Belgerpia

Medlemmer
 • Innholdsteller

  6,200
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  31

5 følgere

Om Belgerpia

 • Rang
  Kjempehekta

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Nylige profilbesøk

20,022 profilvisninger
 1. Åff kårs Visste du ikke det? Det er jo en kjensgjerning at vi som IKKE synes at alle skal dras over en kam, som har empati og forståelse for at folk på flukt trenger hjelp, et sted å bo, det er vi som ikke skjønner at alle utlendiger er snyltende galninger som bare vente på å sprenge alt i lufta som har skyld i alt bæd her i verden. Hitler inkludert - antagelig mest fordi vi ikke selv forstod at man burde være blånd og blåøyd.
 2. Næææ... den dama har aldri sunget bra - hun er jo like tondedøv som ei ku og live har hun jo aldri truffet en eneste tone - fysjom - det har vært supersurt fra a til å. Hun hørtes ikke så gal ut på plate - men der kan de fikse mye med miksebord - live derimot har hun vært helt og fullstendig fryktelig siden Dollie DeLuxe dagene. Fysjom. *ler* Erindrer et innslag på TV der Adrian og Bjørnov opptrådde - og Bjørnov ER jo virkelig musikalsk, hun spilte piano og Adrian sang - og du kunne se at Bjørnov krympa seg der hun satt hver gang Adrian bomma på en tone (relativt ofte faktisk). Hun skal imidlertid ha for at hun gir jernet da - selv om hun minner litt om de som kommer på Idol audition i USA og tror de kan syne fordi mamma og pappa har sagt de er verdens flinkeste.. Glad hun er ute av Stjernekamp. Er jeg atter på jobb - skrekkelig trøtt i dag, og så må jeg antagelig gå på tur i skogen og se om jeg kan finne halsbåndet til Hermine i dag... det ble mistet et sted mellom HER: Og HER
 3. What she said - eller korrekturlakk - og for all del, skriv opp hvor du merker hvem - eller hvem de er Når de blir litt større så kan du klippe bort pels forskjellige steder for å vite hvem er hvem.
 4. 7,5 år er vel kanskje ikke definert som en relativt ung hund? Jeg vil jo si at det er en voksen hund
 5. UL vil påvise tumorer i milten i alle fall, så sørg for at det blir gjort - UL av buken. Tumorer synes ikke på røntgen.
 6. Ohhh.. the colours .. <3 Herlig med brun hund mot høstfarger - skjønne puddelen.
 7. Altså - om hunden i lange tider har hatt perioder der han går å spenner seg fordi han har vondt et sted så er det jo klart at du kommer til å få smerteutslag på bøying - det er jo et naturlig utfall av en slik prøve. Man BLIR stiv og støl av å spenne seg. Jeg kan ikke fatte at det skal være så vanvittig vanskelig å få røntget samt sjekket hjerte og milt jeg. Hvorfor er de så motvillige til det? Bikkja indikerer smerte og har anfall - hvor passer det inn i leddgikt? Ikke noe sted, med mindre han har forkalkninger i hjernen. @Sprettballen - jeg aner ikke hvor mange ganger jeg sier det samme som kommer nå - men - MEN - kortison kan skade ved LANG TIDS BRUK - med lang tid menes MANGE ÅR - ikke 2 måneder, ikke 3 måneder, ikke 6 måneder - vi snakker ÅR - og sånn i medisinsk sammenheng så er vel lang tid beregnet til 6-12 år eller noe sånt. Folk med f.eks. leddgikt går på kortison hele livet, og mange av dem lever lenge, så nei - bikkja dævver ikke av å gå på kortison. Min fralle har gått på kortison i 3 år nå - hver dag, i 3 år - ingen bivirkninger - godt muskelsatt, ikke opphovnet osv. - det er mulig hun på sikt får plager - men bikkja er 7 - så innen det setter inn så er hun antagelig gammel og mett av dage - og det er antagelig alderen som tar livet av henne først, ikke kortisonen. OK - jeg skal gå av såpestykket - men jeg blir litt oppgitt kjenner jeg - folk er så redd for å gi bikkjene sine ting som fungerer fordi "hvisattedersomatte" - uten å tenke på at definisjonene av "lang tids bruk" - ikke er de nærmeste fjorten dagene, men mange år. (i medisinsk sammenheng). At noen få individer tåler det dårlig betyr ikke at alle gjør det Men igjen - jeg tror IKKE hunder får anfall av leddgikt - så jeg ville gått til veterinær og FORLANGT at de sjekket andre ting.
