2ne

Medlemmer
 • Innholdsteller

  12,442
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  231

Alt skrevet av 2ne

 1. Vel, da gleder jeg meg til neste uke, selv om du antageligvis gruer deg Det høres sånn ut Eh, det trenger ikke å bli så varmt altså Bare jevnt med 20-25 grader hadde vært fint Hmm.. Håper du får plakatene dine i morgen, evt finner ut hvilket firma som skal levere det. Hvis ikke så er det vel ikke verre enn at den som kommer på jobb på mandag må ta det? Hørtes ut som et kupp, det der Før i tiden, da alt var så mye bedre? Brodern driver og pusser opp huset sitt, han er ikke så imponert over at det er jord i vegga og taket, f.eks. Huset jeg bor i må pakkes inn på vinteren fordi vannrøra inn i huset ikke er isolert godt nok, så de fryser til - og nuh i disse moderne dager er det greit å ha vann i huset, siden det ikke er noen brønn her. Mamma og pappa sitt hus har flust av parafinledninger fordi huset deres ble fyrt opp med parafin i hin hårde dager, men det er ikke lov lenger, for parafinos er ikke spesielt sunt. Doble vinduer som måtte tettes for at det ikke skulle trekke hver vinter er nok helt sikkert mye sunnere for inneklima det og - naturlig lufting, liksom - men det er ikke spesielt energibesparende. Jeg er litt usikker på om alt var så mye bedre før i tiden, kjenner jeg, jeg foretrekker å bestemme selv når og hvor det skal luftes f.eks, og jeg syns det er greit å ikke måtte høgge ned en liten skog for oppvarming i vedovnen.
 2. Ja, veit du hva som ville vært helt nytt? At vi forbrukere måtte betale det tilskuddet bønder får av staten når vi kjøpte maten vår. Eller tror du at folk kommer til å slutte å spise mat sånn anytime soon? EDIT: Jeg skreiv forøvrig ikke noe om "bare å skifte kontorbygg", jeg skreiv at det ikke er bare å flytte 300 mål med matjord. Man kan ikke dyrke mat hvor som helst. Du missa fullstendig det poenget. Bønder jobber hjemme, i et hjem som ofte har tilhørt familien i generasjoner, og som tidvis huser både 2 og 3 av de generasjonene. Det er mye mulig at det er helt spesielt for min familie, men ingeniør-yrket går ikke i arv og er ikke like stedbundet som jordbruk er det, er det vel?
 3. Takk Har du en sommer du ønsker, trenger og fortjener? Vi pleier jo ikke å ønske det samme, mener jeg Jeg er litt usikker på om det er temperaturene som er problemet nå, det har jo vært forholdsvis stabilt en stund, har det ikke? Kanskje bare kortidshukommelsen min som er på bærtur I dag er det varmt, i hvert fall på verandaen min. Jeg satt ute og hørte på lydbok til mobilen min skrudde av alt som var av apper pga overoppheting Men verandaen min har sol fra 11 på formiddagen til 18 på kvelden, så der blir det skrekkelig varmt skrekklig fort, typ 30 grader og mer. Kanskje ikke så rart mobilen syns det ble litt drøyt å ligge på bordet i solsteika da
 4. Det er det da ingen som tviler på. Det det tviles på (eller blir ledd av, sånn du tolker det) er om det finnes sau som kan løpe fra ulv. Om det hjelper at de flokker seg er vel også heller tvilsomt. Det er lettere for en ulv å rive 30 sau om de står på samme sted enn om de forsvinner alle veier, skulle en tro. Sammenligner du ingeniører og bønder? Bønder jobber på bostedet sitt, gjerne et bosted som har vært bostedet til den familien i generasjoner, og der bor det gjerne 2 og 3 generasjoner samtidig. Det er ikke bare å flytte 300 mål med matjord fra et sted til et annet, det er ikke det samme som å skifte kontorbygg. Stille spørsmålstegn ved er en ting, den hetsen bønder generelt blir utsatt for, er noe helt annet. Hvert eneste år syns folk at bønder får for mye under jordbruksforhandlingene. Til tross for at vi aldri har brukt mindre av inntektene våre på mat, så klager folk over at mat er dyrt. Men for all del, la oss stille noen spørsmål. Hvorfor importerer vi 600 tonn kjøtt fra Island hvert år, basert på en 40 år gammel avtale? Hvorfor forventes det at importkvoter på rundt 1000 tonn blir fylt når vi produserer kjøtt nok selv? Hvorfor anses det som en fordel med industriellt jordbruk, når vi syns at de svære kjøttfabrikkene nedover i Europa er dårlig dyrevelferd? Vil vi virkelig sentralisere Norge, sånn som det er gjort i Sverige? Skal vi holde oss til trådens tema, hvorfor er det et problem med plotthund på ulvejakt? Hvorfor forventes det at bønder innordner seg ulveforliket og avvikler sauehold i ulvesona, når det blir ramaskrik over at ulv blir skutt i noe som er satt av til beite? Hvorfor er det et evig tema med vokterhunder og lamaer, når det er gjort forsøk på det i Norge flere ganger, og det ikke har fungert? Hvorfor melder ikke alle disse som syns at sauene bør gjetes seg som gjetere, til den lønna gjetere betales i de landene de sammenligner oss med?
