Jump to content
Hundesonen.no

BkNo100001

Medlemmer
 • Content Count

  8623
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

BkNo100001 last won the day on July 30 2018

BkNo100001 had the most liked content!

Community Reputation

15974 Excellent

7 Followers

About BkNo100001

 • Rank
  yolomawmit

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. BkNo100001

  Nei, hunder "smiler" ikke

  Jeg tror dessverre det har mye å si, se gjerne mot facebook og youtube. Søk på "happy pug" eller "happy frenchie"... Se på bilder som deles av usunne hunder, eller stressa hunder. Måten mange lager videoer som kun har én mening: å få mange likes og delinger på sosiale medier, skaper unødvendig smerte og stress for mange hunder i verden. Derfor synes jeg det er et viktig tema.
 2. BkNo100001

  Nei, hunder "smiler" ikke

  Du kan jo skrive "to fornøyde hunder etter tur med mental og fysisk trening"? Er det noe som sier i mot det? Dette forstår jeg ikke, kan du forklare hva du mener? Det er jo det direkte motsatte av hva Emma Mary Garlant skriver? Utdrag herfra: https://hunomhund.no/2018/09/tror-du-disse-valpene-er-glade/
 3. BkNo100001

  Akkurat nå, september 2018

  Skjønner enda ikke helt sammenhengen; Hvorfor fortsetter dere ikke å stille hvis det var så viktig at dere skulle bli NUCH sammen?
 4. BkNo100001

  Akkurat nå, september 2018

  Håper dere får en fin tid sammen, hun er heldig som har deg/dere <3
 5. BkNo100001

  Nei, hunder "smiler" ikke

  Nettopp, folk kan ikke hundespråk... Kjepphesten min er at jeg er mye inne på 9gag og liknende, samt har mye fokus på sosiale medier, og jeg ser hvor uendelig mye møl som deles med presidens "se den søte glade hunden". Eller dyret, for den saks skyld. Her er en rekke eksempler hvor "the look on ...." eller "smileeee" er fokus, hvor dyret åpenbart ikke er lykkelig på grunn av "smilet" på ansiktet: https://9gag.com/gag/aYgDmnO https://9gag.com/gag/am76pzV https://9gag.com/gag/a1owDRD https://9gag.com/gag/a9WngRK This good boi is telling you to have a nice weekend! Happy doggo: I love it when he smiles like this:
 6. BkNo100001

  De siste ulvene i Osdalsflokken er skutt

  Tåpelig artikkel som ikke gjør noe annet enn å fyre opp med bensin på konfliktbålet i Norge: Jeg gremmes. Norge kommer til å få enorme problemer av denne konflikten, mark my words. Slik en hodeløs, kunnskapsløs, konfliktyppende og ekstremt betent situasjon betyr bare problemer. Jeg tør ikke tenke på hva slags avarter av ABB som sitter rundt og lar seg fyre opp av slike aggressive "JA/NEI"-sider, med mediene i fri vigør mens de mesker seg i tusentalls av harde, sinte klikk på hver av disse idiotiske artiklene. Skulle tro vi var tilbake i middelalderen uten naturvitenskap og demokrati, det er regelrett skremmende.
 7. BkNo100001

  Akkurat nå, september 2018

  Det er artigst å kjøre manuell, men kommer aldri til å ha det personlig i min bilpark pga kjøremønster. Synes manuellgir passer best i byskjøring, mens landeveiskjøring er best med automatgir. I jobb og fritid låner jeg og/eller leier jeg såpass mye bil at det er uvurderlig å ha manuell-kunnskapene. Man vet aldri når det står en manuellbil som må kjøres, enten det er i nødssituasjon eller i jobbsammenheng, samt at jeg føler man lærer mer ro i trafikken med manuell. Du lærer mer om hvordan en bil fungerer og hvordan du får en god flyt med manuellgir, synes jeg personlig. Så mine barn kommer til å måtte lære å kjøre bil med manuell gir, og deretter få kjøre automat.
 8. BkNo100001

  Nei, hunder "smiler" ikke

  Nettopp, hunder som uttrykker glede. Å "strebe" etter å beskrive dette med at "se på de søte hundene som smiler!!" er å strebe etter at flere hunder skal lide under at folk ikke leser kroppsspråket til hunder som har det vondt og som er stressede. Ingen ting galt i å si at en avslappet hund ser glad ut, for man leser hundens kroppsspråk som en helhet. Å si at en åpen munn med opptrukne lepper = smil er det som er farlig.
 9. BkNo100001

  For en rasejungel!