 8. Min erfaring med rasen skriver seg så og si 100% fra MH løypa, fra testleders ståsted. Og vi har hatt en del av de gjennom løypa opp gjennom årene. Disse har for en stor del vært norsk oppdrettede, og en og annen import. Fellesnevneren på de jeg har vært testleder for er at de er sosiale, vennlige hunder, uten de helt store reaksjoene på noe som helst - det de mangler for appelere til meg er jo lekelyst. Til å være gjeterhund har den forbausende lite jakt og lekelyst - hvilket for meg forklarer hvorfor både @enna og @*Kat84* nevner at man må være kreative i treningen for å holde hundenes motivasjon oppe. Det er jo på en måte manglende lekelyst/jaktlyst - som gjør at en hund kjeder seg etter repetisjoner, en hund som har sterk lekelyst driter jo ofte i hvor ofte den må gjenta en ting for å få lov til å leke. Utover det, så har ikke jeg særlig mye negativt å si om disse hundene jeg har møtt - norskoppdrettede sådan - jeg har aldri følt at de har vært engstelig, redde eller noe - kanskje en som har vært litt blyg, men lot seg greit håndtere og var aldri hysterisk - så mitt inntrykk av norskoppdrettete bosser er ikke helt i tråd med hva andre i denne tråden mener. For når jeg hører beskrivelsen av deres hunder, så ser jeg de jeg har hatt i MH løypa
 9. Afghanere er vakre, men vakrest i bevegelse - selv om de er staselige stående også. Dette er vel kanskje den omtalte hunden? (som veteran tror jeg - stod i alle fall Shake Down By Night - årets veteran på bildet ) For meg så er det vakreste jeg vet belgisk fårehund, groenendael, hannhund med korrekt siluett, korekt benstamme og masse manke og blåsort pels, den ultimate hund. Så hiver jo tervueren og sibirian seg med på lasset.
 10. @Raksha ad presskannekaffe og type kaffe. Du KAN bruke kokekaffe i presskanne - dog skal du være oppmerksom på, at OM du tenker økonomi, så er det IKKE økonomisk lønnsomt å bruke kokekaffe fordi det krever MER kaffe i presskanna for å oppnå ønsket resultat (dvs. kaffe med smak og ikke bare farge). Filtermalt går helt fint, presskannekaffe er det optimale. Hvorvidt det lønner seg å kjøpe hele bønner eller ikke vet jeg ikke, men jeg gjør det - fordi jeg liker det - du får kjøpt kaffekvern for et par hundelapper på ElKjøp eller Expert.
 11. Rundstykker tiner du i stekovnen - da blir de akkurat som nystekte istedet for en seig ekkel materie som de blir i mikroen. Det tar pittelitt lengre tid, men ikke veldig. Stekovnen er også fin om du har litt tørt brød som ikke frister, varme det litt i stekovnen og vips så har du nystekt brød til frokost. All annen mat kan også varmes i stekovnen - dvs. om du lager større posjoner, frys det i alumimiumsbegre - varmes opp i stekovnen rett fra fryseren. Funker gull - det tar rett nok litt lenger tid enn i mikro, men blir nesten bedre. Når det gjelder seng er jeg dønn enig med deg - det tror jeg er det eneste jeg ville insistert på å kjøpe nytt - brukt seng er litt ekkelt. Jeg sier ikke at hun ikke skal si han har