2ne

Medlemmer
 • Innholdsteller

  12,346
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  227

Alt skrevet av 2ne

 1. Jeg satser egentlig på at jeg ikke trenger å fjerne mer av mine egne kroppsdeler, men jeg skal ha det i bakhodet om det blir aktuelt Det høres ut som at din 2017 er som min 2016 Åh, det hadde jeg så gjort! Det er noe galt med folk som ikke liker dyr! -- I dag har datterbarnet og jeg vært i byen (dvs Jessheim ), og de hadde halv pris på bøker på Ark, det var jo skikkelig triste greier Jeg var innom der fordi jeg bestilte bok nr 2 i Ravneringene (fordi jeg måtte ha den innbundet, i sort, med bokmerketråd ) for lenge siden, og antok jeg ville få sms eller mail når den kom, men det var visst for mye forlangt, for den sto i hylla for salg når jeg kom i dag. Men nå har jeg den! Til halv pris! Så nå skal jeg lese første boka en gang til (det er jo minst et år siden jeg leste den første gangen) så jeg kan lese bok nr 2 og 3 etter det Alt i alt har jeg hatt en fin ettermiddag (formiddagen snakker vi ikke om ).
 2. Det er vel ingen tvil om at raseklubben ikke tar dette spesielt seriøst, for som sagt - den ene gangen jeg stilte mops for 10 år siden, så var dommeren streng på denne ekstra nesehuden, det var så vidt jeg husker etter instruksjon fra NKK, og det har fortsatt ikke skjedd noe, det er fortsatt den samme diskusjonen, det er fortsatt de samme dølle unnskyldningene, det er fortsatt den samme strutsementaliteten. En ting er at avl ikke kan snu på bare noen år, men holdninger kan, og holdningene er tilsynelatende de samme i dag som de var for et tiår siden. Det er deprimerende.
 3. Kanskje. Men det er fortsatt helt frivillig å være i NKKs system. Man kan velge det bort, man kan velge å ikke stille, å ikke registrere valper, så hva gjør vi for mopsehelsa da? Jeg aner ikke. De kunne starta med å ha et register over alle hunder som ble operert, f.eks. Og poenget er - atter en gang - ikke hvor stort problemet med uregistrerte mopser er i dag, for det er revnende likegyldig. Poenget er at det å høre inn under NKK og deres regler og konkurranser er HELT frivillig. Man kan velge å ikke stille, man kan velge å ikke registrere valper, så om NKK innfører en hel haug med regler og restriksjoner, så gjør ikke det stort for mopseavl, da blir den bare uregistrert. Tror du ikke mopseoppdrettere får solgt valpene sine uten stamtavle? Eller at valpekjøpere generelt er såpass våkne at en hjemmelagd stamtavle i en oppfunnet stambokførende klubb ikke fungerer? Jeg syns det er overraskende mange som har overdreven tro på NKK og hva de har makt til og ikke. Jeg stilte mops en gang for et tiår siden, hvor dommeren ga blått til alle som hadde en neserynke som var for stor. Tror du det gjorde noe for mopseavlen? Eller tror du kanskje ikke at mopsefolket lot være å melde på for den dommeren senere?
 4. Som å innføre denne kondistesten sin, mener du? De kan jo klappe seg på skuldra av den, liksom, for da kan disse hundene i det minste gå 5 km/t i et kvarter uten å stryke med eller besvime. Jeg veit ikke helt om jeg tar mopseklubben seriøst, gitt. Men hvis poenget er dyrevelferd, så holder det ikke med noen regler som det er frivillig å delta på, da må det faktisk litt tvang inn i bildet. Så jeg er for at vi sparker MT litt skikkelig i ræva og ber de om å faktisk håndheve den loven de er satt til å forvalte, fremfor å tvinge frem noen restriksjoner som bare rammer folk som frivillig går med på det.
 5. Jeg veit ikke, de er uregistrerte, så hvem veit? Det er heller ikke spesielt relevant hvor mange det finnes nå, men hvor mange som avler utenfor NKK om NKK legger inn en hel haug med restriksjoner for registrering. Det ser fint ut for NKK, for da ser det ut som at de gjør noe, men det vil neppe forandre stort på mopseavlen, og er det ikke det vi vil da?