 5. @mnika Håper alt står bra til med Frida -- Jeg sliter noe veldig med skuldre og armer om dagen at det er helt latterlig. Om natta og, forsåvidt, men da sover jeg, om enn noe urolig. På toppen av det fikk jeg et stikk på venstre arm i går som hovna noe veldig opp, så det kjentes ut som jeg gikk med en for trang klokke/armbånd Det er bedre i dag da, bare litt hovent og litt ømt. Heldigvis er jeg frossen av meg, for da to sorte frøkner her ble litt uenige om hvorvidt man kan dele leker eller ikke stakk jeg like gjerne høyre armen mellom dem, men jeg hadde på meg fleecejakke, så jeg slapp unna med et lite tannmerke, ingen penetrert hud og enn så lenge ikke blått.
 6. Og den store stygge ulven her er egentlig sau..
 7. Det er ikke noe poeng i å løpe vekk om ulven allikevel får tak i den. Det er kanskje ulven som er teit da, om den ikke løper etter? Og å beskytte seg? Vi nevner i fleng saueraser som kan beskytte seg mot ulv? Eller småfe i det store og hele som beskytter seg mot ulv? Har det ikke skjedd noe i sauedrifta siden 80-tallet? Okay, hvor mange bønder driver fortsatt med sau i ulvesona? Hvorfor har vi en ulvesone?
 8. Tolkning? En av grunnene til at ulv kan ta så mye sau som den gjør nord i Akershus om dagen, er at sauene av denne rasen ikke ar så lett for å løpe vekk eller beskytte seg, sier Øyvind Solum, leder for Rovviltnemnda i Oslo, Akershus og Østfold, til NRK. Det er ikke å tolke, det er å ta det han sier bokstavlig. Det er også et mye brukt argument fra rovdyrforkjempere, at sauen er for dum og for dårlig bygget til å kunne løpe fra ulv. Da finnes det vel sau som kan det da? Han fortsetter med: – Med andre raser vil man få noe mindre tap. Så lenge bøndene ikke prøver andre raser, har de ikke prøvd ut alt som er mulig for å få ulv og sau til å sameksistere, i hvert fall på en bedre måte, sier han. Syns det er litt søtt at han vil få ulv og sau til å "sameksistere". Hvis rovdyrmotstandere har lest for mye Rødhette, har kanskje Øyvind Solum sett litt for mye på Twilight.
 9. AN har sykepleieren vært her og kobla meg opp, jeg tenkte ikke på at de kom tidlig i dag fordi jeg skal til psykepleier seinere i dag, så jeg ble tatt på senga der, nesten bokstavelig talt. Flaks at datterbarnet er hjemme og kan lufte og fore bikkjer da EDIT: Sånn apropos sommervær: - 20 grader vil kunne vise seg en gang i løpet av uka de fleste stedene i Norge, sier Mariann Foss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt. W00pw00p! 20 grader i juni, liksom! Det er nesten sommer det
 10. Jeg vil gjerne se bilder av disse sauene som løper fra ulven jeg, det må jo være litt av noen dyr
 11. Første bud er å ikke handle spontant, men å faktisk skrive ukesmeny og handleliste
 12. @Snoffe Den eneste som hindrer deg i å være og leve som deg selv, er vel strengt tatt deg selv? Briard, nå også som småhund -- En av de mange tingene man kan skrive på CV'en sin når man har vært sjuk og trenger et halvt apotek for å være borte noen dager, er at man blir en racer på å planlegge og pakke i god tid I dag har jeg bestilt resepter og henta medisiner jeg kanskje trenger til helgen
 13. Men NKK arrangerer jo ikke RL-stevner, så kanskje det er noe arrangører av disse stevnene burde tenke på? Okay, nå er ikke Belgerpia og jeg et tohodet monster som bestemmer så innmari mye av hvordan hundesporter skal arrangeres - hvilket det aktive hunde-Norge burde være glad for, i mitt tilfelle (og jeg understreker at jeg kun snakker for meg, ikke for Belgerpia og ikke for NKK). Da hadde det ikke blitt omgjort at man ikke skal betale for registrering av mellomtitler, ingen hadde fått noen diplom og det ville vært ytterst få, om noen, rosetter, og de som hadde vært hadde vært små og diskrete, ikke digre og glorete Jeg er litt usikker på hva du vil skal forandres. Det er demokrati i praksis, da får flertallet bestemme, selv når vi ikke liker hva flertallet bestemmer. Det blir ikke kollektiv straff av at demokrati fungerer? Mye av problemet ligger jo i at klubbene ikke gidder å sette seg inn i sakene som skal opp på RS, de gidder ikke å følge med på politikken bak