hatt issues - men man behøver ikke legge ut i det vide og det brede og skape usikkerhet hos de som skal overta hunden - det er å gjøre livet surt for alle parter. De trenger å vite at han kan ha issues, og that's it. DET er det beste for hunden, og eventuelt nye eiere - for det er faktisk sånn at folk som har hatt hunder med issues før, de skaffer seg ikke en til - sånn at man kan se superlangt etter folk som har erfaring med ressursforsvar og annen dritt - gode hundeeiere med den slags erfaring skygger banen og løper i motsatt retning - Uno vil ikke virke fristende på folk som har erfaring med drital oppførsel rett og slett. Folk med slike erfaringer ønsker seg en velfungerende hund uten issues. Så - folk med erfaring med hund, som tidligere har hatt greie hunder - kan lett bli perfekte for Uno - for selv om de har hatt greie hunder, så e det sånn at det er DE som har oppdratt hunden, og formet den slik at den ble en enkel, grei og veloppdragen hund. Det er ikke sånn at bikkjer er født perfekte. Det er viktig å tenke på. Når folk tar kontakt og sier de har erfaring med hund, og at de har hatt greie, veloppdragne og velfungerende hunder - ja, så gi de kred for hva de har oppnådd faktisk - de har oppdratt hunder til å bli velfungerende.
 12. Tar det rett frem - få sjekket hjertet og milten - min terv var heller ikke dårlig hele tiden, ikke hadde han feber heller - men innimellom gikk han med kul på ryggen og hodet lavt - og da blir bakbensbevegelsene rare. Han DØDE på stuegulvet mitt, etter veterinærbesøk fordi vi ikke tenkte på milt osv. Han hadde cyster på milten som sprakk og den dagen han døde var det så mye at han fikk akutt bukhinnebetennelse og døde. Så sjekk milt og hjerte.
 13. Jeg tror du skal trekke pusten og ikke tenke at du er den eneste som kan gi Uno et godt liv. Man trenger ikke å ha erfaring med ressursforsvar for å overta en unghund i pubertet. Om de er hundevante så kan det faktisk være at Uno overhodet ikke viser ressursforsvar. Det hender unge jyplinger legger av seg unoter ved miljøskifte. Og han vil garantert ikke vise det til å begynne med, og er de vant til hund og behandler han som en hund så kan det være at han ikke tar det frem i det hele tatt. Det unge jyplinger trenger mer enn noe annet er eier med selvtillit og ikke usikkerhet. Mitt tips - slutt å utbroder hvor vanskelig han er - jeg tenker at han kanskje ikke er så vanskelig for folk som er vant til hund, eller usikre på at det de gjør er rett eller feil. Det er greit å si at han har hatt insidenter med ressursforsvar, men jeg tror ikke du skal begynne å lete etter folk som har embetseksamen i adferd for å overta bikkja. TT er ikke så spesielle, eller vanskelige - og ser de på puddel eller TT så er de klar over pelsstellet - du har jo selv gjort det enkelt ved å klippe bikkja liksom (easy way out). Om folka er vant til hund, og synes Uno virker ok - la de prøve.
 14. Hjerte, milt ville ikke synes på blodprøver - så seriøst, få det sjekket. Og man går da vel ikke 7 km tur med ei sjuk bikkje? Alvorlig?
 15. 6 timers arbeidsdag? Det vil bety skrekkelig mange flere som skal til og fra jobb, skrekkelig mange flere vil - pga. superøkning i avgifter på bil osv. måtte flytte til byer fordi de ikke vil ha råd til å komme seg til og fra jobb fra steder der kollektivtrafikken ikke er spesielt god.... De kan hevde de er grønne som få, men spesielt distriktsvennlige er de ikke på noen som helst måte. Partiet for de som bor i by og kan sykle til jobb.