 6. Mens jeg derimot tenker at vi må legge press på MT sånn at de faktisk gjør jobben sin. Ikke bare fordi at denne utholdenhetstesten til NKK er en vits, men først og fremst fordi at NKK bare får gjort noe med avl som registreres hos dem. Papirløse hunder er like lette å selge som registrerte hunder er, så markedet for disse sjuke rasene vil være der selv om NKK ikke lar de få stamtavle.
 7. Hun trenger ikke å se ut av vinduet for å varsle at det kommer folk, hun har faktisk ligget på enden av sofaen her et par ganger, med hodet på forbeina og knurra, til tross for at det ikke er noen hverken på gårdsplassen her eller i nærheten av henne, hun bare ligger og knurrer og knurrer og knurrer. Jeg aner ikke hvorfor, det er noe som foregår i hodet på henne. At hun varsler når det faktisk er noen her, er greit nok, hun er den hun er, men at hun knurrer og varsler på ingenting, det er irriterende -- AN venter jeg på sykepleier igjen.. Spennende å se når de kommer i dag, da..
 8. Jeg veit at du ikke tenkte på cavalieren, men mitt svar til Lene_S. At det var en direkte respons på hennes "alle brachy-raser bør dø ut i stillhet", er noe jeg finner svært ironisk i all den tid hun selv eier en av disse brachy-rasene, som selv om den ikke sliter med BAS i dag, ikke er en spesielt sunn rase. I mitt hode er det helt sykt å være så bastant på hvilke raser som bør få dø ut i stillhet, når man sitter med en rase med ganske heftige helseissues sjøl - selv om de orker fjellturer.
 9. Ja, jeg skjønner ikke hvorfor folk drar inn cavalier i denne diskusjonen altså.
 10. Vaskemaskina mi driver og blinker med noen varsel-lamper (eller en feilkode - og løsningen på det er å dra ut kontakta, vente et minutt og prøve igjen.. Hvis det ikke funker, ta kontakt med servicemann.. Trenger kanskje ikke si at det ikke funka?). Pappa har vært her og sett på den, fått den til å gå igjen, men nå blinker det igjen. Det er nesten til å bli glad av! Eget disko-opplegg på badet, liksom. Ikke noe er som å bruke penger på en ny vaskemaskin heller
 11. Nei, det sliter de ikke med foreløpig. Det de sliter med, er åpen fonatell, utstående øyne med det det fører med seg av problemer, dårlige knær, dårlige tenner, vannhode, luftrørkollaps, og skal jeg tro norsk chihuahuas nettside har dere også tilfeller av legg-perthes og syringomyelia. De står også på NKKs (og de andre nordiske kennelklubbenes) liste over raser med breed spesific instructions, fordi det avles på overdreven dvergvekst. Chihuahua står også på lista til Agria over raser som bare for dekket keisersnitt hvis tispa har født naturlig tidligere, sammen med - tada - boston terrier, engelsk bulldog, fransk bulldog og pomeranian. Kanskje de ikke trenger å slite med BAS for å regnes som usunne?
 12. Som chihuahua, mener du?
 13. Du kan godt få bestemme hva som er PK du, Siri, også kan jeg tenke at det er en del hykleri på gang i diskusjonen her
 14. Jeg vil si at mellompuddelen er hengiven og ivrig. De er jevnt over bra mentalt, men de kan ha dårlige ledd, først og fremst hofter, men også knær, så vær nøye med oppdretter (men når bare 12 % røntger og hele 40 % av de igjen kommer ut med en diagnose, så er det statistisk sett minst 1 HD-hund i hvert kull, bare så det er sagt). De er lette å trene. De er fra 5-6 kg og opp til 12-13, alt ettersom hvor høye de er, høyden spenner fra 35 cm til 45 cm. De kan selvsagt lære seg å oppføre seg pent mot katter, men det er lekne og aktive hunder, så da må dere være forberedt på å ta den jobben det er å oppdra den og lære den å være rolig rundt pus
 15. Jeg syns ikke det garderobeskiftet to ganger i året var det minste morsomt da mine fortsatt var små, må jeg innrømme. Jeg syns bare det var dyrt, jeg..
