Gå til innhold
Hundesonen.no

Kangerlussuaq

Medlemmer
 • Innholdsteller

  8,062
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  22

Alt skrevet av Kangerlussuaq

 1. Sko er en normal del av hverdagen. Å leke med avføring og nedverdigelse i form av ekshibisjon, drikking av tiss, spising av spy, spytting i ansikt/spytte i munnen til andre, håndtering av avføring, promping i andres ansikt - slikt er ikke normalt. Det er voksne fetisjer som folk holder innenfor andre rammer enn "underholdning for barn". Her er en video som belyser problemet (på en humoristisk måte) som har oppstått rundt denne kategorien videoer på youtube: Mer info om ElsaGate fra Reddit:
 2. Jeg ville heller latt barnet mitt se askepott enn å bli introdusert til det som egentlig klassifiseres som voksne seksuelle fetisjer i en alder av 5-10 år.
 3. Kun ut av nysgjerrighet Jeg får vel lov å spørre, om jeg lurer, eller?
 4. Noen som vet nårtid dette kom, og hvorfor det ikke er kommunisert tydeligere?
 5. Tips til afrikatur?

  Men er ikke reservat/gameparks i Afrika blitt rene "dyrepark"-vibes over? Av de bilder jeg har sett fra Sør-Afrikanske reservater så er det asfaltert nesten firefelts motorveg gjennom "bushen" og nesten tusenvis av biler som kjører i kø. Mye gjerder og mye foring av dyra for å få de "fram". Fikk litt sånne IKEA-på-en-Lørdag vibes av det, ikke "ekte safari" Vet ikke om Namibia er så hardt rammet av fenomenet, derav alle spørsmålstegnene.
 6. Gaupejakten åpnet

  En informativ tråd om gaupejakten som startet i dag ved midnatt. Den foreligger til 31. Mars 2018, eller til "skuddmålene" er oppfyllt. Norsk gaupe ligger under bestandsmålet til regjeringen, og ble talt til 310-330 dyr for 2017. Bestandmålet til norsk regjering er å ha 65 ynglinger pr år, et tall vi ligger under per dags dato. Nøyaktig hva det er har jeg ikke lyktes å finne, men når selveste jegerbataljonens egen avis, Nationen, presenterer dette så må det jo være sant. Kilde her: http://www.nationen.no/distrikt/naturvernforbundet-reagerer-pa-gaupekvote/ Ikke før lyset hadde røynet på kvotejakten ble første gaupe skutt. Det kan skytes 52 gauper, hvorav 17 hunndyr. https://www.gd.no/jakt/nyheter/lillehammer/felte-gaupa-fa-timer-etter-at-det-ble-apnet-for-jakt/s/5-18-589849 Nationen viser til at bestanden av gaupe er nedadgående, men også angrep på husdyr av gaupe er nedadgående så da er det vel bare fryd og gammen Kilde her: http://www.nationen.no/distrikt/kan-jakte-30-faerre-gauper-enn-i-ar/ I andre deler av landet er det kvotefri jakt: http://www.driva.no/nyheter/2018/01/30/Grønt-lys-for-gaupejakt-15994028.ece I andre deler av landet er gaupejakta innstilt fordi gaupa er så "hardt beskattet" (det vil si: skutt for mange) tidligere år at selv ikke miljødepartementet kunne forsvare det: https://www.jarlsbergavis.no/rovdyr/jakt/vestfold/naturvernforbundet-er-svart-fornoyd-med-nytt-vedtak/s/5-36-478381 Gaupen er en art som er oppført på norsk rødliste som sterk truet: https://artsdatabanken.no/Rodliste2015/rodliste2015/Norge/48020 Jeg vet ikke hva begrunnelsen for å jakte på gaupa til tross for at den er sterkt truet er i Norge? Er det samme som ulven? "Den er russisk"?
 7. Hvordan ligger det an med den slettinga tilfeldigvis?
 8. Oooops... Eller "#¤%&/(&%¤!!!

  Korthåra hvit er jo helt alldeles bedårende Som en litt mer funksjonabel Labbis!
 9. Sonens store Reisetråd!

  Som nevnt: han fløy fra LPA til Madrid i dag, og i perioden han har vært i farvannene rundt LPA har det vært Beaufort 8-10 i vind + gråvær... Snøen i Madrid var mer en funfact.
 10. Sonens store Reisetråd!