det hele og det er ikke gjort rare forsøkene på å bli enige seg i mellom og faktisk samarbeide om de tingene man vil ha gjennom. Det er sånt man tar i ettertid det, når noe er innført og de plutselig ser konsekvensene av det hele. All den bitchinga som ang nordiske utstillinger og nordisk championat som "stjeler" fra internasjonale utstillinger f.eks, hvor mange er det som husker at det er en konsekvens av at NKK - med applaus fra store deler av det aktive hunde-Norge - protesterte på at Kina fikk WDS? Da, når det sto på som verst og Yulin-festivalen var noe som engasjerte folk, da var det stor enighet om at vi ikke trengte å være i FCI, hvis det var sånn det skulle være. Hvor er applausen og enigheten nå? Sist jeg hørte noe om det, var det stor misnøye fordi NKK hadde lagt en utstilling til pinsehelgen, for da arrangerer raseklubbene spesialer. Hvis folket vil ha makt, må de jo faktisk bruke de midlene de har til rådighet. Dessverre så er tydeligvis ett av de midlene å hyle og klage i sosiale medier. Det er jo akkurat det vi trenger mer av i hundeverden, hyling og klaging.
 14. Men om han ligger og småknurrer hele tiden, så er det jo helt idiotisk sløvt av både hundeeier og barneforelder at han fikk muligheten til å bite. Da er det heller ikke ut av det blå. Da er jeg litt skummelt at en sånn eier har en hund som flyr i trynet på en liten unge som sitter i en sofa og prater med seg selv.. Og noen av oss har erfaring bak oss som tilsier at pusting med magen ikke gjør noe fra eller til på mentaliteten på bikkja.
 15. Hva du kjenner og ikke blir litt i overkant er vel strengt tatt revnende likegyldig i all den tid det ikke er du som lever med den hunden? Det må nesten eier av hunden finne ut av selv, hva hun orker å leve med og ikke. Jeg syns det er rart at en hund biter en unge som sitter på andre siden av et voksent menneske. Hva var det den ble provosert/skremt av, liksom? Og hvilken signaler var det venninna di ikke tok på alvor? Det stemmer liksom ikke helt, det får ikke både vært signaler som ikke ble tatt på alvor, og en hendelse som skjer tilsynelatende uprovosert? Jeg er enig med barnefamilien da. Den høres ikke helt riktig vel bevart ut, gitt at hendelsesforløpet er som beskrevet her.
 16. God bedring @*Kat84* og til @Snoffe-mannen -- Datterbarnet syns jeg er slem. Hun driver og gjør seg i stand til å bli med faren sin på en liten sørlandstur, og Leah er sikker på at hun får være med, men bolle skal være hjemme hun, fortalte jeg henne. Hun skal få bade, barbere labbene og nesa si, bli blåst og børsta på hun Det er det dårlig bytte for frøken bolleboll
 17. Det er mye mulig, det var ikke sånn når jeg hadde AH, og det er ikke sånn når jeg kommer med puddel. Merkelig at det skal være sånn når man kommer med belger. Ja, nei, det er det med meg, jeg er kjent for å ta i mot shit uten å svare for meg, jeg -- Merkelig nok ble det ikke tidlig i kveld heller
 18. Dere? *kikke seg rundt* Jeg er bare 1. Jeg har ikke hatt retriever i det hele tatt, så jeg aner ikke om de møtes sånn i retriever-miljøet. Jeg har langhårsbelger, og har blitt møtt sånn på brukstreninger. Noen ganger har det holdt at jeg sier rasen, andre ganger har de vært helt sikre på at jeg hadde brukslinjer, siden jeg faktisk trente med hunden. Er det mange jegere som kjøper seg golden i det hele tatt? Det er dog ikke poenget mitt, Pringlen, selv om det tydeligvis var vanskelig å forstå. Poenget er at når frk Larsen med sin nye retrievervalp sier hun vil trene jakttrening og blir ledd av fordi den er hvit, eller når frk Nilsen kommer med sin jaktretriver på utstilling og blir ledd av fordi det er meningsløst å stille en hund fra sånne linjer, så er ikke det spesielt hyggelig gjort mot hverken Larsen eller Nilsen, det fremmer ikke hundemiljøet på noen som helst måte, det øker ikke rekrutteringen til hverken det ene eller det andre, og det eneste det er "godt" for er at en eller annen surmaga kjerring kan få sagt sin mening om avl hun ikke er enig i, og det eneste det går utover er den stakkaren som står der med en bikkje han eller hun er stolt av og glad i.