 16. Okay. Du avler det noen kaller show-siberians, og det blir sett ned på av disse som mener siberians først og fremst er brukshunder, og at show fremmer et lite effektivt eksteriør med tanke på jobben de skal gjøre. Syns du det er like forståelig at noen av prinsipp lar være å trykke liker på bilder av dine showhunder, eller skulle du ønske at de så hunden inni eksteriøret? Og før noen uler - nei, det er ikke det samme, jeg veit det. Men ødeleggende avl er ødeleggende avl, om vi skal være helt politisk korrekte her. Tror du at jeg liker Hermine (beklager at jeg drar henne inn i dette, @Belgerpia) fordi jeg har glemt hvor grusom jeg syns sånn avl er? Det var jo AS Overforenkling, eller? Jeg liker Hermine til tross for fralle-avl. Hun er en av de kuleste bikkjene jeg veit om, og jeg vil ikke engang si at det er til tross for at hun er en fralle, fordi det at hun er en fralle er noe av grunnen til hun er kul. Tror du jeg glemmer at jeg syns at nesene deres burde ha tilnærma normal lengde av den grunn? Fordi jeg syns Hermine er kul? Jeg evner heldigvis å tenke på litt mer enn en ting av gangen, jeg klarer å se personligheten Hermine, og å sette pris på den, til tross for at hun har kort nese, til tross for at jeg ikke liker avlen på kortnese-hundene. Det er ingen av dere som har svart på om dere er like konsekvente på PK'en deres ellers, da.
 17. Det er forskjell på å bifalle utseende og avl på en rase, og å aktivt gå inn for å ikke like bilder eller statuser som omhandler kjentes hunder av de rasene. For meg i hvert fall. Det ene er en generell ting, det andre går på person.
 18. Jeg klarer å synes at personligheten til frallen Hermine er noe av det fineste og kuleste jeg veit om, helt uten å støtte fralleavl av den grunn. Jeg antar det ville vært det samme med mops, om jeg fortsatt kjente en. Er man like konsekvent i all sin PK-het, forresten?
 19. Ekstreme værforhold, er det 15 grader og oppover?
 20. Jeg sliter litt med fingersittinga om dagen, det ser ut som at det er en farsott av dumhet rundt om *sukk*
 21. Jeg gjorde ikke så mye lekser da jeg gikk på skolen, så det har jeg ikke lurt noe særlig på Wee! Gratulerer igjen! Godt du er fornøyd med bobilen også! Apropos bobiler, så driver visst folk og deler at en eller annen bedrift gir bort fjorårets modeller av bobiler - ingen på min venneliste, heldigvis, men noen venner av noen venner, eller noe sånt. Jeg lurer jo på hvor kørka man må være for å gå på sånt? Er du heldig får du 100.000 kr avslag på fjorårets modeller, men at noen gir de bort gratis burde være så åpenbart at er kødd at jeg fatter ikke at folk går på det engang.
 22. Veldig. De var her 10.15 i dag.. Jeg antar du ikke kan vente til høsten med å få beskjed om det? Krysser fingrene for at det er en liten fillefeil som er lett og billig å fikse, og at du ikke trenger noen ny vannpumpe (Jeg brukte forøvrig tiden min på bøker og hunder i stedet for skole og lekser i min ungdom. Det er faktisk mulig å ha ting som distraherer en utenfor huset også, det trenger ikke nødvendigvis å gå på strøm heller ).
 23. Vel.. De skulle tydeligvis ikke være her 9.15 i dag. Satse på at de kommer kl. 10, da..
 24. Hmm.. Nei, jeg vil ikke påstå det -- AN venter jeg på sykepleier igjen. Jeg trodde vi hadde avtalt at de skulle komme kl. 10, men hun som var her i går sa at det sto 9.15 på lista hennes, så da får jeg se når de kommer i dag, da..