  Da har du vært veldig heldig, mannen dro derfra i dag og det har vært skikkelig ruskevær i 1 uke. De landa i Madrid i dag i snøvær så det var kaos på flyplassen
 11. Akkurat nå, februar

  Sjekk Teufel NC - de er bedre enn Bose QC35 II, men billigere.
 12. Å like bilder/annet av omstridte raser

  Når har dette skjedd? I det konkrete tilfellet som har gjort at denne og den andre tråden ang ønsket innhold i "akkurat nå-tråden", kom det en påstand som var mildt sagt kontroversiell, og den ble møtt av 2 stk "...mener du virkelig dette? er du sikker på det?". Hvor alle disse problematiske, respektløse, folkevettløse, atferdsproblematiske grusomhetene egentlig befinner seg, venter jeg enda på å få bevist. Og hvorfor skal man dra konkrete spørsmål som er skrevet på en objektiv måte under samme kam som "du er en idiot og bikkja di bør dø"-stråmennene, forstår jeg ikke. Hvorfor bruker man såååå mye tid i denne tråden til å akke og vee seg over mennesker som (jeg til nå ikke har sett) ikke er på dette forumet? Av noe som ikke finner sted? Er det på noen måte konstruktivt?
 13. Å like bilder/annet av omstridte raser

  Jepp, helt enig, men jeg spør meg: hvorfor forteller du meg det? Jeg får en sånn følelse av at du anklager meg for å ha slått folk i hodet og kalt de idiot. Det kan jeg ikke huske å ha gjort, og kan ikke se jeg har fått noen indikasjoner på at jeg lyver når jeg sier at jeg ikke har gjort det. Hvorfor diskuterer vi det da? Hvorfor skal man måtte poengtere noe så selvfølgelig som at ingen skal slå noen i hodet, kalle de idiot og be de avlive hunden de har kjøpt? Ingen har da noen sinne ytret et ønske om at det skulle gjennomføres? Beklager om jeg tar meg nær av noe som ikke burde gå meg nær, men føler vi er så enige, men allikevel føler jeg et stort spørsmålstegn når det kommer til hvorfor du hele tiden kommer med denne kaldkvælinga og mobbinga og personangrepene som ingen har gjort og ingen har lyst å gjøre?
 14. Å like bilder/annet av omstridte raser

  Du ser ikke at det er revnende likegyldig hva slags muskulatur eller om den har et tilfeldig innsøkk som jeg ikke kan se, fordi alt det ikke er avlet med ene og alene motivasjon at mennesker skal synes det er fint? Alt det fine og konkrete som jeg skreiv, det fløy rett over hodet ditt, fordi du fryda deg over å finne noe å pirke på på bildet som jeg brukte som eksempel på en hund som *ikke er avlet til deformiteter som er menneskeønsket/skapt*? Den har ikke en inntrøkt snute, den har ikke en oppsvulma snute, den har ikke øyne bak 5kg hud, den har ikke hudfolder, den har ikke trange nesebor. Den er moderat; den er ikke en gallionsfigur for deformiteter som mennesker synes er "pent". Poenget er ikke tilfeldigheter som alle hunder kan ha. Poenget er alt det unødvendige som utelukkende har oppstått på grunn av menneskers behov. Og med unødvendig så mener jeg ikke pelslengde eller andre ting som ikke påvirker hunders livskvalitet, men konkrete deformiteter som veterinærer har bekreftet fører til begrenset livskvalitet. (Nå kommer det garantert en luring og skal pirkekverre på at pelslengde kan føre til lidelse hos hund - det er riktig men det er nå en gang bare å barbere pelsen av en hund om man finner et alvorlig tilfelle av mangelfullt tilsyn. Man kan ikke barbere vekk en nese som ikke gir hunden oksygen, den må opereres....)
 15. Å like bilder/annet av omstridte raser