 19. Yes! Det er sikkert superstas for en fersking som har kjøpt seg en hvit golden å få beskjed på første trening at bikkja er ubrukelig, 4 mnd gammel! Det ække no'n vits i at du prøver en gang, bikkja di klarer aldri å oppnå noe. Ikke noe er så motiverende som å få høre det, sant?
 20. Soho-sjokoladen var en limited edition, og jeg tror ikke du får tak i den lenger nå? Jeg har ikke sagt noe om tidenes mest håpløse forslag Men da må raseklubbene skylde seg sjøl. Dette kan da ikke være en ny og overraskende problemstilling for dem, det har vært sånn i alle år at jakthundklubbene legger an føringa fordi de gidder å bry seg om politikken bak "alt". Lærte de ingenting da alt dette tullet med fjerning av storcert var? Det er ikke så himla lenge siden, liksom.
 21. Det er forskjell på folk. Datterbarnet vaser rundt i t-skjorte og shorts, jeg har langbukse og fleecejakke. Midtsommer, tjohei..
 22. Det er ikke helt det samme. Freia satser på Kvikk Lunsj med smak innimellom, det har vel vært med både blåbær og appelsin, om jeg ikke husker helt feil. Hvorfor finnes ikke de i butikkene i dag? Fordi ingen vil kjøpe de. Var det etterspørsel etter det i forkant? Nei. Burde Freia skjønt at det ikke kommer til å selge? Ja. Antall likes er ikke et argument på noen som helst måte. Det er bare å se på leaderboard-fana her oppe det *peke* 25 klubber? Det er da langt flere raseklubber enn som så?
 23. Men det er ganske mange som kjøper CK-rosetten, både på utstilling og via nettbutikken, så det lønner seg å ha CK-rosetter for salg. Da burde jo de mindre raseklubbene være litt flinkere til å organisere seg og stå samla. De får det jo til om de bare vil.
 24. Gode intensjoner? Er det det er når man snakker om griske NKK som ikke gjør noe for medlemmene sine? Det blir forøvrig alltid ramaskrik når det skjer noen endringer. Det er fortsatt ramaskrik om hvordan NKK skal tjene inn pengene sine. Å øke grunnkontigenten er ikke spesielt populært. Å øke prisen på påmeldinger er ikke spesielt populært - snarere tvert i mot, det er nok folk som syns at prisene bør senkes, så flere melder på. Interessant nok er det ingen av de som helt veit hvordan man skal dekke de økte utgiftene man får når man må ha større plass og flere dommere da, det er jo gratis liksom.. Det at det ikke er realistisk er irriterende, samme hvor gode intensjonene er. Du veit, som når folk sier at lærere kan rette prøver og planlegge undervisning og ha foreldresamtaler/elevsamtaler i normal arbeidstid, så de slipper å jobbe så mye overtid resten av året at de trenger 12 uker ferie for å avspasere. Intensjonen er god, men når snørrogførti stykker foreslår en lite realistisk løsning, så er det irriterende. Hva med å heller ta det opp der man får gjort noe med det? Via RS og HS? Da kan jo disse gode intensjonene faktisk ha noe for seg. Å tjate seg til endringer på sosiale medier.. Hurra for demokratiet i NKK, liksom? En skulle tro at hundefolk forsto greia med å være konsekvent og å gjennomføre noe man har starta på, men neeeeh.. Det er bare å skrike høyt nok, så får man vilja si. Jeg er ikke så godt vant jeg heller, men jeg syns strengt tatt at hverken rosetter eller diplomer er så stas at jeg hadde gidda å betale for dem. Da vil jeg heller ha tittelen registrert gratis, om jeg kan velge det.
 25. Syns du ikke? Hvem er det som sitter og får all shiten for det HS og RS bestemmer da? Det høres jo ut i enkelte diskusjoner som at prisøkningene er penger som går rett i lomma på NKK-ansatte, latterlig nok.