Stella

Medlemmer
 • Innholdsteller

  730
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Om Stella

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Hedmark
 • Hunderase
  Dvergpuddel

Nylige profilbesøk

5,360 profilvisninger
 1. Ja, da er alle det. Grunnen til at de har så usynlig tegning er nok kombinasjonen av vilt og gult. Du kan jo se på nesa og ørene til de som er viltsiameser, så ser du hvor mye farge vilt og gult lar stå igjen når de kombineres med zobel (siameser) eller russer. Russer tar jo bort all farge med unntak av "ekstremitetene", så de blir veldig hvite. Ikke noe å være trist for da, russer er da ikke noe verre enn HRØ?
 2. Søsken kan du avle på, det gjøres jo også på hund osv. Men om du er i tvil om hva plagene hans kan være vil jeg anbefale å la en veterinær se på ham. Min gjetning er jo kun basert på ett bilde, og trenger ikke være rett i det hele tatt.
 3. Jeg ville hørt med veterinær før jeg tok noen avgjørelser, om kaninen er viktig for deg (ikke tiltenkt mat el.l). Er det feil på øyelokket er det ikke stort å gjøre med det (annet enn operasjon da..), og det er plagsomt for kaninen å gå slik. Men før den avlives bør jo diagnose settes av veterinær, jeg kan ikke sette diagnose fra et bilde. Dette er samme som finnes på hund, og er en arvelig lidelse man bør unngå å avle på. Innrullet øyelokk altså.
 4. På bildet er det øvre øyelokket delvis innrullet. Er det slik hele tiden, eller er det fordi du holder det slik? For dette kan være årsak til problemet om det er slik hele tiden. Har sett dette før på kanin.
 5. Ser ut som han har innrullet øyelokk? Eller er det fordi du holder det oppe?
 6. Det kan ikke komme både russer og HRØ, så om de er russer (noe bildene tyder på), så er alle de andre rødøyde også genetisk russer, de er bare veldig svake i tegningen pga andre gener som bleker fargen (gul, vilt, mulig wienertegning). Vil du vite genetikken bak dette, bare spør
 7. Ok, så mor kan bære blåøyd. Da er det kun å vente på hvordan fargen utvikler seg på de rødøyde ungene. Er de russer er alle russer, bare "usynlige" av ulike grunner.
 8. Ja, jeg spiser kjøtt med god samvittighet. Er nært selvberget med kjøtt fra egne dyr, har and, høns, kanin og vaktel, så jeg vet hvordan dyrene har hatt det, og hva de har spist, fra fødsel til død. Jeg slakter selv, så jeg har kontroll på den biten også.
 9. Dette er jo litt mystisk. Siste rødøyde du la ut bilde av har jo russerskygger på både ører og nese, om ikke bildet lyver veldig på fargen? Veldig spennende å se om det faktisk ER noen russere i D-kullet, for om det er det er alle russere av noe slag, for det er genetisk umulig å både få HRØ, russer OG zobel i denne kombinasjonen. Det er ikke noe hvite avtegn, som hvite labber, bliss el.l bakover i slekta?
 10. Ok, med de foreldrene kan du ikke få alle 3 fargene, så her er det noe "muffens". Har disse gitt HRØ før? Er disse foreldrene til de hvite rødøyde ungene du la ut bilder av nå sist? Har de gitt HRØ (som har vært helt hvite med røde øyne også som store) tidligere kull (samme foreldre altså), så kan de ikke gi russer nå, de har ikke mulighet til å bære dette genet i tillegg til genet for hvit rødøyd OG zobel (som gir siameser). Og det er jo kjemperart, for de rødøyde ungene i D-kullet har jo mørke neser! Mulig du må gi dem et par uker og se an fargen noe. Russer og HRØ har akkurat like røde øyne, det er om kaninen har russertegning eller ikke som er forskjellen. Og siden dine både er gule, og kan være vilt, kan tegningen være veldig svak, og dermed synes senere. Men de vil absolutt ikke være kritthvite som voksne, de vil få synlig tegning. Spennende! Liker slike mysterier
 11. Ja, er de helt hvite, uten noe som helst pigment, er de hvit rødøyd (HRØ). Den øverste ungen din (i D-kullet) kan jo være HRØ, den sitter på en måte så man ikke ser snuta. Synes kanskje jeg ser en skygge på halens overside, men det kan være bildet. De to neste har skygger på nesa (og ørene) begge to, den nederste ser vilt ut (lys neseåpning). Hvilke farger har foreldrene? Veldig uvanlig å få både zobel (siameser), russer OG HRØ i samme kombinasjon.
 12. Hvit rødøyd er akkurat som fargenavnet sier, ensfarget hvite med røde øyne. Dine er ikke hvite, de har begynnende russertegning, og heter da russertegnet, eller bare russer. Russer har som voksne farge på hale, bein, ører og nese, og er ellers hvite med røde øyne. Russer kan komme i flere farger (og fargen skiller seg da selvsagt kun på de fargede kroppsdelene), og det kan ta litt tid før man ser hvilken farge kaninen er, siden russertegningen kommer gradvis ettersom ungen blir eldre. Russer er født rosa, og første ungepelsen er nesten helt hvit, tegningen kommer etter hvert. Du ser dine unger har begynt å få mørkere nese bl.a.
 13. Søte unger De er ikke hvite rødøyde da, de er russere (både vilt og ensfarget ser det ut til) og siameserne er vilt.
 14. Hadde jeg kjøpt en dvergpuddel (som skal ha høyde 28-35cm) og den ble 50% høyere (dvs 42-52cm), hadde jeg faktisk blitt litt "pissed". Greit nok at en dverg kan omregistreres til mellom, men den muligheten opphører ved 45cm, de får ikke omregistreres til stor. Og ønsker man en hund på ca 30cm er en hund på 45cm drøyt mye større. Høres kanskje ikke så ille ut på en så liten hund, men hadde det vært en storpuddel da, la oss si ca 60cm stor (veldig vanlig høyde), som ble 50% høyere... Avvik som er så ekstreme at hunden slutter å være rasetypisk, selv i vid forstand, synes jeg helt klart bør erstattes. Det er vel i bunn og grunn en årsak til at man valgte nettopp den rasen, den størrelsen, den typen? Selv om hunden ikke skal avles på eller brukes til noe spesifikt er det jo en grunn til at man valgte akkurat den? Hadde man f.eks villet ha en hund i colliestørrelse hadde man ikke valgt en sheltie, og da kan man ikke si at det ikke spiller noen rolle om sheltien man fikk ble som en collie i størrelsen, bare fordi man ikke skal stille den ut. Eller det spiller ingen rolle at whippeten ble stor som en grey, man skal jo ikke stille uansett... Små avvik nei, men slike kjempestore som gjør at hunden ikke er rasetypisk?
 15. Etter hva jeg har forstått er de enten "dårlig hvit", eller ble tidligere kalt krem, som ikke er/var godkjent. Nå vet ikke jeg akkurat hvor de drar grensa, men kan tenke meg at en fawn skal ha så mye farge at den er tydelig å skille fra en hvit (og at da krem ikke er en fawn), og hvite skal ha helt ren farge, selv om noe varm tone tillates på ørene på unghunder, etter hva jeg har sett. Hunden kan altså falle mellom to farger, og dermed ikke være godkjent (den vil jo registreres osv, men vil ikke kunne stilles med godkjent).