  Hvor har dette skjedd på dette forumet? Hvem har knekt sammen? Personlig snakker jeg ikke om akutt sykdom, men deformasjon. En mops, en engelsk bulldog, en shar pei - de kan alle visuelt observeres på et bilde med deformasjoner som ikke er forenelig med et godt hundeliv. Selvsagt kan en hund med 6 bein og ingen nese leve et friskt liv uten å være "per definisjon syk". Den trenger ikke ha akutt joikebollesyfilis. Problemet er at man ser på bildet at hunden ikke har åpne nesebor, at den har en nesefold på størrelse med Russland, at øynene ligger bak 5kg hud, at nesen nesten er presset inn BAK øynene i relasjon til ansiktets konstruksjon, overdrevne hudfolder, et utseende som ser ut som hunden er stukket av en bie i snuten... Alt er jo en konstruksjons-tilstand ja. Det er ikke en "kronisk sykdom"/sykdommer. Men alt bidrar ikke til hundens velferd. Det er unødvendige deformasjoner som ikke gir hunden en promille positivt i livskvalitet, tvert i mot. Veterinærer sier alle at slike tilstander gjør livskvaliteten til hundene lavere enn om de hadde vært avlet med normale neser, normale kropper. Så hvorfor skal man være positiv til det? Hvorfor skal man kalle det søtt at hunden har de mest unødvendige deformasjonene i historien av hundeavl, som skaper nedsatt livskvalitet for hundene, bare for at eier og en gjeng internettfanatics synes det er amazeballs med hunder uten snute? Hvorfor skal man søtte opp under ned? En dønn flott og oppegående representant for rasen ville vært en hund man umiddelbart kunne se på bilder ikke hadde nesefold, ikke hadde igjenklistra nesebor, hadde en god og normal snute uten elefantisme eller dvergpreg, marginalt med hudfolder, lite hud rundt øynene og som eier skrev var en kvikk og flott og sunn hund. Det er det visuelle som er alfa omega her. Det er jo det visuelle man kommenterer når man kommenterer et bilde, eller liker et bilde. Alle og en hver evner å se om en hund er deformert til det groteske bare for at mennesket skal ha en gallionsfigur, og alle og en hver kan da også la være å skape positiv omtale om slike hunder. Denne sharpeien hadde jeg "likt" et bilde av, for man ser at den ikke har ekstreme trekk. Man kan ikke se det indre, så ingen vet om hverken den eller en ekstrem-variant er frisk innvendig. Men det ytre, det unødvendige, det er ikke der. Det unødvendige mennesklige behovet for ekstremiteter er ikke der, og det kan alle se med sine øyne og grunnleggende anatomisk forståelse. Valgte shar pei fordi det er enkelt å finne moderate bilder ifht mops, for eksempel.
 16. Jeg er enig med deg på et generelt nivå, men de "ekstreme eksemplene" er reelle eksempler som førte til denne trådens eksistens. Så kan du synes det er "ekstremifisering" så mye du vil, men faktum fanfare er nøyaktig disse eksemplene førte til denne tråden. For meg er det defor vanskelig å se hvorfor man ikke skal ta det konkrete handlingsforløpet som grunnlag for diskusjonen, framfor en annen oppkonstruert generell tendens som overhodet ikke har forekommet på forumet.
 17. Det kjenner jeg ikke til, men jeg har hatt litt dårligere tid til å være her inne i det siste så har ikke full oversikt. Kanskje noen andre kan gjøre oss klokere?
 18. @jaktlykke @mara er det noen som helst som har ødelagt noen sin private tråd? Nope. Ingen har gått inn i noen som helst private tråd, og sutra, bedt om avlivning eller skrevet injurerende saker. Det eneste jeg har gjort var å spørre Krutsi og Belgerpia/guri (whichever it was) om de var seriøse når de satt og fyrte hverandre opp med gjensidig gnukk om hvor uovertruffen en "omstridt" rase var, og om alle hunder bare hadde sett sånn ut så hadde ikke Norge trengt veterinærer. En rase som har egne unntak i Agria hundeforsikring fordi den er så hinsides avlet... Er det et personangrep å stille et slikt spørsmål? Er det et angrep på hunden? Jeg spurte "mener dere seriøst at om alle hunder hadde vært som hunderase x y z - så hadde vi ikke trengt veterinærer i Norge?". Ingen ber om å få gå inn i en "hunden min" tråd og skrive "hunden din er forjævlig, gå og dø". Ingen vil at noen skal avlive hunden sin, wtf? Personlig har jeg hatt to konkrete tematikker: 1) Må man virkelig sitte og fyre opp under utseendefikseringen til mennesker som kjøper omstridte hunderaser. Kan det virke mot sin hensikt, kanskje, muligens? 2) To ganger har jeg skrevet om "denne konkrete saken" i akkurat nå, en av de var tilfellet ovenfor (refleksjon om behovet for å skrive "søt" om en deformert hunderase), det andre var i en konkret sak hvor noen skrev de skulle kjøpe en valp og la ut bilde. Jeg skrev en helt objektiv kommentar om at jeg personlig ikke ville kjøpt den valpen pga deformiteter. Deretter gikk hele gammel-tante-hundesonen i mongo-klikk fordi det var ugreit å si og tenk så uforskammet frekk jeg er som skrev hva jeg ville gjort om jeg vurderte å kjøpe en slik hund. Jeg har personlig trukket meg fra hundekjøp når valp var 5 uker gammel, fordi jeg fikk tips på internett om at dette kullet var det noe alvorlig galt med. Er ufattelig takknemlig for at jeg ikke endte opp med Labrador fra valpefabrikk, ene og alene fordi jeg hørte på folk på internett. Så så gæærnt er det da ikke å si "personlig ville jeg ikke, på grunn av....". Den tredje gangen ble det kommentert av meg, som referert øverst, i en "hunden min tråd" om noen mente seriøst hva de skreiv. Det er ingen som har skrevet "hunden din er støgg, avliv den asap". Ingen har LYST å skrive i en tråd "føkk off". Ingen har sagt eller gjort noe som helst i disse rekker. I øvrighet kom DENNE tråden - denne spesifikke tråden - etter en sak hvor "noen" påstod "noe" om en omstridt hunderase - og "noen andre" spurte om de mente det seriøst fordi det var relativt søkt - og jeg personlig backa opp noen som sa de ville gå å gjemme seg i en hule etter de ble kalt latterlig av denne "noen" som hadde påstått "noe". Da ble alt det sletta fordi det var ansett som "off topic" i akkurat nå. Så det vi "egentlig" skal diskutere her, er vel hva slags retningslinjer man ønsker seg. For det er umulig å vite hva som er "off topic" i en akkurat nå tråd, når det ikke finnes skriftlige referansepunkter.
 19. Å like bilder/annet av omstridte raser