  KH Vorsteh, jaktlabbis, jaktgoldis - 3 raser som også passer med god helse, grei mentalitet og ikke så utpreget separasjonsangst (særlig ikke retrieverene) som huskies.
 10. BkNo100001

  Nei, hunder "smiler" ikke

  Ja, men da smiler de ikke, de uttrykker glede på hundsk Det er bruken av mennesklige uttrykk som skaper grobunn for disse videoene hvor ulærte mennesker sier "se så glade de er". Kommentarene på videoen sier "I don't understand these dogs look happy". Derfor mener jeg det er kontraproduktivt å kalle lykkelige hunder for smilende. Bruk av riktige begrep hjelper mot ytterligere misbruk av "smilende" hunder på bilder og videoer (og i virkelighetens verden som vi ikke ser).
 11. BkNo100001

  Førstegangshund til familie med katt?

  Jeg er ikke en blomsterhippie, det får du bare akseptere Ellers, får du ta dikteringen din om hvordan andre skal uttrykke seg på PM. AFAIK er brukerdebatt ikke ok på dette forumet, ref lovregel nummer 1151 på dette forumet: Synsingene dine om meg og mitt er brukerdebatt. Get over it, jeg uttrykker meg slik jeg vil og er innenfor regelverket med mine ytringer
 12. BkNo100001

  Nei, hunder "smiler" ikke

  Jeg opplevde det slik at argumentasjonen var: hunden min ser ut som den smiler på bilder = hunden min er glad. Det var altså ut fra utseende at man fastslo at hunden var glad, og utseende da tolket slik man tolker et mennesklig smil (beskrevet i artikkel). Hele presedensen for å diskutere det er jo nettopp i sammenheng med sosiale medier, da det er så forferdelig farlig å gå inn i fella om at hunder som ser ut som de smiler = lykkelige hunder. Videoen med valper hengt opp i tørkesnora er bokstavelig talt et resultat av delingssamfunnet, originalvideoen kommer fra appen "Tik Tok" som er laget som en "morsomme videosnutt-delinger"-app. Altså har noen hengt opp disse valpene med motivasjonen at de får oppmerksomhet online...
 13. BkNo100001

  Nei, hunder "smiler" ikke

  Her er originalen, merk "LIK OG DEL" oppfordringen, med en søt kommentar til "let's dry after the shower <3<3!!".
 14. BkNo100001

  Førstegangshund til familie med katt?

  I stedet for å male fanden på veggen så kan man jo se at f.eks mitt innlegg er nettopp dette spørsmålet: hva legger du egentlig i tur? Hvis man med tur mener xyz er det iallefall for lite, skrev jeg. Det er selvsagt åpent for å mene noe annet med definisjonen av tur, da skriver man det og vips er saken løst og verden går videre Det er også lov å lese ting på den måten at vi alle bare vil hunders beste, ve og vel. Man stiller spørsmål til hva som ligger i definisjonen tur, og man understreker at det som potensielt kan tolkes ut av det, ikke er godt nok. Det er ingen som har sagt at dere spesifikt burde hatt IKEA hund; det er en generell diskusjon som ikke har brukt ditt nick eller ditt navn. Jeg gleder meg over at hundeeiere på dette forumet er aktivt opptatte av at hunder skal ha et verdifullt liv som går på hundenes premisser, og ikke bare eiers premisser. Det tror jeg, og håper jeg, at alle andre hundevenner også deler min oppfatning om. Lykke til.
 15. BkNo100001

  Nei, hunder "smiler" ikke

  Jeg fant ikke igjen den gamle debatten, men synes det var et flott bidrag til den tidligere debatten om hvorvidt hunder SMILER eller ei, som kom fra hunomhund.no i dag. Kontekst: det ble tidligere diskutert ganske bredt om hvorvidt hunder har mennesklige smil. Opptil flere mennesker på dette forumet var relativt bastant på at deres hunder smiler, og kom med bildebevis på det. Her er beviset på at hverken bilder eller menneskliggjøring av hunder gjør de noen tjeneste: https://hunomhund.no/2018/09/tror-du-disse-valpene-er-glade/ Jeg synes dette er en ekstremt viktig debatt å ta, fordi idiotiske bilder av hunder som lider, som er stressede, som ikke får puste pga dårlig avl, som er i smerter eller liknende, blir stadig vekk brukt som "meme's" eller "dele-bilder" på facebook, instagram, og deles svært ofte på sider som 9gag.com eller liknende. Spesielt ille er også tv-shows av varianten "americas funniest home videos" hvor hunder med forstoppede analkjertler som forsøker å klø seg framstilles som "dansende hunder" og hunder som har vondt og viser stereotyp atferd er "se så dum og rar hunden vår er". Stopp opp og tenk deg om - ikke del videoer som antropomorfiserer. Del videoer av hunder som viser naturlig atferd. Og som Emma Mary Garlant sier: er du i tvil? LA VÆRE. Hundene på bildet ovenfor henger i tau fra en tørkesnor. Get real: hunder smiler ikke. https://hunomhund.no/2018/09/en-smilende-hund-er-ofte-en-stresset-hund/
×