøft det er av Arnar + foreldrene til avdøde Mia som stiller opp.
 24. Helt enig, det virker helt uvurderlig å ha hage...!!
 25. Sykepleier/hjelpepleier