  Hva med de som har vært i hundemiljøet i flere år, som vet 101% sikkert at hunderasen er deformert, som på tross av alle anbefalinger på internett og i hundemiljøet, allikevel kjøper sin ørtende deformerte hund gjennom en årrekke? Skal man allikevel sitte og unnskylde eier med at "det kan oppleves vondt for eier" å få kritikk om alle de hundene eieren kjøper, som stadig vekk har deformerte kropper? Hva med disse hundenes vondter, som tydeligvis ikke betyr noe?
 20. Å like bilder/annet av omstridte raser

  Du, jeg synes faktisk ikke det er noe galt med dine blandingshundevalper, fordi du er ærlig om det. Akkurat like mye som jeg ikke har noen problemer med at folk kjøper seg engelsk bulldog, mops eller "andre" raser om de hadde kalt en spade for en spade og sagt "jeg bryr meg mer om utseendet på hunden sånn at jeg skal føle meg personlig spesiell, enn hundens velferd". Ærlighet varer lengst. Ikke at man serverer løgner om hundenes uovertrufne helse og at alle som kritiserer de er fjompenisser "uten raseerfaring".... Jeg skal trykke like herfra til månen, og rose eiere, som er ærlige. Uansett om det er at de kjøper EB fordi de bryr seg om utseendet på hunden, eller er uheldige med et blandingskull, eller lar hunden løpe løs selv om de vet det kan føre til hjortedød men det driter de i. Stå for dine meninger, så får du iallefall respekt. De som er uærlige og later som om de ikke gjør noe galt, de røkker værhårene ut av snuten min manuelt, og gjør meg irri og de har ikke fortjent 1 promille respekt.
 21. Å like bilder/annet av omstridte raser

  Takk, nettopp derfor er det viktig at vi holder oss til denne saken, og ikke sammenlikner det med en masse annet som egentlig ikke er den samme situasjonen.
 22. Å like bilder/annet av omstridte raser

  (det jeg ikke har sett:) Eksempler på hundesonen hvor folk liker bilder fordi det er at det har kommet et hyggelig bilderesultat, eller at de har vært på tur. Takk for oppklaring, misforstod deg som å snakke om her inne på hundesonen - ikke også på facebook, instagram eller andre plattformer. Der kan det nok hende det skjer i mye større grad.
 23. Eier skal ikke gjøre noe, det er "flufferne" som har et ansvar her. Dyrevelferd går foran folks følelser. At du moraliserer om folkeskikk og respekt for andre lar jeg gli solid forbi meg all den tid både du, jeg, og flere andre her stiller nøyaktig like sterkt på det feltet.
 24. Å like bilder/annet av omstridte raser

  Det svarer jo allikevel ikke på spørsmålet: hvorfor har folk den 8'ende deformerte hunden? Skal man allikevel sitte og støtte dem i det som åpenbart ikke er noe annet motivert hundehold enn å ha en hund med fysiske deformiteter så man skiller seg ut og får oppmerksomhet på internett? Jeg har enda ikke sett eksemplene dine i praksis, selv om de er helt legitime. Ad siste avsnitt synes jeg dette blir off topic og tendenserer til "whataboutism". Vi trenger ikke en ny runde med "men det finnes flere enn de typiske eksempler" også skal man dra inn alt fra gordon setter med klokapselløsning (eller var det engelsk? you get my point) til furunukler på... en eller annen annen rase. Omstridte raser er alle hunderaser som har problemer med å utføre et normalt liv med en normal rutine, altså alt fra vasking, paring, føding, blinking med øyenlokk, høring med øreganger, pusting med nese, spising med munn eller tygging med tenner. De har disse problemene fordi mennesker synes at utseendet deres trumfer velferden til hunden. Alle med slike problemer relatert til et deformert utseende, så eierne skal ha noe eksotisk, spesielt og eksklusivt, er inklusive i omstridte hunderasers klubb.
×